Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1586. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.048
Cevap
335
Favori
2.214.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15841585158615871588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Okumuş olsaydınız(ya da gerçek manada inceleseydiniz) 90000 ağır bakımı gibi bir şeyin olmadığını her 40000 km nin ağır sayılabilecek kapsama girdiğini görürdünüz, her 160000 km de bir periyot belli başlı şekilde başa sarar. Ki 160000 km ye kadar inceleyin ibaresinin yanısıra yine kitapçıkta belirtildiği üzere belirli tolerans aralıklarına göre karar verilir. Ki bunuda yapabilmek için hem okumak hemde birçok teknik ekipmana gerek duyulur. Zira zincirdeki uzama miktarına net şekilde bakılması için sökülmesi gerekir.

    Ön yargı dediğiniz şey okumadan yazıldığını söylemek ise hiçbir sorun yok ben ön yargılı olabilirim. Ancak okumadan ya da tam olarak olayı dahi anlamadan açıkça yazılan birçok şeyi soran(özellikle sizin için demiyorum buraya dikkat, sözüm ortaya) kişilere bunu özellikle yazmakta da bir zarar görmüyorum.

    Teşekkürler :)
  • Elektrikli araç almayı düşünenler için iyi olmayan bir haber. Şahsen benim için araç alımında 1.kriter güvenlik. Kazada batarya patlabiliyormus. Usa daki kazada Tesla ön taraf kül olmuş.



    ABD’nin Highway 101 isimli kara yolunda meydana gelen kazada bir Tesla Model X adeta alev topuna döndü. Seyir halindeyken sürücüsünün bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve ardından bariyerlere çarptığı açıklanan kazada aracın ön tarafı kül oldu.



    Güçlükle söndürülen Model X’in 38 yaşındaki sürücüsü ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetti. Yangının esas sebebininse kaza sonrasında hasar alan batarya paketlerinin patlamasından olduğu tahmin ediliyor.



    Tesla mühendislerinin bu olayların yaşanmaması için batarya paketlerinin içerisinde güvenlik modülleri eklediği biliniyordu. Ancak görünen o ki güvenlik duvarları bu defa pek işe yaramamış.



    Daha önceleri Galaxy Note 7 olaylarında da gördüğümüz bataryalar, fiziksel bir müdahaleye maruz kaldıklarında bir bombaya dönüşebiliyorlar. Kaza sonrasında ise hem itfaiye ekiplerine yardımcı olmak hem de patlamanın esas sebebinin araştırmak için olay yerine Tesla mühendisleri gönderildi. Ancak henüz Tesla’dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.



    https://shiftdelete.net/tesla-model-x-kul-oldu/amp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • livufeng L kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç çok defa vurdu altını. Aks mesafesi uzun ve yere yakın olunca maalesef bu durum kaçınılmaz oluyor. Aracın altında koruma demiri var genelde orası vuruyor. Korkulacak bir şey yok yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 bin bakımı yaptırdım yakın zamanda gidecek arkadaşlara bilgi vermesi açısından



    Mart ayına özel 1 lt orjinal motor yağı indirimi varmış 580 tl dediler 550 tl ye anlaştık



    Motor hava filtresi normalde 40 binde değişmesi gerekiyormuş benim daha yarısında değişti çok kirlenmiş yakıtınızı etkiler değişelim mi dediler tamam dedim ekstradan 80 tl daha vermiş olduk hava filtresine



    Aracıma birde motor alt muhafaza aksesuarı taktırdım işçilik hariç 215 işçilikle 280 tuttu epey fatura yüksek çıktı.



    Şimdi sorum forever puanı değişmemiş ne zaman yükleniyor?



    Ayrıca motor hava filtresinin yarı süresinde kirlenmesi normal mi işten eve evden işe gidiyorum araç sürekli dışarda yolda park edili şekilde , park alanının etrafında inşaat falan olduğundan epey tozlu bunun etkisi olabilir mi? Fiyatlar nasıl diğer bayilerden yakın zamanda benzeri uygulamalar yaptıran oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracım 2014 model dizel bugün DPF uyarısı vermeden direk motor arıza lambası yaktı. Normalde araç DPF uyarısı verir ve uygun sürüş ile rejenerasyonu gerçekleştirirdim. Servise durumu izah ettiğimde ücret talep etti. Biraz bastırınca ücretsiz olarak hallettiler. Geçen sene de aynı sorun oldu.Başına böyle birşey gelen oldumu, olduysa DPF'i değiştirdiler mi? Araç 30 binde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailfrat01 -- 26 Mart 2018; 21:39:35 >
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt
    Tek cümle söyleyebilirim ben her 10000 km de değişiyorum ve simsiyah çıkıyor. Ne yazıkki hava kirliliği çok fazla ve kirleniyor. Ben orjinal markayı değil başka aldığım markayı kullanıyorum 35-40 lira arasında polen ve motor hava filtresi fiyatları var. Ki polen filtresi karbonlu, serviste standartı karbonsuz karbonlu istenirse genelde stok yok ve 20-30 lira ek fiyatı var. Motor yağımıda aynı şekilde kendim götürüyorum, 0w20 nin litresi en son 68 lira idi, ben 5 litresini 130-140 liraya alıyorum.
  • ismailfrat01 İ kullanıcısına yanıt
    Sorun yakıt kaynaklı ne yazıkki. Yakıt aldığınız yeri değiştirin diyorum, haricinde motor yağınız uygun ise dpf için sağlıklı olur
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    İndirim ile 131.42 tl yazmışlar 4.2 litre 5w30 yağa servisler neden ısrarla 5w30 kullanıyorlar anlamış değilim aslında kitapçıkda da 0w20 yazıyor ama tüm servisler 5w30 koyuyor bende internetden baktım bir hava filtresi için 80 tl çok bence. Ayrıca her defasında servis 40 psi hava basıyor lastiklere servise 3-4 defa işim düştü her seferinde 39-40 çıktı hava basıncı sonra kendim düşürdüm bugün kontrol edemedim kaç basmışlar. 4 kapı güneşli havalarda fena şekilde gıcırdıyor 10 bin bakımda da söyledim yağladılar 1 hafta sonra yine ses çıkardı kapılar 20 bin bakımda yine söyledim yine yağladılar eğer gıcırdama devam ederse gelin kapı eşiklerini değiştirelim dediler alışıklar sanırım bu duruma hiç şaşırmadılar ve direk düzelmezse değişiriz dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Sorun DPF'in dolması değil, aracın uyarı vermeden direk motor arıza lambası yakması.
  • ismailfrat01 İ kullanıcısına yanıt
    Eğer adaptasyon yapılamayacak kadar doluluk oldu ise veya ek başka bir hata varsa yanmaz. Ki aynı ışık birden çok kod için yanar. Bilgisayara bağlamadan şu arıza var diyemezsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler, bilgisayara bağlandı DPF dolması nedeniyle motor arıza lambası yakmış.
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt
    Ben lpg olduğu için özellikle 10 binde bir değiştiriyorum ve _AveNTuriN_ Hocamizin dediği gibi ben de başka marka alıp takıyorum. Aradaki fiyat farkını düşününce bazen 10 bin bile olmasını beklemiyorum. 8 binlerde hallediyorum. Ben de dışarı ve ağaç altına park ediyorum ve malesef bu kısa zamanda bile bayağı kirli çıkıyor.
  • Güzel bir haber var. 2019 da yaris sedan olarak 1.5 benzinli motorla geliyor. Ama 106 beygir ve 140 tork değerleri motorunun vasat olacağını gösteriyor. 1.33un biraz daha iyileştirilmiş hali. Beygir ve tork degerleri yüksek olsaydı iyi satış yapabilirdi.

    2019 model yılıyla birlikte L, LE, XLE olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satın alınabilecek olan Yaris Sedan’ın tüm donanımlarında elektrikli aynaların standart olarak sunuluyor olması önemli bir detay. Donanım paketleri yükseldikçe krom ve piyano black gibi dokunuşlarla zenginleşen modelde, sis lambaları, ısıtmalı aynalar, LED ışıklandırma ve 16 inç jant seti dış tarafta değişiklik gösterenler arasında. Aracın içerisinde girdiğimizde ise bizleri oldukça modern ve beklentileri karşılayan bir kokpit karşılıyor. Merkezinde boyutu 7 inç olan multimedya ekranla gelen Yaris Sedan’da sesli komut algılama desteği de es geçilmemiş. Standart olarak altı hoparlörlü ses sistemini sunan Toyota; anahtarsız giriş, deri direksiyon, otomatik klima, otomatik silecek, deri dokunuşlu koltuk, çarpışma uyarı, otonom acil frenleme ve hız sabitleyiciyi paketlere göre araca ekliyor.

    Resmi kaynaklardan paylaşılan ilk bilgilere göre kaputunun altında 1,5 litrelik benzinli motorla geleceğini öğrendiğimiz Yaris Sedan, bu motorla 106 beygir güç ve 140 Nm torka sahip olacak. Altı ileri otomatik veya manuel şanzımanla kombin edilebilecek olan bu motora ilerideki vadede hibrit seçeneğinin de eklenmesi bekleniyor. Fiyatıyla ilgili şimdilik herhangi bir bilginin bulunmadığı 2019 Toyota Yaris Sedan, RAV4 ile birlikte standın en ilgi gören modellerden olacak gibi gözüküyor.

    https://www.log.com.tr/yeni-jenerasyonuyla-hic-olmadigi-kadar-asi-karsinizda-ilk-ozellikleriyle-2019-toyota-yaris-sedan/





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 27 Mart 2018; 14:57:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla 1.6 life piyasaya çıkalı daha 1 ay olmadan malum sitede ilanları verilmeye başlamış. 71-72binden aldılar, 76-78bin arasında fiyat istiyorlar tabi satabilirlerse. Gelecek hafta Nisan ayı fiyatları açıklandiginda göreceğiz. Vw %2.5 civarında yeni zam yaptı. Fiyatlar artarsa da sabit kalsa da şaşmamak lazim çünkü Toyota olur olmaz indirim yapıp müşterileri mağdur ediyor. Normalde artması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu toyotanın başına beni getirin diyorum size. Araç fiyatları artmaya başladığında yaris sedan gelmeli demiştim. Demek ki gelmeliymiş.



    Yeni corolla 90 bin giriş fiyatıyla gelir muhtemelen. 60 bine de yaris sedan satılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tello2 T kullanıcısına yanıt
    Sayın tello lpg li aracınızda 0-20 mi kullanıyorsunuz yoksa 5-30 mu?

    Bende lpg li kullanıyorum bu konuda bilgim Yok bilgi verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba; AveNTuriN hocam 2014 advace MDS arcımın far üzerinden ayar yapılabiliyormu acaba, bugün yazlıkları taktırırken far ayarıda yaptırayım dedim, "olmuyor abi" dediler servise bi sor dediler, acaba sizin bu konuda bilginiz varmı, şimdiden teşekkür ederim.
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Hocam servis 5w30 koyuyor yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi. Ben de LPG ile kullandığımdan ve bir miktar daha kalın yağ kullanmamız gerektiğinden (en azından ben öyle biliyorum) servisin bu viskozite yağ kullanmasına herhangi bir şekilde karışmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tello2 -- 28 Mart 2018; 16:3:33 >
  • MAVİ0967 kullanıcısına yanıt
    Far ayarı yapılıyor, sadece otomatik yükseklik ayarı olanlarda adaptasyon yapılıyor. Özetle far ayarı aracınızda yapılıyor ayar vidası mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

    Corolla 3015 1.33 Life modeli aracımın bakımı geldi ama ben biraz dağa geç götürmek istiyorum .



    Bugün yağına baktım ve çok koyu geldi görüntüsü

    Dizinde mi böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kombici_Olduk -- 29 Mart 2018; 9:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15841585158615871588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.