Şimdi Ara

Türkiye ve Rusya'nın arası bozulmaya başladı ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, askeri kargo taşıdığı şüphesiyle Moskova’dan Şam’a giden Suriye’ye ait A 320 tipi sivil bir uçağı dün akşam saatlerinde askeri jetler eşliğinde Esenboğa Havalimanı’na mecburi inişe zorladı.

    Güvenilir diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk istihbarat birimleri Moskova-Şam seferini yapacak olan Suriye’ye ait sivil uçağın askeri kargo taşıyacağı bilgisine ulaştı. Dışişleri ve Genelkurmay’la irtibata geçildi.

    Uçağın Türkiye hava sahasına girdikten sonra Esenboğa Havaalanı’na indirilmesi kararı alındı. Uçak, hava sahasına girince Bandırma’daki 162’nci Filo’ya önleme görevi verildi. Çağrı adı “Zıpkın” olan filodan iki F-16, telsizden irtibata geçerek pilota uçağın şüpheli olduğu ve bu nedenle arama yapılacağı için Esenboğa’ya inmesi gerektiği bildirildi. F-16’lar uçağa yaklaşıp kanat oynatarak da pilota Esenboğa’ya mecburi inişi gösterdi. Türk jetlerinin eşliğinde Esenboğa’ya inen uçak, özel hangar bölümüne çekildi. Uçak içinde arama yapılırken, içinde 35 sivilin bulunduğu anlaşıldı. Üst düzey bir diplomatik kaynak Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “Türkiye daha önce Suriye’ye askeri kargo taşınmasına ve Suriye askeri uçaklarına hava sahasını kapatmıştı. Eğer bir sivil uçak askeri kargo taşıyorsa, bu karar sivil uçak için de geçerlidir. Suriye’ye ait sivil uçakları da titizlikle denetimden geçirmeye başladık. Bu Türkiye’nin egemenliğini ilgilendiren bir karardır. Bunun için bir BM kararı gerekmez. Daha önce aldığımız kararımızı uyguluyoruz. Ancak bunu Suriye’ye karşı topyekün savaş ilanı olarak algılamak, yanlış olur.”


    ->



  • Russia ne Oluyor
  • Ulan kendi ülkemizde nerde ne zaman terör saldırısı yapılacağını öğrenemeyen Türk İstihbarat Örgütü'nün ulaşabildiği bilgilere bak.Birileri yardımcı olmasa acaba yine bilecekmiydik.
  • suriye'nin uçaktaki askeri mühimmatları pkk'ya hatta direkt olarak türkiye'ye kullanmayacağı ne malum? sivil havacılık kuralları çerçevesinde bir hareket. gerek suriye'ye top atışları gerek de bu eylem türkiye'nin ne kadar ciddi olduğunu ve çekincesinin korkusunun olmadığını göstermek açısından bence gayet doğru.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1. Selim

    suriye'nin uçaktaki askeri mühimmatları pkk'ya hatta direkt olarak türkiye'ye kullanmayacağı ne malum? sivil havacılık kuralları çerçevesinde bir hareket. gerek suriye'ye top atışları gerek de bu eylem türkiye'nin ne kadar ciddi olduğunu ve çekincesinin korkusunun olmadığını göstermek açısından bence gayet doğru.

    O konuda tabi ki haklısın dostum bende o açıdan bir art niyet yada yadırgama yok fakat terör yuvası belli terörist belli sen önce git kendi vatanında istihbaratı sağla,önlemleri al önce bi kendi içinde mevzuları çöz demi ? Rusya ve Suriye'ye salça olmak niye ? Bu ekonomik sıkıntılar , halk içindeki sorunlar , askeri problemler ve komutan-paşaların tutuklu olması ... Her şey bu kadar ters bir durumdayken kuru kabadayılığa gerek yok bence. Yapılacaksa cengaverlik bütün uçaklar kalksın baştan aşağı bütün pkk kamplarını bombalasın ardından kara harekatı yapılsın.. Kaynaklar kendi açıklıyor Nato ve Amerika uyduları,radarları ortada yapılmayacak şey değil kardeş. Ben önceliği kendi içimize verdiğim için bu hareket bana fazla artist geldi ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.