Şimdi Ara

Bebek İhtiyaçları İçin Sıcak Fırsatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
38.449
Cevap
1.420
Favori
2.589.618
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ebeveynler ve ebeveyn adayları olarak bebek ihtiyaçlarının paylaşılacağı bir konu açmaya karar verdik. Bebek Maması ve Bezi için bir konu vardı fakat o konu içerisinde zamanla başka fırsatlar ve konular da konuşulur olduğu için böyle ayrı bir başlık açılması daha uygun görüldü. Bu konunun içeriğinde anne ürünleri için de fırsatlar paylaşılabilir.

    Mama ve bez için şu konuya göz atabilirsiniz:

    http://resim.donanimhaber.com/m_55392272/mpage_1/key_/tm.htm

    Herkese iyi paylaşımlar diliyorum

    Edit: Sonraki mesajlarda bu başlığın neden var olduğuna dair sorular soruldu. İlk cümlemde bunu anlatmaya çalışmıştım aslında. Biraz daha açmak gerekirse; mama ve bez konusunda bazen başka fırsatlarda konuşuluyordu. Konu da bu sebeple ekseninden kayabiliyordu. Bazı arkadaşlar bundan rahatsız oldu ve o konuda sadede mama ve bez fırsatı görmek istediklerini söylediler, başka konular için daha kapsayıcı bir başlık açılabileceğini önerdiler. İlgili yönetici arkadaş oylama yaptı ve karar o yönde verildi. Birkaç gün sonra da (7 Şubat 2013 günü) ben yönetici arkadaşla görüşerek bu konuyu açtım.

    Amaç şu ki; biz ebeveyn ve ebeveyn adaylarının en çok ihtiyaç duyduğu ürün gamları hiç kuşkusuz mama ve bez. Ama tek ihtiyaçlar da bunlar değil. Bunun giysisi var, burun damlası var, bebek arabası var, ana kucağı var, oyuncağı var, anneler için ürünleri var, temizlik ve hijyen ürünleri var, deterjanı var... Var da var... Mama ve bez kadar çok olmasa da bu ürün gamlarında da zaman zaman indirimler, kampanyalar oluyor. Ve yine belki de bu konu mama ve bez kadar yoğun kullanılan bir başlık olmayabilir, amma velakin her halükarda o ürün gamlarında da uygun fiyatlı durumları paylaşmak en doğal hakkımız olsa gerek. Karşımıza kampanya çıktıkça da tekil başlıklar açarak fırsat paylaşımı yapabilirdik. Ama bunun yerine, bu başlık ile birbirimizle daha iyi iletişim içerisinde olabiliriz. Çünkü ebeveyn olup maddi olarak da kararlar verebilmek, bir dizüstü veya cep telefonu fırsatı paylaşmaktan daha kutsal ve değerli. Öte yandan forumda ana başlık altında bu tarz açılmış başka başlıklar da var. Tıraş bıçağı fırsatları, damacana su fırsatları, deterjan fırsatları gibi... O ürün gamları için de tekil fırsatlar açılabilirdi. Ama tamtersi, genel başlıklar çok da yararlı bir iş yapılmış.

    Son olarak, bu başlığın küçümsenmemesini rica ediyorum... Teşekkürler

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Pürdikkat!!! @Amastrine rumuzlu arkadaşımızın derlediği bilgileri 24.11.2017 tarihi itibariyle buraya ekliyorum. Kendisine teşekkür ederiz

    Bebiş/Bebişler
    Puset - Bugaboo Donkey
    Tüm ihtiyaç ve isteklerimi karşılayan bir model, tek dezavantajı çook pahalı.
    Anakucağı - Cybex Aton Q
    Araba Bebek ikilisi benim korkulu rüyam bu ülkede, o sebeple test sonuçlarını dikkate alarak seçim yapmıştım, son zamlar öncesinde tanesini 650 TL gibi bir rakama gelmiştir.(İlk başlarda bazada almak istiyordum ama maliyet sebebiyle vazgeçtim)
    (Reklam olarak algılamayın, Opera İstanbul Caddebostan şubesinde Metin Bey var, şu süreçte kendisinden daha ilgili/bilgi satıcı görmedim)

    Mobilyaları eşimle birlikte ordan burdan gördüklerimizden model çıkartarak kendimiz çizerek yaptırdık, memnunuz, önemli nokta kokunun çıkması idi 1-1,5 ay kadar havalandırdık, boya DYO

    Yatak - Wellmatt Ashley Pamuk
    Kılıfı başta olmak üzere sertliği kalitesi işçiliği beklediğimden çok daha iyi çıktı, tavsiye ederim.Hediye yastıkta veriliyor fakat ilk 1 küsür sene yastık kullanılmıyor.+ Su geçirmez alezide burdan aldım.

    Park Yatak - *Hauck Sleep N Play Center
    Uzunca bir zaman amazon dan almaya çalıştım fakat bir türlü gönderilmedi, sen sonunda burda bir sitede üstelikle indirimle aldım. Benim için ihtiyaç arakatın 2-3 aylık 2 bebeği aynı anda taşıması idi(Bu model 9 kg civarında taşıyor). Bu modelde ara kat boydan boya fermuarlı, görece daha sağlam duruyor. Şimdilik memnunuz
    *Kinderkraft JOY FULL - çok istedim ama alamadım birtürlü sonrada fiyatıda çok arttı.

    Park Yatak/Yatak - Julius Zöllner Sky Comfort
    amazon.de'den aldım 200 TL'ye gelmişti, şimdilerde gönderilmiyor ama Avrupa'da en çok tercih edilen bebek yatak markası, yatak sert ve hafif(arakatta ağırlık önemli)

    Yan Yatırma Yastığı - Ayarlanabilir Bebek Anti-Roll Uyku Pozisyon Düzenleyici
    ilk aylarda bebeklerin sırt üstü yada çoğunlukla yan yatması tavsiye ediliyor, destekte yapabilirsiniz farklı bir şey ile.

    Bakım Seti - Philips Avent SCH400
    Tırnak makası tarak şu bu diye ararken bu set daha cazip gelmişti. Kutulu olması, hepsinin bir arada olması büyük artı.

    Biberon Seti - Philips Avent SCD290/01
    Özellikleri güzel ve çok tercih edilen bir set. Küçük biberonlar ilk başlarda çok işe yarıyor. Tek çocukta tek tek almak mantıklı olabilir.
    *Cam olan seti bulamamıştım ben.

    Hastahanede Medela Calma tavsiye ettiler, hem yenidoğan hemşireleri hemde sonrasında başladığımız çocuk dr'u. Açıkçası ikisiylede mama ve süt verdik fark oluyor mu çok anlayamadım.

    Sterilize-Kurutuma-Isıtma gibi birşey almamıştım ama Mamajoo getirdi bir yakınımız, şu ana kadar bana çok pratik gibi gelmedi.
    Biberon kurutmak için kaktüs gibi şeyler var daha iyi kurutuyor.

    Meşhur kiralanan süt pompası Medela.. 100 TL aylık kira 60 TL'ye tek seti alınıyor. Henüz ihtiyacımız olmadı ama Lansinoh süt torbası aldım saklama için. Biberon gibi olanlarıda tercih edilebilir-biberon ile aynı marka süt saklama kabı alırsanız uçlarını kullanabiliyorsunuz.

    Telsiz - Motorola MBP 854
    Wifi olan modeli aldım, çocuklara 3,5 metre gibi bir mesefede dolabın üzerinde duruyor, ev içersinde gece modu dahil başarılı. Uygulama ile bağlanıldığında biraz geriden geliyor(evdeki int. 100 mbit)

    Ateş Ölçer - Braun RT 6520
    Oda Termometresi - Medisana
    Aktivite Halısı - Bondigo Serüven, hediye geldi değiştirmedim, yookidoo kadar büyük değil,kırmızı tonları, bebişler için ilgi çekici
    Dönence - Fisher Price - Anane babaneler bayılıyor bunlara, ben hala korkuyorum üzerinlerine düşebilir uyurken diye..

    *Hemen hemen tüm pişik kremlerinden aldım, Sudocrem, Penaten, Mustela
    *Şampuan krem losyon vs Mustela - pahalı gibi geliyor ama o kadar az kullanılıyorki
    *Yalancı Emzik, Philips Avent Soothie Pacifier, imkan var ise amazon.com'dan alın
    *Burun aspiratörü Otribebe de aldım Bebedor da
    *Babysoin serum fizyoljik
    *Prima premium care 0 ve 1 no kullanıyoruz şu an, o kadar çok kampanya oluyorki çok stoğa gerek yok.
    *Unibaby Yenidoğan Islak Pamuk Mendil
    *Bebejou banyo aksesuarlını aldım, maşrapa+kova+sünger+küvet+ayak+oturma ünitesi, kampanya vardı çok ucuza gelmişti. Ayak kesin alın derim, pratik bir şey.
    *Temizlik ürünlerinde friendly aldım kampanyadan yararlanıp fakat şimdilerde çok arttı fiyatları değiştirebilirim her an
    *Odaya karartıcı store-İkea'da ipsiz model var, güvenlik açısından iyi

    Anne için

    *Lansinoh göğüs kremi (hastane öncesi alınmalı, ebebek yada internette eczanelerden daha ucuza bulunabiliyor) denediklerimiz arasında en etkili krem, silinmeden emzirilebilmesi en güzel yanı.
    *Göğüs padi
    *Philips Avent SCF15702 Göğüs kalkanı - ilk zamanlar hassasiyet olduğundan önemli
    *Emzirme önlüğü/yastığı konforlu ürünler
    *Çay vs aldık çeşitli markalar, malt içecek henüz başlamadık hemen hemen hepsi aynı
    *Çanta - Skip Hop Sırt çantası - geniş olması avantajımıza olur diye düşünerek almıştık.

    Yaşadığım 1 hafta sonunda tavsiyelerim;
    *bebişlerin gireceği odalardaki ampülleri çok hafif olanlar ile değiştirmek
    *alt değiştirme için sabit bir nokta lazım, çok yorucu ve bel ağırtıcı olabiliyor
    (günde 20-25 kere kullanıyoruz şu an ikizlerde :) )
    *tüm alınanları deneyip nasıl çalıştığını baştan görmek
    *anne ne isterse yapın

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dikkat!!! Genel ihtiyaçlar ile ilgili 23.11.2017 tarihli yeni güncellemedir. İçeriği hazırlayan @ShalafiTr arkadaşımıza teşekkür ediyoruz, emeklerine sağlık..

    Hastane Çantası- Götürülecekler

    -Bebek Bezi (Bunlar bütçeye göre olan şeyler olduğu için marka yazmıyorum ama ben Prima Care ve Huggies aldım.)
    -Mama 1 Numara (Bunlar bütçeye göre olan şeyler olduğu için marka yazmıyorum ama ben Baby Goat aldım, hastaneden de Evolvia istediler.)
    -Göğüs Pedi (Lansinoh aldık.)
    -Süt Sağma Makinesi (Biz arkadaşlardan Medela aldık, ama hastanede hastane tipi verdiler. Eve gelince de hastane tipinden kiraladık. Markası Medela Lactina, Aylık 100 TL kirası (Sümer AŞ.)
    -Emzirme Sütyeni/Atleti (Bunlardan 2-3 tane olmasında fayda var.)
    -Islak Mendil (Bu da bütçeye ve tercihe göre ama biz Hipp ve Unibaby Yenidoğan aldık)
    -Hastane Çıkışı (Bunları takım olarak da alabilirsiniz, ya da içindekileri ayrı ayrı da alabilirsiniz.)
    -Bebek Eldiven Şapka(Hastane çıkışlarının içinde yoksa çıkış için bunlardan alınabilir.)
    -Malt İçecek (Biz deneme amaçlı ne varsa aldık, Humana'nın çayı ve Vitamalt alınabilir öncelikli süt yapması için.)
    -Süt Saklama Poşeti(İlk başta çıkan sütleri saklamak için 5-10 tane olması faydalı)
    -Depend Hamile Bezi(Hasta kilodu diye satılıyor)(Başlarda eşinizde çok kanama oluyor, o yüzden bu noktada depend hamile bezi çok işe yarıyor. Bunu kesinlikle alın 1 paket.Çünkü orkid yeterli olmayabilir bu kanama için.)
    -Hamile Geceliği (Bunu emzirmeye yönelik olarak omuzlardan çıtçıtlı kolay açılır alırsanız iyi olur.)
    -Ana Kucağı(Hastaneden çıkarmak için yanınızda bulunsun)
    -Kapı Süsü(Biz Gittigidiyordan beğendik bir tane, bunlar tabi zorunlu değil.)
    -Anne için makyaj malzemeleri ve tarak (Morale ihtiyaç var :))

    Bebek Banyo,Hijyen ve Sağlık

    -Banyo Küveti ve Banyo Filesi (Sevibebeden aldık yanlış hatırlamıyorsam.)
    -Leke Çıkarıcı ve Bebek Deterjanı (Herhangi biri olur, baby&me aldık sanırım biz)
    -Tırnak Makası (Amazon.com'dan en çok satanlardan birini aldım.)
    -Bebek yıkama süngeri
    -Alt Değiştirme Örtüsü Tek Kullanımlık
    -Bebek Havlusu
    -Pişik Kremi (N11'den Sudocrem aldık.)
    -Bebek Poposu Silme Pamuğu (İpek aldık)
    -Tarak-Fırça (İnternetten F/P bir set aldık.)
    -Ağız Bezi
    -Çamaşır Yıkama Filesi
    -Bebek Burnu için Deniz Suyu (Ben Sinomarin aldım, Otribebe alan da var.)
    -Burun Aspiritörü (Nose Frida aldım ben yedek filtresi ile birlikte.)
    -Şampuan (Bütçeye göre alınabilir Dalin, Johnson, Bübchen)
    -Bebek Losyonu
    -Banyo Termometresi(Amazondan bu ürünü aldımhttps://www.amazon.de/gp/product/B00133FDKK/ )
    -Bebek için kulak çubuğu
    -Göbek Bağı için Steril Solüsyon (Bu doğumdan sonra bebek hemen yıkanmadığı için göbek bağını steril tutmak için kullanılıyor.)
    -Ateşölçer (Paraya kıyıp Braun RT 6520 aldım, daha uygun modellere de bakılabilir.Araştırmalara göre en sağlıklı ölçme yöntemi kulaktan ölçen ürünlerde olduğu için kulaktan ölçen ateşölçer almaya dikkat ettim.)

    Bebek Odası

    -Abajur/Gece Lambası (Bebek odasında loş bir ışık olması lazım , hatta hiç olmaması lazım. Biz gece alt vs değiştirmek emzirmek için kafa göz patlatmayalım diye loş bir himalaya tuzu tarzı lambalardan aldık.
    -Bebek Halısı (Bebek küçükken çok önemli birşey almaya gerek yok, büyüyüp ayaklanınca kaliteli birşeyler alınabilir. Biz başlangıç için 70 TL'lik bir halı aldık.
    -Şifonyer (Ikea'dan alınabilir, bizim odada iki adet yatakla birlikte yer kalmadığı için aşağıdaki saklama ünitesini aldık. İçine de renkli renkli kutulardan aldıkhttps://www.ikea.com.tr/p30171123)
    -Karyola (Ikea'dan Sundvik aldık)
    -Yatak (Amazon.de'den en ucuz Dr. Zöllner yataktan aldım.40 euro falandı ancak şuan bu yatakları göndermiyor. Farklı modelleri denenebilir.https://www.amazon.de/gp/product/B001JJS8LE) Yatak konusunda önemli olan konu yatağın 32-36 density sertliğinde sünger yatak olması. Türkiye'de yetişkinlerden alışkanlıkla bütün üreticiler hala bebeklere de yaylı, viskolu yataklar üretiyor ve gereksiz malzemelerin maliyetini ürüne yansıtıyor. Bu tarz ürünler almayın, yatak konusu önemli. Biraz araştırın. Pahalı yatak iyi yatak demek değildir.)
    -Sıvı geçirmez Alez (Herhangi bir yerden alınabilir.)
    -Lastikli Çarşaf (burada kriter herşeyin pamuk olması)
    -Dolap (Adore'den odaya uyan ölçüde bir dolap aldım,ikeadakilerin ölçüsü uymadı.)
    -Oda Nem Ölçer (N11'den 25 TL'ye loobex marka aldım.)
    -Bebek Telsizi ( Forumda tavsiye edilen modeli aldım.https://www.aliexpress.us/item/2251832546076232.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.cRC9oZ&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US )
    -Bebek Battaniyesi (Mevsime göre Triko,Penye, Peluş battaniyeler alınabilir.)
    -Bebek belli bir aya gelince yastık alınabilir. Başlarda sadece yatağa yatması yeterli zaten.
    -Boy Stickerı (Boyunu ölçmek için ve odaya hava vermek için alınabilir. Olmasa da olur.)
    -Reflü Yatağı (Gerekirse alınabilir.)
    -Kenar Minderi (Biraz büyüyüp hareketlendiğinde karyola parmaklıklarını kapatıp bebek güvenliği için alınabilir.)

    Emzirme - Beslenme

    -Emzirme Minderi
    -Biberon Sterilizatör (Loobex 0601 aldım, bayağı memnunum. Kesinlikle alınmalı, büyük kolaylık sağlıyor.)
    -Süt Saklama Poşeti (Lansinoh alınabilir, milkway de olabilir.)
    -Emzirme Örtüsü (Dışarıda ya da arabada emzirirken bayağı gerekli)
    -Yalancı Emzik (Damaklı alınabilir, Nuk,Avent vs.)
    -Süt Sağma Makinesi (Biz arkadaşlardan Medela aldık, ama hastaneden de hastane tipi verdiler. Eve gelince de hastane tipinden kiraladık. Markası Medela Lactane, Aylık 100 TL kirası (Sümer AŞ.)
    -Biberon (Amazondan Dr Browns 5 li yenidoğan seti aldım.https://www.amazon.com/gp/product/B001IXYOD2/ )Kolik ve gazlı olma ihtimaline karşı antikolik biberon aldım. Marka olarak Dr. Browns, Avent ve Nuk tercih edilebilir.
    -Göğüs Kalkanı (Bunu almak önemli, belli bir süre anne emzirdikten sonra gerekli olabiliyor,elinizde bulunsun.)
    -Göğüs Ucu Kremi (Lansinoh marka tercih edilebilir.)
    -Mama Sandalyesi (Ikea Antilop almayı düşünüyorum, diğer markalara 300-500 TL vermeye hiç gerek yok.)

    Diğer Alınması Gerekenler

    -Bebek Arabası (Benim bebekler ikiz ve araba da Polo olduğu için GB Pockit Plus aldım 2 tane Amazon.de'den. Genel anlamda baston puset almanızı tavsiye ederim. Hem az yer kaplıyor hem de hafif. Boşuna çok paralar vermeyin, ucuz diye de gidip Çin ürünü almayın. Kaliteli F/P ürünü almaya dikkat edin.https://www.amazon.de/gp/product/B01MXF7QBY/
    -Ana Kucağı (Biz adac testinden geçer puan aldığı için ve gb pockit plusla adaptörle uyumlu olduğu için Cybex Aton 5 aldık Amazon.de'den Türkiye'deki fiyatın yarı fiyatına geldi.https://www.amazon.de/gp/product/B01LX5J643
    -Oto koltuğu: Ana kucağından bir sonraki adım. ADAC testinden geçmiş bir ürün almaya özen gösterin. Amazon.de'den alabilirsiniz yurtiçi fiyatla karşılaştırıp.
    -Adac testi aşğaıdaki gibi.https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/kindersitze/kindersitztest/
    -Kanguru (Bizim çocuklar ikiz olduğu için ve başta ufak olurlar diye Babyjörn Infant modelini aldım ama Ergobaby 360 yada Boba 4G de alınabilir.)https://www.amazon.com/gp/product/B0009JOSNM -
    https://www.amazon.com/gp/product/B00M0DWQYI
    -Araç için Ana Kucağı Dikiz Aynası(Aliexpressten aldım ama buradan da alınabilir.)https://www.aliexpress.us/item/2251832404753340.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.gckMqe&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
    -Arabaya Güneşlik (Malum film yaptırma durumlar değişken olduğu için.)
    -Aktivite halısı (Yookidoo Gymotion aldım, daha kullanmadık ama ilk görüşte bile gerçekten çok beğendim. Kesinlikle alınması gerekiyor çocuğun gelişimi için.)
    -Park Yatak(Anne baba yanına gittiğinizde veya yazlıkta vs. kullanılabilir.Ancak mesela bizim evimiz küçük.İkiz çocuk olduğu için de bebekler aynı anda uyuyup uyanmayabilir ama park yatak da fazla yer kaplayacağı için bu ürünü aldık. Portatif beşik ve ufak park yatağı sayılır. Çok memnunuz.https://www.amazon.de/gp/product/B01LW3OVO3/
    -Chicco Next To Me tarzı ürünler- Tek çocuklu aileler için başlarda işe yarayabilir gece kolayca dönüp çocukla ilgilenip emzirmek için.
    -Müslin Bez- Bunlardan bolca alın.. Ben aliexpressten aldım.https://www.aliexpress.us/item/2251832397274260.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ITFpGa&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US -https://www.aliexpress.us/item/2251832590194255.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ITFpGa&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
    -Kundak-Kundak konusu biraz değişik, araştırmak önemli olabilir. Kundak kullanmak sıkıntı değil ancak nasıl kullancağını öğrenmek lazım.
    -Yani gidip de bebeği uzun süre kundakta tutmamak gerekiyor.Ben aşağıdaki üründen aldım. Swaddle me markası alınabilir.https://www.aliexpress.com/item/summer-newborn-baby-swaddleme-parisarc-100-cotton-soft-infant-newborn-baby-parisarc-Blanket-Swaddling-Wrap-Blanket/1765731701.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ITFpGa&aff_platform=link-c-tool&cpt=1511368152188&sk=uR7uBY3Rz&aff_trace_key=11f818c3e4ba477fad8c997f9a6e94d5-1511368152188-04806-uR7uBY3Rz&terminal_id=dc615b1248654f0fb08defa2bc648fbf
    -Bebek arabası ve ana kucağı aksesurları: Sineklik, yağmurluk ve eşya koymak için aksesuarlar alınabilir.
    -Bebek oyuncak ve aksesuarları: Genelde aliexpressten aldım. Çok fazla sipariş alınan ve güvenilir satıcılardan alınabilir. Aliexpress alışveriş linkinde detayı verdim aşağıda.

    Tanıdık varsa Yurtdışından alsanız iyi olur Ürünler Listesi

    Gazlı ve Kolik Bebekler için Biberon Seti -https://www.amazon.com/gp/product/B001IXYOD2/
    Gazlı Bebekler için Efsane Damla -https://www.amazon.com/gp/product/B00E3Y0N5G/
    Gazlı Bebekler için çok iyi bir Kimyon Yağlı Ürün -https://www.amazon.de/Tamany-Windsalbe-1er-Pack-milliliters/dp/B00E672YN4
    Bebek için D Vitamini -https://www.amazon.com/Ddrops-Vitamin-drops-2-5mL-fl-oz/dp/B003CT36NE


    Aliexpressten aldığım ürünlerle ilgili mesajda aşağıda.
    https://forum.donanimhaber.com/bebek-ihtiyaclari-icin-sicak-firsatlar--71376353-1277#129436194

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Not: Aşağıdaki bilgiler Ocak 2014 tarihli güncellemeye aittir ve anne-bebek alışverişinde olmazsa olmaz ürünleri kapsamaktadır (özellikle ilk defa bu alışverişi yapacaklar için):

    Anne-Bebek Alışverişinde Pratik Bilgiler:

    Bebek Bezi: Ebeveynlerin en sık satın alacağı ürün gamlarının başında yer alıp, özellikle doğumdan sonraki ilk aşamalar göz önüne alındığında "acaba hangi numara kaç adet alınmalı" sorusuna cevap aranmaktadır. Bu noktada düşülen bir yanlış, daha doğumdan önce onlarca bez stoklamaktır. Mesela bir kampanya var diye veya "şimdiden alalım" mantığı ile davranıp ilk no bezlerden onlarca stoklamak, bezlerin elde patlamasına neden olabilmektedir. Çünkü yeni doğan bebekler çok kısa sürede bir sonraki numaraya geçebilmektedirler. İlk defa bebek bezi alınacakken aşağıdaki veriler dikkate alınabilir (ÖNEMLİ NOT: söz konusu veriler, bebeğiniz doğum kilosuna ve doğumdan sonraki kilo alımına göre farklılık gösterebilir. Bu veriler Kıdemli Yarbay arkadaşımıza ait olup, şahsımca da desteklenmektedir. Fakat dediğim gibi, bebeğinizin kilo durumuna göre değişebilir):

    1 numaralı bezden, 2-3 adet
    2 numaralı bezden, 2-3 adet (Yanlız 2 numaralı bez paketinde bez adeti fazladır(prima için 62 'dir))
    3 numaralı bezden, 5-6 adet 4 numaralı bezden de Allah ne verdiyse :)(25-30 paket çok gelebilir ancak 4 numaralarda paket içindeki bez adeti azdır. Prima için 4 numarada bez adeti 46'dır) Tabii yine de 4 numara için de bebeğinizin kilo değişimine göre karar veriniz..


    Not: Bez paketlerindeki adetler zaman içerisinde değişmektedir. Markalar sayıları düşürüyorlar maalesef..

    Kısacası, bebeğiniz doğmadan sakın 1 numaralı bezden 7-8 tane, 2 numaralı bezden de bir o kadar stoklamayın. İlk etapta 1 ve 2 nolardan yukarıda yazıldığı kadar alın. Bebek doğunca kilo durumuna göre gerekirse, gerektiği kadar yine o no'lardan alırsınız. Kiloya göre de bebek bezi kullanımınız değişir. Mesela hiç 1 numara kullanmayıp, direk 2 numaradan başlayan bebekler de vardır. Yenidoğan döneminde günde 6 adet bez değişimi( en çok sıvı kaka olur) normaldir. O nedenle bez hesaplamasını ilk 6 aya kadar günlük 6 adet olarak hesaplayabilirsiniz. 6 aydan(yani katı gıdalara geçişten sonra-arada kabızlıkta olacağı için- sonra günlük bez tüketimi 4-5'e düşüyor.

    Marka olarak ise özellikle ilk 3 no için Prima Premium Care tavsiye edilir genellikle. Fakat bu tavsiye kimseyi bağlamamalıdır, çünkü her bebeğin cildi farklı olduğu için, popüler bir marka bebeğinizin cildi tarafından ambargo yiyebilir :) Bez markasına karar vermeden önce,daha doğrusu stok yapmadan önce kullanacağınız bezin, bebeğinizin cildine alerji yapıp yapmayacağını öğrenmeniz lazım. Bunun için firmalardan numune talep edebilir. Kullanımdan sonra da karar verip stok yapabilirsiniz.

    Önemli Not: Prima Bez 2016 senesinde bezlerin yapısında değişikliğe gitti ve bu da çok sayıda "sızdırma yapıyor" şikayetine neden oldu. Bu konu hakkında, güncel mesajlara göz atabilirsiniz.
    Marka Eklemeleri: 2015 ve 2016 senelerinde yeni bebek bezi markaları piyasaya çıktı. Bunlar Sleepy, Soffio ve Komili'dir.

    Gelelim diğer ihtiyaçlara..

    Mama: Mama konusu çok hassastır. İlk 6 ay için doktorlar, uzmanlar (ve elbette aile büyüklerimiz) mutlaka yalnızca anne sütünü öneriyor. Zaten doğanın da bir gereği olarak, arzu edilen de bu. Fakat anne sütünün az gelmesi veya hiç gelmemesi gibi durumlarda, takviye olarak bu formül mamalara başvurmak zorunda kalınabiliyor. Burada devreye, aşağılarda tanıtacağımız göğüs pompası da girebilir. Anne sütünün artmasına yardımcı olmak amacıyla göğüs pompası da kullanılabilir. Bu da bir seçenek, ve fakat böyle bir imkan yoksa veya bu pompa kullanıldığında da çare olmaz ise yine formül mamaya başvurmak gerekebilir. Yine de bu konuyu doktorunuz ile görüşüp öyle bir yol haritası izleyin. Sonuçta buradaki satırları hem bir ebeveyn olarak kendi tecrübelerimizden veya çevremizdeki tecrübelerimizden damıtarak yazıyoruz. Doktor değiliz.. Bu yüzdendir ki ilk etapta doktorla müzakere ediniz..

    Konumuza dönersek; mamalar farklı farklıdır. Doğumdan itibaren katı besinlere geçene kadar olanki evrede kullanılan mama Biberon Mamasıdır (formül, devam maması vs. de deniyor) ve toz şeklinde olur. Bunlara süt de diyebilirsiniz. Bu tür mamalar 1 numaradan başlar. Milupa Aptamil'in 1'den önce Pre isimli maması da vardır. Bu numaralar bebeğin ayına göre 2-3 şeklinde gider. 6. aydan sonra ise (bazı durumlarda 4. aydan itibaren de başlanabiliyor) Kaşık Maması ve Kavanoz Maması diye 2 farklı mama türüyle de tanışacaksınız. Son olarak, özellikle ilk 6 ay hakkındaki tecrübeler için doktorunuzla irtibat halinde olmanızı tekrar ediyorum..

    Mama markasını da yine aslında bebek belirliyor. Çok tutan bir markanın maması bebeğinizde aşırı gaz, kabızlık, ishal vs. yapabilir. Aşinalık olması açısından, bilindik markaları şöyle sıralayabiliriz:

    Milupa Aptamil, Hipp, Golden Goat (keçi sütü bazlıdır), SMA, Bebelac, Similac, Ülker Hero Baby (benim bildiklerim bunlar)

    (Eğer kullanılacaksa)Biberon: 150ml ve 250ml. (iki adet alın) BPA sızları tercih edin. En çok önerilenler Chicco'nun cam biberonu ve Philips Avent. Gaz yapmayı önleyici Dr. Brown's da var. Bir de bebeğin anneyi bırakmasını önleyici bir tasarıma sahip Medela Calma var.

    Islak Mendil: Bebeğinizin altını temizlerken ve diğer gerekebilecek temel temizlik ihtiyaçlarını karşılarken kullanacağınız üründür. Hijyen bizler için ne kadar önemliyse, bebekler için de o kadar önemli. Hatta onlar için daha da önemli. Bebekler için daha önemli olmasının sebebi, ciltlerinin hassas olması sebebiyle, önümüze gelen her ıslak mendili kullanmamamız gerektiği. Bir lokantada hesabı ödedikten sonra bize takdim edilen ıslak mendili veya marketlerden kutusu 1 liraya içerisinde 500 tane satılan ıslak mendili bebeğimiz için kullanırsak, cildinde tahrişe neden olabiliriz. Bu ürün gamında ise Uni Baby Yeni Doğan Bebekler İçin Islak Mendil, Fresh'n Soft Yenidoğan Islak Pamuklu Mendil gibi ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.. Bu ürünlerin özelliği, Paraben içermiyor oluşu ve pamuk+saf su'dan ibaret olması. Yine de diğer markalara göz atmak isterseniz, Prima'nın ve Huggies'in ıslak mendillerini deneyebilirsiniz. Bir de kuru mendil var, markası Twins Baby. Tamamen kuru. Suya batırıp temizliği öyle yapıyorsunuz. Bu da değerli bir alternatif olabilir..

    Pişik kremleri, bebek yağları ve şampuanlar: Bunların bitkisel içerikli olanlarını tercih etmeye özen gösteriniz. Bunların başında Bübchen gelmektedir. Bütçeniz elvermez ise veya denediğinizde bir sorunla karşılaşmazsanız Sebamed de kullanabilirsiniz. Bütçe babında biraz yüksek olan bir diğer marka da Nivea. Eğer bebeğiniz alerjik reaksiyonlar gösterirse, Mustela'ya yönelmeniz gerekebilir. Bebeğinizi yıkamak için Bebek Küvetine ve yıkamada kullanmak üzere süngere ihtiyacınız olacak. Yıkamak için de doğal süngerler var. Onlar güzel oluyor..

    Sağlık: Mutlaka burun aspiratörü ve onunla beraber kullanacağınız serum fizyolojiklerden alın. Çok çok elzem birşey. O sümük küçüçük burnu kapatınca burundan rahat nefes alamıyor. Haliyle rahatsız oluyor ve uykuları bölünüyor. Birazcık serum fizyolojik damlatıp ardından da sümüğü aspiratörle çekince işlem tamamdır. (bir sümük çıkınca bu kadar sevineceğimi hiç düşünmezdim :))

    Yine özellikle kuru havaya sahip şehirler için gerekli olabilecek bir ürün de Buhar Makinası. En çok gider ürün Weewell WHC730 modeli olup, diğer arkadaşların tavsiye ve tecrübelerine de göz atabilirsiniz.

    Ateş ölçer: Ateş konusu değişik ve su istimal edilen bir konu maalesef ki ! Almanız gereken bir alet de "ateş ölçer" olacaktır. Ateş ölçer olarak da şu an hastanelerde de kullanılan, temassız ateş ölçerleri tercih edebilirsiniz. (ancak benim tecrübelerime göre evde bir tane de dijital koltuk altı ateş ölçer bulundurun ayrıca şu makaleyi de okuyun: Ateş dost mu düşman mı?http://www.beslenmebulteni.com/ates-dost-mu-dusman-mi/

    Buraya kadar olanlar, daha çok ilk ve acil ihtiyaçlardan oluşuyordu.. Biraz da bu ilk planda olacak ihtiyaçların anneyi ilgilendirenlerine göz atalım:

    Anne Çayı: En bilindik marka modeli Humana Still Tee olup, anne sütünün az geldiği veya daha çok gelmesinin istendiği dönemlerde kullanılan bir takviye içecektir. Toz halindedir, sıcak veya soğuk suya karıştırılarak içilir.

    Göğüs Kremi ve Göğüs Pedi: Emzirme esnasında ve sonrasında oluşabilecek tahrişleri önlemek, azaltmak amacıyla kullanılan ürünlerdir.

    Göğüs Pompası: Anne sütünü sağıp süt saklama kaplarında himaye ederek daha sonra da bebeğe içirmek amacıyla kullanılır. Anne sütünün az gelmesi durumunda sütü arttırıcı özelliği de bulunabilmektedir.. Elektrikli ve Manuel olmak üzere iki türü vardır..

    Anne Çantası: Dışarı çıkarken, bir yere giderken bebeğin ve annenin acil ihtiyaçlarını muhafaza etmek amacıyla, anne tarafından kullanılan çantadır..

    Şimdi de ilk etapta değil de tercihe göre daha sonra da alınabilir olan bebek ihtiyaçlarına geldi sıra:

    Bebek Telsizi: Bebeğiniz uyurken siz bir diğer odada, salonda oturduğunuzda, mutfakta iş yaptığınızda vs. uyandı mı ağlıyor mu vs. diye merakınızı gidermek amacıyla sesini duymak için iş gören bir üründür. Analog ve dijital modelleri, görüntülü modelleri vs. mevcut.

    Bebek Arabası: Bebek alışverişinin en can alıcı noktalarından biridir. Bütçe olarak önemli bir kalemi oluşturduğundan ve bir kere alındı mı bebek büyüyene kadar kullanılacağından, ince elenip sık dokunur. Birkaç model göze kestirilir, onların arasından tercih yapılır. Tercih için kriterler; bebek arabasının ağırlığı, aksamının kalitesi, üzerindeki kumaşın kalitesi, kolay katlanılabilirliği, tekerlek tipi, ne kadar yer kapladığı, yatma eğiminin maksimum kaç derece olduğu ve arabası olan aileler için bagaja sığıp sığmayacağı gibi kriterler sıralanabilir. Yine bebek arabaları kendi içlerinde farklı türlere ayrılır. Buna da değinecek olursak bu türler Puset, Seyahat Tipi, Üç Tekerlekli olarak belirtilebilir. İkiz bebekler için de ikiz bebek arabaları vardır..

    Ana Kucağı: Bebeği bir yerden bir yere pratik bir şekilde götürmek için kullanılan üründür. Oto koltuğu vazifesi görebilen modelleri de vardır fakat bu modeller genellikle 1 yaşa kadar kullanılır. Aynı zamanda bu ana kucaklarının seyahat tipi bebek arabalarına monte edilebilen türleri de vardır. Şayet ana kucağı almak istemezseniz bunun yerine portbebe de işinizi görebilir..

    Oto Koltuğu: Oto koltukları bebeklerin ve çocukların araç içerisinde güvenli bir şekilde seyahat etmesi için tasarlanmış ürünlerdir. Alırken öncelikle bebeğin kilosu esas alınır. Aracın yapısına göre isofixli diye tabir edilen modelleri de mevcuttur. Biz henüz oto koltuğu almadık, zaten arabamız da yok :) Bu konuda ekleme yapmak isteyen arkadaşlar bir yazı hazırlayıp pm'den bana gönderirse bu mesaja eklerim..

    Ekleme: 2017 senesinde araba aldık ve bununla beraber oto koltuğu da kişisel olarak hayatımıza girdi :) Belli başlı markalar, sağlamlık ve fiyatlar hakkında şu konudan faydalanabilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/otomobil-bebek-cocuk-koltuklari-ilk-sayfa-guncel-13-03-2017--12197828

    Mama Sandalyesi: Bebeğin katı mamalara geçmeye ve bununla beraber oturmaya da başlamasıyla beraber, mamasını yedirmek/içirmek için kullanılan oturaktır. En popüler olanları Chicco Polly ve İkea Antilop olmakla beraber, beğeni ve bütçenize göre kendi tercihinizi yapabilirsiniz :)

    Kaynak: Kıdemli Yarbay ve kendi tecrübelerimin harmanlanmasıyla oluşturuldu (bir miktarda çevremden tecrübeler içeriyor)..

    Ayrıca bkz. Kıdemli Yarbay'ın oluşturduğu derleme yazısı: http://sdrv.ms/1a9FYG6

    Ayrıca yine, hamilelikte beslenme ile ilgili bir yazı:https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=D86DE74F992F!440&ithint=file%2cdocx&app=Word&authkey=!AM7ndUpNHzIbp9w

    Ekleme:

    @bireysel.emeklilik rumuzlu arkadaşımızın 07.02.2015 tarihli mesajında yer alan yararlı bilgileri ekliyorum. Kendisine tüm arkadaşlar adına teşekkür ederim..

    Yeni alışveriş yapacak arkadaşlara bir kaç hatırlatma notu yapmak isterim.

    1- Biz erkeklerin ilk baktığı bebek arabası :) Ucuza denk getirmezseniz hemen almayın. Biz mamas papas armadillo aldık. Ebebekte kampanyaya girecek.

    2- Ana kucağı. Mevsime göre değişir kullanımı. Uzun süre kullanılmayan bir parça. Bugün ana kucağı ile hastaneye gittim. Belim ağrıdı.

    3- Şu ana kadar (2 haftalık ellerinizden öper) en çok kullandığım parça kameralı telsiz. Hiç bu kadar kullanacağım aklıma gelmezdi. Bi ara acaba almasa mıydım diye düşünmüştüm. Şimdi ise hakkını verdi.

    4- Bebek bezi uygun miktarlarda uygun fiyata bulunursa stok yapılabilir. Prima premium care üzerinde yer alan sarı çizgi çiş, kaka olursa yeşil oluyor. Başka markada var mı bilmiyorum.

    5- ev tipi ana kucağı evde kullanılan bir parça. Travel sistemde yer alan ana kucağı da ev içinde kullanılabilir. Biz babyjorn balance aldık muadilleri de var. Bebeğimiz uyanıkken bunun içinde vakit geçiriyor.

    6-Oyun parkı gelişim açısından önemli. Oyun parkı aldıysanız Dönence almanıza gerek yok. Yada tam tersi.

    7- En çok kullandığımız ikinci parça sleep sheep uyku arkadaşı. Bizde kesinlikle işe yarıyor. Yağmur sesini duyduğunda 2-3 dakika içinde gözler kapanıyor.

    6- Kaynak kitap.
    a) bebeğinizi beklerken sizi neler bekler. ----------> Hamilelik süresi boyunca okunabilecek güzel bir kitap. Tavsiye ederim.
    b) Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler ------> Almayın. Çok işe yarar bilgi yok. Kendi reklamını yapan bir yazar. Ufak tefek notları güzel.


    Liste daha da uzatılabilir şimdilik kullandıklarım bunlar. Son bir tavsiyem var. Doğum sonrası çok eksikliğimiz var özellikle sağlık konusunda. Son dakikaya kalmak istemiyorsanız. Sizi nelerin beklediğini araştırın. Biz bocaladık orada. Aşıdır, testlerdir, Anneyi nelerin beklediği, bebek bakımı vs.
    Zaman zaman bu başlık da konuşuluyor bu konular emin olun bir çok kişi ben de dahil okuyor eksikliklerimi gideriyorum bildiklerini paylaşan arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum.


    Eklemek istedikleriniz olursa pm'den bana ulaşabilirsiniz... Çocuğunuzla beraber sağlıklı, mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim. Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.. Herkese iyi alışveriler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Arkadaşlar pişmanlıklar ve iyikiler listemi size yazıyorum;

    Pişmanlıklar listesi: (aklıma gelenler)

    1- Doğumdan 6 ay önce bebek arabası aldım (travel set) doğuma 3 ay kala indirime girdi.
    2- Doğumdan 4 ay önce gögüs pompası aldım (almeda purely) henüz 1 kere bile kullanmadık.
    3- Doğumdan 6 ay önce braun ateş ölçer aldım en üst segment (indirimde olduğu için) sonra fark ettimki doktorlar bunun yerine 10 tl'lik ateş ölçer tavsiye ediyorlar.
    4- Doğumdan 7 ay önce 4Moms rackaroo aldım (allahtan ikinci el almışım) kızım henüz kullanmadı, kullanmazsa 4 ay sonra boşa çıkacak :)
    5- Doğumdan 2 ay önce emzirme yastığı aldım (e zaten evdeki yastıklarla oluyormuş, gerek kalmadı kutusunda duruyor)
    6- Doğumdan 4 ay önce süt saklama poşetleri aldım (halen kutusunda duruyor kullanmaya 9 - 10 ay var)
    7- Doğumdan 5 ay önce Wewell kamera+telsiz aldım (300 küsür tl verdim bu ürüne daha 1 kere bile kullanmadık, aliexpresste tonla ip kamera var hem de daha ucuz)
    8- Doğumdan 3 ay önce Mamajoo sterilazator aldım (ne acelem varsa bunuda alayim dursun dedim aynen öyle oldu kutusunda duruyor kullanmaya daha epey var :) )

    İyikiler listesi:

    1- Doğumdan 2 ay önce prima yenidoğan bebek bezi aldım 108'li ve 54'lü
    2- Unibaby yenidoğan ıslak mendil aldım 24'lü 960 yaprak
    3- Bol bol cıtcıtlı zıbın ve alt üst takım almıştım çok işe yaradı
    4- Müslin ağız bezini çok aldım
    5- Chicco Next to me anne yanı beşik
    6- Hışırtılı kitap oyuncak fisher price
    7- Yenidoğan için pamuk (ipek ve baby&me marka)
    8- Tek kullanımlık alt değiştirme örtüsü stoklamıştım. (tek dediğime bakmayın, kaka ve çiş olmadıktan sonra 2 3 5 yolu var)
    9- Cybex Juno Fix 2 9-18 KG (indirimle aldım cok iyi bir yatırım oldu diye düşünüyorum kendimce :) )
    10-Korbell çöp kovası ve ekstra poşet (bu kadar işe yarayacağını hiç tahmin etmezdim süper)

    çoğaltabilirim aklıma gelenler şimdilik bunlar.
    Cuma gunu 8 aylik bebegimiz icin uyku egitimine basladik. Daha once 6 aylikken denemis ve ilk geceden itibaren basarili olmustuk fakat daha sonra bazi saglik sorunlari ve diş cikarmasi sebebiyle verdigimiz tavizler neticesinde emmeden uyuyamaz hale gelmisti. 6 aylikken annesiz, sadece emzikle uyuyan bebek artik memede uyuma haricinde bir yontem kabul etmiyordu.

    Cuma gunu normal sekilde 20.45 gibi uyudu, 21.50de uyandi ve aglamaya basladi. Odaya sadece ben gittim, kucagima aldim, ninni soyledim, telkin etmeye calistim. Gozu surekli kapida annesini bekliyordu. Sakinlesince yataga biraktim, aglayinca yine kucagima aldim. Bu sekilde 1.5 saat gecti ve neticede uyuyakaldi. Uyuduktan sonra annesi, "uyur vaziyetteyken" karnini doyurdu.

    Gece 03.45'de tekrar uyandi annesi yaninda oldugu icin benim kucagimda durmadi, ayni seyleri tekrarladik, 1.5 saat sonra yeniden kendiliginden uyudu. Normalde her zaman 06.00 civari uyanirken geceki eksik uyku sebebiyle sabah 07.20de uyandi. Uyandiginda geceki mucadeleden herhangi bir iz yoktu, keyfi yerindeydi.

    2. gece (cumartesi) yine 20.00'da annesiyle beraber uyumak uzere yatak odasina gittiler, 20.40 gibi kendi uyudu. Annesi yine uyur vaziyetteyken 22.30da emdirdi. Gece 0100'da ve 0330'da 2 defa uyandi ikisinde de 15 dk kadar agladi demek dogru olmaz, mızıldadı diyebilirim. Daha sonra annesinin pış pışları ile yataktan kalkmadan uyumaya devam etti.

    3. gece (pazar) ayni rutine devam ettik ve sadece 1 defa uyandi. 10 dk kadar uyanik kalip kendi kendine konustuktan sonra geri uyudu.

    Bu denemeler sırasında fark ettik ki aksam 22.30'daki beslenmesi haricinde sanki bir defa daha beslenmeye ihtiyac duyuyor. 2 gecedir 22.30'dakinin yanı sıra 03.00 civarinda da bir defa uyur haldeyken emiyor. Bu uyur haldeykeni ozellikle belirtiyorum cunku uyandiktan sonra emmesine musaade etmemek lazim ki kafadaki emme ve uyku iliskisini yıkalım.

    Netice olarak aksam 21.00'dan sabah 06.00'a kadar saat başı uyanıp emmeden uyumayan hatta zaman zaman uyusa dahi memeden ayrılınca uyanip yeniden aglayan bebegimiz, artik saglikli uzun uykulara kavustu ve uyansa dahi hafif bir pışpışla yeniden uykuya dalabilmeye başladı. İlk geceki tecrubemiz bizi cok korkutmustu cunku genelde ilk gun icin yarim saatlik bir aglamadan bahsediliyordu, oysa ki bizimki 1.5'tan 3 saat aglamisti. Her gun 15 dk azalsa bile birkac haftalik bir kabus bizi bekliyor diye dusunmustuk ama oyle olmadi. Birkac gun icinde uyum sagladi. Hala mukemmel degil uyku duzeni belki ama ciddi bir ilerleme saglamak sadece birkac gun aldi.

    Umarim denemek isteyen herkese cesaret verir bu tecrubemiz. İlk denemde sabirli olmak cok onemli.

    Belki anlattiklarim sicak firsat degil, affınıza siginiyorum ama kesinlikle her bebek icin ihtiyac!
    Merhabalar;
    Özellikle zaman zaman gelen sorular bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına birşeyler yazmak istiyorum.
    Bundan yaklaşık 15 ya da 20 gün önce bir bebek monitörü sipariş verdim.Belki Anne ve Baba adaylarına bir faydam olabilir düşüncesiyle sizleri bilgilendirmek isterim..Belki bir faydam olabilir..

    Bebek monitörü
    Tek renk beyaz olarak elime ulaştı.
    Aldığım link:
    Bebek monitörü aldığım link tıklayınız

    İyi şekilde paketlenmiş.Paket içeriği 2 adaptör bir ,adet kamera ,bir adet monitör.
    İçinde kendi pili vs var ekstradan herhangi bir pil ihtiyacınız yok.Bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.
    Ürün Kutusu bu şekilde

    Paket içeriği:


    Monitör ekranında bir ekran koruyucu var çizilmemesi adına kaldırmamanızı öneririm.Hemen monitörün sol kısmında on off tuşu var ona basarak açıyorsunuz.Daha sonra bebek kamerasının hemen sağ kısmında bir giriş var kutu içinden çıkan kamera adaptörüdür denilen adaptörü ise kameraya takıyorsunuz ve kameraya adaptör araclığı ile güç veriyorsunuz.Daha sonra monitörde connecting yazıyor bağlanıyor deniliyor.Ve yaklaşık 10 sn sonra hiç bir ayar yapmadan görüntü alıyorsunuz.

    İzleme monitörünün üzerindeki nota işareti bebek ağladığında bir nebze sakinleşmesi adına müzik çalıyor.O tuşa bastığınızda bebek kamerasından müzik sesi geliyor..

    Gece performansı

    ki benim kamerada benim için en önem verdiğim şeylerin başında geliyor.Gece performansı harika..Gayet net monitörde karıncanlanma vs yok..uzun mesafelerde etkili..Ev içersinde kullanımı eminim ki rahat..


    Gündüz performansı...

    bu konuya gelirsek Her kamere gündüz iyidir denilicek haklısınız.Çünkü kameralar güneş ışığından faydalanıyor.Ama benim için önemli olan hareket hızı idi.açıkcası ben tatmin oldum..


    Bu anlık olarak yazdığım inceleme yazımda kelime ya da anlatım hatalarım olabilir.Affola diyorum.İşin özü Bu cihazı anne ve baba adayları alabilir.Kupon ile daha uygun fiyatlarada alınabilir.Bana yaklaşık 200 tl ye mal oldu.
    Ürün paketleme iyi
    ürün malzeme kalitesi (PLASTİK VS ) İYİ
    Görüntü kalitesi gündüz iyi
    Görüntü kalitesi gece harika
    Bana kalırsa Anne ve baba adayları bu ürünü rahatlıkla alıp kullanır pişman da olmaz...
    Selamlar..

    Çok kısada temassız ateş ölçer hakkında bir bilgi vermek istiyorum..
    bu ürünü aldım

    temassız ateş ölçer linki tıklayınız
    13.75 dolar.
    bu ürüne gelirsek iyi çekilde paketlenmiş olarak geldi..
    Ürünün kutusu:



    Ürün malzeme kalitesi (plastik) vs Bir kameradaki gibi değil.Fakat güzel bir ürün iki adet aaa(ince kalem pil formatındaki pil ile çalışmakta
    Paket içeriği:
    Bİr adet temassız ateş ölçer kullanım kılavuzu ve küçük tornavida (içini açmak adına.)

    sağ tarafında sadece yüz ölçümü ve tüm vucut ölçüm modu var.Yüz ölçüm moduna aldığınızda alın bölgesi ateşderecesini göstermekte tüm vucut moduna alındığında vucut derecesini göstermekte.Denedim sıcak su ile hemen derece artış gösterdi.Renkli olması güzel.Bu renkler ne işe yarıyor.Yeşil mod sıkıntı yok endişelenme.. sarı mod dikkat kırmızı mod yüksek seviyede ateş..Ayrıca ingilizce olarakda ölçüm yapılan kişinin sonucunu söylüyor. muadilleri var markalı 200 tl civarları 53 tl civarlarına alınabilicek bir cihaz..
    bir kaç fotoğraf paylaşıyım


    Pet şişeye sıcak su koyup anlık ateş ölçümüm



    Bu cihaz için düşüncelerim.Bir braun kadar plastik aksamı vs kaliteli değil ama biz plastiğini ne yapıcaz ölçümler bizim için önemli..Bu cihazın anlık tepkileri güzel..cihaz fiyatına göre alınabilir.İyi ki almışım.
    NOT:Yazımda imla ve anlatım hatalarım olabilir.AFFOLA diyorum.Varsa bir sorunuz arkadaşlar cevaplamaktan memnuniyet duyarım..
    Selamlar..
    Merhabalar



    Bebeğim için aldığım ve kullanmadığımız aşağıdaki ürünler ihtiyaca olanlara ücretsiz gönderilecektir



    LIPIKAR BAUME AP+ 200 ml

    70-80 lira verip aldım bir kere kullandım



    Nivea bebek yağı yarımdan fazla



    Nivea pişik kremi bir kere kullandık



    Mustela 50 ml gentle cleansing gel





    Tamamı isteyenlere ihtiyacı olanlara ücretsizdir

    Whatsaptan resimlerini atabilirim



    Çöpe atmayayım ihtiyacı olanlar kullansın istedim.
    Merhabalar,

    Ben konuyla ilgili kısa bir özet geçeyim.
    Beğenirseniz ilk mesaja eklersiniz.
    Mesajı 1-2günde son haline getiririm. Mesaja eklemek istediğiniz madde olursa bana özel mesaj atabilirsiniz.

    Hastane Çantası- Götürülecekler

    • Bebek Bezi (Bunlar bütçeye göre olan şeyler olduğu için marka yazmıyorum ama ben Prima Care ve Huggies aldım.)
    • Mama 1 Numara (Bunlar bütçeye göre olan şeyler olduğu için marka yazmıyorum ama ben Baby Goat aldım, hastaneden de Evolvia istediler.)
    • Göğüs Pedi (Lansinoh aldık.)
    • Süt Sağma Makinesi (Biz arkadaşlardan Medela aldık, ama hastanede hastane tipi verdiler. Eve gelince de hastane tipinden kiraladık. Markası Medela Lactina, Aylık 100 TL kirası (Sümer AŞ.)
    • Emzirme Sütyeni/Atleti (Bunlardan 2-3 tane olmasında fayda var.)
    • Islak Mendil (Bu da bütçeye ve tercihe göre ama biz Hipp ve Unibaby Yenidoğan aldık)
    • Hastane Çıkışı (Bunları takım olarak da alabilirsiniz, ya da içindekileri ayrı ayrı da alabilirsiniz.)
    • Bebek Eldiven Şapka(Hastane çıkışlarının içinde yoksa çıkış için bunlardan alınabilir.)
    • Malt İçecek (Biz deneme amaçlı ne varsa aldık, Humana'nın çayı ve Vitamalt alınabilir öncelikli süt yapması için.)
    • Süt Saklama Poşeti(İlk başta çıkan sütleri saklamak için 5-10 tane olması faydalı)
    • Depend Hamile Bezi(Hasta kilodu diye satılıyor)(Başlarda eşinizde çok kanama oluyor, o yüzden bu noktada depend hamile bezi çok işe yarıyor. Bunu kesinlikle alın 1 paket.Çünkü orkid yeterli olmayabilir bu kanama için.)
    • Hamile Geceliği (Bunu emzirmeye yönelik olarak omuzlardan çıtçıtlı kolay açılır alırsanız iyi olur.)
    • Ana Kucağı(Hastaneden çıkarmak için yanınızda bulunsun)
    • Kapı Süsü(Biz Gittigidiyordan beğendik bir tane, bunlar tabi zorunlu değil.)
    • Anne için makyaj malzemeleri ve tarak (Morale ihtiyaç var :))



    Bebek Banyo,Hijyen ve Sağlık

    • Banyo Küveti ve Banyo Filesi (Sevibebeden aldık yanlış hatırlamıyorsam.)
    • Leke Çıkarıcı ve Bebek Deterjanı (Herhangi biri olur, baby&me aldık sanırım biz)
    • Tırnak Makası (Amazon.com'dan en çok satanlardan birini aldım.)
    • Bebek yıkama süngeri
    • Alt Değiştirme Örtüsü Tek Kullanımlık
    • Bebek Havlusu
    • Pişik Kremi (N11'den Sudocrem aldık.)
    • Bebek Poposu Silme Pamuğu (İpek aldık)
    • Tarak-Fırça (İnternetten F/P bir set aldık.)
    • Ağız Bezi
    • Çamaşır Yıkama Filesi
    • Bebek Burnu için Deniz Suyu (Ben Sinomarin aldım, Otribebe alan da var.)
    • Burun Aspiritörü (Nose Frida aldım ben yedek filtresi ile birlikte.)
    • Şampuan (Bütçeye göre alınabilir Dalin, Johnson, Bübchen)
    • Bebek Losyonu
    • Banyo Termometresi(Amazondan bu ürünü aldımhttps://www.amazon.de/gp/product/B00133FDKK/)
    • Bebek için kulak çubuğu
    • Göbek Bağı için Steril Solüsyon (Bu doğumdan sonra bebek hemen yıkanmadığı için göbek bağını steril tutmak için kullanılıyor.)
    • Ateşölçer (Paraya kıyıp Braun RT 6520 aldım, daha uygun modellere de bakılabilir.Araştırmalara göre en sağlıklı ölçme yöntemi kulaktan ölçen ürünlerde olduğu için kulaktan ölçen ateşölçer almaya dikkat ettim.)



    Bebek Odası

    • Abajur/Gece Lambası (Bebek odasında loş bir ışık olması lazım , hatta hiç olmaması lazım. Biz gece alt vs değiştirmek emzirmek için kafa göz patlatmayalım diye loş bir himalaya tuzu tarzı lambalardan aldık.
    • Bebek Halısı (Bebek küçükken çok önemli birşey almaya gerek yok, büyüyüp ayaklanınca kaliteli birşeyler alınabilir. Biz başlangıç için 70 TL'lik bir halı aldık.
    • Şifonyer (Ikea'dan alınabilir, bizim odada iki adet yatakla birlikte yer kalmadığı için aşağıdaki saklama ünitesini aldık.
      İçine de renkli renkli kutulardan aldıkhttps://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/saklama-cozumleri/30171123/trofast-iskelet.aspx)
    • Karyola (Ikea'dan Sundvik aldık)
    • Yatak (Amazon.de'den en ucuz Dr. Zöllner yataktan aldım.40 euro falandı ancak şuan bu yatakları göndermiyor. Farklı modelleri denenebilir.https://www.amazon.de/gp/product/B001JJS8LE) Yatak konusunda önemli olan konu yatağın 32-36 density sertliğinde sünger yatak olması. Türkiye'de yetişkinlerden alışkanlıkla bütün üreticiler hala bebeklere de yaylı, viskolu yataklar üretiyor ve gereksiz malzemelerin maliyetini ürüne yansıtıyor. Bu tarz ürünler almayın, yatak konusu önemli. Biraz araştırın. Pahalı yatak iyi yatak demek değildir.)
    • Sıvı geçirmez Alez (Herhangi bir yerden alınabilir.)
    • Lastikli Çarşaf (burada kriter herşeyin pamuk olması)
    • Dolap (Adore'den odaya uyan ölçüde bir dolap aldım,ikeadakilerin ölçüsü uymadı.)
    • Oda Nem Ölçer (N11'den 25 TL'ye loobex marka aldım.)
    • Bebek Telsizi ( Forumda tavsiye edilen modeli aldım.https://www.aliexpress.com/item/2-4G-Wireless-3-2-inch-Electronica-Video-Baba-Camera-2-Way-Audio-5M-Night-Vision/32732390984.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.cRC9oZ)
    • Bebek Battaniyesi (Mevsime göre Triko,Penye, Peluş battaniyeler alınabilir.)
    • Bebek bellir bir aya gelince yastık alınabilir. Başlarda sadece yatağa yatması yeterli zaten.
    • Boy Stickerı (Boyunu ölçmek için ve odaya hava vermek için alınabilir. Olmasa da olur.)
    • Reflü Yatağı(Gerekirse alınabilir.)
    • Kenar Minderi(Biraz büyüyüp hareketlendiğinde karyola parmaklıklarını kapatıp bebek güvenliği için alınabilir.)



    Emzirme - Beslenme

    • Emzirme Minderi
    • Biberon Sterilizatör (Loobex 0601 aldım, bayağı memnunum. Kesinlikle alınmalı, büyük kolaylık sağlıyor.)
    • Süt Saklama Poşeti(Lansinoh alınabilir, milkway de olabilir.)
    • Emzirme Örtüsü (Dışarıda ya da arabada emzirirken bayağı gerekli)
    • Yalancı Emzik (Damaklı alınabilir, Nuk,Avent vs.)
    • Süt Sağma Makinesi(Biz arkadaşlardan Medela aldık, ama hastaneden de hastane tipi verdiler. Eve gelince de hastane tipinden kiraladık. Markası Medela Lactane, Aylık 100 TL kirası (Sümer AŞ.)
    • Biberon (Amazondan Dr Browns 5 li yenidoğan seti aldım.https://www.amazon.com/gp/product/B001IXYOD2/)Kolik ve gazlı olma ihtimaline karşı antikolik biberon aldım. Marka olarak Dr. Browns, Avent ve Nuk tercih edilebilir.
    • Göğüs Kalkanı (Bunu almak önemli, belli bir süre anne emzirdikten sonra gerekli olabiliyor,elinizde bulunsun.)
    • Göğüs Ucu Kremi (Lansinoh marka tercih edilebilir.)
    • Mama Sandalyesi (Ikea Antilop almayı düşünüyorum, diğer markalara 300-500 TL vermeye hiç gerek yok.)




    Diğer Alınması Gerekenler



    Tanıdık varsa Yurtdışından alsanız iyi olur Ürünler Listesi



    Aliexpressten aldığım ürünlerle ilgili mesajda aşağıda.
    https://forum.donanimhaber.com/bebek-ihtiyaclari-icin-sicak-firsatlar--71376353-1277#129436194
    Valla hocam kimse kolay para kazanmıyor. Kendi adıma konuşursam sadece bencillik etmeyip, bir kaza anında çocuğu en iyi koruyabilecek bir koltuk aldım ve 2 sene önce nerdeyse 2100 lira para verdim. Şimdi ne kadar bilmiyorum. Bu tür şeyler hayatta bir kere lazım olur. Onda da sonradan ah keşke dememek için en iyisini almaya gayret gösterdim. Geri kalan şeylerinde çok dert etmem, mesela gider 2. el kıyafet alırım. Ama işin içinde sağlı ve can güvenliği olunca imkan yaratılır. Sigara içersem 3 - 5 ay içmem ya da kendime alacağım şeyi almam vs.

    Arkadaşlar merhaba, fırsat değil ama çoğunuzu ilgilendiren/ilgilendirebilecek bir durum, ne zamandır aklımdaydı yazma fırsatım olmadı. Başka başlık da açmadım buradan daha çok görülür diye.


    Zamane bebeklerinin çoğunda alerji çıkıyor, özellikle yenidoğandan 1.5 yaşa kadar. Cilt alerjisi için çok endişe etmeyin, önce baya yüksek oluyor, sonra azalıyor, ara sıra tekrar baş gösteriyor ama eskisi kadar hayatı zindan edecek düzeyde olmuyor.


    Cilt alerjisi döneminde (kanlı ishal vs. bahsetmiyorum, sadece cilt) çocuğun vücudunda bazen aşırı derecede döküntü oluyor, özellikle baş, boyun, dirsek içleri ve ayaklarda. Bu dönemde normal kremler fayda etmiyor, eğer ki doktorunuz verirse çok düşük ölçüde kortizonlu krem veriyorlar locoderm gibi, 0.1'lik. Sizden bu ilacı mercimek kadar sürmenizi falan istiyorlar, onu da dengeli dağıtamıyorsunuz. Bazen çok aşırı döküntü oluyor vücudun tamamında, o zaman vazelinle 30gr ilaç 100gr vazelin karıştırıp kullandırıyorlar bütün vücuda. Her iki kullanım için de vazelinle karıştırın ve oranı çok düşük tutun. Emin olun çok faydasını görürsünüz.


    Düşük kortizonlu krem kullanımı:

    Mesela baş ve boyun bölgesinde yoğun alerji var, locoderm verdiler mercimek kadar sürün dediler. Bunu önceden yaymaya çalışıyorduk ama döküntünün tamamını kapatamıyorduk ve illaki dağılım dengesiz oluyordu. Sonrasında 1 çay kaşığı tepeleme vazelin ve bir mercimek kadar locodermi günlük karıştırıp (burada oran tahminimce 1/20den daha az, gramajla yapacaksanız) uygulamaya başladım (doktor reçete etti, kesinlikle doktor vermeden kullanmayın). Bir sos kasesine ikisini karıştırıp koyuyorum, günde bir kez uyguluyorum bu kremi. Normalde mercimek büyüklüğünde krem kullanacakken karışımın içinden çok çok daha az ilaç kullanıyorsunuz ve çoğunlukla aynı etkiyi veriyor. Kremi mümkünse günlük hazırlayın, değilse en fazla 2 gün tutun. Normalde günde iki kez 5 gün uygulayın diyorlar ama yoğunluğa ve rahatsızlığa göre ilk gün 2 kez sonraki günlerde bir kez uygularsanız da çözüm olur. Semptomların tamamen geçmesini beklemeyin, %70-80 azalsın kalanı da gidiyor zaten. Kremi söyledikleri gibi 5 gün uygulasanız da 2 hafta sonra yine çıkabilir o alerji, dediğim gibi uygulasanız da. Bildiğiniz gibi krem baskılayıcı, tedavi edici değil.


    Bunun haricinde eve robot süpürge ve aşırı büyük buhar makinesi aldım onların da çok faydasını gördüm.


    Krem olarak da bioderma, mustelalara servet gömdüm, emin olun bir halt faydası yok. Hele mustela beş para etmez, bioderma atoderm intensive yine iyi. Krem olarak tavsiyem ağır yağlı nivea, arko kullanın. Vazelin kullanın. Banyoyu kısa tutun. Az deterjan sabun kullanın. Kıyafetleri duble durulayın. Evi serin tutun, ben hanıma anlatamadım ama bizim ev 24 derece kışları, çocuk mahvoluyor. Ailelere gidiyoruz evler 20 derece çocuk kaşınmadan uyuyor. Günde 2-3 kez baştan aşağı kremleyin çocuğu. Bizimki başta çok sinirlendi ama alıştı artık rahat ediyor.


    Paket gıdalardan uzak durun. Çocuğu öpmek, sakal vs. en ufak zarar vermiyor uyduruyorlar. Deniz çok faydalı, imkan buldukça götürün sokun denize, ağlarsa da ağlasın.


    Hepinize çok geçmiş olsun, saygılar.

    Molfix pure yenidoğan öneririm yada prima premium care yenidoğan.

    Yenidoğan için ilk 30 gün ben kesinlikle farklı markaya karşıyım başta sleepy ve baby turcoya. 40 gün sonra belki baby turco kullanılabilir.

    Yenidoğanda ıslak mendil çok çok önemli. Kremli losyonlu parfumlü kokulu ıslak mendil almayın. Hiç biri mükemmel değil ama Molfix izotonik sulu yenidoğan ve Hipp'in ıslak mendili var ebebekte satılıyor. Baby Turco'nun Ve Sleepy'nin hiç bir bebek ıslak mendili ilk 2 ay bebekte kullanılmamalı. Yorumlarda da bu yönde yorum çok var zaten.

    Yenidoğan için kaliteli ağız mendilleri alın ağız kenarını silmek için ama o mendiller 5'li 10'lu satılır ufak ıslak mendil büyüklüğündedir. O mendillerden bol bol alın en az 20 tane alın,yani 10'lu paketse 2 paket. O bezleri sıcak suda ıslatıp sıkıp soğumadan poposunu silmekte kullanın çünkü az önce tavsiye ettiklerim de yenidogan için mükemmel degil. Ben hepsiburadadan ve Amazondan kampanya indirim denk getirdim 30 tane aldım. Bebek büyüdükçe de ağzı için sürekli lazım olacak,emerken süt akar yada damlar çenesine boynuna. Büyüdükçe bu durum azalır ama kusmalar olabilir üşütür genellikle. Yada anne üşütür çocuga geçer emdigi çıkar ağzına gelir kusar. Bir de çok emerse de ağzına gelir fazlası. Bu bezler lazım yani günde 4 tane ıslandığı olur,birikir yıkarsınız.

    Benimkiler pembe,sarı,mor,beyaz farklı renkliydi sonra aldığım hariç.

    Zaten bebek 2.aya girince yenidoğan giysilerini atmazsınız,yıkayın ağız bezi olarak yada popo silme bezi olarak kullanın. Tabi çıtçıt varsa kesin atın çıtçıtlı yerini. Yenidoğan giysileri kalitelidir,bebeğe küçük gelince atmamak lazım,ağız bezi yada popo silme bezi için öyle kumaş bulmak zor.

    Yenidoğan giysileri için organik alın bütçe musaitse. Bu durum bezden daha önemlidir bana göre. Ben Hepsiburada sanırım en çok satılan ürün var bir tane organik yenidoğan paketi,12 parça olması lazım. Organik yenidoğan giysileri renkli olmaz krem rengi yada açık kahverengi tondadır. Civilde ve LCW'de var sanırım. Ben hem hepsiburadadan aldım hem Civilden. En az 2 takım olmalı diye düşünüyorum.

    Yenidoğan şampuanı olarak Ecowell Organik Bebek şampuanı öneririm,o sa olmazsa rafta 6 aydan fazla beklememiş Hipp bebek şampuanı,o da olmazsa Sebamed Yenidoğan şampuan. Mustelanın son üretimlerinden şikayet çok,eski kalitesinde degil deniyor.


    Bebeklerin ve çocukların giysilerini yıkamak için özellikle cilde temas eden iç çamaşır için Bingo Oxyjen parfümsüz (yeşil renkli paket) öneririm. Ben kendim için de kullanıyorum. Omo parfümsüz var o da olabilir şuan indirimde Amazonda 19 TL. Migrosda da aynı fiyata alınabiliyor bazen.

    Çok bez depolamayın yenidoğan için 70'den fazla almayın derim. Sonra 1 numaraya geçecek sonra 2. Hiç bir numra bez için öyle 150 adet alıp depolamayın. Bez büyük gelirse bacaklardan kaka taşırır,özellikle sulu yaparsa akar gider,hiç bir bez de engelleyemez bez bacakları sıkmadıkça. Bez küçük gelirse hem belden sıkar hem bacaklarda iz yapar. Bazı bebekler 1-2 numarayı hızlı geçebilir. Bu arada molfix ve primanın bez bedenleri Sleepy ve Baby Turco ile aynı numaraya denk gelmiyor. Molfix'in 2 numarası Baby Turco'nun 3 numarasına,3 numarası da 4 numarasına denk gelir mesela.

    Bebek doğmadan 1-2 ay geçmeden bebek arabası alınmasına ben karşıyım.

    Bunun yerine kalitelisinden küçük anne yanı beşiğine öncelik verilmeli. Mutfakta,yatak odasında salonda yanında olur,bebek uyur konur. Zaten o da 6-7 ay sonra küçük gelir kullanılmaz ama 6 ay için almaya gerek yok düşüncesi bence yanılgı. 2 çocuk büyüttüm 3. bebek 5 aylık ve bu dedigimin 6 aylığına da olsa çok gerekli olduguna inanıyorum. Büyüğünü alırsanız en az 1 yıl götürür ama bu sefer de odadan odaya mutfaga taşınma özelligi olmaz ki bence çok önemli odadan odaya kolay geçirilebilmesi.

    Güzel cibinlikli olanları var,tekerlekli olanları var,sallanıp 1 dakika dokunmadan sallananı var. Ben 2.el aldım ki bunların 2. elleri temiz oluyor çok kullanılmadığı için. Tabi ucuz da oluyor bazı uyanıkların mağaza fiyatına sattıkları hariç. 2. el bebek ürünleri ihtiyaç kalmadığ> için ve evde yer kapladığı için normalde alış fiyatının yarısına yada daha düşüğe satılır ama bazı insafsızlar mağazada şuan bu fiyat deyip %10 indirim uygulayarak satabiliyor.

    Ben Mother Care'den 2700 TL'ye aldığım ürünleri 1 yıl kullandım 750 TL'ye sattım,isterseniz çocugun küçükken giydiklerini işinize yarıyorsa bedavaya veriyorum dedim kişi aldı mutlu oldu ben de mutlu oldum. Ortopedik ayakkabıların fiyatları malum. Buradan da önerim ihtiyacı olana ucuza verin kullanmadığınız bebek ürünlerini.

    Tabi alıp satanlara da kaptırmayın. Ben,bana gelen kişinin ihtiyacı oldugunu anladım 5 bin liralık ürün verdim 750 TL aldım. O mutlu oldu benim de evim boşaldı.

    Allah çocuklarınızı analı-babalı büyütmeyi nasip etsin. Tabi büyükanne ve dede olmadan da kolay olmuyor.

    aman allahım daha ucuzlamasın, en ucuz siz almış olun. gereksiz vergiler de kalkmasın siz bu kadar sene ödediniz herkes ödesin dimi. nekadar bencil insanlar var yahu böyle. üstüste görmeye başladım son 1 haftadır.

    böyle bir temenni de bulunacağınıza başlığın forumun varolma sebebine uygun yazsanız? mesela dün yazsaydınız prima bugün indirimde arkadaşlar alın vs diye. şimdi gelde bir indirim bir bilgi vs paylaş
  • Genel olunca pek iyi olmuyo hocam.Karışık bi hal alabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_uk

    Genel olunca pek iyi olmuyo hocam.Karışık bi hal alabilir.
    Bence de genel olunca gözden kaçıyor güzel fırsatlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurek -- 7 Şubat 2013; 14:00:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakurek

    Bence de genel olunca gözden kaçıyor güzel fırsatlar

    Alıntıları Göster
    genel olmayıp mama ve bezde konuşulunca da orada isyan edildi, mama ve bez konusunda diğer konuların ne işi var diye. oylama yapıldı, başka genel konu açılsın dendi. ona istinaden yapıldı yani böyle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    genel olmayıp mama ve bezde konuşulunca da orada isyan edildi, mama ve bez konusunda diğer konuların ne işi var diye. oylama yapıldı, başka genel konu açılsın dendi. ona istinaden yapıldı yani böyle..

    Alıntıları Göster
    bence buradan yürüyelim.kipa da ff tekstil ürünlerinde müthiş indirimler var.etiket fiyatına bakmayın fiyat görmek için konulan cihazlara okutun.79 tl yazan montu 18 tl ye aldım.daha bir sürü tekstil ürünü var indirimde.tabi alışverişe başlamadan önce kredi kartınızdan müşteri hizmetlerinde 25 tl lik en az 4 çek alın.bir sonraki gidişinizde 100 tl alışveriş çeki tekrar alın kredi kartlarının 2x100 veya 5x75 market alışverişlerindende faydalanın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    genel olmayıp mama ve bezde konuşulunca da orada isyan edildi, mama ve bez konusunda diğer konuların ne işi var diye. oylama yapıldı, başka genel konu açılsın dendi. ona istinaden yapıldı yani böyle..

    Alıntıları Göster
    gemel konuların kötü yanı bi süre sonra sohbet yerine dönüyor. onlarca sayfa oluyor içinde bi tane fırsat yok. mesela galaxy s3 fırsatları konusu var muhabbet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    gemel konuların kötü yanı bi süre sonra sohbet yerine dönüyor. onlarca sayfa oluyor içinde bi tane fırsat yok. mesela galaxy s3 fırsatları konusu var muhabbet

    Endişenizde haklı olabilirsiniz fakat bahsettiğiniz sorunu önlemek, oluşursa da çözmek bizlerin elinde. Sonuçta bu konu cep telefonu konusundan daha hassas bir konu. Burada paylaşım yapan arkadaşlar ihtiyaç ve fırsat konusunda oluşacak yazışmalarda meseleyi geyik moduna taşımadıkça, taşıyan olursa da diğer üyeler tarafından hassasiyete davet edildikçe bunun üstesinden gelinebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    quote:

    Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

    gemel konuların kötü yanı bi süre sonra sohbet yerine dönüyor. onlarca sayfa oluyor içinde bi tane fırsat yok. mesela galaxy s3 fırsatları konusu var muhabbet

    Endişenizde haklı olabilirsiniz fakat bahsettiğiniz sorunu önlemek, oluşursa da çözmek bizlerin elinde. Sonuçta bu konu cep telefonu konusundan daha hassas bir konu. Burada paylaşım yapan arkadaşlar ihtiyaç ve fırsat konusunda oluşacak yazışmalarda meseleyi geyik moduna taşımadıkça, taşıyan olursa da diğer üyeler tarafından hassasiyete davet edildikçe bunun üstesinden gelinebilir

    Alıntıları Göster
    Diğer paylaşımların bu konudan devam etmesi daha iyi olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    Diğer paylaşımların bu konudan devam etmesi daha iyi olacaktır.

    Alıntıları Göster
    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levoank

    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun

    Alıntıları Göster
    Carrefour da kıyafetlerde %70 e varan indirimler var. Normalde 60-70 lira olan bebek montları dün akşam 19 TL di. Aralı dedikleri şeyler var 5-9 TL arası. Baya uygun şeyler var. İhtiyacı olan baksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levoank

    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun


    Şimdiden Allah Bağışlasın hocam, ben de Ankaradayım bizim kıs 1,5 yaşına girdi. Hazırlık aşamasında epey araştırmaya girmiştik. Şimdi buradan hangi ürünü nereden ucuza alabileceğinizi yazsam konu muhabbete döndü denecek. O yüzden dilerseniz özelden yardımcı olayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orislevin

    quote:

    Orijinalden alıntı: levoank

    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun


    Şimdiden Allah Bağışlasın hocam, ben de Ankaradayım bizim kıs 1,5 yaşına girdi. Hazırlık aşamasında epey araştırmaya girmiştik. Şimdi buradan hangi ürünü nereden ucuza alabileceğinizi yazsam konu muhabbete döndü denecek. O yüzden dilerseniz özelden yardımcı olayım

    Alıntıları Göster
    teşekkür ederim mesaj attım sıze




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orislevin

    quote:

    Orijinalden alıntı: levoank

    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun


    Şimdiden Allah Bağışlasın hocam, ben de Ankaradayım bizim kıs 1,5 yaşına girdi. Hazırlık aşamasında epey araştırmaya girmiştik. Şimdi buradan hangi ürünü nereden ucuza alabileceğinizi yazsam konu muhabbete döndü denecek. O yüzden dilerseniz özelden yardımcı olayım

    Bence buradan yazabilirsiniz hocam, muhabbet değil de ucuz ürünü nereden aldığınızı yazmış olacaksınız çünkü. Diğer arkadaşlar da faydalanmış olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    quote:

    Orijinalden alıntı: orislevin

    quote:

    Orijinalden alıntı: levoank

    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun


    Şimdiden Allah Bağışlasın hocam, ben de Ankaradayım bizim kıs 1,5 yaşına girdi. Hazırlık aşamasında epey araştırmaya girmiştik. Şimdi buradan hangi ürünü nereden ucuza alabileceğinizi yazsam konu muhabbete döndü denecek. O yüzden dilerseniz özelden yardımcı olayım

    Bence buradan yazabilirsiniz hocam, muhabbet değil de ucuz ürünü nereden aldığınızı yazmış olacaksınız çünkü. Diğer arkadaşlar da faydalanmış olur

    Alıntıları Göster
    burda da iyi fiyatlar var


    http://www.bebekbutigim.com/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    quote:

    Orijinalden alıntı: orislevin

    quote:

    Orijinalden alıntı: levoank

    süper oldu bu sayfa arkadaşlar mayısın basında benımde kızım gelcek ınşallah park yatak ve telsız peşindeyim. ankaradayım. sagolun


    Şimdiden Allah Bağışlasın hocam, ben de Ankaradayım bizim kıs 1,5 yaşına girdi. Hazırlık aşamasında epey araştırmaya girmiştik. Şimdi buradan hangi ürünü nereden ucuza alabileceğinizi yazsam konu muhabbete döndü denecek. O yüzden dilerseniz özelden yardımcı olayım

    Bence buradan yazabilirsiniz hocam, muhabbet değil de ucuz ürünü nereden aldığınızı yazmış olacaksınız çünkü. Diğer arkadaşlar da faydalanmış olur

    Aman hocam diyer konudan dilim yandı Sonuçta yazacağım şeyler genel şeyler hani şu anda devam eden spesifik bir kampanya yok. İsteyen arkadaşa özelden seve seve yardımcı olurum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiviti

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bebek maması ve bezi fırsatlarında uygun fiyatlı bir anne çayı linki paylaşılmıştı, buradan da paylaşmış olalım:

    http://www.sanalpazar.com/Hipp-Natal-emziren-Anneler-Icin-sok-Fiyat-1000__isp6256800

    edit: o paylaşımı gerçekleştiren baboli97 arkadaşımıza teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap -- 12 Şubat 2013; 17:46:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    Diğer paylaşımların bu konudan devam etmesi daha iyi olacaktır.

    Sayın Yöneticim;

    Malumunuz forumda benzer şekilde bir sürü genel konu var. Bu genel konular foruma gerekli faydayı çoğu zaman sağlayamıyor, hatta çok zaman zararlı bile olabiliyor.

    Şöyle ki; mesela çok uygun bir fırsat denk geliyor, forumda hemen konusu açılarak fırsat paylaşıyor, daha sonra bir Yönetici/Mod geliyor, paylaşılan ürünle alakalı genel konuyu adres gösterilerek açılan konuyu kilitliyor. Fakat adres gösterilen genel konunun ilk mesajı güncel değil. Doğal olarak paylaşılan fırsat sayfalar arasında kaybolup gidiyor. Örneğin sabah 112. sayfada fırsat paylaşılıyor, akşam eve döndüğümüzde konuda 120. sayfaya ulaşılmış ve fırsat arada kaybolmuş oluyor... Hele ki bir de fırsatın paylaşıldığı sayfadan sonraki sayfalarda ürün tartışmaları, ikili atışmalar vs. olmuşsa... Şahsen ben çoğu zaman genel konulara girmiyorum bile. Çünkü o konular hep üst sıralarda, çünkü konuya devamlı bir şeyler yazılıyor. Biri alakalı alakasız bir şey soruyor konu en üstte.. Diğeri cevap veriyor konu en üstte.. Biri alakasız bir şeyi fırsat diye paylaşıyor konu en üstte. Diğeri ona cevap veriyor konu gene en üstte. İlk mesajda zaten güncel değil.. Yani ilk mesajı güncel olmayan genel bir başlıkta gerçek bir fırsatı yakalamak çok zor ve arada bir yazılan gerçek fırsatlar ise sayfaların arasında kaybolduğu için çoğu kimse belli zaman sonra konuya girmiyor bile.

    Bu işe bir el atsanız nasıl olur?

    Benim önerim; bir arkadaşım genel bir başlık açıyorsa konunun ilk mesajını da güncel tutmayı göze almalıdır. İlk mesajı güncel tutamayacaksa başlık açmasın. Eğer ortada kilitlenecek bir konu varsa bu fırsatın paylaşıldığı yeni konu değil, ilk mesajın güncellenmediği genel başlık olmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 7 Şubat 2013; 17:41:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    Bebek maması ve bezi fırsatlarında uygun fiyatlı bir anne çayı linki paylaşılmıştı, buradan da paylaşmış olalım:

    http://www.sanalpazar.com/Hipp-Natal-emziren-Anneler-Icin-sok-Fiyat-1000__isp4221179

    edit: o paylaşımı gerçekleştiren baboli97 arkadaşımıza teşekkürler..

    rica ederim

    linkini verdiğim yerden kendim 2 adet aldım ve sorunsuz şekilde bir iş günü sonra elime geçti. ayrıca çanakkaleden istanbula 4 tl kargo parası verdim. son kullanma tarihleri de 31.12.2013.

    İlave olarakta üründen son derece memnunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arama_Botu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    Diğer paylaşımların bu konudan devam etmesi daha iyi olacaktır.

    Sayın Yöneticim;

    Malumunuz forumda benzer şekilde bir sürü genel konu var. Bu genel konular foruma gerekli faydayı çoğu zaman sağlayamıyor, hatta çok zaman zararlı bile olabiliyor.

    Şöyle ki; mesela çok uygun bir fırsat denk geliyor, forumda hemen konusu açılarak fırsat paylaşıyor, daha sonra bir Yönetici/Mod geliyor, paylaşılan ürünle alakalı genel konuyu adres gösterilerek açılan konuyu kilitliyor. Fakat adres gösterilen genel konunun ilk mesajı güncel değil. Doğal olarak paylaşılan fırsat sayfalar arasında kaybolup gidiyor. Örneğin sabah 112. sayfada fırsat paylaşılıyor, akşam eve döndüğümüzde konuda 120. sayfaya ulaşılmış ve fırsat arada kaybolmuş oluyor... Hele ki bir de fırsatın paylaşıldığı sayfadan sonraki sayfalarda ürün tartışmaları, ikili atışmalar vs. olmuşsa... Şahsen ben çoğu zaman genel konulara girmiyorum bile. Çünkü o konular hep üst sıralarda, çünkü konuya devamlı bir şeyler yazılıyor. Biri alakalı alakasız bir şey soruyor konu en üstte.. Diğeri cevap veriyor konu en üstte.. Biri alakasız bir şeyi fırsat diye paylaşıyor konu en üstte. Diğeri ona cevap veriyor konu gene en üstte. İlk mesajda zaten güncel değil.. Yani ilk mesajı güncel olmayan genel bir başlıkta gerçek bir fırsatı yakalamak çok zor ve arada bir yazılan gerçek fırsatlar ise sayfaların arasında kaybolduğu için çoğu kimse belli zaman sonra konuya girmiyor bile.

    Bu işe bir el atsanız nasıl olur?

    Benim önerim; bir arkadaşım genel bir başlık açıyorsa konunun ilk mesajını da güncel tutmayı göze almalıdır. İlk mesajı güncel tutamayacaksa başlık açmasın. Eğer ortada kilitlenecek bir konu varsa bu fırsatın paylaşıldığı yeni konu değil, ilk mesajın güncellenmediği genel başlık olmalıdır.


    bende size katılıyorum. ilk mesajın güncel olduğu bir ana konu fırsatları gözden kaçırmamamızı ve tek seferde görebilmemizi sağlar. bu da son derece etkili ve yararlı bir paylaşım olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahbap

    Bebek maması ve bezi fırsatlarında uygun fiyatlı bir anne çayı linki paylaşılmıştı, buradan da paylaşmış olalım:

    http://www.sanalpazar.com/Hipp-Natal-emziren-Anneler-Icin-sok-Fiyat-1000__isp4221179

    edit: o paylaşımı gerçekleştiren baboli97 arkadaşımıza teşekkürler..

    Bende 3 kez bebek mamasi almistim ertesi gun geldi birde hediye veriyorlardi ufak tefek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.