Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
347.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    çok tesekkur ederim. orijenin ithalatci firmasi ile maillestim ve tester yolladilar. balikli olanindan. oncesinde royal canin ile beslemisler. orijeni islatmadigim takdirde pek yemedi. cok acikinca gidip tirtikladi ancak okadar. islattigim takdirde yedi. kedi yatagi konusunda hakliymissiniz :) bir kere bile yatmadi. tirmalama tahtasi aldim onunla da pek oynamiyor. genelde ellerimizi ayaklarimizi tirmaliyor hayirdan simdilik anlamiyor. nasil alistiracagimi bilemedim. yapma dedigim seyleri yapmamasini nasil saglarim fikriniz varsa yardimci olursaniz cok sevinirim. testeri bitti internetten siparis versem yetismicekti o yuzden petshoptan aldim. allahtan acana varmis tavsiye ettiginizden aldim. insallah bunu severek yerse buyuk olanlarindan siperis verecegim.yas mama hangidi kalitelidir bilemedim orijeninkini bulamadim. zooplustan balikli bir mama aldim umarim iyidir. bununla ilgili bir de sorum olacak. haftada bir mi yas mama vermeliyim? bilgisi olan arkadaslar da yardimci olurlarsa sevinirim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır Yarrah kullanıyorum, kedim Yarrah'ı afiyetle yiyor; Whiskas da baya seviyor şu tom balıklı olanlardan

     En İyi Kedi Maması ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megadeth88 kullanıcısına yanıt
    Yapmaması gereken şeyi nasıl öğrettiğimi şuradan okuyabilirsiniz: forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117885390

    Biz Şu an Acana Wild Prairie kullanıyoruz hala, bir problem yaşamadık ama Hill's Nature's Best'e geçeceğiz bu bitince, sitesinde kısır kedilere uygun olduğunu yazdığı için denemek istedik. Tabii bu mama değişikliklerini nasıl yapmanız gerektiğini mamaların sitelerinden araştırın. Yavaş bir geçiş olması gerekiyor. Eğer zor beğenen bir kediyse kuzu etli mamaları tercih edebilirsiniz. Biz balık yerine tavuklu mamaları tercih ediyoruz.

    Mama aldığınız yerden çok ne aldığınız önemli tabii ki, biz zooplus'ın kurumsal imajına güvenerek kullanıyoruz, herkesin tercihi zamanla şekilleniyor.

    Yaş mama olarak Sapphere çok iyi, zor bulunuyor. Bulamadığımızda Royal Canin'in kısırlaştırılmış kedilere özel yaş mamasından alıyoruz. RC standart bir içeriğe sahip ancak Sapphere'nin içeriği sadece et. Yine de aynı tencerede haşlanmış tavuk, patates, havuç ve kabağı blenderdan geçirip hafif de yemek suyundan ekleyerek güzel bir yaş mama üretmiş olursunuz. Dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelecek kadar ısıtıp verirseniz, en sağlıklısı o.

    Ben cuma akşamından başlayarak pazartesi sabahı son kez olmak üzere sadece yaş mama veriyorum, kalan tüm zamanda kuru mama yiyor. Sadece kuru mama vermek doğru gelmiyor bana, kedinin doğasına aykırı geliyor. Sağda-solda da bu şekilde çok cümle duydum, bu şekilde yapayım dedim.

    Rica ederim, hepiniz her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Tecrübelerim dahilinde yanıt vermeyi çok isterim.

    Sevgiler.
  • BMO kullanıcısına yanıt
    Daha önce böyle bir marka duymadım. Biz yaş mama olarak az önce dediğim gibi Sapphere'i tercih ediyoruz sadece et olduğundan dolayı. Whiskas dünyanın en sakıncalı mamaları arasında, vermeseniz daha iyi diyorlar. Siz de kendi araştırmanızı yapın isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocco_reccy

    Daha önce böyle bir marka duymadım. Biz yaş mama olarak az önce dediğim gibi Sapphere'i tercih ediyoruz sadece et olduğundan dolayı. Whiskas dünyanın en sakıncalı mamaları arasında, vermeseniz daha iyi diyorlar. Siz de kendi araştırmanızı yapın isterseniz.

    Hocam kediye uzun yıllar baktıktan sonra kuzenime vermiştim zaten, yine de önerdiğiniz için teşekkür ederim
    Ben kalitelidir diye Whiskas alırdım,en pahalısı oydu ve wiskas görünce deliye dönüyordu hayvan

    Ben daha çok köpekleri seviyorum

    They're loyal beasts.
    Ramsay Bolton
    (Gerçekten öyle, çok sadık hayvanlar; Kedilerde de bi asalet ön planda onlar da asil hayvanlar tabi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMO kullanıcısına yanıt
    Hayvanlar çok özel canlılar. Onlardan öğrenecek hâlâ çok şeyimiz var. Onları evlât edinmek çok önemli.

    Whiskas konusunda dediğimi tekrarlıyorum, az araştırmayla aslında bazı kedilerde ne büyük dönülemez zararlar bıraktığını görebilirsiniz. Her kedide değil tabii, markayı kötülemek de bizlerin haddine değil, sadece olumsuz tecrübeler çok fazla, bunları da dikkate alarak karar vermek gerektiğini düşünüyorum.
  • Daha önceden 1 alana 1 bedava şeklinde olan kampanyayı paylaşmıştım. Şimdi aynı site 6,8 kg'lık Orijen Regional Red ürününü tekli olarak 137,5 TL'ye satmaya başlamış. İhtiyacı olan göz atsın derim.


    SON KULLANMA TARİHİ 21/08/2016 OLARAK BELİRTİLMİŞ.

    Link şu;

    http://www.petburada.com/orijen-regional-red-tahilsiz-kedi-mamasi-6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 29 Haziran 2016; 14:15:00 >
  • megadeth88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tester mama olarak Hills'in Kitten ve Sterilised olanları mevcut elimde. Denemek istersen yardımcı olabilirim.
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Vet Life sadece Veteriner kliniklerinde reçeteli olarak satılıyor, internet üzerinden satışı yasal değil.
  • Acana bitmek üzere, kalan kısmını Hill's Nature's Best'e geçiş yapmak için kullanacağım bakalım. Kısırlaştırılmış kedilere uygun diye özellikle belirtmiş, bir sitede Acana'nın kısırlaştırılmış erkek kedilere nadir durumlarda da olsa zarar verdiği tecrübesi paylaşılmış. Bakalım bu nasıl çıkacak, yarın gelir. Birkaç hafta sonra deneyimlerimi merak ederseniz sorabilirsiniz. Görüşmek üzere.
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Eğer 2 kediniz veya daha fazla kediniz yoksa kediniz tekse orijen ve Acana gibi yüksek proteinli mamaları almanızı ben önermem. Kedinize yarardan çok zararı olacaktır. Evde tek olan kedi zaten çok az hareket ettiği için almış olduğu yüksek protein iç organlarına zarar verecektir.
  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler @kayhanpulurbey. Peki siz neyi önerirsiniz?
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Evimde Eylülde 3 yaşına girecek Cumhur isimli bir erkek kedim ve Mayıs ayında 1 yaşına yeni giren Bahar adında dişi bir kedim var. Hem Cumhur hemde Bahar kısırlaştırıldı. Proplan kullandım, Orijen kullandım, Acana kullandım.
    Şuan kullandığım mama temiz mama'nın satmış olduğu mamalar. Yaklaşık 3 ay oldu kullanıyorum. Ne enerjilerinde bir düşüş var nede tüy dökümlerinde bir artış. Neredeyse satmış olduğu mamaların hepsinden -3 tür- 5kg aldım. Konuya baştan şöyle bir bakarsanız mamalar hakkında neler yazdığımı okursunuz aslında. Tabi evde et yemeği pişince et veriyorum, evde balık pişince balık veriyorum. Bakalım gözlemliyeceğim. Buradan eğer olumsuz bir sonuç olursada aktaracağım. Olmamasını umut ediyorum. Özellikle Orijen kullanırken erkek kedimde idrar yollarında kristallenme oldu, Cumhur idrarını yapamadı. Veterinereine götürdüm ve sonda ile idrar boşaltıldı. Veterinerim en iyi mamanın Proplan olduğunu söylüyor çünkü onu satıyor. Mama konusu çok acımasız ve hassas bir konu. Bir arkadaş Orijen paylaşmıştı.
    Purapein nickli arkadaşımız şöyle bir mesaj paylaşmıştı.
    Forumda link paylaşmak doğru mu bilmiyorum ancak Orijen Regional Red 6,8 kg 1 alana 1 bedava kampanyası gördüm bir sitede. Ürünlerin son kullanım tarihi 21/08/2016 olarak belirtilmiş. İhtiyacı olan göz atsın derim;
    http://www.petburada.com/orijen-regional-red-tahilsiz-kedi-mamasi-6
    Not: Link paylaşmak yasaksa lütfen uyarınız.
    Düşünün artık 6,8 kg fiyatına 13,6 kg satıyor ve kar ediyor.
    İğreniyorum bu sistemden.
    Fazla uzun süreceğini düşünmüyorum çok az sayfa olmasına rağmen gerçekten kedi maması konusunda çok yararlı bir konu. Vaktiniz varsa okuyun isterseniz.
  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    Yani ben de konudaki arkadaşlar BonaCibo'ya çok sert karşı çıkınca aklımda soru kalmasındansa ithalini alayım dedim. Ben kedinizin yaşadığı sorunu Acana ile ilgili de duydum o sebeple Acana'yı bıraktık, iki gündür 2kg pakette olan Hill's Nature's Best Tavuklu'ya başladık, zooplus'ta hep iyi yorumlar görünce cesaretlendim açıkçası. Bizim kedimiz son derece hareketli, enerji atmada sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Saklambaç ve kovalamaca oynuyoruz her gün 1 saat kadar. BonaCibo Light'ta kaka kokusu normaldi, kıvam da düzgündü ama idrarı çok ağır amonyak kokuyordu. Hill's NB'de iki gün oldu daha ama idrarda koku yok, kaka normalden biraz fazla kokulu, tüyleri şimdiden daha da yumuşadı.

    Mama sektörü pis bir sektör, Türkiye'de pek anlayan yok galiba ki zaten ne kurumlarda ne internette Türkiy'de bilimsel bir araştırma raporuna rastlayamadım. Ben BonaCibo'yu Türkiye'deki denetimsizlikleri göz önüne alarak bıraktım, markaya güvenim olmasına rağmen. Aslında bir paranoya bu kararı vermeme sebep olan. Herhalde dedim firma beklemiş hammaddeyi alıyor, fabrikada mama haline getirip taze diye satıyor ondan bu kadar ucuz. Tabii bunu test etme imkanım yok, aklıma da karpuz kabuğu girdi bir kere. Düşündüm ki en azından bu meşhur ithal markalar test ediliyordur bağımsız kurumlarca.

    Bakalım... Siz de ben de umarım kötü bir deneyim yaşamayız da burada iyi deneyimlerimizi paylaşmaya devam ederiz.
  • Temizmama'nın mamalarından bonacibo kullandım maddi olarak gayet iyi geldi. Goddy denemiştim bir dönem uzak durun derim gerçekten kalitesiz. Ama bonacibo öyle değil.
    Yurtdışı mamalara verilen deli rakamlar ne biliyim mantıklı gelmiyor.
    Mama seçiminde kedinizin tercihleri de önemli...
  • Hem fiyatlardaki aşırı nispetsizlik hem de yükseklik konusunda size kısmen katılıyorum. Fiyatların yüksekliği esasen bir çok sebepten kaynaklanıyor ancak temelinde üretici firma sayısının çok fazla olmaması, üretimin teknik olması, müşterinin ürün alırken fiyat konusunda zihnindeki psikolojik sınır ve sağlık kavramının müşteri üzerindeki etkisinin çarpıcılığı var.

    İlk olarak rekabet ne kadar azsa üreticinin fiyat belirleme esnekliği o kadar fazla oluyor. Bu konu izahı en kolay ve tartışmadan vareste etken. Üretimin teknik yeterlilik gerektirmesi yani kompleks bir işlem olması da buna bağlı ve fiyatı etkileyen bir husus. Müşterinin fiyat konusunda zihninde oluşan psikolojik sınır ise tüm alışverişler için geçerli bir durum. Burada kastettiğim durum tüketicinin amiyane tabirle hangi noktada "yok artık o kadar da değil" derse orasının tavan fiyat olarak belirlenmesi. Esasen bu yöntem, en yüksek fiyatlı ürünleri satmayı hedeflemekten ziyade görece düşük fiyatlı ürünlerin fiyatının yükseltilmesini amaçlayan bir satış stratejisidir. Bu sayede pahalı ürünü alacak sınırlı sayıdaki elit tabakadan ürün başına daha fazla para kazanmaktan ziyade düşük fiyatlı ürünleri alan daha geniş müşteri çevresinden daha fazla kar elde edilmesi sağlanır.

    Diğer etken ise daha önceki mesajlarımda da ifade ettiğim üzere insanların adeta çocuğu/dostu gibi gördüğü bir canlıya harcama yaparken ve bu kadar yüksek şiddette sağlık vurgusu ile karşı karşıya kalmışken bu konuda sağlıklı muhakeme yapabilme şartlarının sakatlanması ve risk almama eğilimi göstermesi. Bence bu son husus en önemli faktör. Bu konuyu tam olarak denk düşmese de şu şekilde örnekleyebilirim. Söz gelimi bir arabanız var lastikleri yıl itibariyle eskidi. Lastikçiye gittiniz başladı anlatmaya dedi ki arabanın yolla temas eden tek noktası lastiklerdir, lastiklerin ömrü geçmiş, yol tutuşu eskisi kadar iyi olmaz, frene basarsınız kayma eğilimi gösterir virajlarda savrulabilirsiniz. Size bir sürü kara tablo çizdi. Gerçekten de lastiklerin yıl bazında kullanım ömrü olduğunu biliyorsunuz ama internette okuduklarınız kadarıyla bir kısım kişi bunun hurafe olduğunu söylerken bir kısım kesinikle değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Siz de kafanızda hesap yaptınız hepsini değiştirmeye kalksam bir dünya para vericem napsam acaba. Adam da dedi bari ön lastikleri değiştirelim direksiyona bağlı onlar en azından biraz kurtarabiliriz ama yine de sağlıklı olmaz. İçinize kurt düşürdü yani :) İşte bu noktada büyük ihtimalle aman boşver demezsiniz o tablodan sonra parası neyse vereyim de lastikleri değiştireyim diye düşünürsünüz. Neden çünkü işin ucunda can güvenliği var. İşte mama alırken de buna benzer bir durumla karşı karşıya kalınıyor. Piyasada standart mamalar olarak adlandırılan tahıllı mamalar var, et yan ürünü ihtiva eden mamalar var vs. ve bir kaç firma da çıkıp bak bunlar böyle zararlı aslında bizim yaptığımız mamalar daha iyi, gereksiz içerik koymuyoruz, şöyle katkılar var, bizim mamalarımızda doğrudan et kullanıyoruz, diğer markaları kullanırsanız şöyle sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz diyor. Bir sürü sağlık analizi ile de bu teoriler destekleniyor. İçeriğinin de gerçekten daha iyi olduğu görülüyor. Kedi-köpek gibi canlılar yaklaşık 15-20 sene yaşadığı için insanlar ömürleri boyunca sınırlı sayıda canlı besleyebiliyor ve bu sebeple deneme yanılma yoluyla öğrenme imkanına sahip olmuyor. İşte bu noktada firma doğal olarak fiyatları standartların üzerine çıkarıyor ve müşteri de eğer karşılama gücü varsa risk alamamak için bu tip mamalara yöneliyor. Aynı şekilde sağlık ürünleri başlığı altında satılan ürünlerdeki fiyatlandırmanın yüksekliğine baktığınızda da bu sonuç görülüyor. Örneğin hemen hemen tüm kedi sahiplerinin kullandığı ve yutulan tüy yumağının dışkı yoluyla atılmasını sağlayan tüp şeklindeki kedi maltlarının 80-100 gramı 45-50 TL'ye satılıyor. İçeriğine bakıldığında bu fiyattan satılmasını gerektirecek bir şey gözükmüyor ancak yine de yapılan sağlık vurgusu sebebiyle yok satıyor.

    Bununla birlikte "animal nutrition" denilen tabiri caizse ilmin de basite indirgenmemesi gerektiği kanaatindeyim. Yani fiyatlar salt tüketici manipüle edilerek veya hurafelerle artırılmıyor. Mamaların içinde bulunan et haricindeki malzemeler çeşni olsun diye koyulmadığının ifade edilmesi lazım. İçeriğindeki malzemelerin oranları, hangi malzemelerin kullanılacağı, uzun vadedeki etkisi, porsiyon başına düşecek içeriğin günlük ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağı vs. oldukça titiz olarak hesaplanmaktadır. Yine daha önceden ifade ettiğim üzere bu piyasada en çok yapılan göz boyama olayı et/et yan ürünü/et proteini vb. ayrımlar. Orijen - Innova Evo - TOTW - Wellness CORE - Nature's Variety gibi markalara bakacak olursanız doğrudan kuzu eti (lamb meal) vb. açıklamalar görürsünüz. Örneğin Orijen'de ilk üç malzeme ettir (protein kaynağının %80 oranında doğrudan et ile sağlandığını söylüyor üretici). Ancak en çok satılan bazı mamalara bakarsanız protein kaynağına ilişkin olarak et yan ürünü yazdığını görürsünüz. Yani tavuk kıkırdağı, tavuk yüreği, tavuk yağı vb. ürünler daha ağırlıklıdır. Bunların yanında kullanılan ürünlerin antibiyotiksiz, GDO'suz, zirai ilaçsız, Freeze Dried/Air Dried (Vitaminlerini kaybetmesini önlemek için geliştirilen ve premium markalarca kullanılan teknikler) olup olmadığına da bakmak lazım. İşte yurtdışında tüm bu hususlar değerlendirilerek markalar incelemeye alınıyor ve yukarıda ifade ettiğim markalar 6 üzerinden 6 yıldız alan markalar olarak bu konudaki akredite kuruluşlardan kaliteli mama unvanını kazanıyor. Ancak tüm bu çalışmaların son tüketici olan kedilerimiz üzerinde aynı etkiyi yapması pek tabidir ki mümkün değil. Birisine iyi gelen ürün bir başkasında sıkıntı çıkarabilecektir aynı insanlarda olduğu gibi. Bununla birlikte son yıllarda yüksek proteinli mama üreten firmaların yaygınlaşmasıyla birlikte yeniden yapılan araştırmalarda yüksek proteinin doğrudan bir etkisinin olmadığı yönünde bir çok sonuç ortaya koyuldu. Özellikle dikkat çekilen nokta proteinden çok proteinin kaynağının ne olduğu hususu. Yani yukarıda kısaca değindiğim nokta. Son olarak böbrek problemlerinin çoğunlukla su tüketimine bağlı olduğunu ve diğer markaların da çeşitli adlar altında bu tip mamalara üretmeye başladığını da tekrar hatırlatmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 22 Temmuz 2016; 12:12:11 >
  • @purepain'in analizi gerçekten de çok yerinde. Çok teşekkür ederim. Keşke ülkemizde de mama içeriklerini inceleyerek işini iyi yapanları ödüllendirecek, bu sistem ile de tüketicilere doğru fikir verecek bir sistem olsa da bu konuda üretim hacmimiz genişlese. Ülkemizde super premium diyorlar paketin üzerinde ama kendi araştırmaları neticesinde kendilerine bu ünvanı yakıştırıyorlar. Şimdilik Hill's Nature's Best'e devam ediyoruz bakalım...
  • Tahminimce 1.5 ay sonra mamalar bitecek Şimdi mamalara bakmaya başladım. Kaliteli mamalarda fiyatlar iyice uçmuş. Bu nedir. İnanın marketten et alsam o kiloda daha ucuz olur tavuğu söylemiyorum bile. İnsaf edin biraz ayıp. Bulabildiğim en yüksek ve en düşük fiyatları yazıyorum. Fiyatlar TL bazında İnternetten bulduğum en düşük ve en yüksek fiyatlardır.

    Acana Pacifica Balıklı Kedi Maması 6,8 Kg 165,99 - 185,30
    Acana Wild Prairie Kedi Maması 6.8 Kg 165,99 - 185,70

    Orijen Regional Red Tahilsiz Yetişkin Kedi Maması 6,8 Kg 277 - 217
    Orijen Six Fish Balıklı Kedi Maması 6.8 Kg 245 - 208
    Orıjen Cat & Kitten - Tahılsız Yavru Kedi Maması 6,8 Kg 245 - 185

    N&D TAHILSIZ BALIKLI & PORTAKALLI KEDİ MAMASI 10 Kg 524,90 - 285
    N-D Tahilsiz Tavuklu Ve Narli Yavru Kedi Mamasi 10 Kg 509 - 280
    Bu mamanın satışlarındaki fiyat farkı zaten korkunçneredeyse 2 katı.

    Bu fiyatlara ne denir ki.
    Takip edenler bilir Son aldığım mama temizmamanınkilerdi. Şimdi Proplan almayı düşünüyorum.

    ProPlan Somonlu Yetişkin Kedi Maması 10 kg 230 - 199
    10 KG PROPLAN TAVUKLU YETİŞKİN KEDİ MAMASI 255 - 185

    Bu fiytlara ne diyorsunuz arkadaşlar Allah aşkına ne diyorsunuz. Proplan içeriği tahıl dolu. Satış fiyatına bakın.Yazıktır günahtır.
    :-(
    Temizmama ile ilgili hala bir sorunum yok ama ucuzluğu korkutuyor. 15 KG mama aldım 100TL bile ödemedim.
  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    N&D'nin mamalarına yapılan fiyatlandırma saçma sapan gerçekten. Aynı ürün için iki kat fiyat istemek açıkça insanların bilgisizliğinden haksız şekilde yararlanmak.

    Ancak fiyatların 200-300 TL olmasına da şaşırmamak lazım. Misal N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Yetişkin Kedi Maması Farmina'nın ABD sayfasında 11 lbs (yaklaşık 5 kg) 42 dolara (yaklaşık 130 TL) satılıyor. Aynı şekilde Amazon'da Orijen Cat&Kitten 15 lbs (6,8 kglık paketler) 115 dolara satılıyor. Zooplus'ın İngiltere sitesinde de Orijen Cat&Kitten 6,8 kg yaklaşık 190 TL. Linkleri de vereyim bakmak isteyen baksın;

    https://www.amazon.com/Orijen-Grain-Free-Dry-Cat-Food/dp/B00BPCH5NM/ref=sr_1_2?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1469537828&sr=1-2&refinements=p_89%3AOrijen

    http://www.zooplus.co.uk/shop/cats/dry_cat_food/orijen/45156

    http://www.farmina.com/us/eshop/cat-food/natural-&-delicious-grain-free-feline/145-chicken-&-pomegranate-adult.html


    Yani görüleceği üzere burada problem, paramızın yabancı paralar karşısındaki değer düşüklüğü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 26 Temmuz 2016; 16:16:03 >
  • Arkadaşlar,2 gün içinde 3 aylık yavru bir kedi sahiplenicem. Kum,tuvalet,aşıları iyice araştırdım ama mama konusu baya derin geldi. Şimdi,ben bu yavruyu aldığımda elimde ne tarz bir mama olmalı onu öğrensem yeter,sonrasını zaten kendim kavrarım. İnternet daha ucuz galiba,ama kargo vs uzun sürdüğü için market veya petshoptan alınabilecek bişey olması lazım.


    önerileri bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.