Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
7.787
Cevap
95
Favori
618.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    65.000 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergin88

    Arkadaşlar selam. Aracımı ocak 2016da almıştım. Şimdi bakım zamanı geliyor. Yılbaşında parça fiyatlarına yüksek zam gelir mi sizce? Ocak 2017 yi beklemek yerine bu aralık ayında periyodik bakımı yaptırmak daha mı mantıklı olur?

    usta bende yeni aldım da 1 yıl olunca mı bakıma gel dediler yoksa 10.000 oldu mu senin
  • Geçenlerde yaşadığım kavrama anındaki yay gıcırtısı sesi tamamen çözüldü. Aksiyoner bölgesini wd 40 ile yağlamak kesin çözüm. Araç 42 bin km ulaştı çok şükür sorunsuz bir şekilde birlikteliğimize devam ediyoruz. Geçenlerde farkettiğim bir özelliği size de haber vermek için yazıyorum şimdi de. Eğer yol bilgisayarında sıcaklık dolayısıyla kaygan zemin uyarısı belirirse, aracı manuele alıp 2. Vitesten kalkış yapabiliyorsunuz. Geçen sene bolu dağına kayağa gittiğimizde farketmemiştim fakat buz üzerinde acaba böyle bir imkan var mıdır diye aklıma gelince geçen sefer denedim start stop devre dışıyken yani motor çalışırken ve araç duruyorken araç 2. Vitese geçirtilerek kaldırılabiliyor. Şu soğuk ankara ayazında belki işinize yarar diye buralarda bulunmasını istedim. Fakat hava 4 dereceden yüksekse ve kar işareti yanmıyorsa 1 den kalkış yapıyor. Vitesten müdahale edince 2 den kalkış yapmıyor. Bu arada michelin alpine kullanıyorum ve esp ile birlikte aracın karda gidişinden çok memnunum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesafe4272 kullanıcısına yanıt
    1 yıl yada 15.000 demişlerdi. 1 yıl dolacak onun için soruyorum
  • 1 yıl dolunca ekranda (km gösteren) anahtar şeklinde tamir işareti yanar, sanırım motor çalışırken en sağdaki tuşa bastığınızda da bakıma kalan km yi gösterir. Bakım zamanı 1 yıl yada 15 bin km dir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,

    Eşim için araç arayışında idik, sonunda bir üst segmentte Opel Astra HB istemesine karşın kendisini Peugoet 208 Allure 1.2 Otm Benzinli araca yönlendirmeyi kısmen başardım. Bu konuda sizlerin de yorumlarını duymak isterim. Özellikle bu aracın 2.el piyasası nasıldır?
  • Merhaba arkadaşlar,

    Aslında eşim için aldığım aracı uzun süredir kullanıyorum :D 1,4 HDI Manuel 68 Bg Urban soul. Bence en güzel yanı yakıt şehir içi 4,8LT ortalamasındayım ve kullanımı keyifli bir araç. Eksi olarak ve gidermek istediğim birkaç nokta var bunlardan yapan var ise tecrübelerini paylaşabilir mi?

    1-) ses sistemi bence çok yetersiz. Bangır bangır olmasada düşük seslerde daha tok ses duyabilmeliyim diye düşünüyorum. Bunun için hoparlör değişimi ve belkide anfi ilavesi yaptıracağım.

    2-)Smeg ekran için navigasyon,video player vs özellik eklenmeli. Buda büyük olasılıkla aşağıdaki linkte gördüğüm ve çok beğendiğim Corvin interface uygulaması ile olacak.

    https://www.youtube.com/watch?v=qIIMJXyGobg&t=1s

    Bu konularda tecrübeli arkadaşlar var ise tecrübelerinden faydalanmak isterim :)

    kazasız belasız sürüşler.
  • 1.2 etg ...82 ps

    Ankara şehir içi.. Kışlık lastik takılı. Dur kalk trafik. 8000 km. Ortalaması 6.8 lt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 6 Aralık 2016; 11:32:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 1.2 82 hp etg5 .. Ankara sehir ici (dikmen -oran -incek bolgesi) kislik lastik takili 2000 km de ortalama 6.0 lt ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtcnyk

    2016 1.2 82 hp etg5 .. Ankara sehir ici (dikmen -oran -incek bolgesi) kislik lastik takili 2000 km de ortalama 6.0 lt ...

    Tüketim harika hocam. Benimki de bu değerlere yakın.
  • Biraz daha yavaş ivmelendirilir ve trafik lambasinin kirmizi yandigi uzaktan goruldugunde ayagi gazdan cekmeyi basarabilirse esim daha da düşeceğini tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu corvin interface sistemini kullanan var mı? biraz bilgi verebilir misiniz ? Bende yeni aldım aracı smeg e note 2 telefonum bağlanmıyor.

    Ya telefon değiştiricem ya da bu siteme geçmeyi düşünüyorum.
  • Bir başka sorumda yoğun dur kalklı trafikte start stopu kapatmalı mıyız ?

    Birde aracı durdurunca el freni - P - kontak kapat şeklinde mi olmalı. Sıralama nasıl olmalı.'N' yi ne zamn kullanıyoruz ?

    Bu konularda da yardımlarınızı bekliyorum .

    Şimdiden teşekkürler.
  • engintamer E kullanıcısına yanıt
    Otomatik araçlarda, aracın yükünü şanzımana bindirmemek için aracı her zaman şu şekilde durdurmanızı öneririm:

    1) Arabayı park ettik. Ayağımız frendeyken vitesi N konumuna alıyoruz.
    2) Ayağımız hâlâ frende. El frenini çekiyoruz.
    3) Ayağımızı kaldırıyoruz, araç el frenine oturuyor. Özellikle hafif yokuştaysanız bunu çok net hissedersiniz.
    4) Vitesi P konumuna alıyoruz. Bu sayede aracın yükü şanzımana değil el frenine binmiş oluyor.

    Tam otomatik viteslerde P konumuna aldığınızda aracı tutan yalnızca şu resimde görünen parçadır:http://i.stack.imgur.com/Vje40.jpg

    Bu nedenle durduğunuzda mutlaka el frenini çekin.
  • 1.2 82hp etg5 aracim icin, arac patk halinde iken el frenini mecburen cekmek zorundayim degil mi ? Peki kis sartlarinda hava Ankara da eksi 10 lari goruyor.. El freninin cekiki olmasi sikinti yaratir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtcnyk

    1.2 82hp etg5 aracim icin, arac patk halinde iken el frenini mecburen cekmek zorundayim degil mi ? Peki kis sartlarinda hava Ankara da eksi 10 lari goruyor.. El freninin cekiki olmasi sikinti yaratir mi ?

    Ben çekiyorum hocam aynı araba benimde çekmediğim zaman arabanın kayıp gittiğini düşünüyor rahatsız oluyorum el freni candır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desky D kullanıcısına yanıt
    Euro 3.25 civarlarında iken gelen araçlar için alınan fiyattır onlar. Şu andaki kur ve ötv farkı ile iyi fiyat almışsınız.
  • Günaydın arkadaşlar servisle yaşanan diyaloğumu anlatmak istiyorum size benim aracım 2015 model 8400km 1,2 vti otomatik beyaz peugeout aracımın frene basınca ötme başlamıştı yani ıslık çalıyordu ve sabahları çok soğuk havalarda sol tarafa direksiyonu kırdığımda bir uğultu sesi geliyordu, neyse servisi aradım aracı getirin balataların değişmesi gerekiyor olabilileceğini söylediler götürdüm dedim bana fazla masraf çıkarmayın götürdüğüm servis yetkili servis sonra beni aradılar diskleriniz sağlam hiçbir sıkıntı yok taşlama yaptık uğultu sesi içinde araya taş sıkışmış onu çıkarttık şuan aracınızın hiçbir sıkıntısı yok dediler yalnız aracın bakımı gelmiş bakım yaptırmanız lazım dediler bende araç daha 8400 km de ayrıca servis uyarısı vermiyor ne bakımı dedim yok yapılması gerekiyor kış geldi istiyor dediler yok kardeşim kalsın bakım 15000 km de değil mi dedim evet ama bakım istiyor yaptırın dediler sonra ne kadar peki dedim ücret olarak 650 tl istediler yok aracım bakım uyarısı vermiyor kalsın dedim.
    Sonra aracı servisten aldım ve 10 tl ücret ödedim, şimdi arkadaşlar özel servislerin garanti verme yetkisi varmı özel serviste aracı 15000 bakımı gelince götürsem ücret olarak aşağı yaptırabilirmiyim.


    Bilginiz olsun ayrıca balatalar ötmeye başlayınca önceki balataları kanserojen madde içerdiği için şimdiki balataları kanserejen madde içermeyen üründen yaptıkları için disklerde ötme yapabiliyor dedi servis yetkilisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy_644 -- 8 Aralık 2016; 10:0:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emy_644

    Günaydın arkadaşlar servisle yaşanan diyaloğumu anlatmak istiyorum size benim aracım 2015 model 8400km 1,2 vti otomatik beyaz peugeout aracımın frene basınca ötme başlamıştı yani ıslık çalıyordu ve sabahları çok soğuk havalarda sol tarafa direksiyonu kırdığımda bir uğultu sesi geliyordu, neyse servisi aradım aracı getirin balataların değişmesi gerekiyor olabilileceğini söylediler götürdüm dedim bana fazla masraf çıkarmayın götürdüğüm servis yetkili servis sonra beni aradılar diskleriniz sağlam hiçbir sıkıntı yok taşlama yaptık uğultu sesi içinde araya taş sıkışmış onu çıkarttık şuan aracınızın hiçbir sıkıntısı yok dediler yalnız aracın bakımı gelmiş bakım yaptırmanız lazım dediler bende araç daha 8400 km de ayrıca servis uyarısı vermiyor ne bakımı dedim yok yapılması gerekiyor kış geldi istiyor dediler yok kardeşim kalsın bakım 15000 km de değil mi dedim evet ama bakım istiyor yaptırın dediler sonra ne kadar peki dedim ücret olarak 650 tl istediler yok aracım bakım uyarısı vermiyor kalsın dedim.
    Sonra aracı servisten aldım ve 10 tl ücret ödedim, şimdi arkadaşlar özel servislerin garanti verme yetkisi varmı özel serviste aracı 15000 bakımı gelince götürsem ücret olarak aşağı yaptırabilirmiyim.


    Bilginiz olsun ayrıca balatalar ötmeye başlayınca önceki balataları kanserojen madde içerdiği için şimdiki balataları kanserejen madde içermeyen üründen yaptıkları için disklerde ötme yapabiliyor dedi servis yetkilisi

    ASBEST denilen güzide maddenin eksikliği yüzünden olabilir. Doğrudur. Ama benim balatalarda 7800 km de kazınma sesi nedeniyle disklerle beraber değişmişti garantiden. Fabrikasyon stock balatlarda da hata var. Yabancı forumlarda okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim balatalarda 20 bin km de değişti. sağ-sol . işçilik dahil 300 TL tuttu. yıllık bakım da işçilik dahil 500 TL tuttu.
    aracım 1.2 etg5 82gb active donanım 2015 model makyajlı kasa. balata değişim tarihi temmuz 2016. bakım tarihi ağustos 2016.
    istanbul da yakıt durumu bu hafta (yağmur ve aşırı trafik- trafik durumu 10 üzerinden 7 ) 6.7 litre.
    haziran-temmuz-ağustos aylarında istanbul da trafik yoğunluğu 10 üzerinden 3-4 iken; 6.4 litre idi.
    ikisinin ortalaması 6.5 litre diyebiliriz.
    bilginize...

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-208-2015-otomatik-garantili-sorunsuz-aksesuarli-82-hp-368672154/detay/

    ilgilenenler bakabilir...

    Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.