Şimdi Ara

Gerekli Protokoller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cafemde oyunlarımın düzgün bir şekilde oynayabilmesi için gerekli olan protokoller hangileridir ve hangi protokol ne işe yarar.Mesela şuanda IPX Protokolü ekli bir FIFA 2002 WORLDCUP Oyununu ayarlaması tam 5 dakika sürüyor.Buda çok büyük bir rakam.Oyun bilgisayarların kendi aralarında bir hub a bağlı.Yani herhangi bir bilgisayardan IP Almıyorlar.

    Multiplayer oyunları hızlı bir şekilde gördürüp oynayabilmem için ne yapmalıyım.



  • dostum ne demek istdeğini tam olarak anlatamamışsın ama ben sanırım deridini anladım. Öncelikle gerekli oln Protokoller TCP/IP ve IPX/SPX bu protokollerden TCP/IP Uzak erişim ağlarda olması gereken bir protokoldur yanı eğer makınenede yuklu değil ise internete bağlanamazssın. TCP/IP akıllı bir protokoldur gönderdiği paketlerin yerine ulaşıp ulaşmadığını sureklı kontrol eder ondan dolayı IPX/SPX e göre daha yavaştır. IPX/SPX ise bu protokol yerel networkler için çok uygun bir protokoldur ve TCP/IP den daha hızlıdır bu dedğin gibi yerel oyunlar için yuklu olmalı.
    Ha ağın yavaşlığına gelirsen bu soruna bir yerel ağda dikkat etmen gerekenleri söylersem hatanın nerde olduğunu bulman daha rahat olur.
    1- Kullandığın HUB veya SWITCH (ben swıtch tavsiye ederim) mutlaka 10/100 MBıt olmalı.
    2- Aynı şekilde kullandığın Ethernetlerinde 10/100 Mbit olması gerekli ve Kablolamanında dikkatli ve işi bilen biri tarafından yapılması gerekir (CAT5) bu kabloların mesafesi 100 m kadardır ustune çıkarsan ikinci bir hub atman lazım. bu dediğim noktalara dikkat edersen sanırım faydasını görürüsün kolay gelsin

    SEYYAH




  • baba sen hub çok işkence çekiyorsun
    bence ilk işin switch almak olsun
    birde makinalarının donanımı iyi olması gerekiyor

    Noname
  • zaten switch kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.