Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.307
Cevap
40
Favori
903.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok özür diliyorum, belirtmeyi unutmuşum. Benim aracım 2001 modeldir.
  • arkadaşlar benim sorunumu çözmekten yana hiçbir kimse turusandan başka göremedim.önce volvo daki xenon problemini çözelim hepbirlikte sonra alacak olduğunuz arabaların modelini tartışalım.
    teşekkür ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VolvoS40

    arkadaşlar benim sorunumu çözmekten yana hiçbir kimse turusandan başka göremedim.önce volvo daki xenon problemini çözelim hepbirlikte sonra alacak olduğunuz arabaların modelini tartışalım.
    teşekkür ederim


    Xenon problemini teknik servis çözebilir.. Çünkü far sistemlerinde herhangi bir kod sistemi v.b. yokki orjinal Volvo parçası olmadığı için kabul etmiyor diyeyim.. Bence nedeni Xenon'un eski farına göre, sistemi fazla yüklemesidir, bu nedenle araç beyni farda bir problem olup kaçak v.b. kısa devreyi fln önlemek amacıyla kesiyordur elektriği.. Servise gidersen bu problemi çözebilirler sanırım ufak bir oynamayla.. Çünkü onlarda orjinal xenon taksa gerekli ayarlamayı yapmazlarsa aynı problemi yaşarlar, bu nedenle elbet bir çözümü vardır.. Dediğim gibi sisteme girili olan maximum güçten daha fazla elektrik çekiyorsa xenon, bu nedenle kesebilir, buda beyinden değiştirilerek çözülebilir bence.. (Bu arada aslında sistem o gerilimi kaldırabilir, fakat xenon taktığını tanıtmadığınız için sisteme sistem standart farlarda bir bozukluk olduğunu sanıyor ve olası bir kısadevre v.b. için elektriği kesiyor demek istiyorum) Bunlar benim düşüncelerim; yiğitvolvo arkadaşımız seni daha iyi aydınlatabilir, bence bir servise göster..




  • benim araçta 2.0t s40 otomatik şanzıman , 2000model , ilgilenirseniz videoları you-tube da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=H9wbB-J4Wno
    benim nickimi tıkladığınızda diğer videolarımada ulaşabilirsiniz, belki şu an yaptığım forum kurallarına uymuyor ama ben kendi aracımı tanıtmak için bu şekilde bir yönlendirme yapıyorm
  • wartox kardeşim verdiğin bilgiler muhakkak doğrudur.benim şimdi bu problemi çözebilecek servis bulmam lazım.Volvo servis bunu yapmaktan kaçıyor hatta kabul etmiyor fakat ben bunu yapacam her ne olursa olsun garanti kapsamında kalacak dediler.bakalım ne gibi sorunlar bekliyor periyodik bakıma girdiğimde ne dicekler merak ediyorum doğrusu.
  • Bence de Wartox'un dediği gibi, aracın beynine tanıtılmadan çalışması zor. Bir de şu linklerde yaşadığın problemi yzarsan yardımcı olunabilir:
    http://forum.donanimhaber.com/m_9142669/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_7274946/tm.htm

    quote:

    Orjinalden alıntı: VolvoS40
    arkadaşlar benim sorunumu çözmekten yana hiçbir kimse turusandan başka göremedim.önce volvo daki xenon problemini çözelim hepbirlikte sonra alacak olduğunuz arabaların modelini tartışalım.
    teşekkür ederim




  • BMW ile kapışma videosu güzelmiş. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama iyi düşünce, hazırlanışı ve başlangıç kısmına koptum
    Listemize sizi de ekleyelim mi? Bunun için bize ek olarak aracınızın rengini ve sakıncası yoksa bulunduğunuz ili yazmanızı rica ediyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black
    benim araçta 2.0t s40 otomatik şanzıman , 2000model , ilgilenirseniz videoları you-tube da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=H9wbB-J4Wno
    benim nickimi tıkladığınızda diğer videolarımada ulaşabilirsiniz, belki şu an yaptığım forum kurallarına uymuyor ama ben kendi aracımı tanıtmak için bu şekilde bir yönlendirme yapıyorm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: VolvoS40

    arkadaşlar benim sorunumu çözmekten yana hiçbir kimse turusandan başka göremedim.önce volvo daki xenon problemini çözelim hepbirlikte sonra alacak olduğunuz arabaların modelini tartışalım.
    teşekkür ederim


    serviste nekadara takıyorlar ?
    sen kaça taktırdın ?

    senin sorununu yazılım çözer malum artık yeni otomobillerde bilgisayar sistemi var herşey bu sistemle işliyor.

    ama nerede nasıl çözülür orası meçhul
  • Volvo ve Güvenlik hakkında hazırladığım metni görüşlerinize sunuyorum. Bu metin aynı zamanda şu topicte (http://forum.donanimhaber.com/m_10207550/mpage_3/tm.htm) Volvo araçlarını güvenli bulmayan gorele2000'in arkadaşın da bilgisine sunulmuştur.

    VOLVO ve GÜVENLİK

    Volvo Car Trash Center videosu youtube’dan kaldırılmış. Şu topiğe fikir yazanlar sanırım izlemiştir:http://forum.donanimhaber.com/m_10118817/tm.htm
    Ben bu videodaki Test Merkezi’ni tanıtayım:

    Volvo Güvenlik Merkezi Test Laboratuarı nedir?
    Volvo teknik ve teknolojik olarak dünyanın en gelişmiş çarpışma testi tesisi olan Volvo Güvenlik Test Merkezi’ne sahiptir. Yapımı sırasında 65,000 metreküp kayanın taşınması gerektiğinden ötürü devasa bir projedir. Tesis, 2000 yılında hizmete açıldığında, toplam yatırım 86 Milyon Dolardı.

    Nasıl çalışıyor?
    Ana hol, iki tünelin bağlı olduğu dev bir alandır. İlk tünel sabit; ikincisi ise 90 derecelik açıya kadar hareket ettirilebiliyor ve böylece farklı çarpışma açıları elde ediliyor. Otomobiller; darbe noktasını bir kaç santimetreye kadar kontrol edebilecek kadar hassas lazer göstergeler kullanılarak tünellerin en başından harekete geçiriliyor ve merkezde çarpışmaları sağlanıyor. Aynı zamanda, bir çok farklı tipte çarpışmanın tekrarlanması için özel bir çarpışma duvarı da kullanılabiliyor. Çarpışma duvarı 800 ton ağırlığında ve 80 km/s hızla gelen 12 tonluk bir kamyonun darbesine dayanabiliyor.

    Çarpışmada ne olur?
    Çarpışma noktasında, saniyede 3000 kare çekebilme özelliğine sahip özel Stalax yüksek hız kameraları ile çarpışma anı çekiliyor. 30'dan fazla kameranın kullanılmasıyla, her önemli açı yakalanmış oluyor. Elde edilen veriler, daha sonra araştırma mühendisleri tarafından ayrıntılı bir şekilde analiz ediliyor.

    Tünel nasıl hareket ediyor?
    108 metre uzunluğunda ve 600 ton ağırlığındaki tünel, hava amortisörü teknolojisi kullanılarak bir dizi ray üzerinde hareket ettiriliyor. Aynı teknoloji, 800 tonluk çarpışma duvarının hareket ettirilmesi sırasında da kullanılıyor.

    Volvo Cars Güvenlik Merkezinde, benzersiz bir güvenlik testi donanımı bulunuyor. Çarpışma simülatörü, normalde bir binanın depreme dayanıklılığını kontrol etmek için kullanılan mekanizma tipinde üretilmiş; ancak burada otomobil gövdesine zarar vermeden direksiyon simidi, hava yastıkları ve emniyet kemerlerini kontrol etmek için kullanılıyor. Parçalar, otomobilin gövde iskeletine tutturuluyor ve otomobil bir kızağın üzerine konularak, kazada meydana gelebilecek darbenin yaratılması için yeterli güçle geriye doğru itiliyor.

    Kızak, aynı zamanda çarpışma anında meydana gelen otomobilin ileriye doğru devrilme hareketini de gerçekleştirerek; belirli bölümlerin deformasyonunu ve bir otomobil kazasında tam olarak neler yaşandığını çok daha hassas bir şekilde gözler önüne seriyor.

    Otomobiller tünel boyunca nasıl hareket ediyor?
    Teknisyenler, normalde madencilik endüstrisinde maden ocağı arabalarının kaldırılmasında kullanılan bir sistemi kullanıyor; bir madendeki sevk sistemi dikey olarak kullanılırken, Güvenlik Merkezinde aynı teknoloji yatay olarak kullanılıyor.

    Test Mankenleri
    Çarpışma testi mankenleri, insan vücuduna eşdeğer şekilde tasarlanır; insanlarla aynı ağırlık, boyut ve oranlara sahiptirler. Boyun, dizler ve göğüs gibi anatomik parçaların yanı sıra başları da, gerçek insan başının gerilime verdiği tepkileri verecek şekilde tasarlanır. İç taraflarında yer alan elektronik sistemler, bir çarpışma anında gövdelerinin maruz kaldığı hızlanma, yavaşlama ve yer değiştirme gibi çeşitli kuvvetleri ölçmek için kullanılıyor. Bu ölçümler, otomobil aniden durduğunda insan vücudunun nasıl etkileneceğini saptamak için kullanılıyor. Mankenlerin gövdelerinin çeşitli kısımlarının burulma hareketleri ve baskıya maruz kalmış bölgeleri inceleniyor. Bu ölçümler, Volvo güvenlik araştırmacılarının mümkün olduğunca fazla bilgi toplamalarına imkan verir ve gerçek trafik kazalarının insan gövdesi üzerindeki etkileri konusunda çeşitli sonuçlara ulaşmayı sağlar. Volvo test merkezinde çocuklar için neredeyse her yaş grubunu temsil eden bir çarpışma testi mankeni bulunmaktadır. Yeni doğmuş bebeklerden, yetişkin minyon bir kadınla aynı fiziksel ölçülere sahip 12 yaşındaki bir çocuğa kadar her boyutta çarpışma testi mankeni bu grupta yer almaktadır.

    Volvo Hayvan Testi
    Bir çok geyik ve diğer hayvan türleri yol kazalarında ölüyor; otomobile çarpan bir geyik ya da inek gövdesi, ön camı ve tavanı ezebileceği için, bu durum otomobilleri kullananlar için de büyük tehlike oluşturuyor. Hayvan Testi, otomobilin ani direksiyon kırma becerisini kontrol etmek ve böylelikle çarpışmayı önlemek için geliştirildi. Test, özellikle geleneksel bir otomobilden çok daha fazla devrilme eğilimi gösteren arazi araçlarına yönelik.

    Volvo diğer sürücüleri de koruyor:
    Volvo, otomobillerinin diğer yol kullanıcıları üzerinde meydana getirecekleri etkileri konusuna da özen gösteriyor. Örneğin, Volvo ilk SUV'si olan XC90'ı geliştirirken, bir kaza anında diğer yol kullanıcıları üzerindeki riski azaltmak için büyük özen gösterdi. Tipik bir arazi aracının yerden yüksekliği fazladır ve bu nedenle tamponu karşıdan gelen otomobiller ve yolcuları için daha fazla hasar riski oluşturabilir. Bunun nedeni, alçakta kalan otomobilin koruyucu kirişlerinin ve darbe emici alanlarının, arazi aracının altında kalarak görevlerini yerine getirememesidir. Bu durumun önlenmesi için XC90'ın ön süspansiyon alt şasisi, geleneksel bir otomobilin tampon yüksekliğine denk gelen, ön spoylerin arkasına gizlenmiş daha alçak bir çapraz elemanla destekleniyor. Alçak çapraz yapı, karşıdan gelen otomobilin koruyucu yapısına normalden daha erken çarparak, güvenlik sistemlerini tasarlandığı şekilde devreye sokar.

    Yayaların, bisikletlilerin ve diğer korunmasız yol kullanıcılarının güvenliğine büyük önem veriliyor. Otomobilin önü, belirgin ve yumuşak çizgilere sahiptir ve yaralanmaya sebep olabilecek çıkıntılı bir yapı içermez; bu tasarım özelliği, artık bütün yeni Volvo otomobillerinde uygulanıyor. Buna ek olarak, Volvo XC90'daki motor, alçağa yerleştirildi. Bu sayede altındaki motor ile herhangi bir temasa girmeden önce, motor kapağı en az 80 mm'lik darbe emme mesafesine sahip. Böylelikle yumuşak ve darbe emici yapı, aracın motor kapağının üzerine savrulan yayanın ciddi yaralanması riskini azaltmaya yardımcı olur.

    Volvo'nun Test Merkezi’ndeki üstün nitelikli bilgisayarı o kadar hızlıdır ki, 24 saat içerisinde 45 adet tam çarpışma testi gerçekleştirebilme becerisine sahiptir. Ayrıca, gerçek bir çarpışma testine girmeden önce her Volvo, üstün nitelikli bilgisayarda birçok sanal çarpışma testine tabi tutululur.

    Tüm bunlara ek olarak Volvo, kendi Trafik Kazası Araştırma Birimini oluşturan dünyadaki ilk otomobil üreticilerinden biridir. 1970 yılında kurulmasından itibaren, İsveç Kaza Araştırma Ekibi 33,000'den fazla trafik kazasını incelemiştir. Çünkü, gerçek hayattan elde edilen kaza ve olay deneyimleri, kazalarda yaralanan insan sayısını azaltmanın yolları konusunda bilgi birikimi sağlamaktadır. Örneğin; Volvo'nun Trafik Kazası Araştırma Ekipleri tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, arkadan çarpışmaların ve buna bağlı oluşan boyun omuru zedelenmelerinin en sık yaşanan durum olduğunu gösteriyor. Volvo, farklı sürüş ortamlarının farklı kazalara yol açabileceğinin farkında; bu nedenle İsveç Kaza Araştırma Merkezinin izinden gidilerek, ülkede her yıl 30.000 insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiği Tayland'da Volvo'nun Trafik Kazaları Araştırma Merkezi kuruldu. Projenin amacı, trafik kazalarından veriler toplayan yetkililerin, meydana gelen kazalar hakkında nesnel bir tablo elde edebilmeleridir. Bu bilgiler, hem ülkenin yol güvenliğindeki problemlerini çözümlemek; hem de Volvo'nun daha güvenli araçlar yapmasına yardımcı olmak için kullanılacaktır.

    Volvolarda Kullanılan Güvenlik Sistemleri
    Volvo güvenlik mühendisi olan Nils Bohlin, 1958 yılında üç noktadan bağlantılı emniyet kemerini icat etti. Sonraki sene bu icat, Volvo’nun Amazon ve PV544 modelerinde standart olarak sunuldu. Çok önemli bir icat olarak görülen bu kemer, 1985 yılında Batı Alman patent ofisi tarafından son 100 yılın insanoğluna en faydalı sekiz icadından biri ilan edildi. Tüm Volvo'larda bulunan ve darbe anında sizi sabitleyen ön gergili, üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, önceden belirlenen bir kuvvete maruz kaldıklarında bir güç sınırlayıcı ile hafifçe serbest bırakılacaktır. Böylelikle kontrollü bir şekilde sabitlenme sağlanmış olur. Kaymayı önleyici koltuklar, emniyet kemerinin altından kaymanızı önleyerek, olası bir yaralanmayı önler.

    Tetikte, sakin ve bilgili bir sürücü, güvenli bir sürücüdür. Volvolarda kontrol panelinden koltuklara kadar sürüş ortamı, etrafta olup bitene mümkün olduğunca hakim olmaya ve odaklanabilmeye yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Volvo'nun yaptığı araştırmaya göre, sıcak havalarda sürücünün hata yapma riski daha yüksektir ve bu nedenle konforlu bir sıcaklık değerine ayarlanmış Elektronik Kontrollü Klima Sisteminin yanı sıra koltuk konforu, düzgün konumlandırılmış göstergeler ve iyi bir trafik bilgi sistemi de kaza riskini azaltmaya yardımcı olur. Volvolarda donanımın kullanımı karmaşık değil basit bir yapıya sahiptir. Yine güvenlik gereği koltuk ayarları sürücüye her türlü pozisyonda araç kullanma izni vermez.

    Hava yastığı, emniyet kemerini tamamlamak için tasarlanmış bir güvenlik buluşudur. Direksiyon simidi göbeğinden fırladığı an, 30 milisaniyeden kısa bir süre içerisinde tamamen şişebilir. Hava yastığı, alınan darbenin yükünü geniş bir yüzey alanına yayacak şekilde tasarlanmıştır; böylelikle yolcunun maruz kaldığı gerilim azalır. Volvo, hıza göre değişen bir güçle şişen hava yastıkları kullanmaktadır. Volvolarda kullanılan yan perde hava yastıkları da dünyanın en gelişmişleridir.

    WHIPS: Volvo mühendislerinin boyun zedelenmelerine karşı sundukları çözüm WHIPS (Boyun Zedelenmesi Koruma Sistemi) olmuştur. WHIPS sistemi bulunan Volvo otomobillerinin dahil olduğu kazaların araştırma sonuçları, sistem sayesinde boyun omuru zedelenmelerinin önceki Volvo'lara göre % 50 oranında azaldığını gösteriyor.

    IDIS: Volvo'nun Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS), konsantre olabilmeleri için sürücülerin genel stres seviyelerini azaltmaya yönelik bir sistem. IDIS (Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi), sürücünün karşılaştığı dikkat dağıtıcı unsurları tespit etmek için otomobilin çeşitli sistemlerinden ve trafik durumundan alınan bilgileri koordine eden bir sürüş desteği gibi çalışır. Ayrıca IDIS; direksiyon simidi ile gaz pedalı hareketi gibi fonksiyonların yanı sıra, frenleme derecesi ile sinyal kullanımını da izler. Bu bilgiler işlenir ve belirli bir düzeye ulaşınca, güvenlik için hayati öneme sahip olmayan bilgiler - örneğin telefondan gelen çağrı veya bir SMS - koşullar sakinleşene kadar ertelenir. Bu sistem de tüm modellerde sunulmaktadır.

    ACC (Adaptive Cruise Control-Adaptif Hız Sabitleyici), sürücünün öndeki otomobil ile arasındaki mesafeyi korumasına yardımcı olan bir sistemdir.İlk bakışta bu bir konfor unsuru gibi görünse de, düzensiz trafik akışı durumunda daha kontrollü bir sürüş sağlıyor. Bu teknoloji aynı zamanda, yeni güvenlik sistemlerinin birçoğunun da temelini oluşturuyor. Yeni S80’de sunuluyor.

    CW: Arkadan çarpmalar yaygın bir kaza türüdür. Bu kazaların çoğunda sebep, sürücünün dikkatinin dağınık olması ve zamanında tepki verememesidir. Bu gerçeğin ışığında Volvo Car Corporation, CW’yi (Collision Warning with Brake Support-Fren Destekli Çarpışma Uyarı Sistemi) geliştirdi. Bu, arkadan çarpmaları önlemeye veya böyle bir çarpmanın etkilerini en aza indirmeye yardımcı olacak destek fonksiyonlarına sahip gelişmiş bir sistem. Yeni Volvo S80’de tanıtılan ve uzun mesafeli radar donanımına sahip olan bu sistem, 15 derecelik bir görüş mesafesi ile hareket eden ya da duran araçları hafızasına kaydediyor.http://www.youtube.com/watch?v=y9c3V0q8cgk&mode=related&search=

    BLIS: Sürüş durumunun daha iyi kontrol edilmesine yardımcı olacak BLIS (Blind Spot Information System-Kör Nokta Bilgi Sistemi) yan aynalardaki kameralar yardımıyla kör noktada araç olup olmadığını belirliyor. Böyle bir durumda sürücüyü uyarmak ve doğru kararı vermesini sağlamak amacıyla aynanın yanındaki uyarı ışığı devreye giriyor. Tüm modellerde kullanılmaktadır.

    SIPS: Volvo’nun patentini aldığı yan darbe koruma sistemi (SIPS) çarpışmanın gücünü otomobilin geniş bir bölümüne yayarak darbenin yolcular üzerindeki etkisini azaltmaya yarıyor.

    Küçük otomobillerdeki önden çarpışmalarda esas konu, frene basıldığında yolcuların öne doğru hareketlerinin, kabul edilebilir sınırlar içerisinde son bulacak şekilde kontrol edilmesidir. Daha uzun çarpışma bölgelerine sahip geniş bir otomobil, bu durma mesafesini arttırır ve insan vücudu üzerindeki yükleri azaltır. Volvo, küçük otomobillerdeki kısa çarpışma yapısını dengelemek için, Güvenli Sürüş Konseptini ve küçük boyutlara sahip 3CC'deki teknoloji özelliklerini tasarladı. Bu sistem; koltukların, direksiyon simidinin ve gösterge panelinin 200 mm'ye kadar kontrollü bir şekilde öne doğru hareket etmesini sağlar, böylelikle insan vücudu üzerindeki yük azaltır. Bu da, 200 mm'lik burulma alanına sahip olmaya eşittir ve otomobilin güvenlikten ödün verilmeden daha kısa olabilmesine imkan tanır. Bu system de yeni C30’da kullanıldı.

    Dünyanın en gelişmiş uzaktan kumanda kontrolü olan Volvo Kişisel Araç İletişim Sistemi, ilk olarak Volvo'nun Güvenlik Konsept Otomobilinde sergilendi. Volvo Kişisel Araç İletişim Sistemi'ndeki parmak izi sensörü uzaktan kumandayı kişiselleştirerek, sürücünün sadece kapı kolunu tutarak otomobili açmasına izin veriyor; otomobil daha sonra anahtarsız olarak çalıştırılabiliyor. Kişisel Araç İletişim Sistemi aynı zamanda sürücünün kişisel ayar parametrelerini otomobile aktarma becerisine de sahip; böylelikle koltuk, direksiyon simidi ve pedallarda yapılması gereken kişisel ayarlar otomatik olarak yapılır. Ve dahası var. Çeşitli güzergahlar önceden programlandığında, sürücü kapı kilidini açar açmaz yön bulma ekranının ayarlanmasını sağlayabilir. Buna ek olarak bir kalp atışı algılayıcısı, birinin otomobile zorla girmeye çalışıp çalışmadığını ya da içeride çocuk veya evcil hayvan unutulup unutulmadığını tespit edebiliyor. Bu sistem yeni S80’de sunulmaktadır.

    Yüksek araçlardaki devrilme riskine karşı Volvo, araca daha düşük bir ağırlık merkezi vererek ve otomobilin devrilme hızı ile açısını kaydetmek için jiroskopik algılayıcılar kullanarak yana yatma dengesinin kontrolünü sağlayan bir sistem ile XC90'da bu eğilimi azalttı. Devrilme riski tespit edilirse, DSTC (Dinamik Denge ve Çekiş Kontrolü) gücü kesiyor ve otomobilde dengenin yeniden kazanılması için tekerleklerden birini veya birkaçını frenliyor.

    Çocuklar, vücut oranlarından ve anatomilerinden dolayı bir kaza durumunda yetişkinlere göre çok daha kolay yaralanabilir. Örneğin, dokuz aylık bir bebeğin kafası, vücut ağırlığının yaklaşık olarak yüzde 25'i kadarken, yetişkin bir erkeğin kafası, vücut ağırlığının sadece yüzde 6'sını oluşturur. Bebeklerin yüzleri, başlarının geri kalan kısımları ve beyinlerine göre çok daha küçük olduğundan, kafa oranlarının yetişkinlerden çok daha farklı olduğunu söyleyebiliriz. Bebeklerin kafatası daha ince olduğu için, bebeklerin başlarından yaralanmaları genellikle yetişkinlere göre çok daha tehlikelidir. Vücuttaki diğer kolay incinebilen kısımlar bir kaza anında, emniyet kemerinin kaymasını engelleyen ve dolayısıyla da iç organların hasar görmesini önleyen ama buluğ çağına kadar tam gelişmeyen omurga ve leğen kemiği ve çok hassas olan boyundur. Bu nedenle, küçük çocuklar için arkaya dönük bir çocuk koltuğu, daha büyük çocuklar için de kemerle sabitlenen yükseltici koltuklar önerilir. Arkaya bakan koltuk" fikri kimden çıkmıştır? Otomobillerde çocukları arkaya bakar şekilde taşıma fikri 1960'lara dayanmaktadır. Bu buluşun fikir babası olan Göteborg'daki Chalmers Üniversitesi'nden İsveçli Profesör Bertil Aldman, gemini uzay aracındaki astronotların kalkış sırasında arkaya bakar şekilde oturmalarından esinlenmiştir. Kalkış kuvvetlerinin astronotların tüm sırt ve başlarına dağıtılması için, koltuklar kalıp haline getirilmişti.

    VOLVO ON CALL NEDİR?

    Tüketici ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeyi hedefleyen Volvo, dokuz ülkedeki Volvo kullanıcıları arasında bir araştırma düzenledi. Araştırma, acil durumda polis ya da ambulansa haber verebilmek için kullanılabilecek cihazların her ülkede önemli olduğunu ortaya çıkardı. Bu noktadan hareket eden Volvo, dünyanın ilk fabrikada monte edilen ve otomobile tam olarak entegre SOS sistemi “Volvo On Call”u geliştirdi.

    Tüketici ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeyi hedefleyen Volvo, dokuz ülkedeki Volvo kullanıcıları arasında bir araştırma düzenledi. Araştırma, acil durumda polis ya da ambulansa haber verebilmek için kullanılabilecek cihazların her ülkede önemli olduğunu ortaya çıkardı. Bu noktadan hareket eden Volvo, dünyanın ilk fabrikada monte edilen ve otomobile tam olarak entegre SOS sistemi “Volvo On Call”u geliştirdi.

    Güven ve tasarımla özdeşleşen Volvo, ilkini 2001 yılında gerçekleştirdiği araştırmanın ikincisini bu yıl, Brezilya, İngiltere, İtalya, İsveç, A.B.D, Norveç, İspanya, Güney Afrika ve Tayvan olmak üzere dokuz ülkede tekrarladı.

    Ülkelere göre farklı ihtiyaçların dile getirildiği araştırma sonuçlarında ilk sıraları, patladığında inmeyen lastikler ve SOS (İmdat) sistemi tüm istek listelerinde aldı.

    Volvo On Call, güvenlik esasına dayanan iki paket ile sürücülerin hizmetinde

    Volvo On Call sisteminde güvenliğin esas alındığı, temel ve ek olmak üzere iki ayrı paket bulunuyor. Sistem, sağlık uzmanları tarafından ‘altın saat’ olarak tanımlanan kritik zaman aralığında, yaralının tedavi edilme şansını yükseltirken, kalıcı etkilerin oluşması riski çok düşük düzeye indirilebiliyor.

    Temel paketin kurulu olduğu araçlarda, hava yastığının açılması ya da emniyet kemerindeki ani gerilme durumunda kaza alarmı otomatik olarak devreye giriyor. Alarmı tek bir düğmeye basarak sürücü de kolayca çalıştırabiliyor. Temel paket aynı zamanda, otomobilin arızalanması durumunda yol yardımı isteklerini de kapsıyor.

    Temel pakette, Volvo'nun entegre GSM telefonu ve bir GPS alıcısı ile 5 yıllık hizmet aboneliği yer alıyor ve, aracın sahibinin değişmesi durumunda paket otomobilin yeni sahibi tarafından kullanılıyor.

    Ek pakette ise, otomobil alarmının devre dışı kaldığı otomotik olarak bildiriliyor. Çalınmış otomobilin takip edilmesi ve polisin harekete geçirilmesine imkan tanıyor. Ayrıca anahtar kaybolduğunda aracın kilidinin uzaktan açılmasına olanak sağlıyor. Ek paket, temel paketten farklı olarak aracın sahibine özel.

    Her iki pakette de araçtan otomatik alarm alındığında, hizmet merkezi tarafından gereken yardım hakkında daha ayrıntılı bilgi için araç aranıyor. Eğer araçta bulunan kişilerden cevap alınmazsa polis ve ambulans çağırılıyor. Hizmet merkezi görevlileri, hava yastıklarının açılıp açılmadığını, pencerelerin kapalı, kapıların kilitli olup olmadığını, yakıt deposunda ne kadar yakıt bulunduğunu ve araç içindeki hava sıcaklığı gibi, aracın konumunu ve durumunu tanımlama olanağına sahipler. Bu bilgiler, hizmet merkezinin, olay yerine uygun yardımın en çabuk şekilde ulaştırıldığına emin olmasını sağlıyor.

    “Ağır hastalar ve ciddi kaza geçirmiş kişiler için her dakika önemlidir”

    Volvo Cars Gelişmiş Özellikler Müdürü Joost Van Den Bosch, ağır derecede hasta ya da ciddi kaza geçirmiş kişiler için her dakikanın önemli olduğu belirtiyor. Acil yardımın hayat kurtardığını belirten Joost Van Den Bosch, bu noktadan yola çıkarak Volvo On Call hizmetini oluşturduklarını sözlerine ekliyor.

    Sisteme kayıt olunduğunda, yardımın hiçbir zaman uzakta olmadığını belirten Joost Van Den Bosch, “Adım adım ilerliyoruz. Birkaç yıl içinde Atlantik’i aşıp, A.B.D’de tam ölçekli bir sistem kurmayı ümit ediyoruz” diyerek sözlerine devam ediyor.

    Volvo On Call’un gelecekte daha da geliştirileceğini belirten Joos Van Den Bosch, uzaktan arıza teşhisi yapmak, uzaktan yazılım yüklemek ve yol bilgisi yardımı sağlamak üzerine çalışmalarına devam ettiklerini belirtiyor.

    Volvo On Call Avrupa’da 14 ülkede kullanılıyor

    Volvo, Avrupa Birliği’nde 2009-2010 yılından itibaren geçerli olacak kaza durumlarında kullanılan SOS sistemlerini bugün araçlarına yerleştiriyor.

    “Volvo On Call” hizmeti Avrupa’da Belçika, İngiltere, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve İsveç olmak üzere yedi ülkede, bu ülkelerde yer alan hizmet merkezlerinden 24 saat sunuluyor. Bunun yanı sıra, Danimarka, Norveç, Portekiz, İsviçre, İspanya, Almanya ve Avusturya’da ise, uluslararası bir hizmet merkezinden Volvo kullanıcılarına ulaştırılıyor.

    Volvo’nun güvelik sistemleri kronolojisi. Günümüzde, her otomobilde Volvo'dan bir parça bulacaksınız denmesinin sebebi:

    1944 Güvenlik kafesi
    1944 Lamine ön cam
    1959 Önde üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri
    1960 Dolgu malzemeli kontrol paneli
    1964 İlk arkaya bakan çocuk koltuğunun prototipi
    1966 Önde ve arkada darbe enerjisini emen katlanma bölgeleri
    1967 Arka emniyet kemerleri
    1968 Önde koltuk başlıkları
    1969 Önde üç noktadan bağlantılı, ön gergili emniyet kemerleri
    1970 Volvo Kaza Araştırma Ekibi'nin Kuruluşu
    1972 Arkada üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri
    1972 Arkada çocuk kilitleri ve arkaya bakan çocuk koltuğu
    1973 Katlanabilen direksiyon kolonu
    1974 Enerji emen tamponlar
    1974 Arka dingilin önüne yerleştirilmiş yakıt deposu
    1978 Yükseltici çocuk koltuğu
    1982 Kemerlerin altından kaymayı önleyici ön ve arka koltuklar
    1982 Geniş açılı yan aynalar
    1984 ABS (Tekerleklerin Kilitlenmesini Önleyen Fren Sistemi)
    1986 Yükseğe yerleştirilen fren farı
    1986 Arka orta koltukta üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri
    1987 Sürücü hava yastığı
    1990 Entegre yükseltici çocuk koltuğu
    1991 Yan Darbe Koruma Sistemi (SIPS)
    1991 Ön emniyet kemerlerinin otomatik yükseklik ayarı
    1993 Bütün koltuklarda üç noktadan bağlantılı, ön gergili emniyet kemerleri
    1994 SIPS yastıkları (yan hava yastıkları)
    1997 Devrilmeye Karşı Koruma Sistemi (ROPS) (cabriolet modelleri)
    1998 Boyun Zedelenmesi Koruma Sistemi (WHIPS)
    1998 Hava Perdesi (IC)
    2000 Göteburg'daki Volvo Cars Güvenlik Merkezinin Açılışı
    2000 Bütün çocuk koltukları için ISOFIX bağlantı sistemi
    2000 İki aşamada şişen hava yastıkları
    2001 Volvo Güvenlik Konsept Otomobili (SCC)
    2002 Kapsamlı Devrilmeye Karşı Koruma Sistemi (ROPS)
    2002 Kaza testi için sanal hamile mankenin geliştirilmesi
    2002 Yana Yatma Denge Kontrolü (RSC)
    2003 Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS)
    2003 Arka emniyet kemeri uyarısı (S40 ve V50'de)
    2003 Darbe kuvvetlerini azaltan yeni, patentli, ön yapı
    2003 Bangkok'ta Volvo Trafik Kaza Araştırma Ekibi'nin göreve başlaması
    2004 Su Tutmayan Cam (WRG )
    2005 Bütün yeni Volvo C70'lerde Kapıya Yerleştirilmiş Hava Perdesi'nin (DMIC)sunulması

    Güvenlikte gelecek dönem
    Kazaları öngören ve oluşmasını engelleyen teknolojilere odaklandıklarını söyleyen Volvo Car Güvenlik Direktörü İngrid Skogsmo, “hedefimiz tüm aktif güvenlik sistemlerimizi biraya toplayarak, bu sistemleri araç sahiplerinin co-pilotu statüsüne getirmek. Aracın ön kısmındaki alanı izlemek üzere bir radar sensörü geliştirdik. Sistem, başka bir araca arkadan yaklaşırken sürücünün tepki vermemesi durumunda ön cama yansıyan kırmızı ışık ve uyarı sesi ile devreye giriyor” dedi. İngrid Skogsmo, “Araştırmalar gösteriyor ki, bir araç diğer araca arkadan çarptığında, araç sahibi frene basmıyor. Bunun sebebi büyük olasılıkla, sürücünün ne olacağını anlayacak zamanı olmaması ve bu nedenle kazayı önleme şansının bulunmamasıdır. Bizim aktif güvenlik sistemlerimiz, sürücüyü tehdit edecek bu durumdan kurtarmak için, aracın manevra yapmasına imkan verecek zamanı kazandırdı” diye konuştu.

    Volvo Car Corporation, otomobil ne kadar güvenli olsa da trafiğin durumu ne kadar kontrol altında tutulsa da güvenliğin her zaman insan faktörüne bağlı olduğu bilinciyle hareket etmektedir. Ayrıca sürücünün uyanık olması, zor koşullarda hızlı kararlar alabilmesı ve yorgunluğa asla izin vermemesi de çok önemlidir.
    Amaç insan gözünü güçlendirmek

    Kalabalık sokaklar ve yeni iletişim araçlarının tümü sürücünün dikkatini dağıtan unsurlardır. Volvo Car Corporation, sürücünün hangi bilginin önemli olduğuna karar vermesine yardımcı olmak için, otomobillerini, trafiği insan gözünden daha hızlı okuyan, gelişmiş teknolojide cihazlarla donatıyor. Volvo Car Corporation tarafından geliştirilen ve çalışma aşamasında bulunan aktif güvenlik sistemleri, herhangi bir tehlikeye karşı uyarıyor ve çarpışmanın önlenmesi için yeterli zamanın olmaması halinde harekete geçebiliyor.

    Birçok aktif güvenlik sistemi üzerinde çalışmalarına devam eden Volvo Car Corporation’ın, yakında üretime geçeceği bazı ürünler şunlardır:

    Gece görüşü: Kızıl ötesi ışınlar karanlıktayken sürücüye daha uzun ve daha geniş bir görüş alanı sağlar. Siyah ve beyaz bir görüntü, gösterge tablosunun üzerinde bulunan açılıp kapanabilir cam bir ekran üzerine yansıtılır.

    Sabit göz konumu: Otomobil, koltuğu, pedalları, direksiyon simidini ve kontrolleri ayarlayarak sürücünün gözlerinin daima optimum görüşü elde edecek noktada olmasını sağlar.

    Bu da Volvo'nun güvenlik konsept otomobili. Dünyada henüz güvenlik konsept otomobili yaratan başka bir firma olmadı.

     [DH]   V O L V O    for   L I F E

     [DH]   V O L V O    for   L I F E


    Acil Şerit Yardımı, kamera ve radar teknolojisini kullanarak, karşıdan gelen araçlar ile sürücülerin şerit disiplini için öndeki yolu izler. Otomobil karşıdan gelen trafiğe doğru sürüklenmeye başlarsa, sesli bir uyarı devreye girer. Sürücüden bu uyarıya hiçbir tepki gelmezse, otomatik olarak direksiyon kuvveti uygulanarak sürücünün kendi şeridine geri dönmesi sağlanır.

    Yeni nesil güvenlik sistemi, sadece araç sahibi için yüksek güvenlik sağlamakla kalmayıp diğer aracı ve içindeki yolcuları da koruyor. Sistem, arka taraftan çarpışmaları önleyerek, diğer araçtaki yolcuların öne fırlamaları ile oluşabilecek yaralanmaları ve maddi hasarı da engelliyor. Geliştirdiği güvenlik sistemlerini, yeni modellerine entegre edecek olan Volvo Car Corporation, tüm sürücüler için kazançlı bir durum yaratmayı amaçlıyor.

    Driver Alert System (Sürücü Alarm Sistemi)’nde ani ve hatalı şerit değiştirme durumunda alarm sesi devreye giriyor. Böylece sistem sürücüyü göz kapakları kapanmaya başlamadan önce uyarıyor. Driver Alert Sistemi, yorgunluktan ileri gelen kazaları önlemede önemli avantajlar sağlıyor.
    Emergency Lane Assist System (Trafik Şeridi Acil Durum Destek Sistemi)’nde kamera ve radar kullanılarak Volvo otomobilin üzerine doğru gelen araçları izliyor ve uyarı veriyor. Sürücünün uyarı sinyaline zamanında tepki vermemesi durumunda sistem, otomobili şeridine sokmak için ilave direksiyon döndürme kuvveti uyguluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 24 Kasım 2006; 1:55:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    BMW ile kapışma videosu güzelmiş. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama iyi düşünce, hazırlanışı ve başlangıç kısmına koptum
    Listemize sizi de ekleyelim mi? Bunun için bize ek olarak aracınızın rengini ve sakıncası yoksa bulunduğunuz ili yazmanızı rica ediyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black
    benim araçta 2.0t s40 otomatik şanzıman , 2000model , ilgilenirseniz videoları you-tube da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=H9wbB-J4Wno
    benim nickimi tıkladığınızda diğer videolarımada ulaşabilirsiniz, belki şu an yaptığım forum kurallarına uymuyor ama ben kendi aracımı tanıtmak için bu şekilde bir yönlendirme yapıyorm




    tabi ekleyin, bmw e30 325 ve yüklü bir araçmış , ben 320 stock zannederek kalktım 2.5boy fark yedim, ama en azından rakibim olan 320yi geçebileceğimii anladım bu karşılaştırmadan, aracın rengi siyah , bulunduğu il antalya




  • quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black


    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    BMW ile kapışma videosu güzelmiş. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama iyi düşünce, hazırlanışı ve başlangıç kısmına koptum
    Listemize sizi de ekleyelim mi? Bunun için bize ek olarak aracınızın rengini ve sakıncası yoksa bulunduğunuz ili yazmanızı rica ediyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black
    benim araçta 2.0t s40 otomatik şanzıman , 2000model , ilgilenirseniz videoları you-tube da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=H9wbB-J4Wno
    benim nickimi tıkladığınızda diğer videolarımada ulaşabilirsiniz, belki şu an yaptığım forum kurallarına uymuyor ama ben kendi aracımı tanıtmak için bu şekilde bir yönlendirme yapıyorm




    tabi ekleyin, bmw e30 325 ve yüklü bir araçmış , ben 320 stock zannederek kalktım 2.5boy fark yedim, ama en azından rakibim olan 320yi geçebileceğimii anladım bu karşılaştırmadan, aracın rengi siyah , bulunduğu il antalya


    walla o aracın stock olmadığı her halinden belli adam iyi kandırmış seni kusura bakma :) Motor güçleri aynı olan BMW modellerini turbosu nedeniyle aracın geçebilir, hatta çoğu 3000cc araçlarıylada yarışabilir, fakat 3500-4000 ve üzerine çıkınca BMW'ler toz yutturur dikkat :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WaRToX


    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black


    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    BMW ile kapışma videosu güzelmiş. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama iyi düşünce, hazırlanışı ve başlangıç kısmına koptum
    Listemize sizi de ekleyelim mi? Bunun için bize ek olarak aracınızın rengini ve sakıncası yoksa bulunduğunuz ili yazmanızı rica ediyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black
    benim araçta 2.0t s40 otomatik şanzıman , 2000model , ilgilenirseniz videoları you-tube da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=H9wbB-J4Wno
    benim nickimi tıkladığınızda diğer videolarımada ulaşabilirsiniz, belki şu an yaptığım forum kurallarına uymuyor ama ben kendi aracımı tanıtmak için bu şekilde bir yönlendirme yapıyorm




    tabi ekleyin, bmw e30 325 ve yüklü bir araçmış , ben 320 stock zannederek kalktım 2.5boy fark yedim, ama en azından rakibim olan 320yi geçebileceğimii anladım bu karşılaştırmadan, aracın rengi siyah , bulunduğu il antalya


    walla o aracın stock olmadığı her halinden belli adam iyi kandırmış seni kusura bakma :) Motor güçleri aynı olan BMW modellerini turbosu nedeniyle aracın geçebilir, hatta çoğu 3000cc araçlarıylada yarışabilir, fakat 3500-4000 ve üzerine çıkınca BMW'ler toz yutturur dikkat :)


    yok ya ben haleflerimi hallediyorum yeterli bana , 320 dir 520dir onlar tamam, 325i t4 e 330u t5 e , M serisinide S60R a havale ediyorum.

    benim merak ettiğim s40N ilk çıktığı zaman R modeli gelecek diye bir dedikodu vardı. hala bu model hakkında bir bilgi yok, C30içinde R modeli düşünüyorlarmış 250hp olacağı konusunda bilgiler var




  • quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black


    quote:

    Orjinalden alıntı: WaRToX


    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black


    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    BMW ile kapışma videosu güzelmiş. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama iyi düşünce, hazırlanışı ve başlangıç kısmına koptum
    Listemize sizi de ekleyelim mi? Bunun için bize ek olarak aracınızın rengini ve sakıncası yoksa bulunduğunuz ili yazmanızı rica ediyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: djarume black
    benim araçta 2.0t s40 otomatik şanzıman , 2000model , ilgilenirseniz videoları you-tube da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=H9wbB-J4Wno
    benim nickimi tıkladığınızda diğer videolarımada ulaşabilirsiniz, belki şu an yaptığım forum kurallarına uymuyor ama ben kendi aracımı tanıtmak için bu şekilde bir yönlendirme yapıyorm




    tabi ekleyin, bmw e30 325 ve yüklü bir araçmış , ben 320 stock zannederek kalktım 2.5boy fark yedim, ama en azından rakibim olan 320yi geçebileceğimii anladım bu karşılaştırmadan, aracın rengi siyah , bulunduğu il antalya


    walla o aracın stock olmadığı her halinden belli adam iyi kandırmış seni kusura bakma :) Motor güçleri aynı olan BMW modellerini turbosu nedeniyle aracın geçebilir, hatta çoğu 3000cc araçlarıylada yarışabilir, fakat 3500-4000 ve üzerine çıkınca BMW'ler toz yutturur dikkat :)


    yok ya ben haleflerimi hallediyorum yeterli bana , 320 dir 520dir onlar tamam, 325i t4 e 330u t5 e , M serisinide S60R a havale ediyorum.

    benim merak ettiğim s40N ilk çıktığı zaman R modeli gelecek diye bir dedikodu vardı. hala bu model hakkında bir bilgi yok, C30içinde R modeli düşünüyorlarmış 250hp olacağı konusunda bilgiler var


    Güzel kardeşim aslında iyi hoş yani Volvo'da gerçekten performanslı araçlar üretiyor fakat BMW ve Mercedes le yarışabilecek düzeyde olmadığı açıkca ortada.. Adamlar 5000 6000cc motor koyuyor, 500 600bg dayıyor tabikide 2500 motor 300bg bir araç olan S60R ın rekabet şansı kalmıyor.. Gerçi önemli olan düşük motorla iyi performans yakalamak, Volvo'da bunu S60R da başarmış çünkü 2500cc 300bg le 5.7 saniyede 0-100km gerçekten iyi bir değer.. BMW Mercedes bu değerleri 4000 5000cc motorlarla yakalayabiliyor.. Fakat sonuçta 3000 motorlu bir 3 serisi araç S60R dan 0.1 saniye önde, bu okadar büyük bir fark değil fakat bu fark Volvo'nun en performanslı arabası ve BMW nin standart bir modeli arasında.. Yani M serisi flnda değil.. Mercedes AMG ve Bmw M serisiyle R serisi açıkca yarışamıyor, 0-100km de aralarında 1sn gibi açık bir fark değil.. Bir sürücü için çok fark olmayabilir belki, fakat yinede Volvo'nunda bu yarışta yerini alması ve en azından 5sn altında değerler yakalayan motor seçenekleri koyarak R serisini yakalaması gerektiğini düşünüyorum.. Bu arada ne alaka şimdi niye yazdın bunu derseniz, R serisine 250 bg C30 R gelicek dendiği için bi an isyan ettim niye 400bg değil diye :D işte burdan bunları yazmak geldi aklıma...




  • Yalnız bu arada teknik verileri inceledimde, Volvo gibisini başarını yok.. 2500cc 300bg 5 silindirli motorla 5.7 saniye aslında iyi bir değer.. Diğer markalar söz konusu değerleri V12 V8 4000cc+ 400bg+ motorlarla yakalamışlar.. Büyük bir teknik başarı bence Volvo'nun R serisi..
  • volvo nedense supersport olayına giriş yapmıyor seri üretim araçlarıyla, çünkü hitap ettiği kitle farklı. Yoksa hiçbir firma için güçlü araç üretmek zor deil, ki volvo gibi turbo kullanan bir firma için oldukça kolay, ilk N serisi çıktığında 2007de N serisine R geliyor diye duymuştum, ve s40 ın o kasasına R motoru ve R turbosu nasıl gidecek diye meraklandım ama sonraki takiplerimde hiçbir bilgiye rastlayamadım. Gönül istiyor volvoda 4-4.5lt, yüksek psi basınçlı bir turbo üretsin ama adamların amaçları arasında yok onlar için 300hp lik bir awd olan s60r tatminkar, ama ya bizi tatmin etmiyosa:D ,
    s60R 4çeker ve turbosuyla M serisine tehlike yaratır, M5 le aşık atamasada M3 e46 yı ağlatır baya , hatta 400metrede üstün gelebileceğini tahmin ediyorum,

    bide şöyle güzel bir yanı var s60r ın , fabrika verisi 5.7sn test verisi 5.6sn:) ve 400metre zamanı 13.8sn , buda çok iddialı bir rakam, yalnız negatif yönlere de bakmak gerekirse, focus st den daha kötü bir test zamanı var, yani virajlarda spor araba kadar tutamıyor kendini, tabi bunda süspansiyon seçeneklerinin de rolü var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djarume black -- 24 Kasım 2006; 21:31:28 >




  • konuya katkıda bulunmak açısından birkaç mod.lu volvo resmi ekliyorum

     [DH]   V O L V O    for   L I F E


     [DH]   V O L V O    for   L I F E
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye uğramadım bende de yaklaşık 4 aydır 850 GLT var 95 model lacivert ve volvoyu hic tanımıyorum ankarada ikamet ediyordum aracı alınca tayin cıktı Rize'ye servis durumu malum en yakını 1100 km ötede.Aracın buraya geldikten sonra ABS SRS iptal TRACS lambası yanıyor bunun manası nedir,kasetcaları enter code diyo kodu nerden nasıl buluruz...........Markanın servis durumu nasıl illa servistemi tamir bakım yapılmalıdır tavsiyeler öneriler nedir yani anlıyacanız dostlar bu aractan ziyadesiyle memnunum ama volvonun TR'ye ilgisizliği yüzünden muzdarip olduk yeni volvo sahibi birine yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen dostlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR

    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye uğramadım bende de yaklaşık 4 aydır 850 GLT var 95 model lacivert ve volvoyu hic tanımıyorum ankarada ikamet ediyordum aracı alınca tayin cıktı Rize'ye servis durumu malum en yakını 1100 km ötede.Aracın buraya geldikten sonra ABS SRS iptal TRACS lambası yanıyor bunun manası nedir,kasetcaları enter code diyo kodu nerden nasıl buluruz...........Markanın servis durumu nasıl illa servistemi tamir bakım yapılmalıdır tavsiyeler öneriler nedir yani anlıyacanız dostlar bu aractan ziyadesiyle memnunum ama volvonun TR'ye ilgisizliği yüzünden muzdarip olduk yeni volvo sahibi birine yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen dostlara şimdiden teşekkürler.


    Kardeş radyo ufak bir problem, aracın kılavuzuna ilişkin ufak bir kağıtta radio code olarak bulacaksın kodu.. 4 haneli kodu radyoya girdiğinde o açılır, problem olmaz.. Fakat ABS SRS işi biraz sakat bir durum, TRACS lambası dediğin hangisi oluyor tam anlayamadım fakat turuncu kayma işaretini diyorsun sanırım.. Oda stabilite sisteminin devre dışı kaldığını belirtiyor demektir.. Radyonun kod sorması elektrikle ilgili bir problem gibi gözüküyor, akü fln değiştirdiysen ondan olmuş olabilir, yada aracında elektriksel yada beyinde bir problem var demek.. ABS yi biliyosundur zaten, SRS'de airbag leri temsil ediyor.. Aracının tüm elektronik güvenlik sistemleri devre dışı kalmış neredeyse.. Bu garip bir durum, bence servise göstermen gerekiyor.. Tahminimi sorarsan, ya akü değiştirmene, yada bir elektrik problemine bağlı araç beyninde bir hata ortaya çıkmış gibi gözüküyor.. Korkman gerekmez, ufak bir yazılım işiyle hallolur sanıyorum.. Fakat en kısa zamanda servise göstermen gerekiyor.. Herhangi bir servis yapamaz, çünkü Volvo araçlarının özel yazılımı gereklidir, bu nedenle başkalarına kurcalatma..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WaRToX


    quote:

    Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR

    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye uğramadım bende de yaklaşık 4 aydır 850 GLT var 95 model lacivert ve volvoyu hic tanımıyorum ankarada ikamet ediyordum aracı alınca tayin cıktı Rize'ye servis durumu malum en yakını 1100 km ötede.Aracın buraya geldikten sonra ABS SRS iptal TRACS lambası yanıyor bunun manası nedir,kasetcaları enter code diyo kodu nerden nasıl buluruz...........Markanın servis durumu nasıl illa servistemi tamir bakım yapılmalıdır tavsiyeler öneriler nedir yani anlıyacanız dostlar bu aractan ziyadesiyle memnunum ama volvonun TR'ye ilgisizliği yüzünden muzdarip olduk yeni volvo sahibi birine yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen dostlara şimdiden teşekkürler.


    Kardeş radyo ufak bir problem, aracın kılavuzuna ilişkin ufak bir kağıtta radio code olarak bulacaksın kodu.. 4 haneli kodu radyoya girdiğinde o açılır, problem olmaz.. Fakat ABS SRS işi biraz sakat bir durum, TRACS lambası dediğin hangisi oluyor tam anlayamadım fakat turuncu kayma işaretini diyorsun sanırım.. Oda stabilite sisteminin devre dışı kaldığını belirtiyor demektir.. Radyonun kod sorması elektrikle ilgili bir problem gibi gözüküyor, akü fln değiştirdiysen ondan olmuş olabilir, yada aracında elektriksel yada beyinde bir problem var demek.. ABS yi biliyosundur zaten, SRS'de airbag leri temsil ediyor.. Aracının tüm elektronik güvenlik sistemleri devre dışı kalmış neredeyse.. Bu garip bir durum, bence servise göstermen gerekiyor.. Tahminimi sorarsan, ya akü değiştirmene, yada bir elektrik problemine bağlı araç beyninde bir hata ortaya çıkmış gibi gözüküyor.. Korkman gerekmez, ufak bir yazılım işiyle hallolur sanıyorum.. Fakat en kısa zamanda servise göstermen gerekiyor.. Herhangi bir servis yapamaz, çünkü Volvo araçlarının özel yazılımı gereklidir, bu nedenle başkalarına kurcalatma..


    Radyonun kodu eski sahibinde olmalı. Setin kablolarını çıkarıp taktığında da kodu soruyor. Bir ihtimal Volvo'da da kayıtlı olabilir. En son çare şifre kırdırmak.




  • Arkadaslar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kullanma klavuzum olmadığı için bulamadım.
    2002 V40 da orjinal lastik ebatlarını bilen varmı?
    benim aractakiler 195/60/R15 88V olarak takılı. ama stepne sıfır ve ebat 175/65/R15.
    Sizinde stepneleriniz farklımı?
    Tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.