Şimdi Ara

Laptop Ekran kartım çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop ekran kartım nvidia 9600m gt normal kullanımda internette gezerken bile bir anda 60-70 lere çıkıyor. Tarayıcıyı kapatmadan da düşmüyor. Fan temizliğini yeni yaptım coolmasterın kaliteli termal macun uygulaması da yaptım.işlemci ve diğer donanımların ısıları çok normal ama ekran kartını bi türlü düşüremiyorum. makinayı ilk açtığımda 48 derece ile açılıyor ekran kartım sonra az bir kullanımda 70 leri buluyor ve başlıyor fan hızlanmaya.



  • Sogutucu tam oturmamis olabilir ayrica fanin calistigindan emin olun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucuyu gayet iyi oturttum onda sorun yok. İşlemciyi değiştirmiştim 2.26 dan 2.93 lük bir işlemciye geçtim notebook umda. Bu değişim ekran kartının ısınmasına neden olurmu acaba? işlemci de ekran kartıda aynı fanı kullanıyor.
  • Fan dengesiz çalışıyor olabilir ekran kartı değil işlemcinin biraz ısınması gerekir,tam tersi olmuş buda demektirki fanla alakalı bir durum tekrar gözden geçirin.
  • İşlemci değiştirmeden önce normaldi anlamadım gitti neden işlemci değilde ekran kartı çok ısınıyor. Driverin Son güncellemesini de yaptım. Termal macunu da düzgün bir şekilde sürdüm. Bir sorum olacak termal macun yerine termal pad kullansam acaba etki edermi?
  • Sürdüğün termal macunun miktarı da çok önemli eğer fazla sürersen yine problem çıkarıyor. Sürdüğün zeminin 3/1 i kadar yeterlidir fazla sürmüş olabilirmisin?
  • bios güncellemesi yapmayı deneyin
  • Resimler ekledim.Bu şekilde sürüp kapattım.

     Laptop Ekran kartım çok ısınıyor


     Laptop Ekran kartım çok ısınıyor


     Laptop Ekran kartım çok ısınıyor


    Soğutucunun üzerindeki termalpad çok yumuşamıştı bu yüzden onun yerine termalmacun sürdüm. termalpadin olduğu kısım chipsete denk geliyor.Siyahlı kısım ise ekran kartının üzerine.




  • yokmu anlayan?
  • Merhaba konu çok eski ama benim de basima geldi


    kankan44 dostum ne yaptin sorunu nasil halletin ?

    Ekledigin resimlere bakilirsa ayni bilgisayar sogutucu


    acer aspire v3-571G


    ayni sorun benim de basimda

    Ne yaptiysam care olmadi

    3 tane yedek sogutucu fan var 2 si yeni onlarida taktim

    Kac kere macun da yeniledim

    az veya cok ama hic biri ise yaramadi

    acilir acilmaz sicaklik 50'iler 70 derecelere firliyor

  • free70 F kullanıcısına yanıt

    Şu laptop mu: Böyle bir laptopa sıvı metal bile sürsen fayda etmez. Çünkü alt kapağında sıcak havayı dışarı atacak neredeyse hiç delik yok. Ya alt kapağı komple söküp soğutucu üzerinde kullanacaksın ki risklerine karışmam, ya da alt kapakta işlemci ve ekran kartının temas olduğu yerlere matkap gibi bir şey kullanarak ufak birçok delikler açacaksın, altında yine soğutucuyla kullanmaya devam edeceksin. Bu laptop kolay kolay soğumaz.


     Laptop Ekran kartım çok ısınıyorLaptop Reparatur Handy j500j500youtube
    Model P5WS0 .Disassembly Acer Aspire 5755G,Easynote New Series Laptop Reparatur wechseln Tamir Mainboard Replace Tutorial (Guide) Wie Nasıl fan cleaning ,Lüfter Reinigung video link http://youtu.be/i7Ev0AepAmY, Demontage,disassembly,Change Motherboard .Installation Wechseln Installation.this Video shows how to replace / Remove PB EasyNote NS11HR ,Aspire 571g,Acer Aspire V3-531,v3-573g,v3-771g,v3-531g, v3-571G,V3-551G,471G,Aspire 5750G ,Easynote TS11HR ,EasyNote TSX,EasyNote TS44hr, EasyNote TE,EasyNote TL,EasyNote LE ,EasyNote LS,EasyNote NE, EasyNote LK, Acer Aspire Series Intel , Amd , Nvidia ,Ati HD Replace Keyboard Video link http://youtu.be/2BaSFXbHf1U You are performing this repair at YOUR OWN RISK!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=yeMpofmHzoU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Nisan 2022; 12:37:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.