Şimdi Ara

2 aydır internetim bağlanmadı yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • önce telekoma yazıp iadeli posta ile gönderdiğim dilekçeyi vereyim;

    ''TÜRK TELEKOMİNİKASYON A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
    18.01.2013 tarihinde aşağıda belirttiğim adreste ikamet etmeye başladım. Aynı gün internet servis sağlayıcım olan d-smart a nakil talebinde bulundum. Aradan 1 hafta geçtikten sonra d-smart müşteri hizmetleri ile görüşüp internetimin neden hala bağlanmadığını sorduğumda, bana yeni bina olduğu için Türk Telekom’un şebeke çekmesi gerektiğini söylediler. Bende buna istinaden bulunduğum ildeki Telekom müdürlüğü ile görüştüm durumu izah ettim. Bana bulunduğunuz bölgenin fiber kent kapsamında olduğunu ve fiber kablo döşeneceğini söylediler. Aradan 32 gün geçti bu süre zarfında sürekli arayıp halletmelerini istememe rağmen bir türlü benim internet hattım çekilmedi. Sadece ben değil binada bulunan bütün komşularım mağdur durumda. En son bugün görüşmemde genel merkezden port beklediklerini ve ne zaman geleceğinin belli olmadığını; bugünde olabilir 2 ay sonrada olabileceğini söylediler.
    Şebeke hattının bir an önce döşenmesi ve port sıkıntısından kaynaklanan mağduriyetimin giderilmesini arz ederim.''

    En son pazartesi günü (11.03.2013) telekomdan aradılar port işi tamam dediler. bende d smartı aradım aynı gün naklimi yapın dedim. çarşamba oldu hala ses seda yok aradım dsmartı adres yanlış dedi. dedim ben arayana kadar nerdeydiniz. adresi verdim bu arada 2. verişim bu. cuma oldu hala bir şey yok. aradım tekrar telekoma bildirdik top onlarda diyorlar. aradım telekomu bize nakil talebi bildirilmemiş 2 ay önce bildirilen iptal edilmiş dediler. tekrar dsmartı aradım böle böle diyor telekom dedim. sonra baktı heeeee dedi evet iptal edilmiş. ben tabi ğzıma geleni söyledim naıl görmessiniz ben söylemesem farkında değilsiniz falan diye. her neyse talepte bulundu. bugün dsmartı aradım sabah bana demesinmiki cuma günü ekipler gelmiş adresi bulamamış açık adres verin tabi bende şartel attı. aklınıza gelen gelmeyen her türlü küfürü saydım. adres sanki sürekli değişiyor ya. velhasıl bana yardım edin ben artık hem dsmartı hemde telekomu dava etmek istiyorum. netim gelsede etmek istiyorum gelmesede. beni 2 aydır sinirden delirttiler. şimdi bile klavyeyi kıracam sinirden. karşımda yokki canlı kanlı birisi gidip ağız burun dalayım telefonda sinir harbi yaşıyorum anca.

    Lütfen nasıl ve ne şekilde dava etmem şikayet etmem lazım yardımcı olun. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esevetnov -- 16 Mart 2013; 13:37:20 >







  • türk telekom sorunlarla bir numara. taşeron kullandığından dolayı yapılmayan işlere bile yapıldı diye teyit ediyorlar. aralık 12 telefon hattı gitti . hergün ara söyle ve akşamına mesaj gelsin arıza giderildi diye . hergün böyleydi en son şalter attı güzel bir şekilde küfürlerimi saydırdım bir dahada aramadım 5 gün sonra ocak 2 de gelip yaptılar hatları. sordum sizmi gönderiyorsunuz arıza giderildi bilgisini yoksa merkezmi diye. biz gönderiyoruz dediler. peki gelip yapmadan bakmadan nasıl bilgi mesajı gönderiyorsunuz dedim cıt yok. demekki eski usul yapmak lazım küfür edip beklemek gerekli.

    benim tavsiyem telekom ile uğraşma bulunduğun yerde superonline fiber hat varsa super online ile görüş hiç olmazsa adam gibi hizmet veriyorlar . sorun olduğunda hemen oparatör e ulaşabiliyorsun diğerleri gibi saatlerce bekletmiyorlar. sorun giderilip giderilmediği konusunda geri dönüş yapıyorlar. tek sorun zamunda.net kullanıyorsanız modem i birkaç defa aç kapa yaparak 212 ile başlayan ip alması lazım.

    d smart yerine digi türk alabilirsin kampanya dahilinde internet bağlantısıda veriyorlar.

    yeni taşındığın sitede siteye ait kablo tv olabilir yada multi switch dağılımı sadece uydu cihazı alarak tv işini çözebilirsin.
    telekom ve d smart dan uzak dur derim ikisininde müşteri hizmetleri iyi çalışmıyor ve yeterli teknik destek veremiyorlar.

    diyeceksinizki okadar abonesi var doğaldır. bence değil abone varsa yeterli teknik destekte olmalı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.