Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
154
Favori
359.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bosch ile konuştum kablosuz olarak yeni bir model çıkartılmış tr 24-rf diye diğerleri toplatılmış. bilmiyorum neden.

    bosch classic kombi kullanıyorum. hala bir oda termostatı alamadım. modülasyonlu istiyorum fakat desteklemiyor sanırım kombim..
  • yeni.üye kullanıcısına yanıt
    İncelememi buraya da kopyalıyorum. Üstatlarında söyleyecekleri belki yanlış düşündüğüm yer varsa düzeltecekleri varsa öğreneyim diye.

    Hem de orda atıl kalmış, halbuki oda termostatı seçimi konusunda yeri var kendisinin


    "Öncelikle ilk linkini verdiğiniz sitede "İnsan vücudu ortam sıcaklığında oluşan 1,5°C ile 2,0°C arasındaki değişiklikleri hissedebilir. Dolayısıyla, odanızdaki sıcaklık yaklaşık 1,5°C düştüğü anda bunu hissetmeye başlarsınız." yazmışlar. Pratik hiç öyle değil. Ben 21-22, 22-23, 23-24 ve hatta dün test yaparken 24.8 ile 24.1 i bile algıladım. Çünkü birinde sıcak hissedip rahatsız olurken diğerinde rahattım. Üzerimde aynı kıyafetler varken ve dinlenme, TV izleme modundayken. Hele ki eşim 22 dercede rahat oturabilirken 21.5 ta üşümeye 21 de donmaya başlıyor (Evet normal insanlara göre bira dayanıksız.) Ama bu durum ne kadar hassas olduğumuzun göstergesi. Dolayısıyla sitede bu varsayımdan yola çıkarak yaptıkları tüm tespitler hatalı duruma düşmüş oluyor. Çünkü varsayımları yanlış.

    İkinci olarak paylaştığınız testte de tutarsızlıklar var. Hassiyetleri farklı cihazlar arasında yapılan test sonuçları gerçek sonuçlardır şeklinde değerlendirilemez. Sonuç kısmına yazdıkları metindeki şu cümle doğru. "Modülasyonlu bir kombinin kontrol şemasını iyileştirerek önemli ölçüde tasarruflar sağlayabilirsiniz." İlk kulandıkalrı mekanik bir oda termostatı. En azından odanın aşırı ısınmasını engelleyerek yine de tasarruf sağlar. Kötü de olsa ot olmamasından iyidir. Aynı hassasiyette ki tahminimce 0.5, elektronik bir ot doğalgaz bakımından yüzde 10 daha iyi sonuç vermiş. Modülasyonlu ve şemadan rahatlıkla anlaşılabileceği gibi 0.1 hassasiyetinde ot yüzde 14 daha iyi sonuç vermiş. Elektirik anlamında ise yüzde 204 oranında harcamış. Bu da pompa ömrünü kısaltacak, bunun hesabı ayrı bir konu. Konfor üst düzeyde.

    Bir de kazan suyu sıcaklığı olarak ne kullanıldı yazmamışlar. Bu da çok önemli.

    Test sonuçlarını dediğiniz gibi evrensele çevirdiğimizde ve mekanik termostatı yüzde 100 kabul ettiğimizde

    hassasiyet. doğalgaz elektirik
    Mekanik Termostat 0.5 100 100
    Elektronik Termostat. 0.5 93 96
    Modülasyonlu Termostat 0.1 86 204 (dolayısıyla pompa 204)

    olarak karşımıza çıkıyor. Bence Aç/kapa bir ot yi 0.2 hassasiyetle kullandığımızda hem aşırı dur kalkları engellemek, hem doğalgaz tasarrufunu arttırmak, hem de konforu arttırmak elimizde. Kazan suyu da doğru ayarlanarak kullanılan hassas bir ot ile modülasyonlu ot karşılaştırıldığında (keşke karşılaştıran olmuş olsa da paylaşsa) aradaki fiyat farkını ne kadar zamanda çıkartabilir bilmiyorum. Hele bir de modülasyonlu olanın hassiyeti düşük ise bence karından çok zararı olacaktır.

    Bir de şu önemli. Evinizdeki tesisat ne kadar doğru. Şurda benim 3 günde öğrendiğim bilgilerden bihaber olan kaç tane usta var. Bilip yapmayanı,ucuza kaçalı ayrıca suçlu. Özenle yapan ustalara da teşekkür ederim. Kaçımızın evi gerçekten projelendirilme esnasında santim santim ölçüldü, hesaplandı. Misal benim evim 122 metrekare. Kullanılan petek uzunluğu 8.5. Köşelerde hiç dirsek yumuşatıcı yok, tam geçişli vana filtre kullanıldı mı? Kullanılan boru oksijen bariyerli mi bilmiyorum. Salonu kısarak, tamamen kapatmayarak kullandığımı varsayalım. 2,40 lık peteği kıstığım için yok sayalım. Geri kalan ev alanı 86 metrekare, petek uzunluğu 6.10 metre. Kombim eca confeo premix. Modülasyon oranı 35-100. Cihaz yeterli sirkülasyonu sağlayamayacak, petekler gerektiği kadar ısıyı ortama aktarıp suyu tekrar soğuk gönderemeyecek, kombi minimum ısıl güce takılarak ateşlemeyi durduracak ve vadaaa modülasyonlu ot, hassas ot gibi çalışacak. Zaten kombim kendi kendine artı eksi 9 derece modülasyon yapıyor. Gözlemlediğim kadarıyla kazanı 40 ayarladığımda maksimum 47 bir kere 48 gördü, minimum 33 bir kaç kere de 32 yi gördü.

    Bu durumda kazan sıcaklığını doğru ayarlamak kaydıyla modülasyonlu ot, öğrenen aç kapa ot ye dönecekse aradaki fiyat farkını ödemem için ne gibi bir sebep olabilir?

    Kazan sıcaklığı ile de uğraşamam ben o konudan anlamam diyenler ya da vaktim olmaz, kombi balkonda ulaşımı zor vb diyenler modülasyonlu ot ve dış hava sensörü alıp taktırsınlar, haftalık programını yapsınlar, bir daha da buralara girip araştırma yapmalarına gerek kalmaz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 17 Ekim 2017; 15:4:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sag_serit

    Hasanemmiii

    Teşekkür ederim hocam. Huyum kurusun aklıma bir şey takıldımı, tatmin olmadan bırakamıyorum. Dibine kadar girmeden duramıyorum.

    Dış duvar, iç duvar, pvc, çift cam pencere ısı geçirgenlik katsayıları, alt katın ısınmaya etkisi, üst katın etkisi, radyatörlerin dolaşım suyu sıcaklığına ve oda sıcaklığına göre metreküp başına ortama aktardıkları enerji, ortamdan kaçan enerji derken haftasou bitince bırakmak zorunda kaldım. Bende deneysel yöntemle kendi evim için ideal şartı aramaya başladım. Sonuçları paylaşıcam Yararı olur başkalarına da diye düşünüyorum.

    THEATTRE35 nickli arkadaştan hesaplamalar ile ilgili bilgi alabilirsin sanırım.
    Bu konularda iyidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii


    quote:

    Orijinalden alıntı: Menderes1481

    Merhaba ben ınterm mrl 200 termostat kullanıyorum 0.2hassasiyette algılaması iyi kombiyi 50 de oda ısısını 22.4 e ayarladım kombi ısısı iyimidir ot. Vücut ısısını algılıyor bazen geç açıyor kablolu olduğu için yerini değiştirmek mümkün değil ot. Nın vücut ısısını algılamasını nasıl önlerim. Teşekkürler.

    Ot nin yerini yanlış seçmişsiniz.
    Yapabileceğiniz ot den uzakta oturmak.
    Başka şansınız yok.
    Yakınında oturduğunuz sürece oda sıcaklığını yüksek okuyacak ve kombiyi devreye geç sokacaktır.

    Merhaba hocam ilginiz için teşekkür ediyorum peki eca kablosuz oda termostatı nasıl resmini ve modelini ekte veriyorum değerli bilginizle beni aydınlatırsanız sevinirim







     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler hocam. Bir dahaki boş vaktim de THEATTRE35 arkadaşa bol sorular sorabilirim
  • Şu an 45-40-35 derece kazan suyu, oda sıcaklığı ve doğalgaz tüketim değerlerini karşılaştırıyorum. Sabredebilirsem oda termostatını bağlamadan 30 dereceyi de testime ekleyebilirim çünkü 35 testim esnasında SAN-TEK kargom gelecek galiba. Bu aralar hava sıcaklığı stabil o da güzel. SAN-TEK geldikten sonra yine stabil sıcaklıklarda aynı testi 45-40-35-30 ve belki de 50 için gerçekleştirebilirim. Ardından bulduğum en uygun değerle kıyaslamak adına salonu kısarak bir test daha yapıcam. Umarım havalar ben testlerimi tamamlayana kadar çok değişim göstermez. Bulut ile güneş görüp görmemek bile testi etkiler sonuçta. Ardından bulduğum değerleri tüm kullanıcıların yararlanması adına burada da paylaşıcam.

    Niye bu kadar zahmete katlanıyorum derseniz 650 TL doğalgaz faturası ödeyip donmak bir ayrıcalıkSırf bu nedenden ve kiradan dolayı yeni eve taşınma zahmetinin yanında bu testler hiçbir şey. Daha fazla açmayı da denedim tabiki ancak günlük gördüğüm tüketimi aylık faturaya çevirince tekrar kombiyi kısmaktan başka çare kalmamıştı. Evdeki tüm tesisat hataları, hatalı kombi seçimi, alt katın boş olması, sıfır yalıtım, devasa pencereler vb ile ev sahibinin banane ben yaşamıyorum tavrı birleşince sadece sözleşmenin bitmesini beklemek kaldı bize. Hoş bir de güzel tecrübe. Kiracı da olsam ev sahibi de olsam nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Bir de yeni ev arayıp taşınmak için 3 günden fazla sürem olsa iyiydi ama şans işte aceleyle taşınmak zorunda kaldık. O da ayrı hikaye... Özeti herşeyiyle içime sinerek ilk bulduğum evin ev sahibi paranoyak bir insan olduğu için evi kiralamaktan vazgeçti. Çıkış tarihim de belli olduğu için (3 gün sonra) hızlıca yeni bir ev buldum ve taşındım. Merak edenlere ilk bulduğum ev hala boş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 17 Ekim 2017; 16:44:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Menderes1481


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii


    quote:

    Orijinalden alıntı: Menderes1481

    Merhaba ben ınterm mrl 200 termostat kullanıyorum 0.2hassasiyette algılaması iyi kombiyi 50 de oda ısısını 22.4 e ayarladım kombi ısısı iyimidir ot. Vücut ısısını algılıyor bazen geç açıyor kablolu olduğu için yerini değiştirmek mümkün değil ot. Nın vücut ısısını algılamasını nasıl önlerim. Teşekkürler.

    Ot nin yerini yanlış seçmişsiniz.
    Yapabileceğiniz ot den uzakta oturmak.
    Başka şansınız yok.
    Yakınında oturduğunuz sürece oda sıcaklığını yüksek okuyacak ve kombiyi devreye geç sokacaktır.

    Merhaba hocam ilginiz için teşekkür ediyorum peki eca kablosuz oda termostatı nasıl resmini ve modelini ekte veriyorum değerli bilginizle beni aydınlatırsanız sevinirim







     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ


    Daha önceden paylaşılan kullanıcı bilgisi olmadı.
    http://www.odatermostati.org/eca/ERT-176-RF.pdf

    Kullanım kılavuzunda hiç bilgi yok.
    0,2C hassasiyete sahip olması yeterli.
    Sadece manuel kullanılabiliyor. Program yapma şansınız yok.

    Ancak sıcaklık değişimlerine tepkisi nedir?
    Sinyal kopması yaşanırsa kombiyi kapatma özelliği var mıdır?
    Don koruma özelliği var mıdır?

    Bu sorular cevapsız kalıyor.

    Kullanıcı varsa yardımcı olacaktır.
    Tercih sizin tabi ki.
    http://www.odatermostati.org/SYN/SYN%20176%20RF.pdf
    Edit: Bu ot Syntech 176RF nin kopyasıymış.
    177 RF yi kullananlar memnun kalmadı haberiniz olsun.
    Bence uzak durun.
     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 17 Ekim 2017; 17:23:42 >




  • Oda termostatı almak isteyipte henüz vaktim var diyenler test sonuçlarımı bekleyebilirler. Her ne kadar ideal şartlarda olmayıp benim evin sonuçları olacak olsa da insan yeni bir şey almak isterken ayrıntılı bir açıklama görmek istiyor.

    Bu arada hasanemmiiyi tanımam etmem yanlış anlaşılmasın. Ben sadece yoğurdu üflerken kendisini bu forumda buldum ve ürünü aklıma yattı. Foruma ilk mesajımı atmadan 2 gün önce kararımı çoktan vermiştim zaten

    disintegration, Cirrus, theattre35,zebza ve şu an isimlerini hatırlamadığım ama kendilerinden çok yararlandığım insanlar varken ben basit, faturasını düşürmeye çalışan ama kiracı olup çok seçeneği de olmayan ve ısınmak isteyen sıradan bir vatandaşım.
  • Aklıma şimdi geldi. Uygun bir kablosuz, hassasiyeti yüksek, programlanabilir, öğrenme modu olan aç kapa bir oda termostatı, dış hava sıcaklık sensörü birlikte kullanıldığında kazan suyunu kendimizin ayarlaması da gerekmez. Ancak bu durumda modülasyonlu ot ile kullanmak mı yoksa on off mu bize daha çok tasarruf ettirir? Kullandığımız Kombi evin yalıtım, ısı kaybı, alt komşunun evini ısıtması gibi parametrelerini bilmeden dış hava sensöründen gelen sıcaklığa göre ayar yaparsa belki kazan sıcaklığı yetersiz gelecek, ev ısınamayacak(yalıtım yok, ahşap pencereler, çatı katı, alt katı boş daire), belki de gereksiz fazla olacak, tasarruf yapamayacak (evin yalıtımı tesisat petekler alt komşu hepsi on numara). Ya evin ısınma soğuma davranışını öğrenip, dış hava sıcaklığınıda bu bilgiler ile sentezleyerek modülasyonlu çalışan bir ot kullanmak lazım. Var mı ya da olanların algoritması nedir bilmiyorum? Ya da dış hava sıcaklık sensörü kullanmamak lazım. ECA nın 30 euro olduğu yazıyor kendi sitesinde.

    Bir de benim ev gibi yetersiz petek boyu, 35-100 modülasyonlu kombiyle zaten kafa yormaya gerek yok Ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini iletirlerse bir sonraki evim için faydalanmış olurum hem de burası oda termostatı seçimi konusu




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Öğrenme modlu ot ler sayesinde dış hava sensörü artık gereksizdir.
    Dış hava ne olursa olsun ev sıcaklığı sabit kalır.
    Bunu öğrenme modlu ot ler başarabilir.
    Kombiyi hedef sıcaklığa gelmeden kapatabilr.
    Alt sıcaklığa düşmeden tekrar çalıştırabilir.
    Bunu önceki aç kapa sürelerini ve bu sürelerin sonuçlarını değerlendirerek yaparlar.

    Yoğuşmalı kombi ayarınız en soğuk havalarda bile evi ısıtacak konumda olsun yeter.
    Yoğuşmasız kombi ise 65C de kalsın. Gerisine karışmayın.
    Bir daha kış bitene kadar kombiyi unutabilirsiniz.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Ben tasarruf açısından merak ettim hocam. Sonuçta bu işin bir eğrisi ve en verimli noktası vardır. Çok az açmakta zarar çok açmakta. Belki Yüzde 3-5 belki 15-20 bilmiyorum. Test sonuçlarımı merak ediyorum. O eğriyi bir yerinden yakalamayı ve verimli noktayı bulmak istiyorum. Yoksa benim kombim yoğuşmalı diyerek 50 de ya da 55 te tüm kış bıraksam fazladan fatura öderim. Uygun sıcaklığa ayarlayarak daha iyi sonuç elde edebileceğimi düşünüyorum.

    Bir de dediğim gibi peteklerim modülasyona müsait değil o yüzden çok araştırmamıştım ama bir arkadaşımız tado dan bahsediyordu. Şimdi tekrar açtım sitesini. Benim merak ettiklerimi o yapıyor. Tam otomatik, akıllı, uzaktan kontrollü bir sistem için 7 peteğime dijital akıllı trvler (trvler de internete bağlı) + Ot + Bağlantı merkezi olmak üzere amazon da 661 euro fiyat çıkıyor. Bunun bir de ülkemizde satış fiyatı haydi iyisinden 800 euro desek 4.3 den çıkan meblağ 3440 TL eder. Böyle bir parayı verecek adam zaten bu konuyu muhtemelen okumuyordur.

    Bir de disentegration nickli arkadaşın açtığı konuda sanırsam yüzde 12.5-100 modülasyonlu kombiler vardı. Bu sisteme o cihaz şart. kombinin fiyatını merak bile etmiyorum çünkü 3440 liraya zaten ısınırım + kiracıyım. İlerde bir gün zengin olur da komple akıllı ev sistemi yapmak istersem belki hatırlarım ya da zaten ustalar her şeyi halleder, güneşten yararlanmak için perdelerim de otomatik açılır kapanır, ışıklarım, ev bahçe havuz aydınlatmalarım keza aynı şekilde, her şey otomatik, bende iş yerimden çıkıp teslama haydi beni eve götür deyip sonra kapımın önünde inerim. O kapalı garaja kendisi park ederken ben de evime girerim




  • Slm dostlar cihazım Buderus gb062.Cihazım için termostat almak istiyorum ama termostatın internetle dışarıdanda kontrol edilmesini istiyorum.Cosa beğenmiyorum,sadece telefondan kontrol ediliyor,cihaz üzerinde kontrol ekranı yok...
  • Günlük dilim sayısını anladım lakin bağımsız sıcaklık sayısı tam olarak nedir onu anlayamadım
  • _MedicuS_ kullanıcısına yanıt
    Bağımsız sıcaklık sayısı kaç değişik sıcaklık belirlenebildiğini gösterir.
    Örneğin günü 5 dilime böldüğünüzde her dilime istediğiniz bir sıcaklık değeri atayabiliyor musunuz?
    Yoksa bazı ot lerde olduğu gibi önceden ekonomi ve konfor sıcaklığı belirleyip dilimlerde sadece bu ikisini mi kullanmak zorunda kalıyorsunuz?
    Bağımsız sıcaklık sayısı bunu gösterir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii

    Bağımsız sıcaklık sayısı kaç değişik sıcaklık belirlenebildiğini gösterir.
    Örneğin günü 5 dilime böldüğünüzde her dilime istediğiniz bir sıcaklık değeri atayabiliyor musunuz?
    Yoksa bazı ot lerde olduğu gibi önceden ekonomi ve konfor sıcaklığı belirleyip dilimlerde sadece bu ikisini mi kullanmak zorunda kalıyorsunuz?
    Bağımsız sıcaklık sayısı bunu gösterir.


    Teşekkürler ilginiz için
  • Hocam SAN-TEK in kablolusu olsa tadından yenmeyecek :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _MedicuS_

    Hocam SAN-TEK in kablolusu olsa tadından yenmeyecek :D

    Kesinlikle yenmeyecekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerle28

    Slm dostlar cihazım Buderus gb062.Cihazım için termostat almak istiyorum ama termostatın internetle dışarıdanda kontrol edilmesini istiyorum.Cosa beğenmiyorum,sadece telefondan kontrol ediliyor,cihaz üzerinde kontrol ekranı yok...

    Uzaktan erişi özellikli olarak Cosadan başka Netatmo ve honeywell i incelemenizi öneririm.
  • Arkadaşlar merhaba

    Hasanemmii den aldığım SAN-TEK im bu akşam elime ulaştı. Olumlu olmsuz(pek yokta) karışık yazayım.

    İlk izlenimlerim kutu çok minimalist:) Yapıştırdığı bantı kolay açalım diye ucunu katlamış. Sağolsun güzel incelik. Çok düzenli ve özenli olarak yerleştirilmiş, sarılıp sarmalanmış cihazlar, korunaklı sıkıntı yok.

    İçinden çıkanlara gelince, alıcı, ot, adaptör, şablon, kullanma kılavuzu ve montaj şablonu.

    Kombiye takılacak alıcı direk pirize takılmalık fiş ile geliyor ama yanında kombinin yanında priz sadece sigortası burda diyenler için dişi piriz ve ucu açık kablolar ile sigortaya takılmaya hazır. Bu çok güzel düşünülmüş.

    Odaya koyacağımız vericinin adaptör kablosu biraz kısa. Telefonda bu durumu ilettim. İsteyenlere uzun da yapıyorum dedi. Şimdilik bana gerek kalmadı ilerde gerekirse bir kablo alır eklerim.

    Alıcının montajını çok kolayca yaptım. Zaten 2 vida kombi kapağını sökmeye, 2 vida paneli sökmeye, 3 vida da bağlantı kısmını sökmek için açtıktan sonra köprüyü çıkartıp uçları yerine takıyorsunuz. Sonra işlemler tersine. Montaj ile birlikte toplam 18 kez tornavidalık işiniz var anlayacağınız. Ama sigortaya bağlayacaksanız ve elektirik işlerinden korkarım diyorsanız bir elektirikçi çağırın. Yoksa servis falan çağırıpta bunun için 30-40 lira vermeye kalkmayın. Bakım yaptıracaksanız yanında bunu da belki taktırabilirsiniz.

    Alıcının üzerinde ve klavuzda kombi ayarı için yoğuşmalılar 45-55, hermetikler 55-65 yazıyor. Hap bilgi

    Gelelim vericinin menülerine. Şu an bu yorumu okuyabiliyorsanız kullanma klavuzuna gerek duymazsınız. (Zaten gerek duyuyorsanız da ne kadar okusanızda yapamazsınız:)) Bilgisayarınız, tabletiniz veya telefonunuzdan bu konuyu bulduysanız, ondan daha kolay emin olun. Ama yine de kullanma klavuzunu okuyun. Çok güzel bilgiler verilmiş. Sadece kullanmakla ilgili değil, ısınmakla ilgili de.

    Çıkan şablonu yerden 1,5 metre yükseğe duvara tutun ve işaretli yerlere kutudan çıkan çivileri çakın, ardından da ot yi yerleştirin. İşte bu kadar basit. Duvarı, vericinin çivi aralığı ölçmenize gerek yok. 7,5 cm ama hazır zaten. Şablonda da yazıyor.

    Hassasiyet konusuna hiç girmeyeyim, çünkü elimde tutmaya gelmiyor. Merak edip sıcak üfledim anında yükseldi. Soğuk üfleyince de düştü. 0,1'in hakkını veriyor. Hele bendeki ucuzcu termometrelerden sonra hassasiyeti görünce oturma odasına değil de kullanımı az dolayısıyla da sıcaklık dalgalanması az olan giyinme odasına taktım. Yoksa mutfakta yemek yapsak yan odadan kombiyi kapatacak şeref...

    Lcd ışığı otomatik. Okuma sorunu yok, tuş kilidi var, öğrenme modu var(kapatıladabiliyor), tatil modu var, 7 gün 5 dilim programlanabilir, hassasiyet ayarı var, Manuel mod var, havalandırma modu var, tatilden dönüş tarihi var... Bir tek ne yok? Dakika yok. Sadece saat aralığı girebiliyorsunuz. Yani atıyorum 06:30-08:30 22 derece yazamıyorsunuz.

    Alıcı üzerinde kombi ve termostat konumu var. Bu forumda çoğu kişiden okudum termostatı nasıl iptal edebilirim diye. Tuşa basıyorsunuz ve çıkarttığın köprü tekrar oluşuyor. Alıcı kapanıyor kombi eski haline dönüyor. Bu kadar basit.

    Kitapçıkta gülümseten ifadeler ve emojiler var.

    Ve en sonunda da bize uzun yıllar tasarruflu ve konforlu hizmet etmesini diliyor cihazın. İnşallah hasanemmii eline emeğine sağlık.

    Ben de testlerimi yapayım bakalım ne kadar tasarruf ettirecek. Her ne kadar ideal şartlarda olmasa da hiç yapmamaktan iyidir

    Unuttuğum bir şey varsa sonra eklerim. Ve tabi ki de kullandıktan sonraki yorumlarımı.




  • Ha birde 2 yıllık garanti ve memnun kalmamanız durumunda koşulsuz iade var.

    Eski cihazlara güncellemeler bile yapılmış daha ne olsun.

    Alıcı verici arasında sinyal sorunu olmadı. Evimin planı mevcut verici giyinme odasında alıcı mutfağın en ucunda.

    Bunlardan en önemlisi her türlü sorunuzu, sizi 5 gündür tanımamasına rağmen, arkadaşınız gibi cevaplayan bir de müşteri hizmetleri var:)) Hatta whatsappı da var

    Gerçekten sorularımla bunalttım isem kusuruma bakmayınız hocam.
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.