Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2827. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jack_sparrow_82 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
63.402
Cevap
385
Favori
3.379.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28252826282728282829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mucoline kullanıcısına yanıt

    Şu an kullandığınız hız profili nedir ve kaç lira ödüyorsunuz?

    Kablolu bir hız testi yapıp atar mısınız?

    Gpon normal şartlarda Docsis sisteme göre biraz daha iyidir ping konusunda

  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Şu anda dışarıdayım ama eve gidince bir bakayım. hiç kablolu kullanma şansımız yok evde. Modem duvardaki panoda kurulu. Kablosuz kullanıyoruz tamamen şu anda. laptopu bağlarım bi şekilde.

    50mbps kullanıyorum. 130 tl ödüyorum. ttnet geçen gün aradı aynı tarife için 150 civarı bir rakam söyledi. kablonette ekstra tv vs olduğu için aynı 50 mbps sınırsızda aklıma yattı ama karşıma ne çıkar bilemediğim için araştırıyorum. sizide yoruyorum kusura bakmayın. benim kullandığım iptv falan. çocuklarda lol, cs falan oynuyor. bu ping konusunun hızın 50 yada 100 mbps olmasıyla çok ta alakası yok sanırım değilmi. speedtestten ekran görüntüsü yeterlidir değilmi.

    Bu kablosuz hali. eve geçince kablolu da bakarım. tabi burada ping 3 göstermiş ama oyunlarda böyle olmuyormuş. 20 30 civarıymış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucoline -- 22 Mart 2021; 15:35:18 >




  • mucoline kullanıcısına yanıt

    Hızın 50 veya 100 olması ping değerlerini etkilemez lakin kablosuz bağlanmanız çok etkiler

    Tabi evde 2 kişiden fazla kullanım sözkonusu ise 100 mbit ideal hız profili sizin için

    50 Mbit zaman zaman dar boğaza girebilir

    İptv ve online oyun için kablo ile bağlantı çok önemli

    50 mbit sınırsız için de 150 çok istemişler

    Normalde eski kullanıcılara daha uygun fiyatlara sunuyordu Telekom tarifeleri

    Size neden daha pahalıya vermiş anlamadım


    Kablonette de farklı değil

    50 Mbit sınırsız ilk 12 ay 140 TL sonraki 12 ay 150 TL

    Upload 5 mbit!

    Görünen o ki görüntülü Zoom görüşmeleri yapıyorsunuz

    Upload önem arz ediyor sizin için



    Hız değerleriniz kablosuz olmasına rağmen çok iyi bence

    Yani mesafeye göre ve interneti kullanan kişi sayısına göre tabi değişir ama bu şekilde bağlanıyorsanız her zaman çok iyi

    Siz Kabloneti felan hiç kurcalamayın Telekomdan uygun bir tarifeye bakın derim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 22 Mart 2021; 15:40:40 >




  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ilginiz için.

  • mucoline kullanıcısına yanıt

    Fiber şuan kullanıcılar için en son teknoloji. Ben bir kablonet kullanıcısı olarak kablonete geçmenizi önermem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar :)

    Bizim abonelik çok eski olduğundan mail adresi kayıtlı değildi, zamanında çağrı merkezini arayarak mail adresi tanımlayıp şifre almıştık. (Mail adresi kısaydı, çıkan ilk temsilci sorunsuz tanımlamıştı.) Tanımladıktan sonra şifre mail adresine mi, telefona mı ne geliyordu. Ondan sonra giriş yapabilmiştik. Sizde mail adresi tanımlı gibi gözüküyorsa, online işlemlerde şifremi unuttum ve şifre oluştur kısımları var. Bu iki kısımda da Müşteri no / tc kimlik no / cep telefonu seçenekleri var. Bu iki kısımdan üçünü, toplam altısını da deneyince bir sonuç elde edebildiniz mi? (Hatta cep telefonu kısmı mail adresi sormuyor, sanki ordan yapınca şifre telefona gelebilirmiş gibi geliyor.)

    Bir sonuç elde edilmezse size verilen uydunet'li postayı aktifleştirmeyi deneyebilirsiniz. posta.turksatkablo.net kısmından giriş yapılıyormuş o postaya. Bunun kullanıcı adı şifresini ise çağrı merkezi veriyormuş.https://forum.donanimhaber.com/uydunet-email-hizmetini-nasil-kullanacagiz--39525914 Burda nasıl alındığını yazmışlar. Tabi uydunet daha sonra kablonet oldu, sitenin adresi turksatkablo oldu, eskiden sitede ücretsiz e-posta lafı geçiyordu şimdi geçmiyor, hala bu hizmeti aktif edebiliyorlar mı bilmiyorum :)

    Fiyat konusunda türksat şubat'ta zam yaptı. Mart ayında ötv %7,5'tan %10'a çıktı. O zamı da fiyatlara direkt uyguladılar, o yüzden fiyatlar biraz daha arttı, küsüratlar garipleşti :) Geçen sene dijital kablotv giriş paketi için taahhütlü kampanyalar vardı. 24 ay taahhüt karşılığında aktivasyon bedeli alınmıyordu. O zamanlar kablotv giriş paketi 23, analog kablotv 35 idi. Giriş paketi, analog kablotv'yi kapsadığından dijital kablotv kullanılmasa bile analog'a kıyasla 12 tl daha ucuza denk geliyordu. Şimdi böyle bir kampanyaları yok. En alt kampanyaları üst paket'ten başlıyor. 24 ay taahhüt 40 tl, 12 ay taahhüt 42 tl : turksatkablo.com.tr/TK-Detay,729,tv-sozunuze-indirim-kampanyasi

    En mantıklısı ya bu kampanyaya, ya da 195,83 aktivasyon bedelini ödeyip taahhütsüz kablotv giriş paketine (25,05) geçebilirsiniz gibi gözüküyor. turksatkablo.com.tr/Telefon-Hizmet-Islem-Ucretleri-Sayfasi,170 Giriş paketi ile analog paket arasında 15 tl fark var. Bu fark yaklaşık 13 ayda aktivasyon bedelini karşılaşmaya yetiyor. Giriş paketine geçtikten yaklaşık 13 ay sonra kar etmeye başlıyorsunuz. 195,83'lük aktivasyon bedelini tek seferde ödemek yerine isterseniz 12 ya da 24 ayda da ödeyebiliyorsunuz gibi gözüküyor. Keşke geçen seneki kampanyalar olsa, hiç aktivasyon bedeli ödenmese daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok gibi gözüküyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Mart 2021; 16:13:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli dostum merhabalar, detaylı yanıtın için çok teşekkürler, şöyle bir durum var, arayüzü iyice inceledim, Türksat Online İşlemlere girmek için ister Müşteri No, ister TC Kimlik, ister Cep No olsun bunlardan biri + halihazırda tanımlı bulunan bir şifre sahibi olmak gerekiyor, ya da ulaşabilir bir mail adresine sahipseniz şifre tanımlama veya sıfırlama yapabiliyorsunuz. Başka bir kombinasyon kabul etmiyor. Dediğini dikkate alıp Cep no ile şifre tanımlamayı deneyim bir de. Bizde de Türksat sağolsun ikisi de yok, ne geçerli bir mail adresi, ne de MH'nin önceden verdiği bir şifre. Yani kendileri UYDUNET kullanmadığımız ve sadece Analog Kablo TV abonesi olduğumuz halde tamamen kendi kendilerine uydurma bir mail tanımlamışlar (örnek: onur@uydunet.net) ve ona erişimimiz yok, ne zaman tanımlandı, o mailin şifresi nedir vs. hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Haliyle o uydurma uydunet.net uzantılı maile erişimim olmadığından şifre tanımlama veya kurtarma da yapamıyorum. Destek talebinde bulunup zar zor dandik siteleri üzerinden kayıt açtırdım ama dönen eden yok henüz :)

    Edit: Cep no ile şifre sıfırlama olayını buldum. Eski faturadan müşteri no buldum. Oldu galiba :)

    Fiyatlandırma ve kampanya konusunda yazdığın içerik için de ayrıca çok sağol. Tekrar okuyup bakayım ona da. Sağolsun bu konuda @serdar_ayberk dostum da epey yazdı.

    Hakkınızı helal edin.



    Edit: Cep telefonuna şifre mesajı göndertmeyi başardım. Bu şifre ile Online İşlemlere girmek istediğimde aldığım hata "Sorgulama hatası lütfen yeniden deneyiniz. (2)".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2021; 17:59:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam şu an bende de aynı hatayı veriyor. Anlık bir sıkıntı var sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Hocam şu an bende de aynı hatayı veriyor. Anlık bir sıkıntı var sanırım.
    Zamanlamam harika yani :)

    Bu arada "şifre oluştur" ile "şifremi unuttum" aynı işleri yapıyor gördüğüm kadarıyla (Cep Tel ile). Neden 2 ayrı bölüm açmış bunlar?

    İki türlü de cep telefonuna mesaj olarak şifre gönderiyor. İstedikleri bilgiler de birebir aynı, sadece butonlar farklı :) Ha oluştur demişsin, ha yenile demişsin. Al burdan yak :)

    Sorgulama hatası veriyor bende de aynen ve halen, tamamen doğru girdiğim halde şifreyi.

    Not: Eskiden adım gibi eminim, ve halen (linki de aşağıya bırakıyorum), e-Devlet kapısı ile giriş seçeneği vardı. Turkiye.gov.tr'de halen görünmesine rağmen pratikte Türksat bu seçeneği arayüzden kaldırmış, izin vermiyor. Hatta bu yöntemle girince e-mail değişikliği falan da yaptırmıyordu, öyle bir mallık da vardı diye hatırlıyorum.
    Buyrun:
    https://www.turkiye.gov.tr/turksat-kablo-online-islemler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2021; 18:0:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    Sorgulama hatası lütfen yeniden deneyiniz. diyor girilmiyor
    Mart 2021, an itibariyle aynı hata mevcut.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç işler valla hocam :) Dediğiniz gibi aynı işi yapıyor, şifre oluştur/sıfırla adı altında tek bölümde toplasalar daha mantıklı olurdu. Bir de giriş yaparken ya da şifre sıfırlarken radiobutton ile müşteri no ile mi girilecek, tc kimlik no ile mi girilecek vs ayrı ayrı seçtiriyor. Bunun yerine seçtirmeden alternatifleri kutucuğun içinde belirtseler, giriş'e bastığımızda hangisini girdiğimizi kontrol etse ya :) Neyse.

    E-devlet girişini 1-2 saat önce ben de denedim ancak geçersiz anahtar hatası verdi. O sırada normal bir şekilde giriş yapılabiliyor muydu denemedim. Belki çalışıyordur ama sistemde sıkıntı olduğundan girmiyordur. Belki de çalışmıyordur ondan sitelerinden kaldırmışlardır, emin değilim :)

    Birkaç saat sonra/yarın online işlemlere girmeyi denemek lazım. Google'dan hata mesajını aratınca daha önce bu sorun yaşandığında ertesi güne düzeldiği yazıyordu. Bugün giremeyebiliriz online işlemler'e :) E-mail konusunu hatırlamıyorum, hiç değiştirilebiliyor mu diye dikkat etmedim. Belki normal giriş yapınca değiştirilebiliyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Mart 2021; 18:15:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Arada sistemde sorun olabiliyor. Ben de giriş yapılıp yapılmadığını deneyeceğim. Mesajımı editlerim. Müşteri numarası ile hizmet numarası ayrı numaralar. Sisteme hizmet numarası ile giriş yapıyor da olabilirsiniz.


    Edit: Sistemde arıza var,giriş yapılamıyor. Sistem düzelince denersiniz. Ben de giriş yapamadım. Arada sistemde sıkıntı olabiliyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Değerli dostlar:
    İnfinity 401 modem ile yüz güldüren tarife kullanıyorum. Sıkıntıları şunlar
    1 evin güvenlik kamerası WiFi ile ev ağına bağlı xvr pro program ile sadece evin internetine bağlı iken izleniyor başka bir İnternet yada mobil şebeke ile izlenmiyor.
    2 yeni tv aldım ama ekran yansıtma yapamıyorum telefonlar tv yi görmüyor. Tv de ev ağına bağlı.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

    Merhabalar,


    Arada sistemde sorun olabiliyor. Ben de giriş yapılıp yapılmadığını deneyeceğim. Mesajımı editlerim. Müşteri numarası ile hizmet numarası ayrı numaralar. Sisteme hizmet numarası ile giriş yapıyor da olabilirsiniz.


    Edit: Sistemde arıza var,giriş yapılamıyor. Sistem düzelince denersiniz. Ben de giriş yapamadım. Arada sistemde sıkıntı olabiliyor.

    Müşteri numaramı buldum hocam. Onunla deniyorum. Cep no ile de deniyorum ama halen aynı hatayı veriyor ve girmiyor. Dediğiniz gibi abone hizmet numaram ayrı, ona dikkat ediyorum.

    Lakin daha önce böyle uzun süreli çöktüğü olmuş muydu bilemiyorum hiç girmediğim için önceden. Hala çalışmıyor ve hata veriyor (sorgulama hatası 2 şeklinde).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • m542tf kullanıcısına yanıt

    1-Sanırım port açılması gerekiyor uzaktan erişim sağlayabilmeniz için

    2-Dün ben de denedim bir ara Telefon görmedi sonra Tv yi kablolu ve kablosuz olarak deneyerek internete bağladım. Siz de bir kablolu ve kablosuz şekilde seçerek deneyin her ikisinide


    Benim internetim ve modem tamamen farklı sadece bilgi paylaşmak istedim!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 23 Mart 2021; 11:10:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m542tf

    Değerli dostlar:
    İnfinity 401 modem ile yüz güldüren tarife kullanıyorum. Sıkıntıları şunlar
    1 evin güvenlik kamerası WiFi ile ev ağına bağlı xvr pro program ile sadece evin internetine bağlı iken izleniyor başka bir İnternet yada mobil şebeke ile izlenmiyor.
    2 yeni tv aldım ama ekran yansıtma yapamıyorum telefonlar tv yi görmüyor. Tv de ev ağına bağlı.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Merhaba;


    1) Sanırım 100. lü ip bloğunda cgn de olmuş olduğunuzdan dolayı Kamera sistemi için dışardan izleyemiyorsunuz. (Bunun için sabit ip almanız gerekiyor, Yada çağrı merkezine evimdeki kamera sistemini izleyemiyorum deyip 100. ip bloğundan çıkmak istediğinizi belirtip talep oluşturun.


    2) Tv ve telefonlar aynı ağdaysa sorunsuz yansıtma yapabilirsiniz chromecast desteği varsa.





  • Arkadaşlar upload için maksimum hız 10 mbit mi oluyor ? 300 GB’ye yakın veri yüklemem gerekiyor iş icabı ve 5 mbit ile işkence şu an. 10 mbit üstü alabilme şansım varsa onu denemek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt

    10 Mbit upload yükseltme paketi var ama kotalı

    Sizin için uygun olan 102 TL görünüyor

    Çıldırmış bunlar


    Linki kopyala yapıştır yapmalısınız yoksa açılmıyor


    https://www.turksatkablo.com.tr/Servisler-Upload-Paketi,157




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 23 Mart 2021; 13:44:27 >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Superonline’da 1 gün 100 mbit upload hızı paketi 20 liraymış. Bu kablonet dediğiniz gibi çıldırmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Hata vermenin birkaç gün sürdüğü olmuştu. Bizde de hatalı düzelince sisteme giriş yaparsınız.

  • 
Sayfa: önceki 28252826282728282829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.