Şimdi Ara

Auris 1.33 Alıyorum, lütfen olumlu olumsuz yorumlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
17.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bu ay yüksek yakıt tüketimi nedeni ile J kasa 1.6 Opel Astra Edition 2012 model arabamı satıp, 2011 model 1.33 motor Toyota Auris Comfort 30bin km de araç alıyorum. Araç ile ilgili görüşlerinizi iletebilir misiniz? Opel aracımı takasta kullanıp karsılıgında 1.33 Auris + park sensoru, ısıklı kapı esigi bantları, 16 inch celik jantlar, arka spoiler ve yan marşpiyeller alıyorum.

    1.33 Auris ile ilgili tüm olumlu olumsuz özellikle kullanan arkadaşlar yorumlarını iletebilirse çok sevinirim.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubis7 -- 15 Aralık 2012; 20:04:56 >



  • 3.5 aydır kullanıyorum 4500 km ye geldi gayet memnunum. Kış lastiklerini de unutma
  • yazın 6.6lt/100km iken şimdi 7.3lt/100km oldu kısın normalmi bu kadar artması
  • maalesef kışın artıyor hep arabaların tüketimi.
  • Küçük motor az yakar olayı mı ? astra kadar yakmaz ama çok fazla birşey beklemeyin....
  • Fazla yakıyor diye j kasa astrayı satıp bu arabayı aldığınızı yazmışsınız ancak benim tahminim iki araç arasında 100 kmde en fazla 1.5 litre gibi bir fark olacağı tabi bunu hesaplamışsınızdır umarım.
  • 1.3 olunca hesaplamamıştır bence....Şehir içi yakıt tüketimini görünce hesaplar.....:-)
  • Yakıtı güzel. LPG taktırdım BRC 330km yapınca istasyona gidiyorum 65TL ye doluyor Suan LPG çok pahalı umarım düşer.
  • O motor,O kasayı çekmez diyenler olacaktır....
  • auris 1.33 ile ilgili bir sorum olacak ? bunların vergileri 1.6 larla aynı mı? kullanan arkadaşlar bilir. ruhsatta motor hacmi kaç yazıyor. teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mf0646

    auris 1.33 ile ilgili bir sorum olacak ? bunların vergileri 1.6 larla aynı mı? kullanan arkadaşlar bilir. ruhsatta motor hacmi kaç yazıyor. teşekkürler...

    malesef vergi 1.6 ile aynı
  • 1.3 motorun üstünde olduğunu vurgulamak için 1.33 motor diye geçiyor. 1.6 ile aynı vergi.
  • Kullanmış olduğun araç ile kullanacak olduğun araç için söylenecek tek cümle var.. ikiside birbirinden beter...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akdenizdeyim

    Kullanmış olduğun araç ile kullanacak olduğun araç için söylenecek tek cümle var.. ikiside birbirinden beter...

    "ikiside birbirinden beter..." Ne demek? Herkes kendince para ayırıp araç alıyor. Bu kadar kestirip atmaya ne gerek var?
  • Araç gayet iyi tek kötü yani diğer c sınıfı otomobillere göre yalıtımı bir nebze daha kötü ben kendim kullanıyorum gayet memnunum yakıtında diğer benzinli arabalara göre gayet iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Konuda daha öncede belirttiğim gibi 1.33 Auris aracımı aralık ayı sonunda aldım. Merak edilen sorulara bir nebze olsun yanıt verebilmek adına izlenimlerimi paylaşmak istedim. Yine olumlu olumsuz yorumlarınızı iletirseniz sevinirim.

    *Aracın kullanımı Astra' ya göre aşırı rahat, direksiyon çok yumuşak. Şehir içinde özellikle yumuşak vites geçişleri ve Shift Indicator(vites değiştirmen gerektiğini gösteren oklar) ile kullanımı oldukça rahat bir araç.
    *Aracın 1. ve 2. vites hızlanması daha önceki aracım 1.6 astra' ya göre yavaş kalsa da gözle görülür bir fark oluşmuyor. Şehir içindeki düşük yakıt tüketimi özellikle tatmin edici. 6-8 litre arası bir tüketime sahip. Shift ışıkları ile hareket ederseniz optimum tüketimi yakalayabilmeniz mümkün.
    *Araç ile 1900 km yol yaptım. Bunun 1100 km si İzmir-Adana arasındaki seyahatimde geçti. Otobanda özellike aşırı sessiz bir araba o kadar sessiz ki radyo açma ihtiyacınız doğuyor :). Ses yalıtımı aşırı iyi, benzinli motorun sessizliği bir yana yol sesi de kesinlikle hissedilmiyor. Yüksek hızlarda(160-170) tüketim artıyor 8 litre civarını gördüğüm oldu yine de içeri minimum ses giriyor bu açıdan çok iyi. 1100 km bu seyahatimde ortalama 5.5-6 litre gibi bir değer yakaladım ki bu aşırı iyi bir değer. Özellikle 90-110 km hızla ve 6. viteste araç aşırı az tüketim gösteriyor.
    *Aracın boş ağırlığının 1300 kilogram olması araca yol tutuş avantajı sağlıyor ayrıca süspansiyonlarınında biraz sert olması yolu hissetmenizi sağlıyor. Yüksek hızlarda kesinlikle titreme vb. birşey görmedim.
    *Aracın en kötü özelliği yokuşlarda çekişten çok fazla düşüyor. Kesinlikle vites düşürmek zorunda kalıyorsunuz, otobandaki dik yokuşlarda 4. vitese düşmek zorunda kaldığım zamanlar oldu. Yokuşa hızlı girmek burada en mantıklısı, fakat artan tüketimi de dikkate almak gerekiyor.
    *Gelelim İzmir şehir içinde yaptığım 800 km' ye. Aracın 1.3 motoru tüketimde aşırı fazla avantaj sağlıyor. Her ne kadar biraz hırçın da kullansam bu 800 km deki ortalamam 7.1 litre.
    *Aracın opsiyonlarına ve güzel yanlarına gelecek olursak: Aracım Comfort model olmasına rağmen 10 hava yastığı, fren dağıtım sistemi ve abs'si ile tam bir güvenlik canavarı, toyotanın bu konudaki kalitesi belli.
    *Aracın içi aşırı geniş, çok ferah ve arka tarafta şaft yüksekliği yok, bu da arkada oturanlara büyük bir genişlik sağlıyor.
    *USB ve Aux girişi mevcut, USB ye mp3 atıp dinleyebiliyorsunuz.
    *Otomatik katlanan dikiz aynaları ve dikiz aynaları üzerinde sinyal lambaları ekstrası.
    *Aracın görünüşü çok güzel hem asi bir görünüşe sahip hem de tam bir aile arabası yine de eski astramın daha güzel görünüşlü olduğunu düşünüyorum.

    Şimdlik aklıma gelenler bunlar, size ortalama tüketimimi fotoğraflarını da iletiyor olurum. Bu arada tüketim demişken aracın göstergelerini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz, kullanması bakması çok zevkli ve herşeyi ile dijital.

    Yorumlarınızı iletin lütfen, teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akdenizdeyim

    Kullanmış olduğun araç ile kullanacak olduğun araç için söylenecek tek cümle var.. ikiside birbirinden beter...

    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Ali arkadaşımızında belirttiği gibi bütçe, zevk meselesi bu işler. Konu başlığında da belirttiğim gibi olumlu ve olumsuz her türlü yoruma açığım fakat iki aracında neden birbirinden beter olduğunu da açıklarsanız daha iyi olur sanırım. Aracımla ilgili görüşlerimi belirttim Astra ile ilgili sorunuz var ise onu da cevaplarım fakat Astra da şehir içinde 10-11 litre ile gezerken şu an auris ile yakaladığım 7.1 litre ortalama benim sizin aksinize "ikiside birbirinden beter değil" "auris, opelden hem kalite hemde ekonomi olarak çok daha üstün" yorumunu yapmamı sağlıyor :).




  • Verdiğiniz bilgiler için tesekkürler bide yeni auris alıp düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
  • arkadaşlar 2012 aurisim uzun yolda km de 330 kuruş yakıyor.(7500 km de)sizce bu çok değil mi?yol bilgisayarında hiç 4.5 - 5 lt görmedim.hep 7-8 lt görüyorum(ortalama 120-130 km hızla giderken)siz bu 5 lt yi nasıl görüyorsunuz?
  • arkadaşın da belirttiği gibi vites değiştirme uyarılarını dikkate almanız lazım. ama her zaman onlara uymayın dik bir rampayı bile zar zor çıkarken hala vites büyült diyor, uyarsanız pişman olursuuz benden söylemesi. sabrınız varsa iyi,ama yok, benim gibi 110 bg 280 tork connectten sonra 99 beygir 120 tork araca düştüyseniz hele epey bir hayıflanıyorsunuz. sürüş alışkanlıklarınız tamamen değişiyor. rampa nedir bilmezken şimdi bir an önce bitsin bu işkence diye tırmanışın bitmesini bekliyorum. ama donanım-konfor ve sesszilik tarafından bakınca da aurisin tadı bambaşka.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.