Şimdi Ara

Casper laptop fanı sürekli son hızda çalışıyor SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    1 yıllık laptop hiçbir sorunum yoktu taaki BIOS çökene kadar (onda da benim hatam var) neyse garantiye gönderdim ve BIOS unu yeniden yüklediler.

    Servisten geldiğinde bilgisayarı açtım, masaüstü geldikten yaklaşık 15 saniye sonra fan son devirde çalışmaya başladı ki bunu gerektirecek herhangi bir işlem yapmıyordu bilgisayar, susmasını bekledim ama nafile. Daha önceden böyle bir sorunu kesinlikle yoktu, sadece en ağır oyunları oynarken 1-2 dakikalığına bu şekilde çalışıyordu fan. Neyse..

    Bilgisayar parçalarının sıcaklık değerlerini görmek için CPUID Hardware Monitor programını başlattım.

    İlgili programla alınan ekran görüntüleri:

    Masaüstü gelir gelmez aldığım SS
     Casper laptop fanı sürekli son hızda çalışıyor SS'li



    Masaüstü geldikten yaklaşık 15 saniye sonra aldığım SS
     Casper laptop fanı sürekli son hızda çalışıyor SS'li



    Gördüğünüz gibi TZ01 sıcaklık değeri bilgisayar açılır açılmaz 53 derece iken, 15 saniye içinde birden 88 dereceye çıkıyor, saatlerce açık kalsa bile bu değer milim değişmiyor. Defalarca açıp kapattım 53 ve 88 değerlerinde en ufak bir sapma olmadı ve her seferinde 88 olduğu anda fan deli gibi çalışmaya başladı.

    Müdahale etmek istemedim ve yaklaşık 20 gün önce bu fan sorunu yüzünden geldiği gibi tekrar servise gönderdim laptop u. Bugün elime ulaştı, servis formunda BIOS un güncellendiği ve fanın temizlendiği yazıyordu. Bilgisayarı açtım, masaüstü geldi, 15 saniye sonra ne duyayım? Yine o baş ağrıtan ses :@ Hiçbir değişiklik yoktu, 20 gün boyunca bilgisayarıma o serviste ne yaptılar acaba çok merak ediyorum ve lanet gelsin diyorum!

    Evet 2. kez servisten geldi, yaklaşık 2 aydır bilgisayarsızdım ve hala sorunum devam ediyor, tekrar servise göndermeden önce biraz kurcalamak istiyorum belki bizim çözebileceğimiz basit bir problemdir. SS'lerdeki TZ01 chipset sıcaklığı olsa gerek diye düşündüm ve bilgisayarın içini açtım, chipsete dokundum kesinlikle 40 dereceden fazla değil, yanılıyor olamam çünkü gerçekten 88 derece olsa elimi değdiremem.

    Peki sorunumuz ne? Bilgisayarlarla pek içli dışlı olmamdan yola çıkarak, chipset sıcaklığını ölçen sensorün, BIOS'a yanlış sıcaklık değeri gönderiyor olma ihtimalini düşünüyorum.

    Birkaç sorum olacak. Sıcaklığı ölçen bu sensor chipset in neresinde? Eğer chipsetin içinde entegre haldeyse bir müdahale söz konusu olamaz. Peki ne yapabiliriz? Eğer bir kaç güne bu sorunu çözemezsem tekrar servise göndereceğim bilgisayarı, bu da nerden baksanız 20 bilgisayarsız gün demek :(

    Okuyan arkadaşlara çok teşekkürler, fikirlerinizi bekliyorum..







  • Hocam ülkemizde çok iyi servisler olduğu söylenemez. Ama hatalıysa tekrar tekrar gönderin. 3 yada 4. seferde değiştirmek zorundalar dicem ama siz laptobun içini de açmışsınız garanti kapsamına çıkmadımı şimdi o laptop ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elebasi7102

    Hocam ülkemizde çok iyi servisler olduğu söylenemez. Ama hatalıysa tekrar tekrar gönderin. 3 yada 4. seferde değiştirmek zorundalar dicem ama siz laptobun içini de açmışsınız garanti kapsamına çıkmadımı şimdi o laptop ?

    hassas bir şekilde açtım anlaşılmaz zaten kendileri açmış önce içini fanı temizlemek için, vidalardan belliydi ben müdahale etmeden önce..

    o konuda bir sorun olacağını zannetmiyorum bu süreç beni mahvedecek :(
  • a. sensör arızası olabilir
    b. yazılımsal bir arıza olabilir
    c. havalandırmaya ilişkin bir montaj hatası olabilir. vs vs
    bence laptopu hemen servise yollayın ardından müşteri hizmetlerini arayın.güzelce derdinizi anlatıp, inceden bunun sonunda mahkeme vara getirin..dinleyeceklerdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.