Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (595. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efh35

    Selamlar..
    Bugün bir siteye rastladım, ısıtma ve soğutma sistemleri hakkında yararlı ve doğru bilgiler bulunuyor..
    Yoğuşmalı kombi hakkında da bir makale buldum bir incelemenizde fayda var..
    http://www.isitmavesogutma.com/2011/08/yogusmali-kombi-nedir/


    güzel bir yazı
  • makovad arkadaşım...
    Eğer daire en üst kat v kuzey yönündeyse benden sana tavsiye biraz paraya kıyıp yoğuşmalı kombi al, peteklerini de 1 - 1,5 metre kadar artır. Demirdöküm Nitrol gibi normal bir kombi alırsan senin evin gibi bir evde yoğuşmalı kombi için vermediğin fazladan 800 TL yi 1,5 sene içerisinde yakıta verirsin.

    Ayrıca normal kombi de alacaksan peteklerini yine de artır, çünkü petek yüzey alanın ne kadar büyük olursa kombinin çalışma sıcaklığını o kadar düşürebilirsin. Bir kombi (tabi yoğuşmalı olsa çok çok daha iyi) ne kadar düşük sıcaklıkta çalışırsa o kadar az yakıt tüketir..
  • KOMBİ KONUSUNDA TAVSİYEM E.C.A. OLUR NEDEN DERSEN FİRMA YERLİ BİR FİRMA VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PİLANDA TUTUYORLAR ECA ÜRÜNÜ ALDIĞINDA FİRMA KENDİ GİDERLERİNİ KARŞILADFIKTAN SONRA OKUL YAPTIRIYOR ASKERİYEYE YARDIM EDİYOR BİLİM VE ARAŞTIRMA KURULUŞLARINA DESTEK VERİYOR ÖDEDİĞİM PARANIN BU ŞEKİLDE KULLANILMASI BENİ SEVİNDİRİYOR PARAMIZ HİÇOLMAZSA YURT İÇİNDE KALIYOR,YURT DIŞINA DÖVİZ KAYBI OLARAK UÇMUYOR ECA NIN CONFEO PLUS VE CONFEO PREMİX KOMBİSİ ELEKTRİK VE GAZ TÜKETİMİ KONUSUNDA EN TASARUFLUSUYMUŞ İNTERNETTE İNCELEDİĞİNİZ ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ ŞİKAYET SİTELERİNİDE İNCELEYİN DERİM EN FAZLA ŞİKAYET EDİLEN KOMBİ DEMİRDÖKÜM İÇİNDE ÇİN MALI MALZEMELER VAR YA SONRA BAYMAK BUDERUS FERROLİ DİYE GİDİYOR.ADAMLAR BOŞUNA DEMİYOR ECA YILLARCA BERABER DİYE TEYZEMLER 20 SENEDİR KULLANIYOR YİNE ALSAM ECA ALIRIM DİYOR.BEN HERZAMAN SUNU SÖYLERİM BİR ÜRÜN ALACAKSAN ŞİKAYET SİTELERİNE BAK VE ŞİKAYET EDİLEN FİRMANIN CEVABI OLMUŞMU,ECA TÜM ŞİKAYETLERİ CEVAPLIYOR




  • ECA KOMBİLER 3 YIL GARANTİLİ 300TL BEDEL ÖDEDİĞİMİZDE 3+3=6 YIL GARANTİLİ OLUYOR VE 3 TANE BAKIM HEDİYESİ VERİYOR. BİR BAKIM 55 TL HERMETİK KOMBİLER İÇİN 75TL. YOĞUŞMALI KOMBİLER İÇİN GEÇEN GÜN EDİRNE VİESMAN SERVİSİ 150 TL. OLAN KOMBİ BAKIMINDA KAMPANYA VRMIŞ 100 TL YE DÜŞÜRMÜŞLER OHA YANİ FİLTRELER TEMİZLENİYOR PARÇALARIN KONTROLÜ YAPILIYOR FAN,BURLLÖR VE ESANJÖR TEMİZLİĞİ YAPILIYOR GAZ TÜKETİM KONTROLÜ YAPILIYOR ECA SERVİSİ 55 TL KAMPANYA DÖNEMİNDE 45 TLYE DÜŞÜYOR İKİSİDE AYNI KOMBİ ARADA NE FARK VAR? ECA YERLİ FİRMA VE TÜRK HALKINI DÜŞÜNÜYOR YABANCI MARKALAR GİBİ KAZIKLAMIYOR TÜRKİYEDE PARÇA VE İŞÇİLKİK BAKIMINDAN EN UYGUN FİYATLI VE EN AZ ARIZA AÇAN KOMBİSİ OLARAK GÖZÜKÜYORVE 7 /24 SERVİS HİZMETİ VERİYOR ECA SERVİSİNİ GECE SAAT 24.00 DA ARADIM SORUN VARDI SERVİS KİBAR BİR ŞEKİLDE ŞİKAYETİMİ SORDU SERVİSİN DEDİĞİ KONTROLLERİ YAPTIM VE KOMBİM ÇALIŞTI ŞİKAYETİMİN DEVAM ETMESİ DURUMUNDA TELEFONUNUN 24 SAAT AÇIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ARAYABİLİRMİŞİK GEREKTİĞİNDE GELEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER GECEDE OLSA.ECA NINDA BELKİ ŞİKAYETLERİ OLUYOR AMA GENELLEMEYE BAKIN FİRMA GEÇEN YILIN KOMBİ SATIŞ BİRİNCİSİ OLMUŞ BU YIL YİNE BİRİNCİ SIRALARDA FİRMA KOMBİ ÜRETİMİNE YETİŞEMİYOR TALEPLER YÜZÜNDEN.BİR KOMŞUMUZ VAİLLANT KOMBİSİ ARIZA YAPMIŞ AKŞAMÜSTÜ ERTESİ GÜN GELECEKLERİNİ SÖYLEMİŞ KIŞIN NE YAPACAK BU İNSAN SOBAMI KURACAK ECA SERVİSİNE RİCA ETMİŞLER ADAM GELMİŞ SORUNU GİDERMİŞ 20 TL ÜCRET ALMIŞ VE GİTMİŞ GEÇEN KIŞ SORUNLA KARŞILAŞMAMIŞLAR BİRDAHA VAİLLLANT FİRMASIDA DEMİRDÖKÜMÜ SATIN ALINCA KALİTE BAYAĞI DÜŞMÜŞ ŞİKAYET VAR .COM SİTESİNİ İNCELEYİN DERİMARKADAŞLAR HEPİNİZE SAYGILAR DİLERİM KOMBİ ALIRKEN İYİ DÜŞÜNÜN HATA YAPMAYIN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makovad


    quote:

    Orijinalden alıntı: makovad


    quote:

    Orijinalden alıntı: livingston


    quote:

    Orijinalden alıntı: makovad

    Merhaba arkadaslar..

    Ankara da etimesgutta bi kombici arkadastan ewime olcu aldirdim bana verdigi kagitta..

    Demirdokum nitron kombi
    6.7 mt d.dokum plus petek
    Malzeme(vana eca)
    İscilik(proje haric)
    2 mt ek baca

    Arkadaslar bunlarin hepsi

    2.400 tl pesin para istediler arkadaslar

    Ev 115 m2 en ust kat kuzey guney dogu cepheli isi yalitimi var alt kat dolu yeni bina iskani yeni alindi arkadaslar once kombi bu ewe bu gidermi ben bu konular hakkinda bilgi sahibi degilim ayrica ankara da senet ile bu isi yapacak insan evladi dukkan sahibi varmi arkadaslar neticede ew aldik cepte para yok bu konu hakkinda yardim edecek varmi arkadaslar ..


    Konuyu biraz daha açarmısınız.

    Eve yapılacak işlemler nelerdir biraz detay verebilirmisiniz.

    Benim anladığım kadarıyla kalorifer tesisatı ve doğalgazı çekilmiş kombi vana ve radyatörlerin montajı yapılacak.

    Merhaba ..

    Ewime isi tesisati dosenecek kombi petek bunlar dosenecek..borular hazir 3-1 salon 3 oda mutfak banyo antre var.. Daha vermem gereken bilgi varmi arkadaslar ..

    Bizim soru havada kaldi :)


    Kusura bakmayın henüz yapılaca olan işi tam anlayamadığım için cevap vermedim.
    Isı tesisatı döşenecek demişsiniz ama borular vs hazır da demişsiniz.
    Şimdi tekrardan detaylı olarak sorayım.

    işcilik neyin işciliğidir? muhtemelen doğalgaz tesisatı (Demir boru) çekilecektir peki ya malzemeleri kendisindenmi?
    Yada doğalgaz tesisatı hazırdır kombi için işletme alınacaktır.
    Bunun dışında yapılacak olan işler zannediyorumki sadece montajdan ibarettir. (Radyatör, kombi vs)



    Sözünü ettiğiniz borular doğalgaz tesisat borularımıdır kalorifer tesisat borularımıdır?
    Kombi konusunda arkadaşlar yardımcı olacaktır. benim fikrimse bu ölçülerdeki bir daireye kesinlikle yoğuşmalı bir ürün kullanılmasıdır.
    6,7 mt radyatör 115 m2 alana yetersiz geleceğini kanısındayım lakin ölçüleri arkadaşınız almış hesaplamalarını yapmıştır mahallerin net ölçülerini cepeleriyle birlikte yazarsanız kabalama bir tahminde bulunabilriz.
    Vana olarak eca kaliteli bir vanadır (Rv2 modeli hariç)

    Ödeme konusunda İstanbul içinde ve yakınlarında olsanız yardımcı olabilirdik lakin ankara ilinde samimi olarak tanıdığımız kimseler malisef yok.




  • Selam arkadaşlar,

    Evimiz Beylikdüzü/Beykent'te, bu sene başında taşındık, 3+1 ve 195 m2,
    "DEMİRDÖKÜM TERMOSTAR HKY 124 20000 KCAL HERMETİK KOMBİ" sahibiyiz.
    Geçtiğimiz kış kombi çok verimsiz çalıştı. Hiç durmadan sürekli çalışıyor, geçen kış maksimum 250 TL kadar fatura ödedik.
    Ayrıca banyo suyu da geç ısınıyor ve bir süre geçince de soğuyor, ve tekrar toparlanması çok uzun sürüyor.
    Sizce bu kombiyi değiştirmeli miyiz?

    Tavsiyeniz ne olabilir..?

    Şimdiden çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayyıldız45


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayyıldız45


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayyıldız45

    Merhaba arkadaşlar,

    Bu konuyu uzun süredir takip ediyorum. Sonunda bende evime doğalgaz tesisatı döşetmeye karar verdim. Evim Manisa'da net 100m2, güney batı çift cephe görüyor. Duvarlarda yalıtım yok, ancak yerlerde parke ve çift cam pencere var. Mobil tesisat olmadığı için duvar kenarından giden tesisdattan yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca altımızda boş kullanılmayan bir dükkan var.

    Eve keşif için gelen firmaya sizin genel tavsiyeleriniz üzerine yoğuşmalı kombi ve petek tesisatı olarak oksijen bariyerli boru döşettirmek istediğimi söyledim. Ancak firma yetkilisi oksijen bariyerli borunun sadece mobil tesisatlarda kullanılabileceğini söyledi. Duvar kenarı tesisatı için alüminyum folyolu ve cam elyaflı boruyu önerdi. Aşağıdaki ürünlere 4600TL fiyat aldım. Bu konu ve aşağıdaki ürünler hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? Ayrıca bu sisteme eklemek istediğiniz yada yanlış olduğunu düşündüğünüz birşey varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler.

    * Bosch classic condense,
    * FR10 termostat,
    * 8.5mt DD+ radyatör,
    * Alüminyum folyolu boru ile petek tesisatı,
    * Gaz tesisatı,
    * Gaz kesicili alarm sistemi.



    Bana göre oldukça iyi düşünülmüş, sağlanan fayda+kalite/fiyat oranı yüksek bir tesisat. Ancak Petekler Demirdöküm +Plus olsun. Borular oksijen bariyerli olmalıdır. Mobil tesisat ise en iyisidir. Neden yapılamıyor? Eski eve ilk ve yeni tesisat mı?
    Kombi aşağıdaki linkte 1.700 TL + 50 TL eve teslim evde ödeme.
    Bosch premix 1.700 TL
    Bosch FR10 aşağıdaki linkte 100 TL
    Bosch FR10 100 TL
    Bence size yapılan teklif makul görünüyor.


    Bina 11 yıllık ve petek tesisatı yok. Bende mobil tesisat taraftarıyım ama eve taşınmadan önce parke yaptırılmıştı. Tesisatı zeminden geçirsek parkeler sökülecek/takılacak yani evde çok fazla iş çıkacak. Parke olmasa hiç düşünmeden mobil tesisat yaptırırdım. Bu arada firmanın hesapladığı sistemde petekler Demirdöküm plus olarak seçildi. Sıva üstü tesisatta oksijen bariyerli boru kullanılamıyormuş bu nedenle alüminyum folyolu boru kullanılacak.

    * İki boru arasında ısı kaybı farkı çok fazla olur mu?

    * Siz belirtmiş olduğum özelliklerdeki dairem için yoğuşmalı kombi önerir misiniz? Manisa'da en fazla 3-4 ay soğuk oluyor (max 0 derece).

    Belirttiğiniz linkte FR10 termostat tükenmiş görünüyor. Eğer stoklara girerse termostatı buradan almayı düşünüyorum. Bosch classic condense için firmayla tekrar görüştüm peşinde 1800TL, FR10 termostat için 140TL fiyat veriyorlar. Sanırım bu kombi için iyi bir fiyat. Bu nedenle kombiyi firmadan alıcam gibi.


    Bence parkeler sökülsün ve mobil sistem yapılsın. Sonuçta kilitli parkedir. Tesisat bir daha yapılmaz. Parkeler ise değişebilir.
    * Borudaki ısı kaybından değil, tesisat kalitesinden önermiyorum. Çok zorunlu olmadıkça bu tesisat uygun değil. Kaldı ki parke yapılmış, altından geçirecekler.
    * yoğuşmalı kombiyi 15 m2 ye 1 m. x 60 cm yüksekliğinde petek düşecek şekilde 6,5-7 m. den az olmamak kaydıyla öneririm.
    kombi.com vb sitelerde de var ama 140 TL yüksek değil. Kombi fiyatı da 1,800 TL çok iyi, burdan almanızı öneririm.


    Sayın sserin,

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta firmayla görüşüp fiyatlar değişmeden işi bağlamak istiyorum, ramazandan sonrada tesisatı yaptırmayı düşünüyorum.

    Son bir soru daha,

    Bir değişiklik olmazsa kombi balkona konulacak. Kombinin balkonda olması performansı çok etkiler mi? Kışın faturaya ne kadar yansır?


    Sadece yakıt sarfiyatı için değil, kombi ömrü için de açık balkona konulmasını önermiyorum. Ancak bazı ılıman kentlerde bunu sıkça yapıyorlar. En azından kombi dolabı + kısmi kapama yapılmasında yarar var. Çünkü kombiler açık alanlarda çalışması için üretilmez. Bu gibi kullanıma uygun olanları da var ama pahalı. Örneğin Buderus GB032 gibi.




  • Arkadaşlar bir sorum var acil.Buderus 042 kombi taktırdık balkona,tesisatçı atık su borusunu hiç bir yere bağlamadan öylece takmışbırakmış.Bu atık so çok azmı ucuna biz mi bir şey bulacaz kova gibi felan yoksa bunu pis su hattınamı bağlamaları gerekiyor.teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratcolak55

    Arkadaşlar bir sorum var acil.Buderus 042 kombi taktırdık balkona,tesisatçı atık su borusunu hiç bir yere bağlamadan öylece takmışbırakmış.Bu atık so çok azmı ucuna biz mi bir şey bulacaz kova gibi felan yoksa bunu pis su hattınamı bağlamaları gerekiyor.teşekkürler


    Tesisatçılar tembellik etmiş. Atık su borusu öylece bırakılmaz, bir gidere bağlanır. Kısa sürede bağlatın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: livingston


    quote:

    Orijinalden alıntı: erhanthunder


    quote:

    Orijinalden alıntı: livingston


    quote:

    Orijinalden alıntı: erhanthunder

    Slmlar
    Bugün bir firmadan teklif aldım
    Kombi: Brötje Star Extra Klasik-1600 tl
    panel: 5.8 m baymak lux - 750
    havlupan:120 tl
    eca rv2 valf 12 adet:100
    diğerleri 1400 tl
    toplamda 4000 tl gibi bir fiyat çıkardılar.

    sizce nasıl
    kombi ve diğer ekipmanlarda ne gibi değişikler önerirsiniz
    teşekkürler...


    İlk olarak aldığınız teklif yüksek.
    Radyatör olarak dd.panel plus, eca gibi markaları tercih etmenizi öneririm.
    Vanalara gelince rv 2 modelleri sekmanlı tip vanalar olup kısa sürede arıza yapma olasılığı yüksektir.



    başka bir firmadan aldığım teklif
    kombi olarak bosch condense 2000 24kw-1800tl
    petek olarak 5.8 mt dd protherm
    eca vana
    güvenlik paketi diğer işler
    toplam 3800tl 10 taksit olarak verdiler
    ayrıca kolon tesisatı işinide yapacaklar ve 1 dükkan 3 daire için 800 tl fiyat aldım.
    diğer firmalara göre yoğuşmalı kombi önerdiler ve düşük sıcaklık kullanacağımdan (izmir için konuşuyoruz) kesinlikle yoğuşmalı önerdiler..
    önceki mesajlarda okuduğum kadarıyla bana da mantıklı geldi
    fiyatı ve diğer bilgileri değerlendirebilir misiniz
    teşekkürler


    Kombiler konusunda daha bilgili arkadaşlarımız var forumda onlar memnuniyetle yardımcı olacaktır.
    Petekler dd protherm şuan için muallakta olan bir model benim gözümde kim tarafından hangi standartlarda ne kalitede üretiliyor henüz kendi incelemelerimi yapamadım bu nedenle bununda yorumunu yapmayacağım.
    Bina içi ana kolon tesisat fiyatı normalin altında bir fiyat.



    diğer arkadaşlardan da yorum alabilir miyim
    şimdiden teşekkürler




  • Atık su borusu dediğiniz yoğuşma gideri mi?

    U042 konvansiyonel bir cihaz, yoğuşmalı değil dolayısıyle böyle bir boru olmaması lazım..
    Eğer yoğuşmalı bir kombiniz var ise yoğuşma gideri bir hortum yada boru ile gidere kadar uzatılmalı ama gidere sıkı sıkıya bağlanmamalıdır.
    http://www.isitmavesogutma.com
  • arkadaşlar immergas firması kurumsal olarak tesisat bakımı yapıyor.müşteri hizmetlerini aradım
    fiyat 120lira.

    bakım süresi zaman olarak 1-2saat sürüyormuş

    http://www.immergas.com.tr/satis-sonrasi-hizmetler/immergas-bakim-paketi/

    yaptırmak isteyenler gerekli bilgiyi alabilirler. ben ileriye dönük yaptırmayı düşünüyorum.
    kurumsal bir yerde yaptırmak daha iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Evimiz Beylikdüzü/Beykent'te, bu sene başında taşındık, 3+1 ve 195 m2,
    "DEMİRDÖKÜM TERMOSTAR HKY 124 20000 KCAL HERMETİK KOMBİ" sahibiyiz.
    Geçtiğimiz kış kombi çok verimsiz çalıştı. Hiç durmadan sürekli çalışıyor, geçen kış maksimum 250 TL kadar fatura ödedik.
    Ayrıca banyo suyu da geç ısınıyor ve bir süre geçince de soğuyor, ve tekrar toparlanması çok uzun sürüyor.
    Sizce bu kombiyi değiştirmeli miyiz?

    Tavsiyeniz ne olabilir..?

    Şimdiden çok teşekkürler



    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, ne yapmamız gerekir? Bir tavsiyeniz var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969


    quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Evimiz Beylikdüzü/Beykent'te, bu sene başında taşındık, 3+1 ve 195 m2,
    "DEMİRDÖKÜM TERMOSTAR HKY 124 20000 KCAL HERMETİK KOMBİ" sahibiyiz.
    Geçtiğimiz kış kombi çok verimsiz çalıştı. Hiç durmadan sürekli çalışıyor, geçen kış maksimum 250 TL kadar fatura ödedik.
    Ayrıca banyo suyu da geç ısınıyor ve bir süre geçince de soğuyor, ve tekrar toparlanması çok uzun sürüyor.
    Sizce bu kombiyi değiştirmeli miyiz?

    Tavsiyeniz ne olabilir..?

    Şimdiden çok teşekkürler



    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, ne yapmamız gerekir? Bir tavsiyeniz var mıdır?



    195 m2 alana 20 bin kcal lık kombi takılırsa elbette evi ısıtmak için devamlı çalışacaktır ve buna rağmen ısıtmayacaktır. Uygun kapasite bir kombi almanız gerekiyor. 195 m2 net alan ise 26-28 kw bir ürün almanız gerekiyor. Toplamda kaç metre petek var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratcolak55

    Arkadaşlar bir sorum var acil.Buderus 042 kombi taktırdık balkona,tesisatçı atık su borusunu hiç bir yere bağlamadan öylece takmışbırakmış.Bu atık so çok azmı ucuna biz mi bir şey bulacaz kova gibi felan yoksa bunu pis su hattınamı bağlamaları gerekiyor.teşekkürler


    Gb 042 mi yoksa u42 mi hangi cihazdan bahsediyorsunuz eğer u42 ise bahsettiğiniz boru tahliye borusudur bir yere bağlanması zorunlu değil.

    Gb 42 yoğuşmalı cihazdan bahsediyorsanız bahsettiğiniz durum affedilecek bir hata değil servisi yeniden cağırın beş kuruşta para vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969


    quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Evimiz Beylikdüzü/Beykent'te, bu sene başında taşındık, 3+1 ve 195 m2,
    "DEMİRDÖKÜM TERMOSTAR HKY 124 20000 KCAL HERMETİK KOMBİ" sahibiyiz.
    Geçtiğimiz kış kombi çok verimsiz çalıştı. Hiç durmadan sürekli çalışıyor, geçen kış maksimum 250 TL kadar fatura ödedik.
    Ayrıca banyo suyu da geç ısınıyor ve bir süre geçince de soğuyor, ve tekrar toparlanması çok uzun sürüyor.
    Sizce bu kombiyi değiştirmeli miyiz?

    Tavsiyeniz ne olabilir..?

    Şimdiden çok teşekkürler



    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, ne yapmamız gerekir? Bir tavsiyeniz var mıdır?



    195 m2 alana 20 bin kcal lık kombi takılırsa elbette evi ısıtmak için devamlı çalışacaktır ve buna rağmen ısıtmayacaktır. Uygun kapasite bir kombi almanız gerekiyor. 195 m2 net alan ise 26-28 kw bir ürün almanız gerekiyor. Toplamda kaç metre petek var.



    Yaklaşık 10 metre kadar petek var, petekleri kapatıp denedik, kombide bir değişiklik olmadı, kış ortasında servis çağırdık. Ana kart bozuk dediler, belki düzelir diye 300 TL kadar tamir ve kart parası ödedik, ama o da fayda etmedi... Sürekli çalışan bir kombimiz var maalesef, ama bize faydası olmuyor :-(

    Bu kombi çok da kötü değil, sadece yeterli gelmiyor. Bu gibi durumlarda eskisini alıp yenisini belli bir fiyat indirimi sağlayan firmalar var mıdır bildiğiniz??? Çöpe atmayalım bunu da, yazık...!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969


    quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Evimiz Beylikdüzü/Beykent'te, bu sene başında taşındık, 3+1 ve 195 m2,
    "DEMİRDÖKÜM TERMOSTAR HKY 124 20000 KCAL HERMETİK KOMBİ" sahibiyiz.
    Geçtiğimiz kış kombi çok verimsiz çalıştı. Hiç durmadan sürekli çalışıyor, geçen kış maksimum 250 TL kadar fatura ödedik.
    Ayrıca banyo suyu da geç ısınıyor ve bir süre geçince de soğuyor, ve tekrar toparlanması çok uzun sürüyor.
    Sizce bu kombiyi değiştirmeli miyiz?

    Tavsiyeniz ne olabilir..?

    Şimdiden çok teşekkürler



    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, ne yapmamız gerekir? Bir tavsiyeniz var mıdır?



    195 m2 alana 20 bin kcal lık kombi takılırsa elbette evi ısıtmak için devamlı çalışacaktır ve buna rağmen ısıtmayacaktır. Uygun kapasite bir kombi almanız gerekiyor. 195 m2 net alan ise 26-28 kw bir ürün almanız gerekiyor. Toplamda kaç metre petek var.



    Yaklaşık 10 metre kadar petek var, petekleri kapatıp denedik, kombide bir değişiklik olmadı, kış ortasında servis çağırdık. Ana kart bozuk dediler, belki düzelir diye 300 TL kadar tamir ve kart parası ödedik, ama o da fayda etmedi... Sürekli çalışan bir kombimiz var maalesef, ama bize faydası olmuyor :-(

    Bu kombi çok da kötü değil, sadece yeterli gelmiyor. Bu gibi durumlarda eskisini alıp yenisini belli bir fiyat indirimi sağlayan firmalar var mıdır bildiğiniz??? Çöpe atmayalım bunu da, yazık...!


    195 m2 alana yaklaşık 10 metre petek ve ısınamıyorsunuz zaten ısınmanız beklenemez. Bence siz m2 yanlış biliyor olabilirsiniz.

    Kombi ikinci elde para etmez bir ara buderusta değişim kampanyası vardı sonbaharda takip edersiniz artık kampanyaları bir kaç markada daha olabilir ozaman değiştirirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Evimiz Beylikdüzü/Beykent'te, bu sene başında taşındık, 3+1 ve 195 m2,
    "DEMİRDÖKÜM TERMOSTAR HKY 124 20000 KCAL HERMETİK KOMBİ" sahibiyiz.
    Geçtiğimiz kış kombi çok verimsiz çalıştı. Hiç durmadan sürekli çalışıyor, geçen kış maksimum 250 TL kadar fatura ödedik.
    Ayrıca banyo suyu da geç ısınıyor ve bir süre geçince de soğuyor, ve tekrar toparlanması çok uzun sürüyor.
    Sizce bu kombiyi değiştirmeli miyiz?

    Tavsiyeniz ne olabilir..?

    Şimdiden çok teşekkürler


    3+1 ev 195 metre ya odalarınız çok büyük yada hesapta bir yanlışlık var benim ev 4+1+kiler 155 metre net alan 117 metre sizin evdede 35 metre duvar payı çıkılsa net 160 mt.kalır böyle bir eve 11-12 metre petek yeter sizinki 10 metre çokta az değil bu büyüklükte ev için 250 tl ücret hermetik için çok değil gayet normal..

    Sürekli çalışması ise yine evin büyüklüğü ve ısı kaybı ile alakalı kombinin peteklere gönderdiği su sıcaklığı ile dönüş suyu sıcaklığına göre kombi çalışıyor eğer dönüşte su çok soğuyarak dönüyorsa o nedenle kombi suyu sıcak tutmak için sürekli çalışır. Siz yoğuşmalı yeni kombi de alsanız bu böyle olur yani sürekli çalışır bunun çözümü oda termostatıdır yani siz şimdi kombi kalorifer derecesini ortalama 50 derecede tutuyorsunuz diyelim kombi bu dereceye göre çalışıyor ama termostat takarsanız termostatı 23 derece yaparsınız kombiyi 60-65 derece yaparsınız kombi yüksek sıcaklıkta çalışınca evi termostatın istediği ısıya gelene kadar çalışır ve ısınınca termostat kombiyi kapatır böylece kombi sürekli çalışmaz. Bence sizin için çözüm termostatınız yoksa termostat almak. Size daha önce aldığım bir cevabı aktarayım aşağıda...

    quote:

    termostat sız kullanılan kombiler dairenizin ısınıp ısınmadığını gönderilen kalorifer suyunun dönüş hattından gelen su ile arasındaki sıcak lık farkının ölçülmesi ile anlarlar...

    bu farkın 10 derce den fazla olması durumunda daha yoğun 10 derce den az olması ile daha yavaş çalışırlar. yani size 50 dereceye ayarlarsınız kombinizi o 50 derece sıcak su dönüş hattında alana kadar tesisat daki suyu ısıtır.eğer dönüş suyu 50 dereceye ulaşmışsa kombi görevini tamamlamıştır ve artık durma kararı alır.
    tesisat taki su ve petekleriniz hiç bir zaman soğumaz. sürekli sıcaklığı kontrol edilir. bu kontrolü sağlamak içinde pompa hep çalışır.

    eğer oda termostatı kullanırsanız bu işlemlere hiç gerek kalmaz kombinize odadaki istenen sıcaklık durumunun bilgisini oda termostatı vereceği için kombi termostat çalışma artık sıcaklık istenen değerde sinyalini aldığı zaman pompası dahil stop a geçer.ta ki oda sıcaklığında bir düşme olana kadar.

    dolayı sı ile kombi üreticileri ve biz satıcılar her zaman cihazlarınızı termostaad ile hatta doğru termsotat ile kullanın deriz


    Evinizde ısı kaybı fazla ise yalıtım düşükse petek boyunu artırmanız gerekir birde sıcak su probeminiz de var sanırım kombiyi değiştirmeden çözüm yoluna bakın olmassa kombiyi son çare olarak değiştirirsiniz.




  • Selam Arkadaşlar

    Biraz önce doğalgaz için keşfe geldiler 5000 lira hesap çıktı.. Bunun içinde Kolon tesisatı, gaz abonelik ücreti, kombi dolabı, alarm cihazı, oda termostatı vs hepsi mevcut. Ev 100 m2

    Bosch Condense 2000 kombi
    Radyatörler 5,5 metre... Demirdöküm Plus
    Borular Borusan
    Radyatör vanası ECA


    Bu fiyat nasıl? Bosch Condense 2000 yoğuşmalı kombi hakkında neler düşünüyorsunuz? Verimli çalışır mı? Bu kombiye en yakın özellikte Demirdöküm Nitromix var.. Hanisi daha iyidir. Fiyat olarak arada 50-100 lira arasında fark var.. Hangisini tercih edeyim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efh35

    makovad arkadaşım...
    Eğer daire en üst kat v kuzey yönündeyse benden sana tavsiye biraz paraya kıyıp yoğuşmalı kombi al, peteklerini de 1 - 1,5 metre kadar artır. Demirdöküm Nitrol gibi normal bir kombi alırsan senin evin gibi bir evde yoğuşmalı kombi için vermediğin fazladan 800 TL yi 1,5 sene içerisinde yakıta verirsin.

    Ayrıca normal kombi de alacaksan peteklerini yine de artır, çünkü petek yüzey alanın ne kadar büyük olursa kombinin çalışma sıcaklığını o kadar düşürebilirsin. Bir kombi (tabi yoğuşmalı olsa çok çok daha iyi) ne kadar düşük sıcaklıkta çalışırsa o kadar az yakıt tüketir..



    Merhaba Önerileriniz için tşkler..

    D.dokum nıtrondan vazgectık baska bır kombıcı cagırdım eski evımdede kullandıgım ferrolı domı.. f24 serısını aldım ..boruların metresını dedıgınız gıbı 1,5 metre artırdım..bu arada evım dogu batı guney cephelı benım aklımda kuzey dıe kalmıs bınada ısı yalıtımı var dokme beton.. pımapenlı camlar ve kapılar...2900 tl toplam alısverıs tuturı taksıt usulu yapılacak.. hayırlı olsun sımdıden ...




  • 
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.