Şimdi Ara

On disime dirsek geldi sallaniyo az birazda yamuldu duzeltilir mi .s cok acil yaridm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basket oynarken on disime dirsekk geldi ve on dism sallaniyo yamulduda catladida biraz dis biraz kanadii arkadaslar ne yapmaliyim cok acill yardm



  • zaman geçmeden git yerine oturturlar, yoksa kaybedersin. Yerinden çıkan dişi oturttuklarını duymuştum öyle birşey var galiba. Fakat hemen müdahale edilmesi gerekiyordu gibi birşey hatırlıyorum. Yoksa geri dönüşü olmayabilir. Dokular yeni sisteme alışmadan doku kaybı yaşanmadan olması lazım.

    Basket oynarken plak takmak en iyisi ben yaptırmıştım bi ara alışkanlık yaptı durmadna takıyorum, nba izlerken oyuncuların ağzına bakarsan arada çıkarıp takıyorlar. Darbelere karşı koruyor. Kurtarabilirsen ondan yaptırmayı unutma. 100-150 TL gibi birşey.
  • dostum araştırmalarım sonucu şunları buldum. Bir an önce doktora git. Hatta acile herhangi bir hastaneye derhal git. 30 dakika içinde müdahalede çok büyük ihtimal kurtarıyorlar. Her geçen zamanda kurtarma ihtimali düşüyor.

    quote:

    Ancak dişi yerinden çıkaracak şiddette bir yaralanma çene kemiğinde de hasara yol açabileceğinden diş hekiminin detaylı bir muayene yapması gerekmektedir. Yerinden çıkan diş,kalıcı(daimi) bir diş ise,diş hekimine ulaşıncaya kadar geçen sürenin dişin kurtuluşu açısından önemi büyüktür. Geçen süre yarım saatten az ise dişin kurtulma şansı oldukça yüksektir.Bu zaman zarfında yapılması gerekenler:
    Çıkan dişi bulun,süt dişi mi,daimi diş mi emin olun. Emin olamıyorsanız bir diş hekimini arayın.
    Dişin kök kısmına kesinlikle dokunmayın. Dişi tutarkan,normalde ağız içinde görünen kısmından dokunarak dişin temiz olup olmadığına bakın.
    Eğer dişin üzerinde toz ya da kir varsa dişi kesinlikle fırçalamayın. Kaza geçiren kişi kendindeyse kendi tükrüğü ile temizlemesini sağlayın. Dişin üzerine tükürtülebilir,ya da bir bardağa tükürmesi sağlanarak diş bardağa atılıp temizlenebilir.
    Dişin kurumasına izin vermeyin.
    Kişi kendinde değilse dişi suyla ya da daha iyisi eğer hemen bulunabiliyorsa sütle temizleyebilirsiniz.
    Diş sadece birkaç saniye suya maruz kalmalıdır. Musluk suyu en son tercih edilir, çünkü içerdiği klor köke zarar verebilir.
    Temizlerken dişi ovalamayın.
    Dişi çıktığı yuvasına tekrar oturtup parmakla tutarak yerini sabitleyin. Dişi gazlı bez ya da mendille yerinde tutarak acil olarak diş hekimine gidin.
    Dişi yuvasına oturtmak için güç uygulamayın.
    Eğer dişi yuvasına oturtamıyorsanız bir bardak süte koyup diş hekimine götürün. Bu da mümkün değilse dişi ağız içinde yanak bölgesinde tutarak diş hekimine ulaşın. Dişi düşen çocuk ise yutmamasına dikkat edin.
    Diş yerine oturtulduktan sonra çene kemiği ile diş kökü arasındaki bağlantının yeniden oluşması için en az iki hafta gerekir. Bu aşamadan sonra muhtemelen dişin kanal tedavisi yapılacak ve diş tekrar ağızda eski fonksiyonunu görmeye devam edecektir.


    Eğer gitme imkanın yoksa dişi ağzından çıkarma, çıkıyorsa saklama koşulları olarka süte koyun diyor şu yazıda.

    quote:

    Yerinden çıkan sağlıklı bir dişse eğer hemen en kısa zamanda bir diş hekimine gidip diş hekimi tarafından bağlanmasını sağlamak gerekir. Bu yerinden çıkan diş ağız içerisinde diş hekimine götürülmeli çünkü diş ağız ortamından normal ısısından ayrılmaması en doğru olandır. Fakat ağızda kanama varsa yada kişinin kusma refleksi varsa yani dişi ağızda götürmenin imkanı yoksa içi bir miktar süt ile dolu bir kabın içerisinde eğer süt bulunamıyorsa temiz bir miktar suyun içerisinde diş hekimine götürülmelidir. Diş kesinlikle alkol içine konulmamalıdır yada dişin çıktığı boş bölgeye alkol yerleştirilmemelidir çünkü zararlıdır oradaki dokuların zarar görmesine neden olur.




  • gittim disi kurtardikta , on disin biiri biraz iceri yamuldu ilerde dis tuutunca kendi duzelir mi o
  • diş yerine tutununca kemik dokusu baskı olmadığı takdirde eski halini alır. Büyük ihtimal düzelir ama dokuların tekrar alışmasını ve yerine tutunmasını bekle. Öncelikli amacın dişinin eskisi gibi sağlam olması. Bir sorun olsa bile dişin konumu değiştirilebiliyor.

    Bu arada koruyu plak yaptırmayı unutma ama belkide bir daha basketbol oynamazsın. Bende sarsıcı kazalar yaşadığım şeyleri yapmaya çekiniyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.