Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.048
Cevap
334
Favori
2.214.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15831584158515861587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Süper bir site buldum.
    CC devresi
    http://www.tcorolla.net/wiring_diagram-1000.html
    http://www.tcorolla.net/circuit_description-999.html

    Kapı otomatik kilit
    http://www.tcorolla.net/automatic_door_locking_and_unlocking_systems-60.html

    Biraz uğraşan bu site sayesinde her şeyi yapar corollaya.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Göstergesi diğer gösterge ile görünümde aynı olsada farklı. Haliyle göstergeye birkaç işlem yapmak lazım led ekleme elektrik bağlantısını yapmak gibi. Sonra direksiyon kablo demeyinde onu besleyen hat var mı ona bakmak lazım. Yoksa eğer beyine kadar kablosunu tamamlamak gerekir.

    Bu işlemide öyle yapmak kolay değil. Çok iyi anlıyor dahi olsa insan uğraştırıcı yönü fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    ya octavia? o zamanki muadili olan octavia şimdi 95400 olmuş adamlar dalga geçer gibi aynı motorun 86 bg lik versiyonu çıkardılar onu 88.400 den veriyorlar. zubizu indirimi ile 78.800 e bırakıyorlar. ve en önemli fark leonunu satan özlerken millet 1.33 ten (sen dahil) kurtuluyor. bilmem anlatabildim mi? bu arada melih sana bir sorum olacak, senin hybrid teknolojisinde bilgin engin. hibridi niye dizele yapmıyorlar? bir de batarya ile birleştirecekleri benzinli motorun bg ni niye düşürüyorlar?
  • Toyota hibrit motorda lidermis. Elektrikli otomobillerin fiyatını yarıya indirecek calismalari varmış. Haberi alıntıladim. Ben hibrit Aurisin hızlanmasını vs görünce isterki az yaksin hiç ilgilenmedim.



    "Toyota, yeni mıknatıs ile elektromotorlardaki mıknatıslanma için nadir bulunan metallerin kullanımı yarı yarıya azalacak ve şu anda yaygın olarak kullanılan “neodim elementinden” daha az kullanılarak çok daha ucuza elde edilecek. Bu da özellikle elektrikli otomobillerin maliyetlerini aşağıya çekecek!

    Bugün 11 milyonu aşan hibrit otomobil satışıyla lider konumunu sürdüren Toyota, 2030 yılına kadar satmayı planladığı 5.5 milyon elektrik motorlu otomobili kullanıcıya daha ekonomik olarak sunacak.



    Geleneksel elektromotorlarda kullanılan ve yüksek ısıda mıknatıslanma özelliğini koruyan neodim bazlı elektromotorlar, artık daha uygun maliyetli madenlerle ısıya dayanıklı şekilde üretilebilecek.





    Otomotiv ve robotik gibi alanlarda geniş kullanım alanına sahip yeni tip neodimi azaltılmış mıknatıs, aynı zamanda doğal kaynak kullanımını da daha verimli hale getirecek. Mıknatısın daha da geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Toyota, aynı zamanda hem seri üretim süreci hem de yeni teknolojinin mevcut elektromotorlara entegrasyonu üzerinde çalışmalarına devam ediyor.



    Elektromotorda büyük önem taşıyan mıknatısın yüksek ısılarda mıknatıslanma özelliğini kaybetmemesi gerekiyor. Bu amaçla günümüz elektromotorlarında neodim, yüksek ısılarda mıknatıslanmanın korunması için terbiyum ve disporsiyum elementleriyle birlikte kullanılıyor.



    Bu iki element doğada çok nadir bulunduğundan üretim maliyetlerini yükseltiyor. Yeni teknolojilerle bu iki elementin yerini lantan ve seryum ile değiştiren Toyota mühendisleri, aynı zamanda neodim kullanımını da düşürüp, performans kaybını ortadan kaldırmayı başardılar.



    http://m.haber7.com/amphtml/otomobil/haber/2582990-fiyatlari-yari-yariya-dusurecek-bulus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla hatchback almayi düşünenler için... Fotoğraflara göre malzeme kalitesi iyi olacak gibi. Ön konsol çok estetik olmuş. 2018 sedan da böyle olsaydı.

    2019 Toyota Corolla hatchback ortaya çıktı!

    Göreceli olarak şık bir tasarıma sahip olan aracın içerisinde ilk dikkat çeken ise kuşkusuz 8 inçlik bilgi eğlence sistemi oluyor.

    Amazon Alexa, Apple CarPlay ve Android Auto’nun desteklendiğini de belirtmeden geçmeyelim. Sürücü ekranında dijitalleştirildiği otomobilde kablosuz şarj özelliği, sesle kontrol ve oldukça güçlü bir JBL ses sistemi yer alacak.

    Toyota Safety Sense adı verilen güvenlik sisteminin ikinci nesliyle gelecek olan otomobilde bununla birlikte; şeritten çıkma ikazı, otomatik uzun far, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı, geri görüş kamerası, 7 hava hastığı ve yaya tespit sistemi gibi özellikler standart olarak sunulacak.

    Selefine göre 38 mm daha uzun, 31 mm daha geniş ve 25 mm daha alçak olan 2019 Toyota Corolla hatchback, 38 mm daha uzun bir aks mesafesine sahip. Saklama alanlarıysa artan iç hacimle birlikte artış göstermiş. Kapılarda yer alan paneller artık daha genişken ön konsolda telefonunuz yada cüzdanınızı koymak için daha büyük bir alan yer alıyor.

    Motora baktığımızda ise yeni Corolla için şimdilik tek motor seçeneği sunuldu. 2.0 litre hacmindeki dört silindirli bir motorun detayları ise henüz belli değil. Hibrit bir motor olması beklenilen otomobilde 6 ileri manuel ile veya yeni CVT otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.

    Fiyat konusunda da henüz bir bilginin bulunmadığı 2019 Toyota Corolla hatchback hakkındaki tüm detayların önümüzdeki hafta düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkması bekleniyor.

    https://shiftdelete.net/2019-toyota-corolla-hatchback-tanitildi/amp

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 24 Mart 2018; 23:42:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 0-20 yağ seçiminde eneos marka mı tercih ediyorsunuz? İnternette başka marka göremedim, sizin bildiğiniz başka marka varmıdır? Honda’nın kullandığı yağ diye yazmışlar ama ilk defa duyduğum için sizlere danışmak istedim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shift_delete84 S kullanıcısına yanıt
    Eneos tercihli olarak motul veya mobil de bulunuyor. Başka markalarda çıkmaya başladı. Ama en fazla eneos bulunur ve özellik bakımından uygun. Bende kullanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok şık duruyor özellikle aracımda bu özelliklerin olmasını isterdim(Toyota Safety Sense adı verilen güvenlik sisteminin ikinci nesliyle gelecek olan otomobilde bununla birlikte; şeritten çıkma ikazı, otomatik uzun far, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı, geri görüş kamerası, 7 hava hastığı ve yaya tespit sistemi gibi özellikler standart olarak sunulaca.car play ) ki bunlar standart diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 2017 benzinli 8000 de daha, 10000 bakımında 0w20 yağ kullanmayı düşünüyorum 100 000 e kadar, acaba en iyisi hangisi yağ olarak.Dizelede 5w30 lpg liyede 5w30 oluyorsa sanırım benzinli 0w20 yeni teknoloji yağı hakediyor.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Hibritlerin benzinli motorları atkinson döngüsü ile çalışıyor.Sıkıştırma kabiliyetleri normal otto benzinlilerden farklı bu yüzden daha fazla hava ile daha az yakıtı yakabiliyorlar.Cansız motorlar ama elektrikle desteklendikleri için cansızlıkları bir nebze olsun örtülüyor bir yandan da normal benzinliye göre çok.daha aza yakıyorlar.

    Mesela kia nin niro hibrit deki benzinli motoru da atkinson dongusuyle calisan gdi dan cevrilmis bir motor.Otto cevrimi ile calisirken ki halindan daha cansiz ama cok daha verimli.



    Sen otto cevrimli bir motorda ayni yolda ne kadar gaza dikkatli basarsan bas 3.5 litreleri goremezken ayni motor atkinson dongusuyle 3 litreye kadar iner uste bir de elektrik takviyesi ile rampada sana otto döngülünün eksikliğini yasatmaz yine otto döngülüden az yakar üste bir de dur kalk trafiginde isi iyice elektrige baglar otto döngulunun yarisindan da az yakar.



    Atkinson döngülü motorlar hibrit sistemlere; az yaktıkları ve sürekli olarak açılıp kapanmaya daha elverişli oldukları için seçilirken, turbo benzinli versiyonlar özellikle sürekli motor kapanması ve açılmasina daha elverişsiz ve parça sayı ve maliyeti daha yuksek oldugundan seçilmezler.

    Turbosuz dizellerin ve turbo dizellerin zaten emisyonlari çok yuksek hibritin felsefesine aykırılar.



    Bir hibrit arabada batarya kapasitesini arttirip prizden destek alirsan ve dahi elektrikli motorun beygir kuvvetini arttirir isen bir de uzerine karma.mod eklersen(amerikada yazilimla modifiye edilmis prius plug in lerde vardi, kia niro plug inde yok) yani tamamen elektrikle gitmesin ama elektrik isin çogu yükünü alsin dersen 300 km mesafe boyunca 1 litre/100 km ortalama ile gidebilirsin bataryadaki sarj bitene kadar.



    Hibrit araclar tamamen ekonomi ve uzun ömür üzerine yapili araclardir.Keyif beklentiniz olmaz.Ha rav4 hibrit cok keyifli ama yakiti 6 litrelerde.Vergisi.yuksek vb.Mesela corolla hibrit 1.8 degil de 1.5 gelecek olsa bir de lpg takviyesi ile 4 litre lpg ile sehir ici sehir disi farketmeden 100 km gidince insan performans falan dusunmez.

    Ayrica bakim araliklari ve arac omru de asiri uzun olacak bunu da hesaba katinca bir corolla hibrit plug in olup 30 km kadar saf elektrikle gitse iste o zaman seyreyle sen cümbüşü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapçıkta 0w20 öneriliyor . Ben o hatayı yaptım 10 bin bakımında araştırmadım direk servise götürdüm, nasılsa servis en iyisini bilir diye güvendim ancak öyle değilmiş. İlk bakımda servis 5w30 kıllandı, 20bin bakımında muhakkak 0w20 yağımı yanımda götüreceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anadoluparsı kullanıcısına yanıt
    Benzinliler'de 0w20 öneriliyor dizeller de 0w30 eğer bulunamazsa 5w30

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim dostum baya detaylı bilgiler vermişsin.
  • Bugün 3-4 kere altını vurdu araç. Dar sokaklar hafif bir kasis ve dolu arabayla çok esniyor ne kadar yavaş girsem de pat diye vuruyor . Neresinin vurduğunu da anlamadım gitti. Bunu engellemenin bi yolu yok sanırım. 1000 bakımında soyluycem servise herşeyi

    Bu arada 1000 bakımında ne yapılıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ;

    2013 model toyota corolla aracım var 86 bin km de. Sormak istediğim şu , bu arabanın 90 bin ağır bakımı diye bir şey var mı ? Zincir ya da kayış değiştirmek gerekiyor mu durum nedir bilgili arkadaşlar cevap verebilir mi ? Teşekkür ederim
  • Arkadaşlar klasik bakım konuları için lütfen ilk sayfayı okuyalım. Konunun başlığında açıkça yazmasına rağmen okuma zahmeti göstermeyen arkadaşlara da kimse tekrar tekrar aynı şeyleri yazma zahmeti göstermez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Arkadaşlar klasik bakım konuları için lütfen ilk sayfayı okuyalım. Konunun başlığında açıkça yazmasına rağmen okuma zahmeti göstermeyen arkadaşlara da kimse tekrar tekrar aynı şeyleri yazma zahmeti göstermez.

    Okumadığımı nereden biliyorsunuz ? Önyargı ile cevap vermeyin bence. Okudum , 160 bin km ye kadar inceleyin diyor rehberde , değiştirin demiyor ancak bu inceleme nasıl olacak , nasıl bir belirti verecek ki değiştireceğiz onu soruyorum.
  • hackisehack H kullanıcısına yanıt
    Okumuş olsaydınız(ya da gerçek manada inceleseydiniz) 90000 ağır bakımı gibi bir şeyin olmadığını her 40000 km nin ağır sayılabilecek kapsama girdiğini görürdünüz, her 160000 km de bir periyot belli başlı şekilde başa sarar. Ki 160000 km ye kadar inceleyin ibaresinin yanısıra yine kitapçıkta belirtildiği üzere belirli tolerans aralıklarına göre karar verilir. Ki bunuda yapabilmek için hem okumak hemde birçok teknik ekipmana gerek duyulur. Zira zincirdeki uzama miktarına net şekilde bakılması için sökülmesi gerekir.

    Ön yargı dediğiniz şey okumadan yazıldığını söylemek ise hiçbir sorun yok ben ön yargılı olabilirim. Ancak okumadan ya da tam olarak olayı dahi anlamadan açıkça yazılan birçok şeyi soran(özellikle sizin için demiyorum buraya dikkat, sözüm ortaya) kişilere bunu özellikle yazmakta da bir zarar görmüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15831584158515861587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.