Şimdi Ara

Microsoft, Windows Phone cihazlarını kendi evlatları gibi görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Microsoft, Windows Phone cihazlarını kendi evlatları gibi görüyor





    Windows Phone 8 ile akıllı telefon pazarında çıkış hedefleyen ve donanım ortaklarıyla beklentilerin üzerinde satış yapan Microsoft, işletim sistemini kapalı bir ekosistem olarak tutuyor ve kuralları kendisi belirliyor. 




    Windows Phone işletim sistemli bir Surface telefonu iddiaları ile ilgili bir demeç veren Microsoft kıdemli pazarlama şefi Casey McGee, ortakların üretim süreçleri ile çok yakından ilgilendikleri için bir Surface telefonuna ihtiyaçları olmadığını, zaten Windows Phone cihazlarının ve özellikle Nokia'nın kendi evlatları gibi olduğunu dile getirdi.




    McGee, ortakların donanım prototiplerini daha erken ellerine aldıklarını ve nelerin olması gerektiği konusunda yön verdiklerini belirtirken, bu ilişkiden memnun olduklarını ve yapılan işe etki etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.




    McGee'nin bu açıklamaları, Microsoft'un Nokia'ya bakış açısını da ortaya koyuyor. Zira artık sistem güncellemeleri Nokia ile ortak geliştiriliyor ve ilk olarak Nokia cihazlarında deneniyor. HTC'nin WP8 amiral gemi modeli 8X'in Microsoft ile sıkı işbirliği sonrasında ortaya çıktığı da lansman sonrasında vurgulanmıştı.

     

     








  • Nokia microsoft'a artik gobekten bagli durumda. Microsoft urunlerinde trojan meshurdu artik is hayatinda da microsoft trojanlari var! (bknz nokia CEO)

    Olay Nokia'yi windows phone eko sistemine kole yapmakmis. Microsoft windows phone'u htc, samsung, sony gibi ayni zamanda android ureticilerine teslim edemezdi cunku ureticiler android'e para odemedigi gibi istedikleri gibi ozellestirebiliyorlar da. bir zaman gelir de uretici firmalar bu eko sistemlerden biri arasinda secim yapmak zorunda kalirsa diye araya nokia tampon olarak konuldu. Diger ureticiler platformu terketse yada diger platformun aleyhine windows a daha az ozenirlerse nokia her zaman hazir!!! Orta ve alt fiyat segmentinde microsoft'u yayginlastiracak, eko sisteme gelistirici kazandiracak (symbian'dan kalma baglantilari sayesinde), diger ureticilerin ozenmeden cikarttiklari amiral telefonlara karsi rekabeti kizistiracak amiral urunler cikartacak ama sirketin karlilik ve satisi artirmasini saglayak androide urun cikartmayacak. Alin size trojan girmis nokia :) Aslinda a.b.d'nin global stratejisinin ozeti gibi degil mi?





  • htc 8x i hemen çöpe atın iyiki androide dönmüşüm küfür edicem ban yicem şimdi anlayan anladı.

  • @homeedition88 katılmıyor ve tam tersini düşünüyorum. aslında gelinen nokta itibarı ile microsoft nokia'ya göbekten bağlanmış durumda. nokia'nın desteği olmazsa wp projesi başlamadan sekteye uğrar. wp cihazlardaki satış rakamları da bu dediğimi doğrular nitelikte. nokia bugün hangi işletim sistemini kullansa yine satışını yapar. hatta androidli telefon çıkarmış olsa kısa vadede pazarın bir numarası olur. nokia wp ile geleceğe oynuyor android kullanan yüzlerce firmadan biri olmak yerine pazar araştırmalarına göre orta ve uzun vadede çok büyük bir pazar olacak wp'nin belli başlı firmalarının lokomotifi olmak istiyor. wp platformuna katkı sağladığı uygulamalar da bunu doğrular nitelikte. dolayısı ile nokia-ms ilişkisi uzun vadede kazan-kazan ilişkisine dayanıyor.

    android'in özgür bir platform olduğunu düşünenler çok ama çok yanılıyor. arkasında google'ın gelişme ve her şeye hakim olma hırsının olduğu bir sistemden söz ediyoruz. google'ın motorola'yı satın alarak donanım işine gireceğinin sinyallerini vermesi ve nexus cihazlarda samsung'u bypass etmesi sözünü ettiğin göbekten bağımlılık noktasında samsung'u tedirgin eden bir gelişme. şimdi soru şu: kendi telefonunu çıkaran google önceliği ve avantajları kendi cihazlarına mı verir, yoksa samsung, htc, huawei gibi android kullanan diğer üreticilere mi? bu açıdan bakılırsa şu anda en bağımlı firma samsung gibi görünüyor. onlar da arka planda geliştirdikleri Tizen projesi ile b planı oluşturarak bu bağımlılktan kurtulma derdindeler. google'un firefox işletim sistemini kullanacağını açıklayan şu anda ismini anımsayamadığım çinli bir firmaya (zte olabilir) gözdağı vermesi ile ilgili bir haber yayınlanmıştı donanımhaber'de isteyen arayıp bulabilir. google'ın ne kadar masum olduğunu buradan anlayabilirsiniz. keza aynı google wp'nin gelişim aşamasında wp için app yapmayarak, yapmadığı gibi google maps sitesinin yalandan bahanelerle bir süre wp8 tarayıcıda açılmasına bile izin vermeyerek wp ekosisteminin gelişimine elinden geldiği ölçüde taş koymaya çalışıyor ama harita uygulaması günümüzün büyük pazarı olan ios'tan kovulmasına rağmen kullanıcı sayısı ve reklam pastasından dolayı koştura koştura ios'a official maps app yapıyor. bir de nokia ms ilişkisi ile abd'nin global stratejisi arasında ilişki kurulmuş. kısmen doğru... ancak google ve apple'ın hangi ülkenin daha saldırgan pazarlama stratejisine sahip firmaları olduğu da gözden kaçırmayalım. gerçek anlamda özgür yazılım isteyen ve destekleyen pazara girecek olan FIREFOX OS'a destek verir der ve kaçarım.

    Edit: Trojan konusuna gelince wp8 şu anda trojan, virüs, takılma, resetlenme bulunmayan yegane ve en güvenli işletim sistemi. İsterseniz 512 mb ram'li alt sınıf bir wp8 cihaz olan lumia 620 ile android ve ios'un amiral gemilerini alın; akıcılık ve takılma açısından kıyaslayın. Hardware'in gücünü test eden sentetik testlere bakmayın, cihazları elinize alın ve direk kullanım deneyimini ölçün. Sistem henüz kırılamadı ve uzun süre de öyle kalacak gibi görünüyor. ios sürümlerinin yayınlandıktan bir hafta sonra jailbreak edilmesi ve jailbreak'li kullanılması onu da tehlikelere açık hale getiriyor. Android ve trojan konusunda yorum yapmıyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 27 Mart 2013; 19:25:55 >




  • Yetim bıraktığı evlatlarınıda biliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 27 Mart 2013; 20:35:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    @homeedition88 katılmıyor ve tam tersini düşünüyorum. aslında gelinen nokta itibarı ile microsoft nokiaya göbekten bağlanmış durumda. nokianın desteği olmazsa wp projesi başlamadan sekteye uğrar. wp cihazlardaki satış rakamları da bu dediğimi doğrular nitelikte. nokia bugün hangi işletim sistemini kullansa yine satışını yapar. hatta androidli telefon çıkarmış olsa kısa vadede pazarın bir numarası olur. nokia wp ile geleceğe oynuyor android kullanan yüzlerce firmadan biri olmak yerine pazar araştırmalarına göre orta ve uzun vadede çok büyük bir pazar olacak wpnin belli başlı firmalarının lokomotifi olmak istiyor. wp platformuna katkı sağladığı uygulamalar da bunu doğrular nitelikte. dolayısı ile mokia-ms ilişkisi uzun vadede kazan-kazan ilişkisine dayanıyor. androidin özgür bir platform olduğunu düşünenler çok ama çok yanılıyor. arkasında googleın gelişme ve her şeye hakim olma hırsının olduğu bir sistemden söz ediyoruz. googleın motorolayı satın alarak donanım işine girmesi ve nexus cihazlarda samsungu bypass etmesi sözünü ettiğin göbekten bağımlılık noktasında samsungu tedirgin eden bir gelişme. şu anda en bağımlı firma samsung gibi görünüyor. onlar da arka planda geliştirdikleri Tizen projesi ile b planı oluşturarak bu bağımlılktan kurtulma derdindeler. googleun firefox işletim sistemini kullanacağını açıklayan şu anda ismini anımsayamadığım çinli bir firmaya (zte olabilir) gözdağı vermesi ile ilgili bir haber yayınlanmıştı donanımhaberde isteyen arayıp bulabilir. googleın ne kadar masum olduğunu buradan anlayabilirsiniz. keza aynı google wpnin gelişim aşamasında wp için app yapmayarak, yapmadığı gibi google maps sitesinin bir süre wp8 tarayıcıda bile açılmasına izin vermeyerek wp ekosisteminin gelişimine elinden geldiği ölçüde taş koymaya çalışıyor ama harita uygulaması günümüzün büyük pazarı olan iostan kovulmasına rağmen kullanıcı sayısı ve reklam pastasından dolayı koştura koştura iosa official maps app yapıyor. bir de nokia ms ilişkisi ile abdnin global stratejisi arasında ilişki kurulmuş. kısmen doğru... ancak google ve appleın hangi ülkenin daha saldırgan pazarlama stratejisine sahip firmaları olduğu da gözden kaçırmayalım. gerçek anlamda özgür yazılım isteyen ve destekleyen pazara girecek olan FIREFOX OSa destek verir der ve kaçarım. Edit: Trojan konusuna gelince wp8 şu anda trojan, virüs, takılma, resetlenme bulunmayan yegane ve en güvenli işletim sistemi. İsterseniz 512 mb ramli alt sınıf bir wp8 cihaz olan lumia 620 ile android ve iosun amiral gemilerini alın; akıcılık ve takılma açısından kıyaslayın. Hardwarein gücünü test eden sentetik testlere bakmayın, cihazları elinize alın ve direk kullanım deneyimini ölçün. Sistem henüz kırılamadı ve uzun süre de öyle kalacak gibi görünüyor. ios sürümlerinin yayınlandıktan bir hafta sonra jailbreak edilmesi ve jailbreakli kullanılması onu da tehlikelere açık hale getiriyor. Android ve trojan konusunda yorum yapmıyorum bile.


    LİNUX-ANDROİD ve TROJEN Gerçekten Mükemmelsin Sana Daha Ne Söyleyebilirim Tabi Ki Koca Bir HİÇ Tebrikler Fanatik Değilim Ama LİNUX Nedir? Kullanmadığın ve Hiç Birşey Bilmediğim Sistemler Hakkın Da Konuşma Bence.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX


    LİNUX-ANDROİD ve TROJEN Gerçekten Mükemmelsin Sana Daha Ne Söyleyebilirim Tabi Ki Koca Bir HİÇ Tebrikler Fanatik Değilim Ama LİNUX Nedir? Kullanmadığın ve Hiç Birşey Bilmediğim Sistemler Hakkın Da Konuşma Bence.

    Bu konuda bir bilginiz varsa neyi kastettiği ve ne anlama geldiği belli olmayan bölük pörçük kelime gruplarını ardı ardına sıralamak yerine daha açıklayıcı yazarak hepimizi bilgilendirebilirsiniz. Henüz satın alabileceğim bir cihaza ulaşamadığım için kullanamadığım Firefox os hariç yukarıda sözünü ettiğim sistemleri neredeyse en dip noktalarına kadar kullandım. Kullanmadığım bir os hakkında yorum yapmam. Dediğim gibi engin bilgilerinizle cehaletimizi bir nbze olsun giderebilirseniz ziyadesiyle memnun oluruz. Tanımadığınız bir insanla emir kipinde konuşarak nezaket dersi verdiğiniz gibi. Üstelik mobil işletim sistemlerinden söz ediyoruz Linux lafzına yukarıda hiç değinmedim. Android işletim sistemini linux tabanlı olarak görüyor ve onu kastediyorsanız çok yanlış gelmişsiniz derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 27 Mart 2013; 18:59:43 >




  • Ee tabi görecek.Sonuç olarak piyasa mobile kayıyor ve windowsunda tek isteği windows phone telefonların yaygınlaşması elinden geleni yapacaktıkr.

  • ozaman hayırsız evlat...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    @homeedition88 katılmıyor ve tam tersini düşünüyorum. aslında gelinen nokta itibarı ile microsoft nokiaya göbekten bağlanmış durumda. nokianın desteği olmazsa wp projesi başlamadan sekteye uğrar. wp cihazlardaki satış rakamları da bu dediğimi doğrular nitelikte. nokia bugün hangi işletim sistemini kullansa yine satışını yapar. hatta androidli telefon çıkarmış olsa kısa vadede pazarın bir numarası olur. nokia wp ile geleceğe oynuyor android kullanan yüzlerce firmadan biri olmak yerine pazar araştırmalarına göre orta ve uzun vadede çok büyük bir pazar olacak wpnin belli başlı firmalarının lokomotifi olmak istiyor. wp platformuna katkı sağladığı uygulamalar da bunu doğrular nitelikte. dolayısı ile nokia-ms ilişkisi uzun vadede kazan-kazan ilişkisine dayanıyor. androidin özgür bir platform olduğunu düşünenler çok ama çok yanılıyor. arkasında googleın gelişme ve her şeye hakim olma hırsının olduğu bir sistemden söz ediyoruz. googleın motorolayı satın alarak donanım işine gireceğinin sinyallerini vermesi ve nexus cihazlarda samsungu bypass etmesi sözünü ettiğin göbekten bağımlılık noktasında samsungu tedirgin eden bir gelişme. şimdi soru şu: kendi telefonunu çıkaran google önceliği ve avantajları kendi cihazlarına mı verir, yoksa samsung, htc, huawei gibi android kullanan diğer üreticilere mi? bu açıdan bakılırsa şu anda en bağımlı firma samsung gibi görünüyor. onlar da arka planda geliştirdikleri Tizen projesi ile b planı oluşturarak bu bağımlılktan kurtulma derdindeler. googleun firefox işletim sistemini kullanacağını açıklayan şu anda ismini anımsayamadığım çinli bir firmaya (zte olabilir) gözdağı vermesi ile ilgili bir haber yayınlanmıştı donanımhaberde isteyen arayıp bulabilir. googleın ne kadar masum olduğunu buradan anlayabilirsiniz. keza aynı google wpnin gelişim aşamasında wp için app yapmayarak, yapmadığı gibi google maps sitesinin yalandan bahanelerle bir süre wp8 tarayıcıda açılmasına bile izin vermeyerek wp ekosisteminin gelişimine elinden geldiği ölçüde taş koymaya çalışıyor ama harita uygulaması günümüzün büyük pazarı olan iostan kovulmasına rağmen kullanıcı sayısı ve reklam pastasından dolayı koştura koştura iosa official maps app yapıyor. bir de nokia ms ilişkisi ile abdnin global stratejisi arasında ilişki kurulmuş. kısmen doğru... ancak google ve appleın hangi ülkenin daha saldırgan pazarlama stratejisine sahip firmaları olduğu da gözden kaçırmayalım. gerçek anlamda özgür yazılım isteyen ve destekleyen pazara girecek olan FIREFOX OSa destek verir der ve kaçarım. Edit: Trojan konusuna gelince wp8 şu anda trojan, virüs, takılma, resetlenme bulunmayan yegane ve en güvenli işletim sistemi. İsterseniz 512 mb ramli alt sınıf bir wp8 cihaz olan lumia 620 ile android ve iosun amiral gemilerini alın; akıcılık ve takılma açısından kıyaslayın. Hardwarein gücünü test eden sentetik testlere bakmayın, cihazları elinize alın ve direk kullanım deneyimini ölçün. Sistem henüz kırılamadı ve uzun süre de öyle kalacak gibi görünüyor. ios sürümlerinin yayınlandıktan bir hafta sonra jailbreak edilmesi ve jailbreakli kullanılması onu da tehlikelere açık hale getiriyor. Android ve trojan konusunda yorum yapmıyorum bile.


    Microsoft Nokia'ya bağlı.Bu düşüncenize tamamen katılıyorum.Ama Nokia Microsoft'a hiç ama hiç bağlı değil.
    Nokia Windows phone işletim sistemine geçmeden önce Intel'le ortaklaşa geliştirdiği Meego işletim sistemini N9 adını verdiği amiral gemisiyle sundu.
    Bu telefonun satış oranları hala açıklanmadı.
    Nedenmi? Çünkü bu telefon Lumia 900'a kadar üretilen bütün windows phone'lu telefonlardan çok sattı.
    Satış oranları güzel,işletim sistemi çok farklı çok stabil ve çok hızlı.Peki bunlara rağmen Nokia neden Meego'yu bir çırpıda sildi ve windows phone'a geçti ?
    Ve neden Nokia tarihinde bir ilk yaparak şirketin başına Finlandiyalı birini değilde eskiden Microsoft'ta kariyeri olan bir Amerikalıyı getirdi ???
    İşte bunların tek cevabı olabilir oda Microsoft'un oyunları.Başka hiç ama hiçbir açıklaması olamaz.
    Ayrıca şirketin başına getirdiği adam(İsmini bile söylemek istemiyorum) geçen Finlandiya'da çıktığı bir tv programında konuştuğu adamın İphone'unu aldığı gibi yere attı.Böyle tutarsız karaktersiz hareketler yapan bir adam nasıl Nokia gibi en köklü telefon üreticisinin başına geçebiliyor???
    Cevabı dediğim gibi Microsoft'un oyunları...





  • Bu nası bi başlıktir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem71


    Kaynak?
  • Herkes bir parça doğrulardan bahsetmiş . Aslında hepsi doğru ama eksik noktalarıda yok değil. O yüzden bütün verdiğiniz bilgileri kısmen harmanlayıp ortak ve doğru yorumu ortaya çıkartabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: giogo



    çok fazla uzatmadan şunu diyeceğim ingilizceniz var ise youtube üzerinden vidyoya tekrar bakın. orada geçen diyologlara dikkat edin... ya da ben sizin için burada kısa bir özet geçeyim.

    sunucu nokia 920 nasıl diye soruyor elop şimdi onu geçelim hacı ben sana 620'yi anlatayım hele bi diyor. oralara var daha diyor. sunucu da cebinden ayfon çıkarıp: bak şimdi bende ayfon var. ama bunu istemiyorum (bu arada gülüşmeler ile ayfon nazikçe yere konur) nokyaya geçmek istiyom ben çünkü nokyaya güveniyorum. ne zaman çıkacak şu 920 sen hele bi onu de bana der.

    işin özü budur. tamamen iki taraflı reklam hareketleridir. ancak bizim medyamız/basınımız "Nokya siosu ayfonu yere fırlattı auuuvvv" şeklinde başlık atmayı sevdiğinden olay çok farklı yerlere çekiliyor işte böyle.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    @homeedition88 katılmıyor ve tam tersini düşünüyorum. aslında gelinen nokta itibarı ile microsoft nokiaya göbekten bağlanmış durumda. nokianın desteği olmazsa wp projesi başlamadan sekteye uğrar. wp cihazlardaki satış rakamları da bu dediğimi doğrular nitelikte. nokia bugün hangi işletim sistemini kullansa yine satışını yapar...


    Tüm mesaji ainti yapmadim kalabaliklasmasin yazdiklarimiz diye.

    Bazi noktalarda yanlis anlasildigimi dusunuyorum. Ilki android'in acik bir platform oldugunu konusunu. Bir telefon ureticisi gunumuzde yanlizca iki mobil isletim sistemi secenegine sahip. (ubuntu - Mozilla os - Ali baba os - Joomla henuz beta halinde oldugunu bildigimiz icin onlari saymadim) Bunlardan biri android digeri windows mobile 8. Android ile google microsoft'un windows ile basardigindan fazlasini basarmis durumda is modeli ve ekosistem olarak. Bu durumu android'in acik sistem olmasindan oturu oldugunu iddia etmek istemedim aslinda oyle bir sey de soylemis degilim. Android icin para odenmedigini ve kaynak kodlarin cogunda ureticilerin degisiklik yapabildigini soyledim.

    Edit: Yanlislikla yazimi bitirmeden gondere bastigim icin buradan editleyerek devam ediyorum :)

    Bu is modeli microsoft'un is modelinden daha basarili oldu. Keza ekosistemdeki gelistiriciler icin microsof'un is modeli google'a gore genel bazi zorunluluklarla dolu. Kisacasi microsoft'un is modeli ornegin sony tarafindan benimsenmedi ve sistemin disinda kalarak sadece android de kalmayi tercih etti. Samsung mesela iki platformdada var tabii htc de ayni sekilde. Burada anlatmak istedigim android den uzak durmanin akillica bir hareket olmadigidir. Herkes tercih etti diye dogrudur da demek istemiyorum ama tercih edilmemesi yuzunden nokia'nin kaybettikleri kazandiklarindan daha fazla oldugunu ispat etmeye calisiyorum. Nakit rezervlerinin tepe taklak oldugunu tekrar belirtmek istiyorum...

    Nokia'nin microsoft ile olan calisma sisteminde her iki tarafinda birbirine ihtiyaci oldugu elbette dogrudur fakat nokia aldigi destek paralar haricinde bu isten karli cikmadi. Cikmadigi ekonomik olarak, is plani olarak ortada aslinda. Satis rakamlari eskiye oranla ve rakiplerine oranla dusuk, guncelleme destegi veremiyor eski kullancilari icin afedilmez birsey. Istedigi donanim ozelliklerini kafasina gore koyamiyor cunku microsoft yazilim olarak destek sunmasini beklemek zorunda... Ornegin Full hd ekran kullanamiyor, ornegin 2 gb ram kullanamiyor 36mpx kamera kullanamiyor v.b

    Simdi iki tarada bakarsak bu is planinda kimin karli oldugunu gorebiliriz.... Bence Nokia satis rakamlari olarak, rakiplerin sundugu yenilikler acisindan da geride ve zararda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeedition88 -- 27 Mart 2013; 21:02:46 >




  • Apple disinda hepsi birbirine muhtac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burn in Hell

    Apple disinda hepsi birbirine muhtac

    birbirine muhtaç dediğin şirketlerden biri microsoft farkındasın di mi hani şu apple'ı katlayacak büyüklükteki microsoft nokia'ya değinmiyorum bile.
  • Microsoft bir çok şeyde olduğu gibi mobilde de fena çuvallama aşamasındaydı ki Nokia ile işbirliği onu Mobil konusunda önemli yerlere getirme yolunu açtı.

    Geçmişe gidelim. Bill Gates Internet'in önemli olduğunu bilse bile Windows işletim sistemine güvenip ağırlık vermedi. Sonuç ortada. Internet Explorer (ne kadar küfretsenizde) şu anda 2. sırada kullanım istatistiklerine sahip. Chrome 2012 ortalarında IE'yi geçti. (Kaynak:http://gs.statcounter.com/#browser-ww-monthly-200807-201303)

    Geçelim, Microsoft mobil konusunda Windows CE ile başladığı hikayesinde 6.5'te bir dur dedi. Çünkü çok büyük sıkıntıları vardı. (HP Ipaq kullandım, hani delirmemek içten değildi) (Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_mobile)

    Mobil tarafındaki bu durgunluğu 2007'deki iPhone lansmanı ile yeniden celallendi. O zamanlar piyasanın tek hakimi Symbian idi. (kaynak:http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-200807-201303)

    Toparlayalım;

    Microsoft 5,6 ve 6.5 deki facialardan ders alıp, Vista rezaletini 7 ile toparlayınca 8 ile bir ekosisteme geçme planlamasını devreye soktu. Aslında plan basitti. Apple ekosistemini yıllarca kendi planlarından uzak tutan Gates, Apple'ın muhteşem çıkışı ve ekosistem genleşmesi ağzını sulandırmıştır eminim.

    Bu arada arama motoru kısmında live ile hüsranı yaşayıp bing ile çıkmaya çalışsa da olmadı olamadı. Google'ı kıramadı.

    Bu arada aynı microsoft 1999-2000 seneleri civarında MSN Messenger ile ICQ'nın tahtını gayet de fena bir şekilde devirmişti bunu da belirteyim.

    Herkesin gönlünde, ki benim gönlümde yoktu, Nokia'nın android ile anlaşması yatıyordu. Ama Microsoft global pazarda cihaz üretimi ve marka bilinirliği sebebiyle milyar dolarları Nokia'ya bastı. E paarayı veren düdüğü çalar. ELOP da CEO oluverdi. Bunda da tuhaflık yok.

    Bundan sonra Microsoft'un ve dolayısıyla Nokia'nın tek amacı ekosistemi genişletmek. Stratejik anlamda da çok doğru hamleler ile ürünlerini çıkarıyorlar.

    En kısa zamanda tablet de gelecek.

    Wp8 bence önemli avantajlara sahip. iOS gibi.

    Android ise bu gidişle daha çok dallanıp budaklanacak. Ben olsam segmentlere bölerim. Bilemiyorum. 18 ayrı API level, onlarca farklı cihaz gidişat pek iyi değil gibi. Çok dallandı çok budaklandı.

    iOS ve WP8 ise daha kararlı bu konularda.

    Netice itibariyle Microsoft mobilde, bu sefer de başarısız olursa, tamamen çekilmek zorunda kalır.

    Zaten paraları Lisanslardan yeterince götürüyor. Windows gelirleri bi tarafa Enterprise Aggreement ile %300'lere varan marjlarla satıyor. Kısaca denizde kum microsoft'ta para. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: injection

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burn in Hell

    Apple disinda hepsi birbirine muhtac

    birbirine muhtaç dediğin şirketlerden biri microsoft farkındasın di mi hani şu apple'ı katlayacak büyüklükteki microsoft nokia'ya değinmiyorum bile.

    Apple'ı katlayacak büyüklükteki derken?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 27 Mart 2013; 22:26:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddiyetsiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: giogo



    çok fazla uzatmadan şunu diyeceğim ingilizceniz var ise youtube üzerinden vidyoya tekrar bakın. orada geçen diyologlara dikkat edin... ya da ben sizin için burada kısa bir özet geçeyim.

    sunucu nokia 920 nasıl diye soruyor elop şimdi onu geçelim hacı ben sana 620'yi anlatayım hele bi diyor. oralara var daha diyor. sunucu da cebinden ayfon çıkarıp: bak şimdi bende ayfon var. ama bunu istemiyorum (bu arada gülüşmeler ile ayfon nazikçe yere konur) nokyaya geçmek istiyom ben çünkü nokyaya güveniyorum. ne zaman çıkacak şu 920 sen hele bi onu de bana der.

    işin özü budur. tamamen iki taraflı reklam hareketleridir. ancak bizim medyamız/basınımız "Nokya siosu ayfonu yere fırlattı auuuvvv" şeklinde başlık atmayı sevdiğinden olay çok farklı yerlere çekiliyor işte böyle.

    920 demiyor 928 diyor




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.