Şimdi Ara

Mobil Hat Sorgulama Sistemi - Üzerinize kayıtlı hatlara dikkat edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
15.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu gün ne zamandır ötelediğim ve kontrol etmediğim GSM hat sorgulama mevzusunu yaptım. Ve üzerime benle alakası olmayan 2 adet faturasız hat çıktı avea dan. (Bir başka arkadaşıma da bir adet turkcell bir adet avea olmak üzere iki adet hat çıktı) Bu numaraları aradığımda oldukça yaşlı konudan bihaber 2 kişi oldukları ortaya çıktı. Durumu anlatmaya çalıştıysam da anlamadılar. (Nereden bu hattı aldıklarını öğrenmeye çalıştım. Gerçi az çok tahmin ediyorum, Pazartesi ilk işim ziyaret etmek olacak kendilerini.) Daha sonra Avea yı arayarak numaraları kısıtlattırarak hat iptali için dosya hazırlattım. Haftabaşı genel müdürlükle ayrıca iletişime geçip bayi konusunda emin olmak için gerekli bilgileri almaya çalışacağım. Zaten aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. (Verdiğim nüfus fotokopisi üzerine şu numaralı hattın açılması vs diye ibare düşmeme rağmen böyle bir olay söz konusu oldu.)

    Kısacası;
    1- https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ den üzerinize kayıtlı hatların kontrolünü yapınız,
    2- Eğer varlığından bihaber olduğunuz hatlar mevcutsa hemen o operatörün çağrı merkezini arayarak kısıtlattırma işlemini gerçekleştirin akabinde bayiden iptal başvurusunu yapın.
    3- Mutlaka ama mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunun. Zira bu hatlar üzerinden tehdit, şantaj vb durumlarla illegal bazı işlerin haberleşmesi sözkonusu ise başınız derde girebilir. Bunlar olmasa dahi bu tip ahlaksızların, bayilerin ya da çalışanların, başka insanları zor duruma düşürmesini engellersiniz.



    Not.1: Bu forumda da alenen açık hat ibaresiyle hat satışı yapanlara denk gelip çokça şikayet etmiştim. Bundan sonra da şikayetime devam etmekle birlikte, bu şikayeti forum çerçevesiyle sınırlandırmadan ilgili mercilere yapacağım bunu söyleyeyim. Forumdaki yetkililerin de bu konuya daha dikkatli eğilmesini ayrıca rica ederim. Hatta bu konuda katı kuralların eklenmesi herkesin faydasına olur diye düşünüyorum. Zira önceki şikayetlerimde (Kimse alınmasın gücenmesin.) herhangi bir işlem yapılmamıştı. Linki bulursam ekleyeceğim.

    Not.2: Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın ayrıca GSM operatörleriyle ilgili forum bölümüne de açacağım konuyu. Ancak her iki bölümde de bir süre üstkonu olursa vatandaşların mağdur olmaması için iyi olur düşüncesindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 13 Ocak 2013; 2:41:15 >







  • Güzel bir konu olmuş. Üstünüze kayıtlı 2 tane hattı nasıl öğrendiniz? Sitede numara ile sorgulama yapılabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hannibal

    Güzel bir konu olmuş. Üstünüze kayıtlı 2 tane hattı nasıl öğrendiniz? Sitede numara ile sorgulama yapılabiliyor.

    Oraya telefon numaranızı girin. Girdiğiniz numaraya bir şifre geliyor ve o şifreyi girdiğinizde isminize kayıtlı hatlar ekrana geliyor.
  • cancantürk açıklamış teşekkürler.
  • ben de bugün sorguladım ama benim adıma 5 hat olduğu halde 3 hat çıktı.gerisi nereye uçtu anlayamadım.
  • teşekkürler
  • Annemin kullandığı hat benim adımaymış, unutmuştum benim aldığımı sorgulamada çıktı :)
  • neyse üzerimize hat yok , 1 tane var o da zaten benim

    çıksaydı zaten , o mobil şirketini dava ederdim nasıl açtınız diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 13 Ocak 2013; 2:37:54 >
  • Çok şükür herhangi bir hat çıkmadı üzerime, konuyu açtığınız için ayrıca teşekkürler.
    Quake camiasından bir isim görmekte ayrıca keyiflendirdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyerdem

    ben de bugün sorguladım ama benim adıma 5 hat olduğu halde 3 hat çıktı.gerisi nereye uçtu anlayamadım.

    Çok operatör değiştiren hatlarda sıkıntı olabiliyor. Şu an o iki numara hangi operatördeyse müşteri hizmetlerine danışın derim. Bir hattım öyle bir durumdaydı bir nevi askıda yani halloldu.
  • ücretli mi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drzeke

    ücretli mi acaba ?

    sorgulama ücretsiz ,gelen sms te ücretsiz
  • Sıfır hat çıktı üstüme, fırsattan istifade bir soru sormak istiyorum. Benim hattım pederin üstüne, aveadan alındı vodafone'a taşındı. Vodafon'u arıyorum, hat sahibi değişikliği yapamadıklarını söylüyorlar. İlla tekrar avea ya gidip, isim değiştirip tekrar vodafone'a geçmemiz gerekmiş. Yok mudur acep bu işin kolayı?
  • 2 tane turkcell 530 lu hat çıktı fazladan
    son 2 rakamı nasıl öğrenebilirim
    turkcell kullanıcı sayısını arttırmak için mi açmış, anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seasoul

    Sıfır hat çıktı üstüme, fırsattan istifade bir soru sormak istiyorum. Benim hattım pederin üstüne, aveadan alındı vodafone'a taşındı. Vodafon'u arıyorum, hat sahibi değişikliği yapamadıklarını söylüyorlar. İlla tekrar avea ya gidip, isim değiştirip tekrar vodafone'a geçmemiz gerekmiş. Yok mudur acep bu işin kolayı?

    Hattın vodafone da iken avea'ya gidip isim değişikliği yapmak istediğini söyle. Belki o şekilde yaparlar.
  • Ben anlamadığım bir konu var, kullandığım hat eşimin üzerine ve benim üzerime faal olarak kullandığım bir hat yok. Eee Hal böyle iken nasıl bir yolla adıma hat var mı yok mu bakacağım?? çünkü ilk olarak kimlik numarası ve telefon eşleşmesiyle yani üzerine zaten hali hazırda bir hat olması durumunda sorgu yapılıyor. Bu çok saçma ve büyük bir eksiklik, önemli olan zaten hat kullanmayanların üzerine bir şey var mı onu öğrenmek, suistimal varsa buradan kaynaklanır, zamanında öğrenci tarifleri için bu tip şeyler yapılmıştır, üzerine hat olmadan sorgulanıyorsa yanlış düşünüyorum ama bulamadım ben??

    Edit: Evet dediğim gibiymiş, en altta böyle bir ibare var;

    "Herhangi bir mobil hattı olmayanların e-devlet üzerinden TC Kimlik numaralarını kullanarak sorgulama yapmalarına imkan veren sistem üzerinde çalışılmaktadır."

    önemli olanı sonraya bırakmışlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 13 Ocak 2013; 3:49:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROLLING STONES

    quote:

    Orijinalden alıntı: seasoul

    Sıfır hat çıktı üstüme, fırsattan istifade bir soru sormak istiyorum. Benim hattım pederin üstüne, aveadan alındı vodafone'a taşındı. Vodafon'u arıyorum, hat sahibi değişikliği yapamadıklarını söylüyorlar. İlla tekrar avea ya gidip, isim değiştirip tekrar vodafone'a geçmemiz gerekmiş. Yok mudur acep bu işin kolayı?

    Hattın vodafone da iken avea'ya gidip isim değişikliği yapmak istediğini söyle. Belki o şekilde yaparlar.

    Onun da pek mümkün olacağını sanmıyorum, ama ayıp ediyorlar.
  • sorgu ıle ılk konu acıldıgında bır arkadasta adına acılmıs kendısıne aıt olmayan hatlar oldugunu soylemıstı bende bır suc duyurusu bır sıkayet edıp etmedıgını sormustum kendısıne, konudakı kendını bılmezler olayın cıttıyetını bılmedıgı anlayamadıgı ıcın gırgıra vurmuslardı..

    hocam olayın cıttıyetını cok guzel acıklamıssınız. umarım cogu kısı faydalanır bu konudan..

    bu arada son ıkı rakamı nereden ogrendınız acaba.. maglesef benım uzerımede 1 adet fazladan hat cıktıda..
  • Avea için konuşayım, son iki numarayı söylüyorlar direk. Ya da üzerime kayıtlı tüm hatları sorgulamak istiyorum diyebilirsiniz. TC kimlik numarası ve bir iki güvenlik sorusu sonrasında numaraları söylüyorlar.

    Çok emin olmamakla birlikte üzerinize bir hat yok ise, operatörlerin müşteri hizmetlerini arayıp durum hakkında bilgi verip TC kimlik numaranızla sorgulama yapabilmeniz lazım aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyerdem

    ben de bugün sorguladım ama benim adıma 5 hat olduğu halde 3 hat çıktı.gerisi nereye uçtu anlayamadım.

    Benim de iki hattımdan biri görünmedi. Görünmeyen numarayla -operatörü Bimcell- sorgulama yaptığımda "Kurumsal numara" olduğu gerekçesiyle listelenmediğini söyleyen bi mesajla karşılaştım. Bimcell hatların genelinde aynı durum mu söz konusu acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.