Şimdi Ara

Win 7 Blue Screen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Windows 7 Professional 64 Bit kullanıcısıyım.Hiçbir şekilde çözülemeyen BlueScreen (Mavi Ekran ) hatası almaktayım.Sistem özelliklerim;

    MSI Z68A-GD80 (G3) ANAKART
    Intel i2500k
    WESTERN DIGITAL 500GB 3,5” WD5002AALX HDD
    ASUS ENGTX560TI DIRECT CU II TOP… 256 BIT
    COOLER MASTER SILENT PRO M 850W
    GSKILL SNIPER F3-128000CL9D 8 GB

    Gerekli güncellemeler yapıldı.Isı ve elektrik dalgalanma problemi yok.Ancak herhangi bir çözüm bulunamadı.Konu hakkında deneyimi yada olası bir çözüm öneri olan var mı ?



  • Olay günlüğünün sistem tabınta ki hata'nın resimini koyarmısın buraya.
  • http://img90.imageshack.us/img90/3641/hatat.jpg

    Sanıyorum belleklerden kaynaklı bir hata?
  • ram kaynaklı olabilir 1 den fazla ram takılı ise tek tek takıp dene gene aynı hatayı verirse sorun ram kaynaklıdır deneme yanılma ile anlayabilirsin
  • Bugün belleklerin Türkiye ithalatçı firması olan Vektron ile görüştüm.Önerileri üzerine MemTest86+ ile test yaptım.Ancak herhangi bir hata almadım.Bu durumda bellekler sağlam gibi gözüküyor?
  • mavi ekran hatası genellikle ;

    - yazılımsal (en son yüklediğin yazılım program vs uyumsuzluğu)
    - donanımsal (en son bağladığın ekran kartı, ram vs uyumsuzluğu)

    çözüm olarak bilgisayarı "güvenli mod" tan başlatıp en son yüklediğin programları silmen veya güncellemendir. ben bunları uyguladığımda sorun kalmıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colmy

    mavi ekran hatası genellikle ;

    - yazılımsal (en son yüklediğin yazılım program vs uyumsuzluğu)
    - donanımsal (en son bağladığın ekran kartı, ram vs uyumsuzluğu)

    çözüm olarak bilgisayarı "güvenli mod" tan başlatıp en son yüklediğin programları silmen veya güncellemendir. ben bunları uyguladığımda sorun kalmıyordu.

    Sistemi satın aldığım günden bu yana sürekli olarak bu hatayı aldığım için yüklediğim programlardan kaynaklandığını düşünmüyorum.(Driver hariç) Çünkü sadece windows ve sürücü kurulumları sonrası da bu hatayı veriyor.
  • Windowsun önersine uyup hdd ve ramleri bir de onun programları ile test ettim.İki bileşende de sorun gözükmüyor.
  • Cevap veren olmadığı için başka ihtiyacı olan olur diye yaptıklarımı buraya not düşüyorum.

    *Anakart Bios güncellemeleri yapıldı. (Bellek yönetimi ile ilgili güncellemeleri de içeriyordu)
    *Intel ME sürücü güncellendi.
    *Ses kartı sürücüsü de güncellendi.

    Bu işlemler sonrası 12 tur memtest86+ ile test edildi.Ramlerden yine hata alınmadı.
  • Anakartin overclock ayarlarini kapatarak deneyin.
  • Anakartın OC Genie Modu bildiğim kadarıyla kapalı.Açık olup olmadığını nereden takip edebilirim?
  • bunu sürekli yapıyorsa format attığın halde sorun devam ediyorsa ve bir takım testlerde sorun çıkmıyorsa öyle testlerde sorun çıkmadğı halde devam ediyorsa hala sorun donanımsaldır.geçmiş olsun çünkü işini düzgün yapmayan teknik servisler sorunu bulamamışlardı tek tek yollamıştım servise düşün artık zaman kaybımı. ben sorunu anakartı,işlemciyi değiştirerek çözmüştüm ramleri de değişmiştim+ üstüne powerı değişmiştim.mavi ekran sadece yazılımsal oyunlarda çok nadir alıyordum bu da gayet normal.ama sürekli alıyorsan sorun windows diyorlar ,bilmem ne diyorlar sürekli aldığın hata win değiştiğin halde hala alıyorsan sorun donanımsaldır.+ power ve elektrik fiş kaynaklı sorunlarda da mavi ekran olabiliyor.zaten akım korumalı güzel bri fiş al + iyi bir power suppy da gerekebilir.mavi ekran elektriksel sorunlarda da olabiliyor.windows mavi ekran sorununu sanırım hallettmişti pc direkt kapanıyordu eskisi kadar mavi ekran yerine bu sefer pc kapatıyor kendini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvet darkness -- 20 Aralık 2012; 15:14:47 >
  • Yukarıdaki sistem bilgisi içine yazmayı unutmuşum.Güç kaynağı Cooler Master Silent PRO M 850W.Bu sistem için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum.Anakart bios update sonrası mavi ekranlar devam ediyor ancak bu sefer hata türleri değişti.Sanırım ram ile ilgili olanı bios halletti ancak başka bir sürücü problemi devam etmekte.

    Mesela en son gelen hata;

     Win 7 Blue Screen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 13NiGhT_M@Re

    Yukarıdaki sistem bilgisi içine yazmayı unutmuşum.Güç kaynağı Cooler Master Silent PRO M 850W.Bu sistem için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum.Anakart bios update sonrası mavi ekranlar devam ediyor ancak bu sefer hata türleri değişti.Sanırım ram ile ilgili olanı bios halletti ancak başka bir sürücü problemi devam etmekte.

    Mesela en son gelen hata;

     Win 7 Blue Screen

    valla hocam ben bios update yaptım mem test yapırdım ahrd diskleri yolladım yollamadığım parça kalmadı düzelmedi teknnik servis sorun bulunamdı diyip yolladı ve bios update + memetesti ben yaptım önce servise yollamadan. ve bütün parçaları değiştirdim çünkü benim sinirimi bozuyordu bu durum herşeyi denedim.sen denedin formatldın bios update yaptın servise yolladın gene sorun devam ediyorsa sana tavsiyem yeni pc alman çünkü aynısını ben yaşadım ama dediğim gibi herşeyi denediysen sorun düzelmediyse geçmiş olsun hocam bu dediğim işlemler bana 2 -3 ay kaybettirdi insanın sağlığı bozulur hocam.yenisini aldım .sinir bozucu bir durum seni çok iyi anlıyorum.ve masaüstü bilgisayarladaki sıkıntı parçaları tek tek yollamamız özellikle parçaları toplama almışsak kasayla gitmiyor parçalar ben öyle aldığım için hani hiç bir parça sökülmeden teknik servise yollama şansım yoktu.eğer öyle olsaydı sorun düzelirdi.çünkü kasa içindek tüm parçalar ayrı ayrı firmalara gidiyor pc komple takılı şekilde servise gidip denenseydi tüm bu sorunun kaynağı bulunabilirdi.garantisi devam eden parçaları tamirciye yollayamıyorsun.engüzeli tanıdık bir mühendis/tekniker varsa bu işlerden anlayan ona götür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvet darkness -- 21 Aralık 2012; 11:30:39 >
  • İyi de bu bir çözüm değil ki :( Eldekini çöpe at yenisini al... Aşılabilir bir sorun olduğunu umuyorum hala.
  • işte ben içok uğraştırdı anla çöpe atmıyorsun parçaları satıyorsun çalışan parçalar bunlar zaten öyle düşün. bir uyumsuzluk bir dallamalık yapan bir parça var o bir şekilde bulunamıyor .uğraşmana değmez sağlığını bozar böyle uğraşır durursun kafan rahat etsin diye dedim ben.umarım aşarsın ben aşamadım,ama gerçekten her testi yaptı servise gönderdim de farklı windwonslar kurdum bana mısın demiyor uğraşmadım bir yerden sonra ki kimse zaten o kadar bile uğraşmazdı. tanıdık birinden idarelik ram değiş dokuş yap öyle dene bakalım ne olacak.
  • Memtes86+ uygulayıp hata almamış olsamda dün iki parça belleğin birini çıkarttım.Sistem ayarlarından da mavi ekran verdiğinde reset atmaması için gerekli ayarı yaptım.Yaklaşık 24 saattir mavi ekran yok.Sanırım suçluyu bulduk
  • Hocam RAM slotlarına baksan. Benim de 2 ay önce her gün oluyordu kendi kendine Reset atıyordu falan. Kasanın içini temizledim. RAM slotlarını üfledim falan çözdüm sorunu öylece.
  • Hocam RAM slotlarına baksan. Benim de 2 ay önce her gün oluyordu kendi kendine Reset atıyordu falan. Kasanın içini temizledim. RAM slotlarını üfledim falan çözdüm sorunu öylece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iMonster

    Hocam RAM slotlarına baksan. Benim de 2 ay önce her gün oluyordu kendi kendine Reset atıyordu falan. Kasanın içini temizledim. RAM slotlarını üfledim falan çözdüm sorunu öylece.

    Sanırım suçlu ram ler değil :( Çünkü aynı slotta aynı yükte çalışan iki farklı ram de mavi ekran hatası vermedi.Anakart üzerinde bulunan ram slotlarında hata olma ihtimali doğdu ki bu daha da can sıkıcı.Sanırım ramleri diğer slotlarda denemekten başka çarem yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.