Şimdi Ara

internet hızı pc de yavaş akıllı telefonda hızlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
101.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende de benzer sorun var. Superonline 50mbps kullaniyorum. Modem bende ve tek ben kullaniyorum.

    Cep telefonu ve tabletlerde 50 mbps goruyor. Laptopu kablolu bagladigimda 50 mbps goruyor. Kablosuz 15 ile 20 mbps arasinda ama 20 mbps'yi gecmiyor cogunlukla.

    Modemin yaninda da denedim ayni. Firewall kapadim ayni, butun vpn programlarini sildim (ki zaten kullanimda degillerdi) ayni... Frekansi otomatikten 11, 12, 13, 6 vs degisik degerlere alip denedim ayni.

    tavsiyesi olan var mi acaba?

    Ayni laptopla bundan 1-2 ay oncesine kadar 35-40 mbpsyi rahat goruyordum.

    Tesekkurler
  • dns kaynaklı olabilirmi?
  • Arkadaşlar selamlar. Tekrar konu açmak istemedim. Benim de başlıktaki gibi bir hız sorunum var. Olayı anlatayım. Kablonet kullanıyorum. netmaster cbw-383z4 modemim ve cisco ea4500 rouuter ım var. Hızım 24 mb Akk lıydı. 5 gün önce 100 mb yüz güldüren kampanyaya geçtim. Kampanyaya geçtikten sonra hız testi yaptım. Yine eskisi gibi 20 küsürlerde. Ethernetten bağlayınca 98 mb civarı hızı alıyorum. Daha sonra cisco ea4500 router ı kapatıp netmaster cbw-383z4 modemin kablosuz özelleğini aktif ettim ve hız testi yaptım. Hem laptoptan hem cep telefonundan 20 üzerinde (laptop : 45 küsür ceptel : 60 küsür) hız aldım. Daha sonra tekrar router ı aktif ettim. Hem telefondan hem laptoptan 20 küsürlerde hız aldım. Böyle olunca router a reset attım ve tekrar hız testi yaptım. Bu sefer cep telefonundan 90 küsürlerde hız alabildim. Ancak laptop hala 20 küsürlerde. Durumla ilgili fikri olan var mı acaba? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbol -- 10 Ocak 2019; 16:12:27 >




  • Arkadaşlar merhaba, benzer sorun bende de var. Lanet olasıca Superonline kullanıyorum. Laptopumla (packard bell) talep öncesi 50 mbit hız görüyordum lakin bazen elektrik kesilince hızım 10 mbit oluyordu müşteri hizmetlerini arayınca ping atıp düzeltiyorlardır. Normale dönüyordu. Son talebimde müsteri temsilcisi teknik servis yönlendireyim ip'de sıkıntı görünüyor dedi. Teknik servis geldi hemen modemi değiştirdi. 1.5 saat uğraştı mlakin benim laptopta gerçek hıza ulaşamadı. Telden girtidi normal ipad ile girdi normal. Sizin bilgisayarda sorun var dedi. Ben de ona sen modemi değişmeden önce 50 mbit görüyordum ben eski modemi tekrar geri istiyorum o zaman dedim. O da bana eski modem kullanı dışı artık onu bağlayamayız dedi. Şu an en fazla gördüğüm hız 20 mbit. Müşterti, hizmetlerini aradım şikayet vara yazdım hiçbiri yardımcı olmadı. Sorun bilgisayarınızdadır dedi. teknik servis gelmeden önce hızımı alıyordum dediğim halde kusura bakmayın bir şey yapamayız dediler. Şikayet vardan da dönüşü telefonla arayıp bilgi verildi demişler! 50mbitlik paketimde 20 mbit kullanıyorum ve 100 küsür para ödüyorum.

    Bilgisayarımda tüm donanım sürümleri güncel. Neden göremiyor olabilirim? Virüs yok format daha yeni attım...




  • Arkadaşlar ben bu konuyu laptopun wifi card'ını değiştirerek çözdüm. Bilgisayarınız eski ise kadıköy yazıcıoğlu hana girin bir alt katta merdivenden iner inmez sağ tarafta bir küçük laptop servisi var orada bir kutu wifi card var oradan sizinkinin bir üst modelini bulup alabilirsiniz. Ben yaklaşık 200 adet wifi kart içinden benim kartın 2 üst modelini buldum taktım ve bilgisayarım tanıdı. Şuan sorunsuz olarak hızımı son süret alıyorum.

    Kolaylıklar dilerim..
  • Konu açılalı epey bir süre olmuş. Bilgisayarımdan birisinde internet hızı çok iyi iken diğerinde çok yavaştı. Türkçe sayfalarda maalesef bir cevap bulamadım. yabancı bir forumda benzer sorunlar dile getirilmiş ve çözüm üretilmiş. Talimatları yerine getirdiğimde sorunum çözülmüş oldu. Ben de buradan paylaşarak benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Hem forumun adresini paylaşıyorum hem de ilgili bölümün fotoğrafını yüklüyorum...


    https://forums.techguy.org/threads/extremely-high-ping-on-just-one-computer.1051154/?_ga=2.17127997.565830508.1609788919-484603538.1609788919


     internet hızı pc de yavaş akıllı telefonda hızlı




  • 4 yıl sonra konuyu tekrardan açıyorum.


    PC hızı < 1 MB

    Telefon hızı = 12 MB


    çözüm arıyorum lakin hiçbir şekilde bulamıyorum. var mıdır 2022 de bana yardımcı olacak arkadaş?

  • Acp001 A kullanıcısına yanıt

    çözebildiniz mi sorunu bende bir türlü çözemedim

  • Allah aşkına çözen yokmu şu sorunu (bendede aynı sorun varda) internet hızı pc de yavaş akıllı telefonda hızlı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FameT -- 29 Kasım 2022; 19:59:56 >
  • Bana da bulaştı  internet hızı pc de yavaş akıllı telefonda hızlı 

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.