Şimdi Ara

73 Tbps Fiberoptik: sırrı içinde saklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiber optik bileşenler, çok zamandır mühendislerin oyuncağı olsalar da bilgisayarlarımızda kullanabileceğimiz incelikte öğrenilmedikleri günümüzden, artık emin adımlarla uzaklaşıyoruz. İngiltere'de Southhampton Üniversitesi'nde ışığın uzayda boşlukta yol alırken saniyede aştığı 300,000 kilometreyi mühendisler katı hal fiberoptik bileşenlere aktarabilmişler. Bu teknikte bağlantı hızı, önceki bildiğiniz tüm fiber optik kabloların en düşük mesafedeki hız rekorlarından bile fazla. Işığın %99.7 hızında veri aktarabilen bu bağlantı, içinin boş olması sayesinde aktardığı fotonlara sadece %31 oranında engel oluyor.
    3.5 dB gibi düşük gürültü seviyesiyle 160nm dalgaboyu ışık aktarımı yapan ortası boşluk fiber optik kablonun, 37 kanal 40 Gb/saniye veri aktarımını kilometre başına 1.54 mikrosaniye standart bir fiber optik kablodan daha hızlı aktarabildiği raporda aktarılıyor.
    Özellikleri bununla bitmeyen çalışmada fiberoptik kabloların başlıca sorunlarından bükülmeyle kablonun dışına foton kaybı, bu çalışmayla geliştirilen çok ince bir foton sınır kılıfı sayesinde de aşılmış ve fiber optik kabloların eskiden beri Aşil topuğu olan bu mühendislik derdi artık tarih olmuş oluyor.
     73 Tbps Fiberoptik: sırrı içinde saklı
    http://www.techspot.com/news/52066-hollow-fiber-optic-cable-tops-73tbps-promises-near-light-speeds.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 27 Mart 2013; 2:31:15 >







  • Ne işe yarayacak okadar hızlı yazma hızı olmadığı sürece?
  • Ramdisk kullanan iki bilgisayarın iletişiminde kullanılabilir, zehir gibi hızlı intel'in "kumlu köprü" işlemcileri, Hız aşırtılınca 9GB/saniye okuma, 13GB/saniye yazma performansları var ram belleğe.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Ramdisk kullanan iki bilgisayarın iletişiminde kullanılabilir, zehir gibi hızlı intel'in "kumlu köprü" işlemcileri, Hız aşırtılınca 9GB/saniye okuma, 13GB/saniye yazma performansları var ram belleğe.

    tabi o hızları bilgisayara aktarabilecek nic (network interface card) türkçesi ethernet kartı yapıldı da.
  • ya arkadaşlar hepsi yapılsa bile ttnet ve superonline o bağlantı hızına AKK koyarak 3 mbps ye düşürürler, birşey anlamayız
  • Tek bi rack serverda 3 tane Infiniband FDR 56Gbit ile 15 GB/s civarında hızlara erişilebiliyor. Yüksek hızlı ve düşük gecikmeli bağlantıların taliplisi çok var. Hem interconnect olarak hemde uzun mesafe olarak. Node to node bağlantılarda hep RDMA ve düşük gecikme aranır.

    2014'civarlarında Infiniband EDR 12x ile 300Gbit gibi hızlar konuşuluyor olacak. Düşük gecikme / RDMA için Infiniband tek seçenek zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Ramdisk kullanan iki bilgisayarın iletişiminde kullanılabilir, zehir gibi hızlı intel'in "kumlu köprü" işlemcileri, Hız aşırtılınca 9GB/saniye okuma, 13GB/saniye yazma performansları var ram belleğe.

    Kumlu köprü
  • fiber optik kabloların devre içine nm boyutunda entegre edildiğini hayal ediyorum da tek bir işlemci ,ekran kartı ve anakart ile dünyanın yok olacağı güne kadar donanım gereksinimi ortadan kalkacaktır. .Ne bant genişliği sorun olur ne de saat başı döngüye giren işlemci hızları.4-5 ghz o kadar yavaş kalır ki böyle bir şey olduğunda bugünler düşünüldüğünde gülüp geçer o teknolojiye sahip olan torunlarımız
  • ttnet bu baglantıyı verse bıle kota koyardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    ttnet bu baglantıyı verse bıle kota koyardı

    ya sizin şu kota saçmalığı değilde adil kullanım saçmalığı çok gereksiz birşey bunu kullananalr operatörler olmalı turkcell gibi ingilterede usa dede fair usage policy vardır 3g ve 4g paketlerde.. ama normal nette böyle birşey olamaz yahu.. umarım bizede kktcyede gelmez bu illet 8 mbps yıllık 500 tl ye kullanıyorum adsl, kota yok adil kullanım yok, 1 sene de 4 TB yakın data down/up ım var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz_371

    ya arkadaşlar hepsi yapılsa bile ttnet ve superonline o bağlantı hızına AKK koyarak 3 mbps ye düşürürler, birşey anlamayız

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.