Şimdi Ara

Kredi Masrafını Geri Alma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2006 yılında bir bankadan dükkan almak için 150.000 tl 4 yıllık kredi çekmiştim. ve borcu bitti. benden ortalama 2500 tl civarında dosya masrafı ve ekspertiz parası almışlardı. bunu tiketici mahkemesine versek nasıl olur? alabilen var mı?ve ya nasıl bir yol izlemeliyix? bize masrafı olur mu?



  • http://www.kredibasvurulari.com/kredi-masrafini-geri-alma-dilekce-ornegi/

    Burda detaylı anlatmışlar nasıl geri alınacağını denemek lazım
  • Bizde 3 sene önce 60.000TL Ev kredisi çektik dosya masrafı adı altında 1500tlye yakın bir para aldılar mesajım bulunsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cradbe

    http://www.kredibasvurulari.com/kredi-masrafini-geri-alma-dilekce-ornegi/

    Burda detaylı anlatmışlar nasıl geri alınacağını denemek lazım

    " Kredi sözleşmesinde böyle bir masrafınalınacağına dair herhangi bir hüküm yoksabaşvuru yapılması uygundur. " hocam bu söz üzerine biraz düşündürüyor. alamama ihtimalimiz var mı ? bize masrafı çıkar mı bu davanın
  • tüketici heyeti böyle konularda telefon ile destek veriyormu bilen varmı
  • Yok artık, kredi masrafı geri alınıyor mu?

    Kredi sözleşmesinde kredi masrafı ile ilgili bir şey yazması gerekiyor mu?
  • Arkadaşlar öncelikle kredi kullanıdığınız bankaya bir dilekçe verin. Örnekleri internette var. Bu dilekçede son 10 yıllık kredi dökümü ve kesilen dosya masrafının iadesi talebi yer alıyor. Bazı bankalar dilekçeyi kabul etmiyor, bazısı alıyor belkide üstüne yatıyor. En temizi iadeli taahütlü yollayın mecbur bir cevap verecekler.

    Cevap olumsuz olursa, dosya masrafının kesintisini gösterir dekont, hesap hareketi yada ekran görüntüsü gerekli. Bunu internet bankacılığı kullanıyorsanız bulmanız çok kolay. Hesap hareketlerinde özelikle krediler için Dosya Masrafı Kesintisi diye açıkça yazıyor Bunun çıktısını almanız yeterli olur, bazı bankalarda çıktı vermiyorsa ekran görüntüsünü Ctrl+PrintScrn tuşu ile alıp Paint üzerinden yazdırabilirsiniz.

    Olaki elinizde ekstre yok, dekont yok, ekran görüntüsü yok. Bankaya verdiğiniz dilekçede bunuda talep ediyorsunuz ve bankada sizden bunun karşılığında 30 yada 40 TL gibi bir ücret istiyormuş. Bu durumda 444 lü numaralardan müşteri hizmetlerini arayarak kredi kullanıdğınız yıl ve ay için hesap dökümü talep edin. E-Posta adresinize digital olarak gönderiliyor. Bazı bankalarda ücret istenmesede bazılarıda küçük bir ücret karşılığı bunu yapıyordu. (Son durum nedir bilmiyorum)

    Tüm bu işlemler sonrası elinizdeki Dosya Masrafı kesintisini gösterir belgeler ile alacağınız 1.161,67-TL'yi geçmiyor ise Hakem Heyetine, geçiyor ise Tüketici Hakları Mahkemesine başvuruyorsunuz. Hakem Heyeti en geç 2-3 ay içinde karar veriyor sonra banka veya siz 15 gün içerisinde karara itiraz edilmezse paranızı banka ödemek zorunda. Banka itiraz ederse olay Tüketici Hakları mahkemesine gider, Yargıtayın vermiş olduğu bir karara karşı Tüketici Hakları mahkemesi karşı çıkacak değil herhalde.. UMARIM PARANIZI GERİ ALIRSINIZ

    NOT: Erken kapatılan krediler içinde sigorta ücreti geri ödeniyor. toplamda 6.500 TL'lik erken kapattığım 2 kredi için 15,00-TL geri aldım hemde başvurduğumun ertesi günü.


    Hukuk yada Yargı işleri ile uğraşan biri değilim tüm bunları kendi yaşadığım tecrübelere istinaden yazdım. Eksik yada hatalı bildiğim durumlar olabilir.
  • Bugün itibari ile Banka'ya iadeli taahütlü göndermiş olduğum dilekçeme cevap geldi. Aynen şu ifadeler yer alıyor;

    Öncelikle tarafınızdan tahsil edilen dosya masrafına ilişkin ücretin, sebepsiz ve dayanaksız olmadığını, bu ücretin Bankamızca kredi açılışı ve kullandırımı aşamasında yapılan mutad ve zorunlu olan masraflardan oluştuğunu; Bankamızın belirtilen aşamada verilen hizmetin kalitesinin sağlanması yanında bir takım operasyonel masraflarada katlandığını belirtmek isteriz.

    Nitekim ilgide kayıtlı dilekçenize konu "dosya masrafı", imzalamış olduğunuz sözleşmesi ile eklerinde açıkça düzenlenmiştir.

    Tüm bu nedenlerle, kullanmış olduğunuz krediye ilişkin olarak tahsil edilen dosya masrafının iadesine ilişkin talebinizi yerine getiremediğimizi bilgilerinize sunarız..

    Şimdi almış olduğum bu yazıyla birlikte hakem heyetine başvurabilirim. Çünkü eğer bankadan bu yazıyı almazsanız hakem heyeti yada mahkeme geri çevirebilir. Git bir talep et olur ya belki banka öder diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminAS -- 7 Eylül 2012; 16:29:47 >
  • Sayın İlgililer;

    4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanunun 6.maddesinde Haksız şart düzenlenmiştir. Bu maddeye göre bankalar tarafından yapılan kesintiler( dosya masrafı, ücret tahsisi, yapılandırma ücreti vs..) haksız şart teşkil ettiğinden kesintiler rahatlıkla geri alınabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken ilgili kaymakamlığa yada Tüketici Mahkemesine başvurmaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü ; ilgili banka avukatları, sizin bilmeden yanlışlıkla yaptığınız bir işleme itiraz ederek sizden ayrıca vekalet ücreti alabilmektedir. Sizin bir uzmandan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.

    Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız yardımcı olurum.. dilediğiniz gibi istediğinizi sorabilirsiniz TEL: 0542-242-3037
  • Aşağıdaki gibi uyguladım, peki sonuçları nerden öğreneceğim. E-devlet'de filan çıkıyor mu?

    http://www.kredibulteni.com/konut-kredisi/kredi-masraflarini-geri-alma
  • kredi masraflarını geri almak için başvurdum tüketici heyetine, 1000 tl. ama nisandan beri arayan soran yok bir defa gittim 2014 yılında başvuranlar şimdi sonuçlandı falan dedi. 7,8 ay sürer falan demişti. bu kadar uzun mu sürüyor bu saçmalık ya. bide faiziyle mi verirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.