Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (480. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.521
Cevap
222
Favori
1.543.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • normalde pek bütçem yok ama takıntılı olduğum için sağlıklı bir ürün almak istiyorum. teflon kaplama istemiyorum. ya uygun bütçeli:
    Arnica Tostit maxi 250TL
    Korkmaz A329-18 300TL
    Hotpoint CG200 AX0 390TL
    Karaca İnox 2002 Granite döküm 390 TL
    ya da son çare bütçeyi bomlatarak
    Delonghi CGH912C 700 TL

    arnica ve karacayı birebir gördüm açıkçası fiyatına nazaran karacayı daha kaliteli bekliyordum. tavsiyeniz nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chronoide

    normalde pek bütçem yok ama takıntılı olduğum için sağlıklı bir ürün almak istiyorum. teflon kaplama istemiyorum. ya uygun bütçeli:
    Arnica Tostit maxi 250TL
    Korkmaz A329-18 300TL
    Hotpoint CG200 AX0 390TL
    Karaca İnox 2002 Granite döküm 390 TL
    ya da son çare bütçeyi bomlatarak
    Delonghi CGH912C 700 TL

    arnica ve karacayı birebir gördüm açıkçası fiyatına nazaran karacayı daha kaliteli bekliyordum. tavsiyeniz nedir.
    kaplaması biraz farklı olan breville ürünleri var daha sağlıklı olduğu iddia ediliyor ancak onlar pahalı ...
    karaca'yı sıfır bulmanız zor, internetten bulduğunuz yerlere dikkat edin defolu ürün gönderebilirler ...
    hotpoint öneriyordum lakin markanın türkiye macerası bitiyor ...
    sağlıklı istiyorsanız demir-döküm plakaya yönelmenizi öneririm yada seçenekler arasında en makul olanlar ilk sıradaki arnica ve sonrasındaki korkmaz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 13 Şubat 2019; 23:24:54 >




  • Bende sonunda karar verip 3 gün önce dokumix siparişi verdim dokumix'in kendi sitesinden siyah olani 180tl fakat kargolamamislar hala n11 gg olunca daha hızlı işlem yaptıkları aşikar ama kendi sitelerinde yavaşlar, sabırla bekliyorum nasıl çıkacak bakalım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andıran otu iki A kullanıcısına yanıt
    sabır hocam, geç olsun önemli değil yeter ki hayırlısı olsun ...
  • 2 haftalık Hotpoint Ariston CG200 deneyimim;

    - tost konusunda gayet başarılı. yarım ekmek tost yapıyorum genelde. ekmek tam açıkken sucukları üzerine dizip pişiriyorum sonra kaşar koyup kapatıp basıyorum. makinenin ısınmasıyla beraber 12-13 dk gibi bir sürede tost hazır oluyor.
    - inegöl köfte ve kasap köfteyi hem makineyi ızgara modunda hem de tost makinesi modunda test ettim. her iki durumda da gayet güzel köftelerim oldu. ben kapalı kullanımı hızlı olduğu için daha çok sevdim.
    - tost modunda tavuk kanat pişirdim. 25 dk civarında pişti. suyunu çok salmadan lezzetli, ızgara tadında kanatlarım oldu.
    - bunlar dışında bir tek balık pişirmedim. uskumru aldım dondurulmuş, en kısa sürede deneyeceğim. bence tost modunda gayet başarılı olacağına inanıyorum.

    her kullanımdan sonra muhakkak ıslak kağıt havlu ile siliyorum. eğer yağ atıklı bir şeyler pişirmişsem bebekler için üretilen bulaşık deterjanı ve süngerle temizliyorum.

    çok memnunum cihazdan, yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.




  • Benim gibi Dokumixi kaba bulup sağlıklı bir çözüm arayanlar için Lava'nın ocak üstü demir dökümünü tekrar hatırlatayım.
    Aylardır kullanıyorum, her seferinde gerçekten de çıtır çıtır ve ezik olmayan tostlar elde edebilirsiniz.
    Ayrıca kullanımda ufak püf noktalarına dikkat ederseniz temizlik açısından da çok kolay olduğunu görebilirsiniz. Öncelikle orta ya da daha altında bir ateşte kullanmak gerekiyor. Tostu aldıktan sonra tava çok sıcak olduğu için yıkamadan sadece fırça ile kaba artıkları sıyırıp soğuduktan sonra da lavabonun içinde yine fırça ve sıcak su ile deterjansız bir şekilde yağından kurtuluyorsunuz bu kadar.

    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 15 Şubat 2019; 13:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi sabır işi ama bugün dökümix tost makinesi geldi. İlk etapta çatlak kırık vesaire gibi şeyleri nasıl anlayabilirim nelere dikkat etmem gerekir? Mesela ne kadar süre calistirayim ilk etapta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bvicil B kullanıcısına yanıt
    tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın, beğenmenize sevindim ...
  • aslında bunlar uzun ömürlü ürünler bende de başka marka var, lava'yı çok önerdim ancak bizim konuda pek kullanıcısı yok sanki, güle güle kullanmanız dileğiyle ...
  • andıran otu iki A kullanıcısına yanıt
    ilk sayfada 3. mesajı okumanızı öneririm ...
  • Buradaki cevabı bekleyene kadar dayanamayıp tost yaptım bile :)
    Gerçekten dediğiniz kadar varmış hem uygun fiyat hem de daha lezzetli.
    Temizlik konusunda hala soru işaretleri var kafamda ama zamanla anlayacağız bakalım ne kadar zorlayacak.

    Ara ara bilgi veririm yine sizlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andıran otu iki A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İlk başlarda tostu bir nebze daha fazla yağlayin. Misal kaşar peynir döküldü biraz üzerinde yanınca bıçakla daha rahat temizleniyor. Dagitirsaniz temizleme süreci biraz daha uzun oluyor. Bende ahali kalksinda tost yapalım diye bekliyorum şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adres63 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim size de hayırlı olsun ayrıca afiyet olsun, demek ki doğru yaglamisim kasar bulaşmıştı ama bıçakla itince hemen çıktı sadece yağ kokusu her tost yaptığımızda olur mu acaba yoksa zamanla koku gider mi?
    Bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başlarda oluyor sonra geçiyor. Dışı çıtır oluncaya kadar kizartirsaniz yağ kokusu olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    Bu mesaj silindi.
    ben de 1 haftalık yoğun araştırmalarım sonucunda Vestel t3000 de karar kıldım ve bu ürünü listenize bile almamanıza şaşırdım. Marka olarak vesteli hiç sevmem hatta vestel olarak aldığım ilk ürün. Ancak listenize aldığınız birçok ürünün o kadar dandik olduğunu bizzat gözlemledim.Kaliteli grubunda yer alan delonghi ve breville marka ürünlerin aslında o kadar kaliteli olmadıklarını şikayet var sitesinden öğrendim. Bu yüzden bence bu ürünleri listenizden silin. Çünkü sattıkları ürünlerin arkasında durmaktan bile acizler. Granit döküm denilen döküm tipleri ilk başta favorim olmasına rağmen hepsinin aynı fabrikadan çıkmış olduğunu izlenimine kapıldım. Çok ince plakaları vardı. Granit plaka alacaksanız çok para vermeyin en mantıklısı arnica tostit maxi. Korkmaz arzum tefal karaca fakir schaffer vb ürünler sanki aynı fabrikadan çıkmış gibi duruyor. Açıkçası bu markaların ürünleri hoşuma gitmedi. En son hem tasarımı ile hem de marka olarak (daha fazla) güven vermelerinden dolayı vestel ile hotpoint ariston arasında kaldım. ve vesteli bugün bayisinde (500 tl dedi. internette 350 deyince 330 a bana bıraktı) görerek aldım. zamanla kullanınca tabiki daha fazla fikrim olacak ancak ilk izlenimim olumlu. kaliteli hissi veriyor. bağlantı noktaları güven vermiyor demişsin sana insaf diyorum makinenin büyük bölümü metal. plastik makineleri listene almışsın.bence o listeni tekrar güncelleştir ve senden özellikle talebim: makinesini kendisini üretmeyeni listene alma. Fason ürettirip üzerine marka bastıranı ayırt et. alacak olanlara tavsiyem şikayet var sitesine bakın önce. sonra bi ton para döküp mağdur olmayın. ( belki ben de mağdur olabilirim zamanla göreceğiz)




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    merhaba tavsiyenizle homend 1304 almıştım iki yıldır sorunsuz kullanıyorum memnunum şimdi döküm makine almak istiyorum remta 8 veya 12 dilim tost makinesi almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? dökümixe de baktım ama büfe tipi daha ağır daha iyi yapar gibi düşündüm ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arnica Diamond makineyi alalı 1 aya yaklaştı gerçekten çok güzel tost yapıyor.Neredeyse profesyonel tost yapmak mümkün.Çabuk ısınıyor geç soğuyor tavsiye ederim
  • dokumix aldım. İlk kullanımdan önce iyice temizledim. her ızgara dişinin üzerinden birkaç kez nemli bezle gezdikten sonra zeytin yağı döküp en son sıcaklıkta on dakika civarı ısıttım. İçerisindeki, varsa atelye yağının ve fazla plastiğin yanmasını bekledim.

    sonra bir tur daha zeytinyağı döküp birkaç dakika daha ısıttıktan sonra kağıt havlu ile her tarafını sildim.


    dayanamadım. hemen çeyrek ekmek tost yaptım. tost çok hızlı oldu.. üst ızgaraya basış hissiyatı çok iyi. eski tip tost makinelerinde makinenin arkası kalkıyordu. bunda kalkmıyor.. insan tost yaptığını hissediyor resmen.

    fakat heyecandan ekmeği yağlamayı unutmuşum.. ekmeğin üst tarafı olduğu gibi üst ızgaraya yapıştı. Alt ızgaraya ise nedense birşey olmadı.

    neyse diyip tostumu afiyetle yedim. çok lezzetli olmuştu.. ancak bir dünya temizlik çıktı..


    makine soğumaya başlayınca tel fırça ile temizleyip bir tur daha zeytinyağı döktüm ve de makineyi dinlenmeye bıraktım. Bundan sonra arada bir temizlik yaparım muhtemelen. (eğer yapışmazsa)


    Makinenin artıları ve eksileri bence şunlar.

    Artıları..
    Makine oldukça lezzetli tost yapıyor.. İlk denememde bile oldukça etkilendim. Döküm plakalarda pişen herşey harika oluyor. Izgaraların iştah kabartıcı bir izi var. Bu iz diğer kaplama tost makinelerin bıraktığından farklı. Bunu et pişirirken de merak ediyorum. Et pişirmek için ısısı biraz az olabilir belki ama yine de en yakın zamanda deneyeceğim. En kötü ihtimalle köfte pişiririm.

    Eksileri...
    1. Üst ızgara 180 derece açılmıyor. Nedense bunu alırken hiç düşünmemiştim.. Önemli bir detay bu.

    2. Alt ızgaranın temizliği kolay fakat üst ızgaranın temizliği ise tam tersine bir hayli zor. Üst ızgara, pivot yerinden hareketli olduğu için bu ızgaranın temizliği kolay değil. Parça sürekli hareketli.

    3. Izgaralar sökülebilir değil. Tamam bulaşık makinesinde yıkanmaması için böyle bir önlem almaya gerek duymuşlar ama en azından çıkartmayı zorlaştırıcı birkaç hamle yapsalardı kimse kolay kolay söküp bulaşık makinesine atmaz ve de en azından sökmek isteyene bu fırsat verilmiş olurdu.

    4. Izgaralardan bir tanesinin (mümkünse alttakinin) düz olmasını tercih ederdim. Veya en azından değiştirilebilir olmasını. Döküm olduğu için üstünü kendim traşlayarak dümdüz yapabilirim. Ancak bununla uğraşmak istemiyorum.

    5. Elektrik kablosu biraz kısa..

    6. Üst ızgaranın kilit/güvenlik mekanizması yok. Açık iken havada yaklaşık 90 derece mesafede duruyor ve daha da geriye gitmiyor.. Bu durumda pişirim yaparken yanlışlıkla üst kapak elin üzerine düşebilir.Makine ile ilgili en çok beni bu durum rahatsız etti. Özellikle çocuklu evlerde bu durum bence oldukça tehlikeli.

    7. yağdanlık eklenebilirdi. hemen makinenin alt kısmına çekmeceli ufak bir yağdanlık harika olurdu. Ön tarafta bir oluk var. Bunun altına tabak konulabiliyor ancak bu makinenin kendisine ait yağdanlığı olması kadar pratik bir çözüm değil.

    Aklıma gelenler bunlar. Sonuç olarak makine harika tost yapıyor.. Fiyatı da oldukça uygun. Yabancı marka olsaydı en az bunun üç dört misli fiyatı olurdu.

    Firma sahibi veya yetkilisi (anladığım kadarı ile sahibiydi) ile telefonda ufak bir sohbet yaptım. Anladığım kadarı ile amatör ruhla profosyonel işler yapmaya çalışmaktalar. Takdir ediyorum.. Başarılarının devamını da dilerim. Ancak bunu bir adım ileri götürebilmek için tüketicinin taleplerine biraz daha dikkat etmelerini beklerim..

    Fiyat çok önemli ama herşey de fiyat demek değil. bunun on misline gözünün yaşına bakmadan, tereddüt etmeden tost makinesi alanlar var.

    Umarım kendilerini geliştirirler. Burayı okuduklarını biliyorum. Tabi fiyatlarınızı çok arttırın ve daha fonksiyonel ürünler çıkartın demiyorum. Ama optimal, ergonomik ve ekonomik koşulların asgari bir araya geldiği çözümler yaratılabilir. Bundan hem biz hem kendileri menfaat sağlarlar.

    Herkese hayırlı alışverişler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehu -- 19 Şubat 2019; 13:57:50 >




  • McCloskey kullanıcısına yanıt
    selam,
    remta ve silver'in 8 ve 12 dilim (gerçekte 4 ve 6) modelleri bence güzel, dökümix'ten daha ağır ve oturaklı makinelerdir, evde görünüşe takılan yoksa tabii ki tercih edilebilir ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jehu

    dokumix aldım. İlk kullanımdan önce iyice temizledim. her ızgara dişinin üzerinden birkaç kez nemli bezle gezdikten sonra zeytin yağı döküp en son sıcaklıkta on dakika civarı ısıttım. İçerisindeki, varsa atelye yağının ve fazla plastiğin yanmasını bekledim.

    sonra bir tur daha zeytinyağı döküp birkaç dakika daha ısıttıktan sonra kağıt havlu ile her tarafını sildim.


    dayanamadım. hemen çeyrek ekmek tost yaptım. tost çok hızlı oldu.. üst ızgaraya basış hissiyatı çok iyi. eski tip tost makinelerinde makinenin arkası kalkıyordu. bunda kalkmıyor.. insan tost yaptığını hissediyor resmen.

    fakat heyecandan ekmeği yağlamayı unutmuşum.. ekmeğin üst tarafı olduğu gibi üst ızgaraya yapıştı. Alt ızgaraya ise nedense birşey olmadı.

    neyse diyip tostumu afiyetle yedim. çok lezzetli olmuştu.. ancak bir dünya temizlik çıktı..


    makine soğumaya başlayınca tel fırça ile temizleyip bir tur daha zeytinyağı döktüm ve de makineyi dinlenmeye bıraktım. Bundan sonra arada bir temizlik yaparım muhtemelen. (eğer yapışmazsa)


    Makinenin artıları ve eksileri bence şunlar.

    Artıları..
    Makine oldukça lezzetli tost yapıyor.. İlk denememde bile oldukça etkilendim. Döküm plakalarda pişen herşey harika oluyor. Izgaraların iştah kabartıcı bir izi var. Bu iz diğer kaplama tost makinelerin bıraktığından farklı. Bunu et pişirirken de merak ediyorum. Et pişirmek için ısısı biraz az olabilir belki ama yine de en yakın zamanda deneyeceğim. En kötü ihtimalle köfte pişiririm.

    Eksileri...
    1. Üst ızgara 180 derece açılmıyor. Nedense bunu alırken hiç düşünmemiştim.. Önemli bir detay bu.

    2. Alt ızgaranın temizliği kolay fakat üst ızgaranın temizliği ise tam tersine bir hayli zor. Üst ızgara, pivot yerinden hareketli olduğu için bu ızgaranın temizliği kolay değil. Parça sürekli hareketli.

    3. Izgaralar sökülebilir değil. Tamam bulaşık makinesinde yıkanmaması için böyle bir önlem almaya gerek duymuşlar ama en azından çıkartmayı zorlaştırıcı birkaç hamle yapsalardı kimse kolay kolay söküp bulaşık makinesine atmaz ve de en azından sökmek isteyene bu fırsat verilmiş olurdu.

    4. Izgaralardan bir tanesinin (mümkünse alttakinin) düz olmasını tercih ederdim. Veya en azından değiştirilebilir olmasını. Döküm olduğu için üstünü kendim traşlayarak dümdüz yapabilirim. Ancak bununla uğraşmak istemiyorum.

    5. Elektrik kablosu biraz kısa..

    6. Üst ızgaranın kilit/güvenlik mekanizması yok. Açık iken havada yaklaşık 90 derece mesafede duruyor ve daha da geriye gitmiyor.. Bu durumda pişirim yaparken yanlışlıkla üst kapak elin üzerine düşebilir.Makine ile ilgili en çok beni bu durum rahatsız etti. Özellikle çocuklu evlerde bu durum bence oldukça tehlikeli.

    7. yağdanlık eklenebilirdi. hemen makinenin alt kısmına çekmeceli ufak bir yağdanlık harika olurdu. Ön tarafta bir oluk var. Bunun altına tabak konulabiliyor ancak bu makinenin kendisine ait yağdanlığı olması kadar pratik bir çözüm değil.

    Aklıma gelenler bunlar. Sonuç olarak makine harika tost yapıyor.. Fiyatı da oldukça uygun. Yabancı marka olsaydı en az bunun üç dört misli fiyatı olurdu.

    Firma sahibi veya yetkilisi (anladığım kadarı ile sahibiydi) ile telefonda ufak bir sohbet yaptım. Anladığım kadarı ile amatör ruhla profosyonel işler yapmaya çalışmaktalar. Takdir ediyorum.. Başarılarının devamını da dilerim. Ancak bunu bir adım ileri götürebilmek için tüketicinin taleplerine biraz daha dikkat etmelerini beklerim..

    Fiyat çok önemli ama herşey de fiyat demek değil. bunun on misline gözünün yaşına bakmadan, tereddüt etmeden tost makinesi alanlar var.

    Umarım kendilerini geliştirirler. Burayı okuduklarını biliyorum. Tabi fiyatlarınızı çok arttırın ve daha fonksiyonel ürünler çıkartın demiyorum. Ama optimal, ergonomik ve ekonomik koşulların asgari bir araya geldiği çözümler yaratılabilir. Bundan hem biz hem kendileri menfaat sağlarlar.

    Herkese hayırlı alışverişler dilerim.
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    Dökümiks i çok güzel özetlemişsiniz. Size katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.