Şimdi Ara

Çizgi Tagem Dava Ediliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sanırım çizgi tagem i duymayan arkadaşımız pek azdır ve şimdi onunla ilgili çıkan bir haberi paylaşıyorum ;

    'Çizgi-Tagem de nedir?' diyenler için bir giriş yapalım. Çizgi Elektronik,okuyuculara hiç de yabancı gelmeyecek bir firma. Asus'un distribütörü olarak özellikle teknik servisi ve müşteri hizmetleriyle, Asus'un Türkiye'de en tepeye taşınmasında büyük pay sahibi. İlk RMA hizmetini vererek, anakartların bileşenlerini değiştirebilen ve bunun için gerekli ekipmanı alan, personeli eğiten ve yedek parça tutan Çizgi Elektronik, kalitesiz güç kaynaklarına karşı açtığı savaşta, tüm donanım sitelerinin, güç kaynaklarını kapıp gittiği test sistemini de ilk kez getirip kuran firma.

    Ancak Çizgi Elektronik'in, kurucusu Niyazi Saral, işi Asus'ta bırakmadı ve özellikle RMA ile başlayan süreci tüm ülkeye yaymak için, ellerindeki belge ve dökümanları ücretsiz olarak yaymaya başladı. Bu paylaşım kar topu olarak başladı, giderek büyüdü ve çığ halini aldı. Bilgi paylaşımı olarak başlayan çabalar, sonunda Çizgi Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezi adı altında bir eğitim portalına dönüştü. Bu portal üzerinden, normalde eğitim alması maddi imkansızlıklar, berbat eğitim sistemi ya da basitçe mesafe nedeniyle mümkün olmayan herkes, uzaktan eğitim almaya başladı. Üstelik tek kuruş ödemeden. Zaten Tagem'in içeriği de çoğunlukla gönüllü eğitimciler tarafından oluşturuluyor.

    Çizgi-Tagem'in gördüğü ilgi, kurucularını her seferinde daha da fazlasını yapmaya itti ve ilk başta elektronik eğitimi ile başlayan basit bir fikir, CompTIA A+ sertifikası verme noktasına geldi. Gençler gerçek anlamda oturdukları yerden sertifika alır hale geldi. Uzaktan eğitimden sonra sadece sınav için belirlenen merkezlere gitmek yeterliydi. Şuradan bir ders örneğine bakabilirsiniz. Tagem eğitimleri, sadece öğrencilere yönelik değil bilişim öğretmenlerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

    Bunun yanında Çizgi-Tagem, Adobe ürünleri, MySql, Autodesk, iOS, Office, sayısal devreler, mikro işlemci programlama gibi sadece bir kaçını saydığım alanlarda dersler verilen Sanal Akademi'yi de sürekli geliştiriyor.

    Son sayıları paylaşırsak, bedava eğitimden faydalanan öğrenci sayısı 192.000'i aşmış durumda. 1356 sertifika da hak edenlere ulaşmış.

    Çizgi-Tagem aşağıdaki gerekçe ile dava ediliyor.

    T.C İstanbul 20. Sulh Mahkemesi
    SUÇ: Kanuna aykırı eğitim kurumu açma
    Duruşma Günü: 30/01/2013
    Davacı: K.H

    Mahkeme terimlerine çok aşina değiliz ama K.H kamu hukukunun kısaltılmışı. Yani davayı açan bir kişi değil, kamu adına devlet tarafından açılıyor. Duruşma tarihi de seneye.
    Olay bu noktadan sonra teknik. Ancak sanal bir eğitim portalının 'eğitim kurumu açma' olarak değerlendirilmesi, aklımıza internetin işlevini, eski yasalara oturtmaya çalışmaktan kaynaklanan yanlış uygulamaları getiriyor. Bu kapsamda benzeri siteler bile eğitim kurumu sınıfına sokulabilir.

    Elbette kanunsuzluk varsa hesabı sorulmalı. Ancak herkese sorulmalı. Bunca kanunsuzluğun ve adaletsizliğin ortasında, internet üzerinden bedava eğitim veren bir firmanın cımbızlanması, başka bir sebebi mi var sorusunu akla getiriyor. İnternet üzerinde, din eğitiminden yabancı dile kadar birçok alanda hizmet veren portal mevcut ve bunların bir kısmı eğitimlerini DVD olarak da satmaktalar. Ancak bugüne kadar kaçak sürücü kursu, dil kursu ya da Kuran kursu açmaktan hakkında dava açılan bir eğitim portalı duymamıştık.

    İşin ilginç yanı Tagem'in Fatih Projesinde de yer alıyor olması. Eğitim Bilişim Ağı'na katılan Tagem, içeriğini Fatih Projesi üzerinden öğrencilere ulaştıracak. Yan bir anlamda devlet onaylı bir eğitim portalı Tagem.

    İşin üzücü yanı da, dava tarihinin 2013 olması. Kuvvetle muhtemel bu dava Tagem'in ne olduğu anlaşılınca düşecek ancak o zamana kadar gönüllülerle çalışan bu sistemi oluşturan insanların moral ve motivasyonu dibe vuracak, hatta 'yasadışı bir işe bulaşmış olabilir miyiz?' diye tedirginlik duymalarına ve yeni içerik üretmekte isteksiz davranmalarına sebep olacak.

    Bize düşen, bilişime gönül vermiş insanlar olarak bu olayı olabilediğince yaymak ve kamu adına dava açanlara, kamunun bu konudaki fikrini iletmek. Umarız Tagem projesinde yer alanlar içerik üretme heveslerini bu tatsız haberle kaybetmez ve eğitimler devam eder ve iyilik bu kez cezasız kalır.

    çizgi tagem i merak eden arkadaşlar için linki ; http://www.cizgi-tagem.org/

    sitede yer alan tüm eğitimler video ders şeklinde olup tamamen ücretsizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 27 Eylül 2012; 13:42:00 >







  • devlette işgüzar bir kişinin can sıkıntısı çokmuş herhalde böyle saçma işlerle uğraşıyor...türkiyede eğer gerçek bir vatanseversen, topluma birşeyler vermek istersen yandın...devlet seni öpmek!!! için elinden geleni yapar...ihtiyacın olduğunda işi çok olan devlet böyle saçma şeyler konusunda bomboş olur ve seni canından bezdirir...
  • Bu ülkede iyi şeyler yapmak (suçtur)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’nin En Büyük Bilişim Eğitimi Platformu Kapatılıyor!

    Özellikle Bilişim Öğretmenlerine karşılıksız sağlanan eğitim altyapı kaynakları (ders notları, sunumlar, laboratuvar cihazları, eğitim setleri…), Anadolu'nun tüm sathına yayılmış 1,000'e yakın bilişim öğretim görevlisi ve öğretmenine sağladığı Özel Sanal Sınıflarında uzaktan eğitim imkanları ve bugüne kadar 200.000'e yakın kişiye ücretsiz sağladığı 1,000 saatin üzerindeki bilişim alanında görsel eğitimprogramları ile öne çıkan Çizgi-Tagem Türkiye'de eğitim alanında alınabilecek en büyük ödülü almıştır. Alınan ödül Çizgi-Tagem internet sayfası olanhttp://www.cizgi-tagem.org sitesi nin kapatılmasıdır.

     Çizgi Tagem Dava Ediliyor


    Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında oluşturmuş olduğu EBA(Eğitim Bilişim Ağı) platformunda e-içerik bölümüne tüm eğitimlerini hibe eden Çizgi Tagem yine Milli Eğitim Bakanlığının bir başmüfettişinin bilirkişi olarak atandığı mahkeme sonucunda kapatılıyor.
    - Çizgi Tagem in kapanması demek bu ülkede eğitim alanında bilişimin uzun yıllar kazanç odaklı ellere geçeceğini ve bundan da sadece bir kesimin faydalanacağı anlamına gelir.
    - Çizgi-Tagem'in kapanması insanların bu eğitimlere erişemeyeceği ve kalitesi eğitimlerin cd lere yazılıp satılması ve birilerinin bu anlamda rant elde etmesi anlamına gelir.
    - Çizgi-Tagem’in kapanması demek ülkemizde bilişim alanında kendini yetiştirmek isteyen ve bilgiye rahatlıkla ulaşabilen, eğitimlerden ücretsiz şekilde yararlanabilen kesimin önüne taş koymak, bu ülkenin bilişim geleceğinin önüne taş koymak anlamına gelir.




  • Çok iyi bir site. Kapatılmaması için başbakanın ilgilenmesi şart. Çok sinirlendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 15 Mart 2013; 13:16:37 >
  • izinsiz okul, kuran kursu, kurs acmanin onunu acan hukumet, bu paltformu kapatmaya calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha yok böyle şerefsizlik.Onlara inat tüm videoları indirip,saklayacağım.
  • Tek derdi bu vatana kalifiye insan kazandırmak olan birine bunu nasıl yaparlar. Yazıklar olsun.
  • 13 nisanda faaliyetlerini kademeli olarak durduracakları yazıyor sitesinde.


    bu devlet ne yapıyor?
  • Bu ülkede ne kadar insana faydalı şey varsa hepsinin önüne geçilmeye çalışılıyor nden böyle yapılıyor anlamış değilim .

    Aslında çizgi tageme mail atsak videoları linkler halinde yayınlasalar bizde indirip arşivlesek .Süper olur bence çünki oradaki eğitimler gayet değerli şeyler.Kaybetmek istemem .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan994 -- 15 Mart 2013; 21:17:30 >
  • eyiye eyiye
  • Devlet her zamanki gibi destek olacağına köstek oluyor.
  • Çizgi-Tagem Kapatılmasın İmza Kampanyası Başladı...
    http://imza.la/cizgi-tagem-kapatilmasin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poet3333

    Çizgi-Tagem Kapatılmasın İmza Kampanyası Başladı...
    http://imza.la/cizgi-tagem-kapatilmasin

    destek





  • Direk iztemezük zihniyeti. O zaman Amerika'da Coursera veya code.org' u kapatsın. Kapatırmı hiç adamların reklamlarında başkanı vekili oynuyor. Bizimkiler eğitim veren bir siteyi kapatıyor. Yazıklar olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querman -- 16 Mart 2013; 18:57:12 >
  • 2006 yılında yine buradan irtibat kurmuştum sanırm.
    her ay dergi gönderiyorlardı eski calıştıgım yere

    ve 6-7 sene de cok mükemmel yere geldiler.

    yazık olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.