Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (982. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.555
Cevap
197
Favori
924.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Adamın iyi olduğu kısım atakları kesmesi, yağ, toxicity ve Aerondight kullanmadığı için uzun süren savaşta hasar almaması. Zaten genel olarak hasar aldın mı ölüyorsun en zor seviyede.

    Ben bu videoyu ilk oyuna başladığımda 10 level iken falan izlemiştim. Hikâye hakkında hiç bilgim yoktu. En zorun bir altında oynadığım NG'de ben de hasar almadan öldürmüştüm kendisini ama atakları kesmek yerine genel olarak dodge'layarak. O kadar zor değil.

    Şimdi NG+'da en zorda oynuyorum. Ana hikâyenin sonuna yaklaştım, level 85'im. Bakalım orada yine hasar almadan elemanı öldürebilecek miyim. Ama ben Euphoria, yağ, damage potion'ları ve Aerondight kullanıyorum, adamın yaptığı bu anlamda zor.
  • hayatımda oynadığım en güzel oyunladan biri , türkçe rpg oynamak başka bir şeymiş. keşke diğer oyunlarda böyle türkçe gelse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    Adamın iyi olduğu kısım atakları kesmesi, yağ, toxicity ve Aerondight kullanmadığı için uzun süren savaşta hasar almaması. Zaten genel olarak hasar aldın mı ölüyorsun en zor seviyede.

    Ben bu videoyu ilk oyuna başladığımda 10 level iken falan izlemiştim. Hikâye hakkında hiç bilgim yoktu. En zorun bir altında oynadığım NG'de ben de hasar almadan öldürmüştüm kendisini ama atakları kesmek yerine genel olarak dodge'layarak. O kadar zor değil.

    Şimdi NG+'da en zorda oynuyorum. Ana hikâyenin sonuna yaklaştım, level 85'im. Bakalım orada yine hasar almadan elemanı öldürebilecek miyim. Ama ben Euphoria, yağ, damage potion'ları ve Aerondight kullanıyorum, adamın yaptığı bu anlamda zor.



    Şunları nasıl parry yapıyor hayret ediyorum.Adamın zamanlaması mükemmel.Ve sürekli dodge vs yapmayarak,kendinden emin çok akıcı dövüşüyor.Tabi bu güzel videoları çıkarana kadar çok uğraştığını düşünüyorum.




  • Oyunda birçoğumuzun kaçırdığı çok gizli ayrıntıların tümü bu 160 sayfalık pdf dosyasında açıklanmış (easter eggler dahil değil) ;
    https://drive.google.com/file/d/1xoNQLKsIHBOhcN29u2wCV1tM5DLohAQF/view

    İlgili konu :www.gamefaqs.com/boards/702760-the-witcher-3-wild-hunt/75981964

    Oyunu 3 defa bitirmiş ve sindire sindire oynamış biri olarak bilmediğim tonlarca şeyin olduğunu farkettim. Oyundaki her ayrıntıyı bildiğimi sanıyordum bunu okuyana kadar ^^ Ak Bostan'da kaçırdığım ne çok şey varmış hayret ettim. Onun dışında özellikle şu detaya hayran kaldım ;

    Novigrad'daki bir genelevini basan sarhoş Skellige'lileri dışarı çıkarmaya çalışırken, eğer Lord Of Undvik görevini daha önce tamamlamışsanız, Geralt Skellige'lilere ''Giant Slayer'' ünvanını onlara hatırlatıyormuş ve Skellige'liler korkarak hemen ordan ayrılıyorlarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funder -- 16 Kasım 2017; 1:34:8 >




  • Funder kullanıcısına yanıt
    Oyunda bir yerde, sanırım üç tane tapınma heykelini yeniden dekore ettiğimiz bölümdü, bir atıfta bulunuluyor. Heykelleri yıkan öğrencilerden konuşanı Nietzsche'nin sözlerini taklit ediyor. Bunu hiçbir yerde göremedim, sanırım açıklama yazan arkadaşlar felsefe ile pek ilgili değiller ya da yolları Nietzsche ile çakışmadı.

    Verdiğin dosyayı Nietzsche diye arattım, onda da yok.

    Ama çok hoş bir dökümanmış, bilgisayarıma kaydettim fırsat buldukça okuyacağım. Belki çıktısını alır seyahatlerde okurum. Teşekkürler.
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Ben parry ya da takla işini pek kullanmıyorum. Uzun bir süre dodge yerine takla atıyordum, baya saflıkmış, muazzam bir ofansı kullanmıyormuşum. Dodge sonrasında yandan ya da arkadan yapılan ataklar can yakıyor. Herkese dodge olayını iyi kavramayı tavsiye ederim. Hızlı ve rahat kullanmak için de tuşunu mouse'a atamalısınız.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Ben bi' oturuşta okudum :D Bu dökümanı hazırlayan kişinin şu sözüne harfiyen katılıyorum (anladık İngilizce biliyorsun!) ; ''What had me hooked that strongly on the game though weren’t the fluid combat mechanism, the stunning graphics or the great, emotional story. It was the deep level of characterization of the NPCs and protagonists and, in particular, the insane amount of detail the in-game world and the quests are built on, rendering everything coherent and credible, if not almost real.''

    Tüm pdf yi okuyunca oyuna yeniden başlama isteği uyandı. Önceden bilmediğim tonca detay varmış gerçekten. Sanki oyunu ilk defa oynayacağım hissine kapıldım.

    Dediğine gelince, dökümanda Witcher dünyasıyla alakası olmadığı için easter egglerin belirtilmediği yazıyor. Onun dışında dediğin görev zaten bizi o kısma yönlendirdiği için ve sinsice saklanılmış, gözden kaçabilen birşey olmadığı için makalede bahsedilmeye değer görülmemiş bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funder -- 16 Kasım 2017; 1:32:2 >




  • Funder kullanıcısına yanıt
    Anladım, easter egg'ler dahil değil derken Witcher evreni haricindeki göndermeler yok demek istediğini anlamamıştım. Star Wars göndermesi, Yüzüklerin Efendisi göndermesi, Fight Club göndermesi diye sıralayan açıklamalarda Nietzsche göndermesine rastlamadım. İnternette faydalı olduğunu düşündüğüm ve denk geldiğim her yerli yabancı kaynağı okudum, göremedim.

    Ve evet, elemanın dediğine katılıyorum. Sanırım üç yerde karar alırken ahlâk ve etik çerçevesinde değerlendirmek için oyunu bir süre bırakıp düşünmüştüm. Çünkü Witcher'lar siyah ya da beyaz kadar uç noktada değil, gri gibi tarafsız olabiliyorlar ve her karar iyi ya da kötü denilebilecek kadar net değil. Kimi kararlar diğerlerine göre daha az kötü ama yine kötü, kimi kararlar ise kötülüğün biçim değiştirmiş hâlleri. The Witcher dünyası, özellikle Velen gerçekten pis ve aşağılık bir ortam. Hehheh 500 bin gold yaptım diyemiyorsunuz. Aslında kimseyi kurtaramıyorsunuz, yalnızca orada bulunduğumuz dönemdeki kötülükleri ertelemiş ya da noktalamış oluyoruz. Bizden önce olanları ve bizden sonra olacakları engelleyemiyoruz. Oyundaki bir köylünün dediği gibi, buranın düzenini anlayamıyoruz, biz gideceğiz onlar kalacak, hayatta kalmaları için türlü pisliklere bulaşmaları gerekebiliyor. Yaşam zor.

    FRP dünyasında DM'lik, RPG dünyasında 98'den beri oyunculuk yapan biri olarak diyebilirim ki ikinci görevleri en gelişmiş, en doyurucu olan oyun budur.




  • Oyunu ilk aldığımda yaklaşık 1 ay oluyor ayrıntısından kafayı yerim korkusuyla satma düşüncem varken şimdi kopamıyorum ve hangi mantıkla bu düşünceye kapılmışım diye düşünmeden edemiyorum adeta. Arkadaş 30 yaşındayım rahat bir 20 senelik oyun tutkum vardır ama bu oyun kadar her anını yaşatan, merak uyandıran, yani kısacası kendine bu derece hayran bırakan yapım pek azdır.. Öyle bağlandım ki kaç saat oynadığıma bakmadım ve umrumdada değil aslında her ayrıntısını merak ederek, keşfederek oyuyorum ve isterse 1 sene devam etsin farketmez.. En son burada kaldım ve inanın oyun olduğunu unuttum ve kendimi o kafedeki karakterlerin arasında hissettiğim bildiğiniz...

    https://www.youtube.com/watch?v=2bSk-8C76dc

    çok başarılı çok....




  • resmi çeviriyle oynuyorsanız oyundaki easter egglerin, göndermelerin ve esprilerin çoğunu anlamamanız, fark etmemeniz normal

    şekil 1a,





  • herkese selam,

    oyunu tüm ek paketleriyle beraber yeni indirdim. daha en başlarda ciri'yi aramaya başladığımız ilk görevde oyuna ek paketleri dahil ediyor ve 30 levelden aşağısı tavsiye edilmez diyor. ben daha 3. levelde olduğum için düşmanlar beni pata küte dövüyor. ek paketleri kapatırsam da oyuna yeniden başlamam gerekiyor :( bunun bir çözümü yok mudur?
  • coxcomb kullanıcısına yanıt
    Görevlerin yanında dlc olduğuna dair logo bulunuyor.Önce ana hikayeyi bitirip sonra yeni dlc görevlerini yapabilirsin.
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    ama etraftaki canavarlar haydutlar falan da çok gelişti, ilerleyemez oldum. ben de dlcleri kaldırıp baştan başladım. diyalogları hızlıca geçerek 1 saatte aynı yere geldim :)
  • coxcomb kullanıcısına yanıt
    Sizde anladığım kadarıyla oyunda nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda kafa karışıklığı olmuş.
    Görevden göreve hızlıca koşturmak bu oyunun yapısına ters. Düşmanlar gelişti ve ilerleyemez oldum demişsiniz oradan bu sonuca vardım.

    Bir diğer husus da ek paketlere kafayı takmışsınız. HoS ile BaW eklentilerine ait görevler zaten mavi ve turuncu renkle belirtiliyor. Sanırım yeterince okumadan aceleyle bir noktaya vardınız. Sizin yapmanız gereken tek şey en az 30 level olana kadar o görevlere bulaşmamak. Dlcleri kaldırmanız gerekmiyor.

    Tavsiyem, ana oyunun keşif, kontrat, canavar yuvası, sarı ! işaretli ufak görevler, yan görev ve yeterince geliştiğinize emin olduktan sonra ana görevleriyle ilerlemeniz yönündedir. Her görevin bir level gereksinimi var. Ayrıca karşılaştığınız her düşmanı da keseceksiniz diye bir kural yok. Sizin levelinizin çok üzerindeyse hemen kaçın oradan. Kendi karakterinizin leveline denk ya da yakın bir yan göreve vb devam edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 19 Kasım 2017; 16:52:17 >




  • Beyler yine bir özlem bastı geralt reyize napsam üçüncü kez baslasammi yada daha önce hiç yapmadığım şey ilk oyundan başlayarak farklı cevaplarla senaryoyu ilerletsem birde save aktararak oynasam farklılık gorurmuyum bir taktik verin öneri yapın oyunsuzluktan gittim yine knight online oynamaya başladım 4 sene üzerine

    Arada skyrimde oynuyorum ama hep birşeyler eksik oyunu bitiririm ama uzun zaman alacak gibi pek oynamıyorum çünkü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam söylediğiniz gibi bir kafa karışıklığı olmadı ancak görev dışı normal tarlada duran bir kurt ya da bir haydut için bile kırmızı kuru kafa çıkıyordu. ek paketleri kaldırdıktan sonra bu durum düzeldi. kendime yiyecek, içecek ve malzeme bulmak için de boşta gezen canavarları kesmem gerekiyor. o yüzden oynanamaz bir hale gelmişti.
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    İlk oyundan başlayıp birbirine save aktararak devam edebilirsiniz. (ya da ilk oyunun hikayesini izleyip 2.den başlayabilirsiniz ilk oyun 10 yıllık sonuçta görselliği vb sıkıcı olabilir)
    Hem oldukça uzun soluklu olur hem de witcher evrenine daha bir hakim olmanıza yardımcı olur.

    Ben de bu efsaneye 3. oyundan başlayanlardanım. Aslında 2. oyunu oynamaya birkaç kez niyetlendim ama combat mekanikleri ve zıplama olmayışı gibi etmenlerden ötürü çabuk pes ettim açıkçası. Malesef 3.den sonra 2 çok küt geliyor hem mekanikler hem lineer oluşu. Buna rağmen %100e yakın olacak şekilde 2 kez bitirdim 3.ye yaklaşıyorum. 100lerce saati oyuna ve modlara gömmüşümdür, yine de bıkmadım. Bir de 2. oyundan başlasam kim bilir nasıl olacak.
  • Ben de yolun sonuna yaklaştım. 95. level'dayım, Toussaint'deki ana görevde henüz yarıya geldim, dört beş tane de yan görev kaldı. Bitince her yeri hızlı yolculuk yapmadan gezmeyi, soru işaretlerinin hepsini açmayı düşünüyorum. İlk oyunumda açabildiğim kadar açmıştım ama ikinci oyunumda hiç dokunmadım. Görev icabı açmamız gerekenler hariç tüm haritada yol üstünde denk geldim diye belki 10 tane anca açmışımdır.

    Gwent'i de kesinlikle atlamamanızı tavsiye ederim. Ya ilk oyunda ya da NG+'da sonuna kadar uğraşın, hatta isterseniz hem NG'de hem NG+'da oynayın. Ben bilinçli olarak ilk oyunumda hiç oynamadım, hem bilmiyordum hem beceremem diye düşünüyordum hem de NG+'da kazandığınız kartlar gittiğinden uğraşmak istemedim. NG+'da hem oyun en zorda hem de Gwent seviyesi en zorda oynuyorum, çok eğlenceli. Sanırım oyuncularla yaptığım ilk maçların %95'ini kazanmışımdır. Scoia'tael destesi hariç Skellige destesi dahil tüm desteler için yardım edebilirim.

    Bir de ekleme; biraz powerplay olsa da uzun süre kullanırım dediğiniz item'ları erken almayın, idare edebileceğiniz item varsa onlarla idare edip yüksek level'da almanız daha isabetli olur. Belhaven Blade, New Moon Trousers gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 20 Kasım 2017; 9:43:48 >




  • Hocam siz en büyük hatayı orda yapmissiniz ilk iki oyun mutlaka oynanmali tamam grafik combat bakımından yetersiz gelebilir ama konu geralt olunca bunlara çok takılmamak lazım bence

    Aynen dediğim gibi ben bi ilk oyundan serüveni baslatiyim başka türlü olmayacak

    Save aktarma nasıl oluyor hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Skellige adalarında oyunun en yüksek levelli griffin'ini de kestiniz mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.