Şimdi Ara

İNCELEME: Nikon D800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nikon D800 incelemesi. Henüz örnek fotoğraf, karşılaştırma ve objektif yorumlarını eklemedim. Çok yakında inşallah...

    http://halkboyleistiyor.blogspot.no/2013/03/nikon-d800-incelemesi-1.html



  • Hocam D800'ü ne ara satın aldın

    Hayırlı olsun güle güle kullan, yazıyı okuyorum şimdi
  • Hayırlı olsun.
    Blogunuzu aralıklarla takip ediyorum. Çok güzel bir anlatım tarzınız var.
    Benim için fotograf makineleri konusunda referans alınabilecek birkaç kişiden birisiniz. İleride alacağım ekipman ve lensler konusunda forumdaki gönderilerinizden yardım alacağım.
    Saygılar, sevgiler...
  • Gerçekten çok baba bir anlatım tarzınız varya .. yani insan sıkılmadan muhabbet eder gibi okuyor .. kaldıki ben okumayı pek sevmem , sıkılırım ama sizin blog ve bu yazıları okurken sıkılmıyorum sanki arkadaş muhabbeti gibi ..valla espri kabiliyeti varsa bir mizah romanı yazsanız çok tutulur .. Tarz 10 numara .. Elinize , klavyenize , aklınıza sağlık ..
  • Hayırlı olsun, D800 sahibi olarak merakla okuyorum.
  • İnceleme 3 sayfa. İkinci sayfayı okuyanların sayısı ilkini okuyanların 3'te biri, 3. sayfa ondan biraz daha az. Aslında blog sayfasını bu 3. sayfayı okumayı göze alanlar için canlı tutuyorum
    Trustedreviews'da editörlük yapmış bir arkadaşıma bundan bahsettim, onlar da benzer şeyi yaşıyorlarmış. Dediğine göre DPReview'daki 10-15 sayfalık incelemelerin ilk 3 sayfası, fotoğraf karşılaştırmaları ve son sayfasının okunma oranı toplamı kalan sayfaların toplamının 5 katıymış.
    İlginç, belki doktora tezi yapılması gerekiyor
    Aslında okumayı seven bir dünyamız olsa bu kadar rezillik yaşanmazdı. Ne bileyim, Türkiye'de adam gibi bir parti olurdu vs..




  • istanbul yolundayım. dün akşam d700 girilerini okudum, şimdi de bu incelemeyi okuyayım vakit bol (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum. Güzel yanlardan çok eksik yanlara takıldım. LCD'deki enterpolasyon çok komik olmuş gerçekten, Nikon bazı özellikleri staja gelen elemanlara yaptırıyor sanki. 35mm 1.4G'nin optik tasarımı için de aynı şaka yapılıyor.

    DPR forumlarındaki genel görüş D800'ün ilk odak ve takip konusunda D700'e göre daha yavas olduğu yönünde. Neden öyle diyorlar anlamadım, çok pikselden dolayı mı, ya da çok pikselden kaynaklanan daha hassas odak ihtiyacından mı, ya da hatalı partilerden mi bilemedim. Bence D700'e göre daha iyi olması lâzım ki incelemede de öyle bi sonuç çıkmış. :)

    WB'deki yeşil tint de çok konuşuluyor. Sanırım D4'de de aynı durum varmış. Ben dr D700'de nedense güzel WB alamıyorum. Gerçi ayarları baya kurcaladım, sonra sıkıldım hepsini sifirladim ama gene de istediğim tonları ilk seferde alamıyorum, renkler hep renk matrisinde 1-2 kademe turuncuya kaymış gibi oluyor. Ya da aslında doğru ölçüyor ama karakteristiğine alışamadım, bilemiyorum. Ama sorun değil tek tikla duzeltiliyor.

    Bu read noise olayını da D800 ve D600 çıktıktan sonra çok okumaya başladım. Nedir bilmiyorum, araştırmak da zor geldi şimdi :) Ama günlük kullanımda kritik bişey değil diye tahmin ediyorum.

    Pozlama olayında cilt tonlarını baz alma olayından D7000'de çok çektim açıkçası. Teoride iyi bişey belki ama benim çekim zevkime hiç uymamıştı. Sahnede turuncu-krem aralığında renkler gördüğünde (insan görmese de) anormal derecede yüksek Pozlama yaptığı oluyordu. İnsanı sinir ediyor. Ama D800'de bu kadar kötü değildir diye düşünüyorum. Ne de olsa daha ciddi bi gövde. Allahtan D700'ün böyle bi huyu yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazıyı ve anlatım biçimini öven kişiler yüzünden , noktalardan çok anlatım biçiminize odaklandım sanırım . Beğendim tarzınızı . D800E alma arifesindeki bir genç olarak iyi bir rehber oldu gibi bana .

    Nedensiz bir şekilde 36mp olayına alışamadım bir türlü . Orta formata gidiyor aklım direk . Keza parası da bir o kadar kendilerinin . Sanki 36 mp olunca bir takım bozulmalar olacakmış gibi hissediyorum . ( Resim kalitesinde ) Tabi kendime şunu da söylemeden edemiyorum ; crop d7100 24 mp ile estiriyormuş , 36 mp FF mi estirmeyecek ? Birazda yazınızda ki şeylerden yola çıkarak sanırım almalıyım .

    Diğer incelemelerinizide okudum ve sevdim bu arada . Biraz daha fazla yazsanız da diğer kullanıcıları da bu şeye teşvik ve cesaretlendirseniz çok iyi olurdu . Mesela benim gibi bir çok alet eline gelmiş olanlarda eminim size bakıp ; " lan bende bir inceleme yapayım kendi aletim den örnekle " tarzında yaklaşabilirler . Keza bu yaklaşımla insanlar sürekli konu açmak zorunda kalmaz . İncelemelerden her şeyi kavrar diye düşünüyorum .

    Emeğinize ve düşüncelerinize sağlık . Devamını bekliyoruz (yada devamlarını .)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spirituals -- 19 Mart 2013; 18:01:37 >




  • 36MP dert değil aslında. Yazıda da bunu anlatmaya çalıştım. NEX-7 24MP, düşük ISO'da aynı odak mesafesinde D800'le yanyana koy ve bir çiçek çek, ya da çok uzaktaki bir ev olsun. Bu durumda NEX-7 daha fazla detay verir. Hem kesme çarpanı avantajı var hem 24MP (D800'ün DX modu 15,4MP). Elimde yok ama tahminimce ISO800 civarına kadar NEX-7 daha fazla detay verecektir (aynı yerden aynı odak mesafesiyle çekimlerde). D7100'ün daha da iyi olduuğunu söylüyorlar.
    Tabi bir gövde alırken herşeye bakmak lazım, sadece çözünürlük ya da sadece seri çekim hızı vs.. gibi şeylere bakmak yetersiz. Fiyat var, tampon bellek var, kullanmak istediğin objektifler var, gövde kalitesi var, var da var.
  • Kuru kuru inceleme mi olur yaf foto isterük...

    Eline sağlık herzamanki gibi zevkle okumaya başladım amma ikinci üçüncü sayfalar pek ilgimi çekmedi bu sefer atlaya zıplaya geçtim... Daha çok D800 ü olanlara hitap ediyor gibi geldi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    36MP dert değil aslında. Yazıda da bunu anlatmaya çalıştım. NEX-7 24MP, düşük ISO'da aynı odak mesafesinde D800'le yanyana koy ve bir çiçek çek, ya da çok uzaktaki bir ev olsun. Bu durumda NEX-7 daha fazla detay verir. Hem kesme çarpanı avantajı var hem 24MP (D800'ün DX modu 15,4MP). Elimde yok ama tahminimce ISO800 civarına kadar NEX-7 daha fazla detay verecektir (aynı yerden aynı odak mesafesiyle çekimlerde). D7100'ün daha da iyi olduuğunu söylüyorlar.
    Tabi bir gövde alırken herşeye bakmak lazım, sadece çözünürlük ya da sadece seri çekim hızı vs.. gibi şeylere bakmak yetersiz. Fiyat var, tampon bellek var, kullanmak istediğin objektifler var, gövde kalitesi var, var da var.

    Dedim ya ; aslında sanmıyorum kötü bir şey olacağını ama içimde nedensiz bir kuşku var 36 mp ye karşı . Temiz bir D3S mi alsam diyorum ama xpro1 den sonra iyice en büyüklere gitmekte istemiyorum . Kararsızlaştırıyorum sanırım kendimi bu seçimde . İkisi de isteklerim doğrultusunda istediğim şeyleri verebiliyor keza lenslere yatırımım olacak daha .

    Yok yok alacağım bir şeyler de , iş durumuna göre taleplerimi belirleyemedim bir türlü . D3s yada D800 arasında bir seçim olacak . (crop düşünüyordumda K5 gibi birşey . Geliştirmişken dipten başlamayayım dedim )



    Bu arada resim istiyoruz evet




  • Elinize saglik guzel olmus inceleme. Bu yesillik olayi D600'de de var malesef. Lcd den renkleri gorunce morali bozuluyor insanin. Otomatik beyaz ayrini hic kullanmiyorum ayni nedenden. Kisa sure de olsa D800E kullanmistim 36mp olayi yuzunden isinamadim, elde cekim icin cok iyi isik olmasi lazim aksi halde dusuk enstantanede hep titrek oluyor az da olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle yazının girişi olmak üzere başarılı bir inceleme.
    Eğer eleştirmek gerekirse Nikon D800E incelemesi beni daha fazla heyecanlandırırdı.
  • Tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk sayfaları enteresan da olsa güzel bir inceleme
  • şirinleri gördük sonunda.

    Teşekkürler
  • guzel inceleme iso karsilastirmalarida eklenir umarim.
  • Fotoğraf örneklerini eklemedim, çünkü bunu bekledim:

     İNCELEME: Nikon D800


    Ve geldi...
  • satin mi aldin inceleme icin mi getirttin, cevabin ilk secenekse cilginsin
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.