Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
347.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur!..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rookie.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onur!..

    Royal Canin kullaniyorum. 12 yas alti iran kedileri icin olan cesidinden. gercekten gozle gorulur bir fark var, gerek tuylerinin dokulmemesinden gerekse koku olmamasindan.

    benim kediminde ağzında koku oluşumu var acaba mamadan kaynaklımıdır ?

    mama direk etken bence. royal canin az cok koku yapiyor ama koku bakimindan en iyisi proplan. iki urunu de denedim. arada pek fark yok. ama koku icin soruyorsan proplan derim.

    sağolun
  • hill s özel reçeteli mama kullandım pek severek yemezler ilerde ama ilk sefer hep güzel olur,
    proplan kullnıyoruz şu an
    fiyat olarak fiyatlar malum ama sağlık için değer
    3 kilosunu 76 tl y ealmştım 1 ay önce f,lan
    sıkıldı diyebilirim
    arada değişiklik gerek sanırım
    bende baya bi araştırıp almıştım vala çok sıkıntı araştır araştır site site
    ama sonunda çok memnun bi alşveriş yaptım :)
  • royal canin kuru mama kullanıyorum şu an.. ara da bir de royal canin poşet konserve veriyorum...
    whiskas vs. market mamaları hasta ediyo hayvanı
  • Proplan kuru mama kullanıyorum ve gayet memnunum whiskas iyi bir marka değil ve hayvanı çok şişmanlatabiliyor.
  • Bugüne dek ;
    Acana
    Royal Canin ve Hills kullandım evdekiler için. Acana protein fazlası sebebiyle hepsini rahatsız etti. En iyisi Royal Canin. Hills'i pek önermiyorum ama onuda seveerek yiyorlar
  • Hill's
    Royal Canin
    Purina Proplan (Purinanın 'Cat Chow' diye bir mama grubu daha var... o o kadar da iyi değil..)

    edit: sıralama şeklinde yazılmamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imOKAY -- 9 Haziran 2013; 12:41:48 >
  • şu an için royal canin ile mutlu mesut yaşıyoruz ve dışkılarıda pis pis kokmuyor
  • Proplan tavsiye ederim. Royal canin yapısı nedeniyle üst çeneye bağlı dişlerde diş taşı oluşumuna neden olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farmina mamalar çok iyi! Özellikle N&D düşük tahıllı ya da tahılsız olanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • royal canin le devam arkadaşlar severek yiyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can kırıkları.

    royal canin le devam arkadaşlar severek yiyorlar

    hocam royal kedı maması ne kadar benım ıran hımayala kırması bır kedım varda 3 aylık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexter342

    quote:

    Orijinalden alıntı: can kırıkları.

    royal canin le devam arkadaşlar severek yiyorlar

    hocam royal kedı maması ne kadar benım ıran hımayala kırması bır kedım varda 3 aylık

    Mamayı ben almıyorum fiyatı konusunda bir fikrim yok maalesef babama sormam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış yorumlar var. Royal Canin, Proplan ve Hills premium yani profosyonel mama değildir. Türkiye'ye getiren distribütörler insanları kandırıp böyle lanse etmiştir. Yurtdışında bizzat bu mamalar market mamasıdır. Bizzat gözlerimle gördüm. Fiyatlarıda burada ki gibi uçuk değildir.

    Akıl var mantık var hangi profosyonel mama da yüzde 20-30 et oranı olup yüzde 70 tahıl oranı olur. Yüzde 20-30 et oranı olanı kısımda ki açıklamalarında "PRODUCT BY" yazar. Bunun anlamı da örneğin tavuklu mama da tavuk eti yanı sıra gaga, kıkırdak,ayak vs. ürünler kullanılıyor demektir.

    Profosyonel mamadan bahsediyorsanız Türkiye 'de bulunanlar ORIJEN , ACANA , FARMINA N&D , TASTE OF WILDS örnek gösterilebilinir. Bunlarda et oranı 60-80 oranında değişir. Biraz fazla kokar çünkü GERÇEK ET kullanılmıştır. Diğerlerinin kokusuz olmaı olumlu bir avantaj değil aksine kalitesizliğinden kaynaklanır.

    Lütfen insanları tahıl ambarı mama markaları ile kandırmayın. Profosyonel diye kendi ülkelerinde market ucra köselerinde satılan ürünleri ilahlaştırmayın. Tamamen ticareti ile uğraşanların yanıltmasıdır.
  • ORIJEN , ACANA , FARMINA N&D , TASTE OF WILDS. Bu mamalar keşke açık olarak da satılsa. Ben proplan kullanıyorum. Pet market deki arkadaş 15 kiloluk paketten kiloyla satıyor. 2-3 kiloluk paket almaktansa, bu şekilde almak daha uygun oluyor.
  • Özet geçebileceğimi sanmıyorum. O zaman bir özetten sonra başlıyorum.

    ÖZET: Hiçbir kuru mamanın kusursuz olduğunu göremedim. Yine de içlerinden en iyisi "en azından" ne eti kullandığını açıkça yazan Acana, Farmina N&D, Brit Care ve Matisse.
    Ancak kediler normalde çiğ beslenirler. İşte şimdi geliyorum o konuya...

    - Düşünmemiz gereken kedilerin doğal ortamlarında ne yiyebilecekleridir. Bunların başında fare gelir; ancak günümüzde evcilleştirdiğimiz kedilerimize fare bulmamız çok zordur. Dolayısıyla mama hazırlanırken farenin yapısına en uygun içerik elde edilmeli ve kedilerin insanlardan ve köpeklerden farklı oldukları unutulmamalıdır.

    - Kediler biz insanlar gibi çok çeşitli beslenmesi gereken hayvanlar değildir. Kuru mamaların hemen hepsinde gördüğümüz tahıllar tamamen gereksizdir; sadece eksik et oranının yerini doldurmak için kullanılırlar. Mısır veya pirinç de öyle. Çoğu ev kedisinin obez oluşunun nedeni ne yazık ki bu.

    - İnsan olarak çeşitli beslenmeyi severiz ve kedilerimize de "üzümlü, meyveli, narlı, portakallı" gibi güzel meyve ve sebzeler içeren kuru mamaları almak isteriz. Halbuki kedilerin ihtiyacı ettir ve bunların hiçbirine ihtiyaç duymazlar. Mamalarda bulunan tüm meyve ve sebzeler de tahıllar, mısır ve pirinç gibi gereksizdir ve ticari amaçlarla insanları ürüne çekmek için kullanılırlar.

    - Mamalarda sıkça rastlanan "et türevleri" ne oluyor peki? Etin neresi olduğu, hangi canlının eti olduğu belli değil. Kimyasal madde sürüsü de öyle.

    - "Yetişkin kediler için," "Yavru kediler için," ayrımı da aynı şekilde ticari amaçlıdır. Şirketler tek bir ürünü satışa çıkarmak yerine birden fazla seçenek sunarak müşterilerin ilgisini çekmeyi hedefler. Üstelik bu ayrımı yaptıklarında profesyonel gözüktükleri bile düşünebilir. Halbuki yavruluk döneminden itibaren doğru beslenen bir kedinin "yetişkin kediler için" hazırlanmış daha hafif mamaya ihtiyacı olmayacaktır çünkü kilo sorunu olmayacaktır... Dişlerini kullanmaya başladıktan sonra her kedi çiğ et yer.

    - Ticari amaçlarla ürün çeşitlendirmek için yapılan bir diğer uygulama ise cinslere özgü mamalardır ki bunun sadece ürün çeşitliliği sağlamak için yapıldığı ortada :)


    SONUÇ:
    Türkiye'de ÇİĞ KEDİ MAMASI satan hiç bir şirket yok çünkü kemiklerin parçalanması, tavuğun bıçakla parçalanması gibi işlemlerin ve dondurulmuş ürünün kargoyla gönderilmesnini zorluğu yüzünden.
    Ama ben her şeyi hallediyor, olması gereken mamayı yapıp satıyorum. Bağlantı eklersem kovalanmaktan korktuğum için eklemiyorum ama ararsanız bulursunuz belki bir yerlerde. Aslında reklam da sayılmazdı çünkü başka çiğ mama satan yok; en azından Türkiye'de
     En İyi Kedi Maması ?
  • En iyisi değil de sanırım en kötüsünü biliyorum. Kuru mamasına bir şey demicem ama GOODY YAŞ MAMA tek kelimeyle berbat Aç sokak kedileri dahi yemedi. Daha önce başka marka yaş mama koyardım arada bir. Onu silip süpürürlerdi. Bu goody nin sadece jölesini yaladılar. 24 tane almıştım elimde kaldı. Bir de köpeklere vermeyi denicem. Belki onlar yer.
  • ben de goody nin kuru mamasını almıştım (tavuklu) acayip ishal yaptı. su gibiydi nerdeyse hemen kestim proplan siparişi verdim. yavaş yavaş düzeliyo. hills denemiştim hayvan doymuyodu. 800 gr mamayı 10 günde yemişti. ayrıyeten tavuk, balık, kıyma da dahil. hills in doyurucu olmadığını düşünüp (fiyatından da dolayl) goody aldım ama yaramadı. proplan ı deniyorum bakalım. orijen çok fazla protein içerdiği için hareketsiz hayvanlarda kilo yapabiliyormuş. benimki günün 22 saati yatıyor :) onun için orijen e sıcak bakmıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kedi maması demişken kuru mamalarda tahıl var bu hayvanlar etobur yani bunlara kuru mama vererek otobur yapmış oluyorsunuz yaradılışına aykırı

    bu arada bimde ki 500 gram 3.50 lira olan sosisler ve diadaki 1.50 liralık salamları tek seferde bitiriyorlar birde arnavut çiğeri falan satılıyor şok marketlerde 3.5 liraya wiskas falan alıcağınıza bunlardan alın hiç değilse wiskas yiyen kediler gibi kanlı ishal olmazlar

    ekşi sözlükte wiskas ile ilgili yorumlara bakılırsa wiskas kedileri hasta ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 13 Eylül 2013; 0:47:18 >
  • Artık kedilere biz ne yersek ondan veriyoruz aşırı mama tuketımlerı vardı her dakka mama bulamadıgımdan ne bulursalar yiyorlar zaten sokakta buluyorlardır yiyecegini benim bir diger sorunum pireleri ılac kullanmak istemiyorum dogal yollardan õnereceginiz bir yol varmıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pire için ense damlasından başka çözüm yok. Dışarı çıkmıyorsa ilk geldiğinde yapsanız yeter sürekli gerek yok. Mama olarak royal canin ve proplan en iyileri. O kadar veremem derseniz cat chow.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.