Şimdi Ara

Kışın Klima İle Isınma (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
18
Favori
81.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Resimde kırmızı nokta ile gösterdiğim yere 18.000 btu klima koysam
    Yazın klimalı odada oturup
    Kışın da evin ısınması için tüm kapıları açsam nasıl olur?

    Ev Buursa güney güney doğu cephe

     Kışın Klima İle Isınma
  • cosef kullanıcısına yanıt
    Doğalgaz yok malesef.daha önce soba ile ısınıyordum.kömüre göre çok çok avantajlı.bilsem daha önce alırdım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cosef kullanıcısına yanıt
    24.000 btu almanız gerekir kanımca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz2200

    24.000 btu almanız gerekir kanımca.
    24.000 BTU çok fazla

    KOmbiye ve vanaları kısmaya devam :)
  • Konuyu hortlatmaya geldim [sm=guitar.gif]

    Ordu perşembede (100m2 net), 3+1,çift banyo,3 tarafı açık balkon, tüm cepheleri boşluğa bakan (klima ünitesi ve klima kuzey cephede) , dışcephe yalıtımlı, 3.kat (altta oturan yok) denize bakan (sahilden 300m içeride) evimizi iki kıştır sigma plus 22000lik ile ısıttık.

    2022de 7 ay için 8400 ,2023de 7 ay için totalde 13000 e yakın elektrik faturası ödedik. Evde termosifon da var 7/24 açık 18 senelik bir termosifon. 2023 şubatta en yüksek faturamı ödedim 2520tl. Yazın klima kullanmadık Max 15 gün kullanılmıştır. 2023 için Klima çalışmadığı aylar elektrik faturam 300/350 civarıydı. İki çocuk 2 yetişkin (bunu özellikle belirtmek istedim aynı anda min 2 odada kullanım halinde,tv PC en az yarım gün açık,sadece 1 çocuk tam gün okuyor onun dışında 2 yetişkin 1 çocuk tam gün evde olduğu için elektrik sarfiyatı normalde de çalışılan bir eve göre yüksek olduğundan) haftada en az 2 kez fırın kullanımı ,kettle, mikrodalga, çekmeceli derindondurucu. Ve tabi canım çamaşırlarım haftada 4-5 kez kamaşır ve kurutma makinesi kullanımı .klima tüm gün açık.

    Klima bu 7 ay süresince 7/24 ısıtma modunda 24 derecede idi. Biryere gidip döndük (2 gün kapalı kaldı) evi 12dereceden 24e 1 saat civarında çıkardı turboyu verince turbosuz 2 saati buldu. Sadece salon 15 dakikada ısınıyor.Ev açık mutfak, salon mutfak girişi karşısı 5m/2m koridor bir oda koridorun sağında salona bitişik diğer iki odadan biri ve bir tuvalet koridorun sonunda. 1 oda ve 1 yatak odası 5m sonunda l yapan koridorun sağında 2m içeride (salon mutfak dışındaki alanlara klimanın pozisyonu hava akışı ile ilgili fikir vermesi açısından). Dış duvarların 1/3 i pencere.kışın sıcaklık 3/10 derece arası ve çok rüzgarlı yağışlı.Ağustos sonu Mayıs ortası arası 20 dereceyi görmedik.

    Kısacası mimarisi klima ile ısınmaya pek de uygun olmayan sıfır dairede oldukça soğuk denilebilecek şartlarda aktı boş bu daireyi ısıttık.

    En dipteki oda serin oluyordu,saçakta uyumayı sevmediğimiz için sorun etmedik biz.çocuklar üşümedi ama tshirtle de gezmedi sweatshirt yeterli oldu tüm kış.

    Doğalgaz olmadığı için kömür odun sobası /kat kaloriferi/klima ile ısınma seçeneklerinden birini seçmek durumunda idik. Bizim açımızdan oldukça ekonomik ve etkili sonuç aldık diyebilirim. Cayır cayır ısınmadık ama hiç üşümedik de. Max kullanılan baharlık yorgan oldu.

    İlaveten öngöremediğimiz bir faydası oldu.bina yeni ama hangi akla hizmetse kaba inşaat bitince ilk iş dış cephe yapılmış, 7 sene o şekilde kalıp yağmuru çamuru yemiş daire içine 7 sene sonra içinin sıvası pencere vs yapılıp sonra laminant fayans kapı vs ince işi 4 ayda bitirilmiş. 5.ayda biz girdik izolasyonun ve işbilmezliğin sonucu olarak müthiş rutubet sorunu oldu evde. Mobilyalar kapılar dolap içindeki eşyalar dahi küfleniyordu.Bharda sandalyeye içerken su akıtmış çocuklar bir haftasonunda aylarca bodrumda beklemiş gibi küf olmuştu tüm camlar sürekli en kötü üstten açık olmasına rağmen.Klimadan sonra rutubet sorunu çözüldü.diğer dairede (soba yanıyor o da arakat) 2 yıl sonunda hala devam ediyor bu sorun.

    Karşılaştırma açısından bizden 3km ileride kayınvalidem odun kömür ile ısınıyor.1+1 açık mutfak sadece oda mutfak ısındı sobayla (yaklaşık 25m2) odunun yarısı kendi bahçesinden olmak üzere 4 ton odun 1 ton kömür yaktılar akşam 4/10 arası gün içinde soba kullanılmadı.elektrik faturası 280/300 arası geldi. Yakıt maliyeti odun+kömür totalde 9000 civarı. Evet soba yanınca ev cehennem ama sadece birkaç saat ve bir oda, kapıları açarsanız diğer oda ile banyo ancak ılık oluyor.

    Aynı sokakta evi yalıtımlı iki komşumdan biri 3 ton palet yaktı kat kaloriferi ile onun da alt katı boş. 2+1 cam balkon kapamalı tek balkon var. Diğeri yalıtımlı bina ara kat 2 ton kömür 2 ton odun yakmış 2+1 tek açık balkon. bizim gibi köşe bina kuzey cephe ikisi de. Tüm oda kapıları açık ikisinde de.

    Sözün özü biz klimayla ısınma işine çok sıcak bakmıyorduk ama Karadeniz şartlarında çok iyi iş çıkardı ve kömüre oduna göre oldukça az oldu maliyetimiz.Sigma Plustan da hem ürün hem servis olarak memnun kaldık.bir kez içeri su akıttı bir kez de ilk takıldığında dış ünitede ses vardı.hemen çözdüler.ama servis işi ilden ile bile değişiyor küçük yerin avantajı da olabilir bu ilgi alaka bilemiyorum. Klima dış ünitesi salon balkonunda kapının arkasında olmasına rağmen ciddi gürültü olmadı.iç ünite de oldukça sessiz karşısında ben uyuyamam sesinden , o kadar sessiz değil,ama bu benim manyaklığım sanırım zira analog duvar saati olan odada da uyuyamam tık tık ötenlerden olmasa bile.

    Epey uzun oldu ama detaylı anlatmaya çalıştım umarım fikir vermesi açısından faydalı olur birilerine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.