Şimdi Ara

Nedir? Bu Japonlarda ki Jbl ve Amerikan çılgınlığı. :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Deprem falan olursa Horn'ların içine ailecek sığınmayı düşünüyorlar herhalde










  • Bu JBL're Japon Pioneer avr felan bağlamazsın herhalde Teknika.

    lafın kısası eski üretim Amerikan markası Western Electric, Altec Lans. JBL, McIntosh gibi kült ve alanında ki en ileri analog akustik kaliteye sahip ürünler var. amerikan fullrange tabir edilen hoparlör ve vakum lambalı amplilerini Japonlar çok sever. bense Western Elec. fullrange horn hop. ve Hiroyasu Kondo vakum tüplü amplisi peşindeyim. nasipse he heh
  • Uyumlu çalarsa her şey bağlabilir. Neden bağlanmasın? Ön yargılı olmamak lazım. Bu ön yargı mevzusu geçen hafta bana dinletiye gelenlerin yine baş gündemiydi. Bir kez daha bir çok ön yargının yanılttığına tanık oldular. Hiç tahmin bile edilmeyen cihazların bu hobide tam bir hayal kırıklığı veya müthiş performanslarına çok şahit olunmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel japonyada satılan ürünler jbl in japonya için ürettiği ürünlerdir. Neden amerika ve avrupada satılmadıklarını anlamak mümkün değil, oldukça başarılı ürünler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Uyumlu çalarsa her şey bağlabilir. Neden bağlanmasın? Ön yargılı olmamak lazım. Bu ön yargı mevzusu geçen hafta bana dinletiye gelenlerin yine baş gündemiydi. Bir kez daha bir çok ön yargının yanılttığına tanık oldular. Hiç tahmin bile edilmeyen cihazların bu hobide tam bir hayal kırıklığı veya müthiş performanslarına çok şahit olunmuştur.

    kesinlikle aynı fikirdeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Güncel japonyada satılan ürünler jbl in japonya için ürettiği ürünlerdir. Neden amerika ve avrupada satılmadıklarını anlamak mümkün değil, oldukça başarılı ürünler.

    Devasa ebatlar, kasa, sürücü ve crossover kalitelerini göz önüne alınca muhtemelen avrupa fiyatları aşırı yüksek olacaktır. Bence sebebi bu olabilir.

    Bir de Japonlarda bu Hi-Fi tutkusu aşırı bir sadakat ve tutku halinde. Bizimkinden çok daha ileri bir tutku ve duygu onların ki.
  • Sanırım bildiğimiz ev mobilyası olarak görüyorlar bunları.
    Bizim salonlarımızda içlerinde ıvır zıvır ve hanımların çeyizlerinden kalma tabak çanak, dantel örtüleri, kristal taklidi kesme cam bardaklar,
    gümüş gondol, eski fotoğraflar ve fotoğraf albümleri vs. nin tıkılı olduğu konsollar ile gümüşlük tabir edilen camlı dolaplar yerine
    adamlar konsol ve gümüşlük olarak bunları yerleştiriyorlar ve ben ce konsollardan daha fazla işe yarıyor
    hiç olmazsa müzik yükseliyor bunlardan yahuu dimi ama
  • Konuyu hortlatayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır yeri gelmişken bu Japon'lar müziği fiziksel bir materyal ile dinliyorlar. O küçücük adamların küçücük evlerinde devasa görüntüdeki sistemleri bir yana arşivlerini görünce sanarsınız ki; evi tamamiyle müzik dinlemek için kullandıklarını gözlemliyorsunuz. Mutfak dolaplarına/raflarına kadar.. Evi ev olarak arada kullanıyorlar gibi

    Hep takdir ederim yaptıkları her işe derin saygıları var.

    Tek anlamadığım Amerikan markaların ciddi ürünlerinin üretimlerini kendilerine bırakmalarına rağmen neden bu kadar Amerikan cihazlarını sevdikleri. Amerikan mantığında hep 'büyük' var cihazları da otomotiv sektöründe oldukları gibi belki de bundan olsa gerek.. Genellikle en cins (en azından görselde) sistemleri en cins ortamlarda kullanıyorlar ve yine en çok göze çarpan tek marka Mc ve JBL

    Şayet kendi adıma biraz daha imkanım olsa birkaç katlı bir evin; bir katını koleksiyonunu yaptığım cihazlarla birer katında plak,cd,kaset arşivimi saklar kendi hifi müzemi kurardım




  • Delerıum kullanıcısına yanıt




    Evet. Ben de onu diyorum ya. Jbl ve Mcintosh' a sahip olmak, Japon Audiophiler için Shogun kılıcına sahip olmak kadar önemli. Neredeyse tüm Japon Audiophillerin tamamının evinde mutlaka Jbl'in bir veya bir kaç kolon takımı ile, Mcintosh'a rastlamak mümkün.



    Söz konusu olan Japon'sa ve bunları kullanıyorsa, vardır önemli gerekçeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desene japonlar şaşırmış
  • İkinci Dünya Savaşı sonrası Amerika Japonya ilişkileri haliyle biraz da zorlama ile gelişmiş adeta bir altın Amerika rüyası yaşanmaya başlamış. Bu dönemde jazz müziğin revaçta olduğu yıllar ve tokyo öncelikle 1950 - 1955 yıllarında Coffee Shop lar açılmış. Bu Shop lar da da müzik çalarmış insanlar canlı müzik gibi dinlemeye gidermiş. Buralarda da p zamanın meşhur sistemi General Electric sistemler Altec veya JBL hoparlörler bulunulmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtubeta kenrick sound diye bir kanal var adamın sanki jbl ile alakası var gibi bilmiyorum.enteresan işler çıkarıyor bazen bakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 13 Aralık 2017; 10:44:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    youtubeta kenrick sound diye bir kanal var adamın sanki jbl ile alakası var gibi bilmiyorum.enteresan işler çıkarıyor bazen bakıyorum.

    Jbl'leri yenileme yapan ve parça temini konusunda ABD üretim tesisiyle ortaklaşa çalışan, özellikle de Jbl'in 43XX'li serilerini aslına tam sadık olarak en iyi şekilde restore eden, kısa sürede dünyaca isim ve prestij yapmış, Japonya'nın çok saygın bir kurumu Kenrick Sound.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/MFygABYHsIc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/a1EShS4BtQM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kaynaklarda da JBL 434X hoparlörlerin faz problemli olduğu ve özellikle sürülmeleri zor amfi seçtikleri için bilerek tercih edildiği ve evde adeta bir martial art gösterisi gibi bu hoparlörden en iyi sesi nasıl alırım çabasının yıllarca sürdüğü anlatılır. Yani Japon mottosunda yer alan Samuray asla kolayı seçmez ana fikri bu hoparlörleri martial art olarak adlandırmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.