Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.815
Cevap
73
Favori
261.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi birebir kıyaslama yapmak doğru değil. Kullanım alışkanlıklarını ve bazı durumları izah etmeye çalıştım. Kombi kazan sıcaklığım 60C. OT olduğu için onu hiç oynamıyorum. OT kazan sıcaklığını kendisi ayarlıyor. Reglaj için de iyi ısınan yerleri (mutfak ve koridorlar kare taş olduğu için iyi ısınıyor. Ayrıca kombi’ye yakın konumdalar. Bir de uzak odalara borular koridordan da geçiyor olabilir, emin değilim.) kısıp kombi’ye uzak odaları sonuna kadar açacağım. Bir de kollektörden açma kapamayı sadece sıcak su için mi yapmak gerek yoksa hem sıcak hem soğuk su vanası için mi yapmak gerek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaelmaslim -- 19 Aralık 2018; 10:51:32 >
  • karaelmaslim K kullanıcısına yanıt
    sadece gidiş kısmını kısmanız yeterli
  • karaelmaslim K kullanıcısına yanıt
    Camların buğulanmasının sebebi sıcak havayla soğuk havanın karşılaşmasıdır. Yani yoğuşma yapmaktadır. ya o odalara dışarıdan daha çok soğuk geliyordur veya o oda daha sıcak oluyordur.
  • Merhabalar alt kat 115 üst kat 60 m2 dublex satın aldım ve 3 aydır oturuyorum. yerden ısıtma sistemi mevcut ve bina ısı yalıtımlı. kombi Demirdöküm Nitromix Yoğuşmalı Kombi P35 35kw. yerler müteahhitin dediğine göre mutfak hariç yerden ısıtmaya uygun parke döşemesi var.alt kat salon ve üst kat antre ısınıyor, banyo havlupan on numara ısınıyor son olarak odanın biri ısınmıyor. oda 15m2 bir fransız cam var üstü açık terasa bakıyor ve tam karşısında normal tek açılır cam mevcut. tesisatı yapanlara tesisatı temizlettim ve havanın olmadığını da söylediler. işin enteresan tarafı iki ısınmayan oda da kolektörün son giriş ve çıkışı ev ısınamayınca camlarda buğu da oluşuyor doğal olarak. nem ve rutubette cabası. resimleri ek de mevcuttur.buru durumda ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.YERDEN ISITMAYERDEN ISITMA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shephardfreeman

    Merhabalar alt kat 115 üst kat 60 m2 dublex satın aldım ve 3 aydır oturuyorum. yerden ısıtma sistemi mevcut ve bina ısı yalıtımlı. kombi Demirdöküm Nitromix Yoğuşmalı Kombi P35 35kw. yerler müteahhitin dediğine göre mutfak hariç yerden ısıtmaya uygun parke döşemesi var.alt kat salon ve üst kat antre ısınıyor, banyo havlupan on numara ısınıyor son olarak odanın biri ısınmıyor. oda 15m2 bir fransız cam var üstü açık terasa bakıyor ve tam karşısında normal tek açılır cam mevcut. tesisatı yapanlara tesisatı temizlettim ve havanın olmadığını da söylediler. işin enteresan tarafı iki ısınmayan oda da kolektörün son giriş ve çıkışı ev ısınamayınca camlarda buğu da oluşuyor doğal olarak. nem ve rutubette cabası. resimleri ek de mevcuttur.buru durumda ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.YERDEN ISITMAYERDEN ISITMA
    Kullandığınız Demirdöküm Nitromix-P35 üst segmen kaliteli bir kombi ve fazlası fazlası ile normal şartlar altında evinize fazlası ile yeterli gelmesi gereken bir cihaz.
    Eğer sadece 1 odada sorun yaşıyorsanız size reglaj yapmanızı öneririm.

    Zeminden ısıtma sistetmleri tamamen kapalı kutu olduğundan döşeme metrajı da döşeme şekli de odanın ısınmamasına etken nedenlerden biri olabilir.
    Siz, ilk etapta reglaj yaparak sorunun düzelip düzelmediğini gözlemleyin.
    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 28 Aralık 2018; 15:53:40 >
  • Alt kat salon (yani en büyük oda) üst katta da bahsetmiş olduğum bir odada oluyor aynı durum. reglaj denedim fakat aynı sorun devam ediyor. hatta bütün kolektörleri kapatıp soğuk olan boruyu yerinden çıkarıp sirkülasyon var mı yok mu diye denedim. giriş vanasını açtığımda sirkülasyon oluyor ve basınçlı geliyor ama yerine taktığımda yine aynı sorun. işin garip olan kısmı aynı kolektör ve en sağdaki çıkış da olması. ve kolektörün o kısmı diğer kısımlarından 8 derece düşük olması. sanki tıkanıyor kalıyor su orada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shephardfreeman

    Alt kat salon (yani en büyük oda) üst katta da bahsetmiş olduğum bir odada oluyor aynı durum. reglaj denedim fakat aynı sorun devam ediyor. hatta bütün kolektörleri kapatıp soğuk olan boruyu yerinden çıkarıp sirkülasyon var mı yok mu diye denedim. giriş vanasını açtığımda sirkülasyon oluyor ve basınçlı geliyor ama yerine taktığımda yine aynı sorun. işin garip olan kısmı aynı kolektör ve en sağdaki çıkış da olması. ve kolektörün o kısmı diğer kısımlarından 8 derece düşük olması. sanki tıkanıyor kalıyor su orada.
    Zeminden ısıtmalar maalesef dediğim gibi KAPALI KUTU. Sizin bahsettiğiniz sorun da olabilir, zemine yeterli metrajda döşeme yapılmamış da olabilir. TR'de doğru dürüst ısı yalıtım/ısı kaçak hesabı yapıp yerden döşeme yapan pek yoktur.
  • shephardfreeman S kullanıcısına yanıt
    bütün vanaları kapattığınız halde hala bir ısınma yoksa tessisatta sorun olma ihtimali yüksek
    şunu yaptınız mı
    tüm vanaları kapatıp sadece sorun olan vanayı açın hava purjöründen mavi taraftakınden sıcak su gelip gelmediğini kontorl edin hat çok uzun olabilir bu yüzden ısınmıyordur. başka bir kollektör var mı sizde sadece bu kadar üst kat için ayrı bir kollektçr
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Bemim evi yapan tesisatcı olan kişiler mavi olani sıcak su giriş kırmızı olanı dönüş olarak ayarlamış. Bütün vanaları kapatıp sorunlu olan odanın dönüş vanasını hortumunu çıkartıp açtığımda borudan su geliyor. Fakat kolektor e b taktığımda değişen birşey olmuyor. Havasini da alıyorum sudan başka birşey çıkmıyor. Sirkülasyon motoru yetersiz mi geliyor diyorum kendimce. Çünkü boşta iken borudan su geliyor kolektore takıldığında basınçtan itiş gücü yetmiyor mu acaba. O odadaki boruda kırılma olması imkansız geliyor çünkü aynı durum yan komşumda da aynısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shephardfreeman -- 30 Aralık 2018; 17:23:52 >
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Bemim evi yapan tesisatcı olan kişiler mavi olani sıcak su giriş maviler dönüş olarak ayarlamışlar. Bütün vanaları kapatıp sorunlu olan odanın dönüş vanasını hortumunu çıkartıp açtığımda borudan su geliyor. Fakat kolektor e b taktığımda değişen birşey olmuyor. Havasini da alıyorum sudan başka birşey çıkmıyor. Sirkülasyon motoru yetersiz mi geliyor diyorum kendimce. Çünkü boşta iken borudan su geliyor kolektore takıldığında basınçtan itiş gücü yetmiyor mu acaba. O odadaki boruda kırılma olması imkansız geliyor çünkü aynı durum yan komşumda da aynısı.
  • Merhaba yaklaşık bir yıldır yerden ısıtma sistemi kullanıyorum evim 100+100 m2 şeklinde müstakil dubleks kombim Ariston genius premium 35 kW Kombiyi 38-40 derece de kullanırken ev üst kat 19-20 alt kat 22 felan oluyor bu ay 320m3 bir sarfiyatı olmuş 500 lira gibi bir maliyet öyle aman aman bir ısınma olmamasına rağmen çok değilmi sizce birde kombiyi 45 Tr yaksam yakıt çok artarmı kombi yoğurmal yapacağı için aynı mı yakar yardımcı olursanız sevinirim.
  • shephardfreeman S kullanıcısına yanıt
    merhaba bazen vana takılı kalabiliyor ben bunu yaşamıştım ve sonunda debili kolektör alınca fark ettim sirkülasyonun çok zayıf olduğunu ve söktüğüm kolektör den bir vana ile değiştirdim sorun çözüldü size tavsiyem kullanmadınız vanalarla 2 sinide değiştirin zaten sökünce belli oluyo çalışmadıkları sökülecek vanaları açık pozisiyona getirin söktükten sonra fikir sahibi olursunuz neden bahsettiğimi.yerden ısıtma işini ciddi firma yapmadıysa maalesef konfor yerine işkence hali alabiliyor ,yeni yaptıracak olanlar mutlaka ciddi firma proje 1 m2 en az 10 metre boru dış duvar kenarları ve pençere önleri 5 cm aralıkla döşenir iç duvar 15 cm kadar çıkar ve her halka 80 metre boruyu kesinlikle aşmamalı kurallar bunlardır uymayan sonra başlar forumları gezmeye çare aramaya girişir fakat çare yoktur artık , araştırma uygulamadan önce başlar sonra değil yerden ısıtma ciddi bir yatırımdır telafisi yoktur panelli sistem gibi yok bir radiatör buraya ek yok oraya ek sorunu çözüyorsun ama yerden ısıtma öle değil maalesef.Ben 3 firma teklifi geri çevirdim bu yüzden yok 1 m2 6 metre boru döşeyecekmiş ya adama diyosun para ile değil mi neyse ödeyecem ama adam sabit fikirli illa 6 metre de ısrar ediyo böle adamlarla hiç muhatap olmayın özelikle yok bura ege bölgesi orası almanya orda 10-12 metre olur ama burda 6 olur dedimi kovun gitsin.
  • merhaba. benimde yerden ısıtma dublex 120 m2 bir evim var kombi baymak lambert fx. benim sorunum ben bu kombiyi 55 dereceye getiriyorum ancak kombi yerden ıstımanın suyunu 40 derece civarında tutuyor. şöyle örnek vereyim ilk ateşlediğinde suyu 55-60 kadar ısıtıp dağıtıyor sonra durduğunda sistemdeki suyun aıcaklığını gösterdeğinde 40 derece gösteriyor. servisi çağırdım bormal diyor.

    normali ben kaç dereceye alırsam merkez sıcak suyun o derece olması gerekmiyormu? musluk ve duşta sıcak su konusunda sıkıntı yaşamıyorum
  • liberta50 L kullanıcısına yanıt
    merhaba ısınıyorsun demi problem yok benim 45c ayarlı saat 4.00-23.00 arası 23c ve 23.00-4.00 21,5c yıllardır böyle ısınıyorsan konforlu şekilde devam et bir şeye bakma.yok gidiş böle geliş öyle işlerle kafanı karıştırma tabi ki çıkış ile giriş arasında fark olacak sonuçta evin tabanını bir kocamam radiatör olarak görün , normal her şey yoğuşmalı kombi yerden ısıtmada 40-45c yeterli dir, 45 c ayarlayın ve bakmayın ben aydan aya faturaya bakarım sadece , bazı arkadaşlar neredeyse kombinin önünde nöbet tutuyorlar anlam veremiyorum hele bir arkadaşım var Kombici_Olduk zamanında baya konuştuk baya yazıştık hala devam ediyor ne kazandı bana da bilgi verse sevinirim.
  • haklısın dostum ama beni korkutan ben kombiyi 55 dereceye almadan. sistemin sıcaklığı 40 dereceyi bulmuyor. yerden ısıtmada da 40-45 dereceyi geçmeyin diyor sorduklarım. bu benim 55 kombi derecesi ile 40 sistem sıcaklığı eşde etmem ilerde başıma iş açarmı yerden ısıtmada sorun cıkarırmı ilerde kafam oraya takıldı
  • liberta50 L kullanıcısına yanıt
    45 dereceye ayarla ev ısınıyorsa neyi dert ediyorsun termostat yok mu ayarla bak keyfine gerisi hikaye.benim kombi sabah devreye saat 4,00 te girer ve ve hava durumuna göre saat 8-9 kadar çalışır ve 23 dereceyi buldu mu kapanır yine ertesi güne kadar bende durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 1 Ocak 2019; 19:21:34 >
  • mac14 M kullanıcısına yanıt
    yeni yılın kutlu olsun abi

    görünmüyordun uzun zamandır :)

    bana da iyi sallamışsın :D

    abimin söylediklerini dikkate alın özellijle de yeni yaptıracak olanlar yoksa bizim gibi uğraşır durursunuz :)

    benim için artık eğlence hobi oldu kafama göre takılıyorum ama yaklaşık olarak senin gibi kullanıyorum
    yaptım ayarı termostat kafasına göre takılıyor.

    şöyle iyi bir paramolsa ama danfoss yapacağım her pdaaya termostat falan süper olurdu :D
    zengn olsam acımam :D
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    senin de kardeşin yeni yılın kutlu olsun sağlık ve istedin gibi bol kazanç olsun da şu danfos u al
  • mac14 M kullanıcısına yanıt
    abi danfoss lrik diye bir şeyvar
    internet kontorllü falan ama her odaya termostat falan
    odaya taktıkları termostatın hassasiyeti ile ilgili bir bilgi yok

    dediğin gibi 10 m boru olsa var ya süper sıcaklık olur her yer sıcak olur da işte
    yaptılar uğraşıyoruz bir daha ev alırsam her şeyi kendim yapacağım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

    abi danfoss lrik diye bir şeyvar
    internet kontorllü falan ama her odaya termostat falan
    odaya taktıkları termostatın hassasiyeti ile ilgili bir bilgi yok

    dediğin gibi 10 m boru olsa var ya süper sıcaklık olur her yer sıcak olur da işte
    yaptılar uğraşıyoruz bir daha ev alırsam her şeyi kendim yapacağım :D
    ah be kardeşim ben neleri araştırdım kıl olduğum için biliyon maalesef tr de bunları yapacak kalitede usta şirket çok az bir elinin parmağını geçmez o yüzden tekrar olmasın ama tavsiyem şudur her halka 80 metre boru her metrekareye 10-12 metre boru gerisini boş verin o nasılsa ısınacak ama metre kareye 6 metre boru ile olmuyor bu iş maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.