Şimdi Ara

Reklam SMS'leri ve Aramalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bu reklam sms’lerinden gına geldi. Operatörü aradım, istemiyorum gelmesin dedim, internet sitesinden tüm reklam izinlerini kaldırdım vs. ama yine de geliyor. Sanırım, o veya bu şekilde biyerlere verdiğimiz telefon numaramız o elden o ele dolaşıyor, büyük ihtimalde telefon numaraları toplu halde satılıyordur.

    Neyse, baktım operatörden hayır yok, bu tür reklam smslerini gönderen numaraları spam diye bi kişi oluşturup onun içine kaydediyorum, kişiye de blok koydum, ne saçma sapan digiturk d-mart vs bayileri arayınca telefon çalıyo ne de bu kişide kayıtlı numaralardan sms geliyor.

    Yalnız benim numara elden ele dolaştıkça yeni yeni numaralardan sms geliyor. Önerim şu ki bu tür mesaj atan numaraları paylaşalım, kendi kişilerimize ekleyip blok koyup rahat edelim. Yani imece usulü reklam sms filtresi oluşturalım. Aşağıda bana gelen mesajlardan örnekler koydum. Sizde gelen bu tür numaraları aşağıdaki ortak excel dosyasına kaydedersiniz, bu numaraları da kendi listenizde kısıtlı/blok kişilere vs. eklersiniz.

    http://www.editgrid.com/user/eder/reklamnumaraları


     Reklam SMS'leri ve Aramalar

     Reklam SMS'leri ve Aramalar

     Reklam SMS'leri ve Aramalar



  • bunun içinwww.numarasikayet.com adresi mevcut. herkes bu siteye üye olup telefonuna gelen güncel reklam numaralarını paylaşırsa büyük ölçüde bunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum. yoksa bunlara operatörler dokunmuyor.
  • en azından size gelen reklamlarda numara gözüküyor. engelleme yapabilirsiniz telefonunuz destekliyorsa..

    bir de hiç bir numara gözükmeyen mesajlar var işte onlar tam kıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subat

    en azından size gelen reklamlarda numara gözüküyor. engelleme yapabilirsiniz telefonunuz destekliyorsa..

    bir de hiç bir numara gözükmeyen mesajlar var işte onlar tam kıl.

    Aslında numara gözükmeyen, yani başlıklı mesajlar yasal olan gönderim şekli. Tabi izninizi almadan göndermeleri suç. Operatörler başlıklı mesajları rahatça engelleyebilirler fakat çağrı sonlandırma ücreti almak için "teknik olarak mümkün olmadığı" bahanesi ile sadece kendi üzerinden gönderilen mesajları engelleyip, diğer operatörlerden gönderilen başlıklı sms'leri engellemiyorlar. Şu reklam tacizi konusunda detaylı bir bildiri hazırlayıp milletvekillerine göndermeyi düşünüyorum. En başta bilgi hırsızlığının önüne geçilmesi gerekiyor.
  • Ya bunu milletvekilleri de yapıyorsa ne yapacağız. Mesela bana HASAN ÖREN. başlıklı spam sms leri geliyor yoğun olarak. Bugün filanca yerdeyim, filan toplantıda konuşacağım falan. Bana ne arkadaş, nerede olursan ol. Numara gözükmediği için engelleme bloklama da yapamıyorsun. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası bende..
  • Dh bile numara veriyosuz adamlar numaramızı veriyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege..

    Ya bunu milletvekilleri de yapıyorsa ne yapacağız. Mesela bana HASAN ÖREN. başlıklı spam sms leri geliyor yoğun olarak. Bugün filanca yerdeyim, filan toplantıda konuşacağım falan. Bana ne arkadaş, nerede olursan ol. Numara gözükmediği için engelleme bloklama da yapamıyorsun. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası bende..

    Valla o konuda haklısınız. 5809 sayılı kanuna göre operatörler başlıklı olarak gönderilen mesajların engellenmesini kolayca ve ücretsiz bir şekilde sağlamak zorundalar. Başlıklı mesajların engellenmesi çok basit aslında. Fakat bizim çakal operatörler sadece kendilerinin gönderdiği mesajları engelleyip, diğer operatörlerden gönderilenleri çağrı sonlandırma ücreti almak için bilinçli olarak engellemiyorlar. Başlıksızları zaten sistem ticari mesaj olarak algılamıyor ve bu çakallar da yakalanmamak için hatları kullan-at yapıyorlar.
  • Başka bir konuya yazmıştım numaralarımızı operatörlerden alıyorlar maalesef. Gerçi arayan bir firmaya bir daha aramamasını istediğimizde rahatsız edilmemiştik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.