Şimdi Ara

2006 Passat 1,6 FSI Neden ucuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün arabamı yeni sattım ailem büyüdüğü için yeni bir araç araştırmasındatyım ve bende Alman kalitesini yaşamak isteyenlerdenim. Honda Civic 1,6 Eleg düşünürken bu 2006 Passat 1,6 FSI comforf modelleri gördüm ve fiyatlarda yanşlık olmasın diye bayağı bir araştırdım. Bu araçlar 33-35 e bulunabiliyorken aynı yılın TSI TDI ları 50 den aşağı çok zor. Bu aracı alsam evet yakıt biraz fazla belki LPG takabilirim oluyormuş herhalde artık onun dışında neden ucuz yedek parçasımı çok pahalı performansımı rezillik kronik arızalarımı var ?

    Bi yardımcı olun Wv ci arkadaşlar.



  • FSI motora LPG taktıklarını iddia edenler var fakat araç %100 LPG ile çalışmaz. Benzin + LPG karışımı şeklinde çalışır. Bu da arızaya açık bir sistem haline dönüşür. Binlerce liralık arızalara sebep olabilir. Üstelik taktırma maaliyeti normal sıralı sistemin yaklaşık 2 katıdır. Bu sebeplerle LPG den yapılacak tasarrufun da bir anlamı kalmaz.

    Kabaca FSI araçların diğerlerinden ucuz olma sebebi budur. Ben size başka bir motor tavsiye ederim. 1.6 MPI 102 HP motorlu bir passat alın. LPG uygulamasıyla %100 LPG ile çalışır. Arıza ihtimali çok düşük ölümsüz motordur. Zamanında Audi A4 ve A6 modellerinde kullanılan motorun aynısıdır. Yıllarca ve yüzbinlerce km. sorunsuz arızasız binersiniz. Şehiriçi en fazla 10 L. LPG yakar. Bu da dizel araçlarla aynı maaliyete denk gelir.

    İyi günler dilerim...
  • Tavsiyeniz için teşekkürler . Ben pek arabadan anlamam ikinci el sitelerinde MPI motor seçeneğine rastlayamadım Bir örnek verebilirmisiniz?
  • http://www.sahibinden.com/volkswagen-passat-1.6-trendline?a5_min=2006&a5_max=2007&sorting=a4_asc

    Bu araçların hepsi bahsettiğim motor tipine sahip araçlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autotech1 -- 8 Aralık 2012; 15:46:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autotechvw

    http://www.sahibinden.com/volkswagen-passat-1.6-trendline?a5_min=2006&a5_max=2007&sorting=a4_asc

    Bu araçların hepsi bahsettiğim motor tipine sahip araçlar.

    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Peki bu araçlara takılan LPG lerin hepsimi uyumludur bu motora? Hangi devirlerde LPG kullanır yoksa devamlımı LPG dir?

    Bazıları BRC taktırmış bazıları prience arada çok fark varmıdır acaba? Ciddi Ciddi bu araçları düşünmekteyim kulanan varsa bana tavsiye edermi ? Herkes TOYOTA al sanayinin yüzünü görmezsin masrafın olmaz diyor kararsız kaldım. Yedek parçada Wv pahalıdır gibi geliyorç Öğretmenim iyi bir araba kullanmak istiyorum ancak sonraki masraf durumu beni çok etkileyebilir sizce ?
  • Bu araçların hepsi sıralı sistem LPG ile çalışıyor. Marka çok fark etmez ama BRC, prins gibi yerli olmayan markalar daha iyidir. Bu motor %100 sıralı sistem LPG ile çalışır. Sıralı sistemin çalışma mantığını sanırım biliyorsunuzdur. Araç önce benzinle çalışır. Isınınca LPG ye geçer. TSI ve FSI motorlar ısndıktan sonra da LPG + benzin karışımıyla çalışıyor. MPI motor ısındıktan sonra tamamen LPG ile çalışır.

    VW in servisinin ve yedek parçasının diğer markalardan pahalı olduğu şüphesiz. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Kalite ucuza olmuyor maalesef.

    İyi günler..
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: valek

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Hocam merhaba. Ben de senin gibi öğretmenim. 8 ay önce 2008 model 1.4 TSI 122 hp passat aldım. 44.000 TL ye. gayet memnunum. Şehir içi biraz fazla yakıyor ancak şehir dışıgaza çok basmazsan(90-95-100 km/h için geçerli) seni yakıt yönünden üzmez. Şöyle söylemek gerekirse yaz aylarından bolduğum yerden memlekete 5.2 litre yakıt ortalamasıyla gittim. Konyaya varınca hesap yaptım 0.245 krş gbi bir rakam buldum. Tüplü olsun istersen passat 1.6 MPI motorlardan alman senin için çok iyi olur.45-40.000 arasında iki arabadan da çok var.

    Seçim senin tabi ki ben üç ay araştırdım. Şimdiki aracımı aldığım adamda 1.6 FSI varmış satmış. Biraz hantal kalıyordu 1.4 TSI a göre demişti. Ben 2.0 FSI alacaktım ancak gözüm kesmedi. Yıl içinde çook km yapmıyorsan(yıllık 10.000-15.000) 1.4 TSI da alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: valek

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.


    Rica ederim...
  • toyota al . sanayicileri cep telefonundan sil ..
  • yanıtlarınız için teşekkürler sanırım Honda Civic modeline biraz kaydım hem daha donanımlı hem düşük kilometreli bulmak daha kolay LPG de olursa süper olmazsa ben taktırırım. Passat düşük kilometre bulmak çok zor zaten olanlarda hemen havada kapılıyor sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35cakrep35

    toyota al . sanayicileri cep telefonundan sil ..


    toyotayı vw ne tercih etmem.tutturmuş sağlamlıkta sağlamlık,arabada deli gibi yol sesi var,konfor vw gibi değil.araçlarınınhiçbirinde tip yok.geçiniz kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    quote:

    Orijinalden alıntı: 35cakrep35

    toyota al . sanayicileri cep telefonundan sil ..


    toyotayı vw ne tercih etmem.tutturmuş sağlamlıkta sağlamlık,arabada deli gibi yol sesi var,konfor vw gibi değil.araçlarınınhiçbirinde tip yok.geçiniz kardeşim.

    Alıntıları Göster
    wv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35cakrep35 -- 24 Aralık 2012; 12:21:33 >
  • Biraz fazla yakar cok iyi gitmez biraz motor bagirir onun disinda guzeldir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alabilirsen biraz daha bekle dizelini al be. Dizel araba candır akarı yok kokarı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.