Şimdi Ara

BeagleBoard XM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. master öğrencisiyim ve bir görüntü işleme projesinde kullanmak üzere elimde BeagleBoard XM mevcut. fakat board'un kullanım şekli hakkında bilgim yok. elimde udp kablo ve rs232 kablo var. cihazda hdmi çıkışı var benim monitörümün ise sadece vga girişi var bu yüzden hdmi to vga dönüştürücü bulamadığım için hdmi to dvi sonrasında dvi to vga dönüştürücü kullandım fakat bu şekilde çalışmıyormuş bunu öğrenmiş oldum. bu yüzden yeni lcd panelde almak istiyorum.

    -normal 15' lcd panel alsam laptoplar da kullanılanlardan bu board'dan görüntü alabilir miyim?

    -matlab kodlarını bu board'da çalıştırmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    -illaki linux işletim sistemimi kullanmam gerekiyor? windows üzerinde çalıştıramaz mıyım?

    yardımcı olursanız sevinirim. en ufak da olsa bilginiz var ise konuya yazmanızı rica ediyorum. illaki benim sorularım hakkında olmasına gerek yok. iyi çalışmalar.



    elimde mevcut olanlar.
     BeagleBoard XM
     BeagleBoard XM
     BeagleBoard XM







  • yok mu arkadaşlar yardımcı olacak bir yardımsever?
  • 50 60 dolara hdmi to vga donusturucu sistemler mevcut.. beagle boardin bnc tuplu tv cikisi var miydi hatirlayamadim ama laptop ekrani icin hdmi girisli lvds driver kartina da ihtiyacin olacak. bi ara ben de heves etmistim ama daha sonra intel atom bi kart alip direk windows xp kurarak goruntu islemistim ayni matlab araciligi ile..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnc tüplü tv çıkışı dediğiniz s-video çıkışı ise var hocam. lvds driver kartını temin edebileceğim yer var mı bildiğiniz? ve matlab'da yazılan kodların bu cihazlara aktarılması adımları tam olarak nasıl oluyor bilginiz var mı?
  • s-video ile televizyona bağlayıp en azından deneme çalışmalarını gerçekleştirebilirsin. lvds kartını Türkiye'de bulman pek mümkün değil, ebay üzerinden yurtdışından, elindeki lcdye uygun kartı seçi getirtmen gerekli. matlabdaki kodlar alel adele direk linüxde çalıştırman mümkün değil, zira matlabın kendisi olmadan çalışmıyor ama kullandığın eklentilerin, headerların runtime dosyaları oluyor windowsta matlabsız çalıştırmak için. O runtime dosyalarının linux versiyonlarını bulabilir ya da dönüştürebilirsen bir ihtimal uyabilir ancak içerisine yüklenen linux de herşeyi destekleyecek normal pc linüx sürümlerinden de sayılmaz. Yani C üzerinden sizin en baştan görüntü işleme yazılımı yazmanız gerek normal süreçte..
  • öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. anladığım kadarıyla lcd alıp birde dönüştürücü almaktansa doğrudan aliexpress veya ebay'den hdmi uyumlu lcd panel getirtmek daha mantıklı. bu süreçte bir dönüştürücü alıp s-video veya hdmi çıkışından görüntü alarak çalışayım. peki matlab'da yazılan kodları c kodlarına dönüştürmek mümkün değil mi? aslında matlab2012'de targetinstaller kısmında beagleboard için eklenti var. ama henüz kullanmayı beceremedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.