Şimdi Ara

HTC (ONE X, ONE S , ONE V , SENSATION XE ve diğerleri) BEATS AUDIO ALDATMACASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
5.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir HTC nin beats logolu telefonlarıyla inceliyordum.Ancak Beats Audio denilen teknolojinin tam olarak ne olduğuna bir türlü ulaşamadım.Bu konuda ulaştığım bilgilerde kimi ekolayzır kimisi ses geliştirme+ekolayzır kimisi de ekstradan beats audio sürücü var diyordu.Hatta forumdan bilgili olduğunu düşündüğüm bir arkadaş "evet onlarda Beats çipi(sürücü) var" demişti.Geçenlerde son olarak test ettiğim ONE X benim için tam bir hayal kırıklığında doruk noktası oldu.Özellikle Beats kapatılınca telefon rezil bir ses kalitesi sunuyordu.Bu benim için büyük bir ipucu oldu.Sesi donanım olarak da gelişmiş bir telefonda yazılım aktif olmadan bu kadar kötü bir vermeyeceği kafamda dank etti diyebilirim.Çünkü zaten ses kalitesi iyi tabir edilen çoğu telefonlarda ekstra yazılım olmaksızın standat müzik çalarlarında gayet de güzel ses alabiliyorsunuz.O günden sonra tekrar internette forumları taramaya ve htc nin donanım sağlayıcılarının sitelerinde araştırmaya başladım.Farkettim ki benim gibi konuyu ince eleyen bir çok insan da aynı mevzuyu anlamaya çalışıyormuş.Birçok hi-fi forumu ve yabancı anroid forumlarında benzer tartışmalar var.En sonunda birkaç yerde aradığım cevapları buldum.Şöyleki ;

    Beats zaten kurulduğu 2006 yılından itibaren 5 yıl boyunca kulaklıklarını Monster firmasına ürettirdi.Altyapısı yok ve chip üretmek zaten bu tarz firmaların işi değil, basit bir süreç de değil.Şuan Monster la anlaşmaları bitti yeni modellerini kime ürettirdiklerini çok merak ediyorum.Daha sonra HTC monster la anlaşması biten Beats in hisselerini aldıktan sonra Beats üzerinden göz boyama hareketlerine hız verdi.Tanıtımlar vs reklamlarda kullanılan cümleler hep özenle seçilmiş ve açıklıktan uzak.Dedikleri şey sürekli "Beats Audio"...Nedir bu yazılım mı donanım mı belli değil...Bunun sebebini zaten sonraları anlamış oldum.HTC ONE X modelinden gidersek , kullandığı Tegra 3 (SoC) çip sistemler bütünü içinde barındırdığı mükemmel GPU ya rağmen kendi kalitesiz ses sürücüsünü kullanıyor.İşte tüm olay burda açıklığa kavuşuyor zaten.Bunun sebebinin HTC nin maliyet düşürme çabası olduğunu söylemek mümkün değil.Çünkü Kuzey Amerika piyasasında ONE X ile GALAXY S3 Snapdragon kullanıyor ve orada normalde Wolfson(apple wolfson kullanır,piyasadaki en iyi ses sürücüsü olarak gösterilir) ses sürücüsü kullanan Samsung bile burada özel bir sürücü kullanmamış.Bunun sebebi eğer Snapdragon un uyumsuzluğu ise HTC de benzer sebepten bizim kullandığımız Tegra 3 lü uluslararası versiyonda özel bir çip kullanmamış olabilir.Uzatmadan çoğumuz bu kadar bilgiye sahip değil ve sıfırdan ulaşmak da benim için gerçekten zor oldu.Telefon incelemelerinde bile Beats Audio dedikleri zaman insanlar detayı sorgulamıyorlar.Zaten incelemeleri yapanların kendi bile Beats meselesinin sadece bir ses geliştirmesi ve ya ekolayzırdan olduğundan haberdar değil.HTC nin tanıtımlarına girseniz Beats Audio Teknolojisi deyip geçiyor ama söylemiyor tam olarak nasıl işlediğini.Oysaki bu sadece bir yazılımdan ibaret.Evet yazılım başarılı, düşük frekanslı bas tonlarını devasa miktarda artırıp , mid tonları da ufaktan yükseltiyor.Gelgegelim özellikle ONE X için söylüyorum(gerçi snapdragon s3 kullanan telefonlarında da üst sınıf ses çipi(sürücüsü) mevcut değil ) insanlar arkasındaki Beats logosuna ve yazılımın getirdiği bas karakterli seslere aldanıp çok güzel bir sesi olduğunu düşüyorlar.Oysa ki Beats yazılımının yaptığının çok daha iyisini bi POWERAMP programı yapabiliyor mesela.HTC lerde bulunan kötü ses sürücülerini güzel bir ses geliştirici program yükleyerek bir Galaxy S (ki wolfson kullanır ve buna da aynı programı kurmuş olalım) ile kıyaslasak kesinlikle HTC nin ses konusundaki handikapını rahatlıkla görebiliriz.




    http://www.androidpolice.com/2012/06/26/beats-me-why-htcs-amazing-sound-on-the-international-one-x-isnt-amazing-at-all-even-by-the-numbers/
    http://www.engadget.com/2012/06/26/wolfson-samsung-galaxy-s-iii/
    http://www.nvidia.com/object/tegra-3-processor.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tegra_3#Tegra_3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1695963



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelherif -- 3 Eylül 2012; 17:25:25 >







  • bilgilerini paylaştığın ve konuya açıklık getirdiğin için teşekkürler benimde bu konuda cok kafam karısıktı cok faydalı oldu bende one v almayı dusunuyodum sırf beats audio özelliği var diye öğrenmiş olduk işin iç yüzünü.
  • Teşekkür ederim ellerine sağlık böyle çok dümen dönüyor araştırmakta fayda var..
  • İyi araştırma yapmışsın teşekkürler...
  • Sensation XE çıktığında ben de beats audio olayına takmıştım ki neredeyse alacaktım. Dediğin gibi beats muğlak ifadelerle konuşuyor hep. Özellikle kulaklıklarına bakın ses frekans değerleri hiçbirinde yok. En dandik kulaklıklar bile detaylı bilgi verirken popüler DJ resimleriyle süslü kutularında başka bir şey yazmıyor malesef...
  • azmin zaferi derim, güzel bir inceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler, çok başarılı bir araştırma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu forumdaki beats düşmanlığını hiç bir yerde görmedim arkadaş...eğer telefonu herhangi bir beats kulaklıkla denemediysen bişey demiyorum solo hd ile birlikte one x kullanıyorum bahsettiğin gibi ses kalitesi hiç "hayal kırıklığı" değil :)
  • Emeğiniz için teşekkürler.,
    işin doğrusunu öğrenmek, sadece yazılım kullanılarak yapıldığını öğrenmek iyi oldu.
  • Cihazın ses kalitesi iyiyse bunun sebebinin donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu çokta önemli değil bence. Bununla birlikte PowerAmp + iyi bir kulaklık ile her android telefondan kaliteli ses alınır. Boşverin Beatsı Wolfsonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de desire hd telefonumdaki dolby digital'in beats 'den çok çok daha iyi olduğu kanısındayım. benim için ses yönünden kesinlikle dhd daha iyiydi. beats evet belki standarta göre daha iyidir ama tatminkar değil.
  • yaklaşık 2 aydır htc one v sahibiyim. beats audio'nun sese anormal etkisi olduğunu söyleyebilirim. şöyle ki: bass ve tiz seslerin o kadar uç frekanslarda veriyor ki, standart kulaklıklar yetersiz kaldığı için hafif bozulma yapıyor ve ses kalitesinde bu yüzden düşme olabiliyor. kullanılan kulaklıkların kalitesi yükseldikçe, faydası o zaman anlaşılabilir olur. bence sony, philips, creative ya da alt model sennheiser kulaklıklar değil, daha advanced modellerle denenmesi gerekir.
    standart kulaklıklarla dolby digital'in daha iyi gibi hissettirmesi o yüzden normaldir. Wolfson ses sürücüsü hakkında net bir bilgim olmadığı için yorum yapmam yanlış olur ama sennheiser kulaklıkla ipod touch'tan aldığım ses kalitesinin çok daha fazlasını telefonumdan alıyorum.
    beats audio markasının kullanımı pazarlama stratejisi olabilir ama kesinlikle kazıklama veya aldatmaca değil. bu kadar büyük düşmanlığın sebebini ben de anlamadım. tembelherif sağolsun iyi bir araştırma yapmış fakat ben de somut olarak kulağımla duyduğumun yorumunu yapayım istedim.
    özet: ses kalitesi harbiden iyi.




  • 1. si tamam araştırmışın ama standart kulaklık üzerinden yorum yapıyorsun.

    herhangi bir beast audio özellikli telefona beast kulaklıklarından birini takıp denedin mi ?

    dikkat ettiysen beast audio kulaklığı taktıktan sonra müzik çalardan hangi beast audio kulaklığını taktığını seçmen gerekiyor. ki değişik seçtiğin zaman bile ses kalitesi aşırı değişiyor.

    ki bende sony nin 150 dolarlık bir performans kulaklığı var onda bile kaliteyi bariz hissediyorum.
  • Bendede Öne X var kulaklığım Audio Technica Ckm99 şimdi doğruyu söylemek gerekirse kulakliktaki sese gerçekten bir faydası var basslar sesin berraklığı çok yerinde müziği hissediyor insan özellikle mod atınca beats audioya gerçekten bayağı bir katkısı oluyor ama hoparlör vasat durumda ses hiç tatmin edici değil hadi sadece kulaklik yapsa bu şirket tamam derim haklısın ama hoparlörde üretiyor hoparlör daha iyi olmalıydı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tembelherif

    Uzun süredir HTC nin beats logolu telefonlarıyla inceliyordum.Ancak Beats Audio denilen teknolojinin tam olarak ne olduğuna bir türlü ulaşamadım.Bu konuda ulaştığım bilgilerde kimi ekolayzır kimisi ses geliştirme+ekolayzır kimisi de ekstradan beats audio sürücü var diyordu.Hatta forumdan bilgili olduğunu düşündüğüm bir arkadaş "evet onlarda Beats çipi(sürücü) var" demişti.Geçenlerde son olarak test ettiğim ONE X benim için tam bir hayal kırıklığında doruk noktası oldu.Özellikle Beats kapatılınca telefon rezil bir ses kalitesi sunuyordu.Bu benim için büyük bir ipucu oldu.Sesi donanım olarak da gelişmiş bir telefonda yazılım aktif olmadan bu kadar kötü bir vermeyeceği kafamda dank etti diyebilirim.Çünkü zaten ses kalitesi iyi tabir edilen çoğu telefonlarda ekstra yazılım olmaksızın standat müzik çalarlarında gayet de güzel ses alabiliyorsunuz.O günden sonra tekrar internette forumları taramaya ve htc nin donanım sağlayıcılarının sitelerinde araştırmaya başladım.Farkettim ki benim gibi konuyu ince eleyen bir çok insan da aynı mevzuyu anlamaya çalışıyormuş.Birçok hi-fi forumu ve yabancı anroid forumlarında benzer tartışmalar var.En sonunda birkaç yerde aradığım cevapları buldum.Şöyleki ;

    Beats zaten kurulduğu 2006 yılından itibaren 5 yıl boyunca kulaklıklarını Monster firmasına ürettirdi.Altyapısı yok ve chip üretmek zaten bu tarz firmaların işi değil, basit bir süreç de değil.Şuan Monster la anlaşmaları bitti yeni modellerini kime ürettirdiklerini çok merak ediyorum.Daha sonra HTC monster la anlaşması biten Beats in hisselerini aldıktan sonra Beats üzerinden göz boyama hareketlerine hız verdi.Tanıtımlar vs reklamlarda kullanılan cümleler hep özenle seçilmiş ve açıklıktan uzak.Dedikleri şey sürekli "Beats Audio"...Nedir bu yazılım mı donanım mı belli değil...Bunun sebebini zaten sonraları anlamış oldum.HTC ONE X modelinden gidersek , kullandığı Tegra 3 (SoC) çip sistemler bütünü içinde barındırdığı mükemmel GPU ya rağmen kendi kalitesiz ses sürücüsünü kullanıyor.İşte tüm olay burda açıklığa kavuşuyor zaten.Bunun sebebinin HTC nin maliyet düşürme çabası olduğunu söylemek mümkün değil.Çünkü Kuzey Amerika piyasasında ONE X ile GALAXY S3 Snapdragon kullanıyor ve orada normalde Wolfson(apple wolfson kullanır,piyasadaki en iyi ses sürücüsü olarak gösterilir) ses sürücüsü kullanan Samsung bile burada özel bir sürücü kullanmamış.Bunun sebebi eğer Snapdragon un uyumsuzluğu ise HTC de benzer sebepten bizim kullandığımız Tegra 3 lü uluslararası versiyonda özel bir çip kullanmamış olabilir.Uzatmadan çoğumuz bu kadar bilgiye sahip değil ve sıfırdan ulaşmak da benim için gerçekten zor oldu.Telefon incelemelerinde bile Beats Audio dedikleri zaman insanlar detayı sorgulamıyorlar.Zaten incelemeleri yapanların kendi bile Beats meselesinin sadece bir ses geliştirmesi ve ya ekolayzırdan olduğundan haberdar değil.HTC nin tanıtımlarına girseniz Beats Audio Teknolojisi deyip geçiyor ama söylemiyor tam olarak nasıl işlediğini.Oysaki bu sadece bir yazılımdan ibaret.Evet yazılım başarılı, düşük frekanslı bas tonlarını devasa miktarda artırıp , mid tonları da ufaktan yükseltiyor.Gelgegelim özellikle ONE X için söylüyorum(gerçi snapdragon s3 kullanan telefonlarında da üst sınıf ses çipi(sürücüsü) mevcut değil ) insanlar arkasındaki Beats logosuna ve yazılımın getirdiği bas karakterli seslere aldanıp çok güzel bir sesi olduğunu düşüyorlar.Oysa ki Beats yazılımının yaptığının çok daha iyisini bi POWERAMP programı yapabiliyor mesela.HTC lerde bulunan kötü ses sürücülerini güzel bir ses geliştirici program yükleyerek bir Galaxy S (ki wolfson kullanır ve buna da aynı programı kurmuş olalım) ile kıyaslasak kesinlikle HTC nin ses konusundaki handikapını rahatlıkla görebiliriz.




    http://www.androidpolice.com/2012/06/26/beats-me-why-htcs-amazing-sound-on-the-international-one-x-isnt-amazing-at-all-even-by-the-numbers/
    http://www.engadget.com/2012/06/26/wolfson-samsung-galaxy-s-iii/
    http://www.nvidia.com/object/tegra-3-processor.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tegra_3#Tegra_3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1695963

    s3 wolfson kullanıyor benim bildiğim...




  • bugün beats audio solo HD kulaklık aldım.mağazada denedim gayet iyiydi ama esas ses deneyimini eve gelince yaşadım.kulaklığı taktığım andan itibaren muhteşem sesle birlikte resmen kendimden geçtim.o kadar müzik dinleyen,bas seven birisi değilim ama ilk defa sevdim.

    ancak,

    arkadaşın araştırması,beats audio kulaklık açsından haksız fakat telefonun kendi sesi açısından doğru.bende sensation xe var ve kulaklıksız beş para etmez bir ses sahip.hatta ilk aldığımda kaç çağrıyı duymadım bile alışana kadar.alıştığım halde hala duymadığım oluyor.titreşimle az da olsa hissedebiliyor insan.HTC,beats audio özelliğini vermiş vermesine ama telefonun kendi sesini de bi zahmet düzeltsin artık.one x de de böyleyse yuhh deni buna...!
  • Daha çip ve sürücü ayırımını bilmiyorsun arkadaş. Çip dediğin şey donanım parçasıdır boardun üzerinde bulunur, sürücü ise donanımı işletim sisteminin kullanması için yapılan yazılımdır. (Google translate'den baksaydın bile anlardın Sürücü=Driver.) Bu arada Donanımsal değil yazılımsalmış çöpmüş, fısmış demişsiniz ama ses dediğiniz şey donanımın büyük bir katkısıda olsa zaten yazılım kısmında çözülen birşeydir, özellikle böyle mobil cihazlarda sonuçta stüdyoda kanal kayıt yapıp dinlemiyoruz :D yada cihaza bir amplifier takıp istediğiniz donanımsal desteği alın :D
  • çip veya yazılım. kulağına taktığında diğer cihazlardan üstün mü? üstün... ozaman çipten mi yazılımdan mı diye kurcalamanın ne geregi var ki? kaliteli olan sesi alıyorsun sonuçta.

    arkadaş okadar araştırmış ama çip ve sürücünün ne oldugunu bilmiyor.

    monster ın kulaklık değerlerini belirtmemesi kulaklıgın dandik oldugunun bir göstergesi değildir. tüm şirketlerin prensibleri vardır. bknz: apple(steve jobs flash player yok dedi flash player ömrünün sonuna kadar gelmeyecek ios a)

    monster da kulaklık değerlerini vermiyor vermeyecekte. kaliteli ses veriyor. vallahi veriyor ben şahitim !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: This is it

    çip veya yazılım. kulağına taktığında diğer cihazlardan üstün mü? üstün... ozaman çipten mi yazılımdan mı diye kurcalamanın ne geregi var ki? kaliteli olan sesi alıyorsun sonuçta.

    arkadaş okadar araştırmış ama çip ve sürücünün ne oldugunu bilmiyor.

    monster ın kulaklık değerlerini belirtmemesi kulaklıgın dandik oldugunun bir göstergesi değildir. tüm şirketlerin prensibleri vardır. bknz: apple(steve jobs flash player yok dedi flash player ömrünün sonuna kadar gelmeyecek ios a)

    monster da kulaklık değerlerini vermiyor vermeyecekte. kaliteli ses veriyor. vallahi veriyor ben şahitim !

    Ayynen Johnny Waynen.




  • Selam ben 5 yıldır okuyan 2 satır yazı yazmayan adam,

    Son 1 aydır telefon alma planım vardı XE almayı düşünüyorum.
    Ben de süslü ifadelere takılıp Beats audio'ya takıldım.
    Lakin bazı kutularından bu kulaklık çıkmıyor diye duydum.
    Beats Audio kulaklıklı kutularını aramaya başlamıştım.

    Bu başlık bana arama lite olanı da al mı diyor:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.