Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
43
Favori
161.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun :-) Benim şanzımandan 2 gündür ses gelmiyor. Radyoyu kapatıp bütün yol boyunca şanzımanı dinliyorum. 1-2-3 hepsini zorladım. Bu yoğun trafikte zor olmadı. Dün akşam da 5-6 yı zorladım. sanki düzelmiş gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmuc

    Geçmiş olsun :-) Benim şanzımandan 2 gündür ses gelmiyor. Radyoyu kapatıp bütün yol boyunca şanzımanı dinliyorum. 1-2-3 hepsini zorladım. Bu yoğun trafikte zor olmadı. Dün akşam da 5-6 yı zorladım. sanki düzelmiş gibi.

    Ne gunlere kaldik. Siz ses dinliyorsunuz. Benim gozum ariza ekraninda. Guya otomatik keyfi yasiyoruz.Umarim sikintilarimiz son bulur artik. Selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    İlk aldığımda sollama yaparken gaza basınca 6-5 geçişindeki dişli sürtme sesi daha öncede dediğim gibi ilk bakımdaki güncelleme ile son bulmuştu.

    Şu anda 1-2-1 gibi kararsız kaldığı durumlarda daha çok balata sürtmesine benzer bir ses geliyor. Aniden debriyajı bırakmışımda sonra hemen çekmişim gibi. Zaten sarsıntı da oluyor. Muhtemelen EDC kararsız kalıyor. Ama gaza da iyice basmasam bu sefer yığılıp kalacak diye basıyorum mecburen.

    Bu arada yokuş yukarı 1 de sanki balatayı bitirmişçesine titreyerek kavradığını hissediyorum ara sıra. Ama her zaman yapmıyor. Soğukken yapıyor çoğunlukla diyebilirim. Bunların balatası değişiyor mu?
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    Degismezmi? Hemde internetteki rakamlara bakarsak epey tuzlu bir maliyeti var. Ama cok asinmadigi arabalarda 150bin km'yi rahat geciyor gibi gozukuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    bunların hepsini ben de yaşadım. çözüm yoğun trafikte özellikle yokuş yukarı olduğunda manuele alıp kullanmak. çift kavramalı olduğu için aynı anda 2 vitesi birden hazırda tutuyor. düşük viteslerde bu ısınmaya neden oluyor. çok ısınınca balatayı bırakmıyor ve titreme oluyor. söylediğim çözümü yaptığımdan beri sorun olmadı.
  • temiz 2011-2013 scenic alınır.
  • Arkadaşlar

    Fiyatlara baktığımda aynı yılın fluence full paket ile grand scenic full paket arasında temiz araçlarda nerdeyse onbin TL fark var.İkiside özellik ve temizlikte eşitler,hatta fluence de piyasa daha geniş olduğu için çok çeşit bulabiliyorsun.Soru şu ki bunlar sıfır alınırken aralarında ne kadar fark oluyordu hatırlayan varmı örneğin 2012-2013 modeller arasında.
  • Frontoza F kullanıcısına yanıt
    Cevabı buldum

    2012 Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg Euro 5 61.850 TL
    2012 Yeni Grand Scenic 7 Koltuklu – Privilege 1.5 dCi EDC 110 bg Euro 5 67.450 TL
    %9 luk bir fiyat farkı var.
    Piyasada 2012 fluence ile grand scneic arasında %33 yakın fiyat farkı var.
  • bloyjack kullanıcısına yanıt
    Sakın ciff kullanmayın
    Deri için özel temizleyiciler mevcut,eğer onları almayacaksanız arap sabunu kullanın.
  • araç içi kamera taktırmak istiyorum. arka kamerası da olan bir cihaz aldım. önden arkaya kablo çekilmesi gerekecek. ayrıca cihazın elektrik hattına bağlanacak. benim servis ben sorumluluğu almam diyerek elektrik hattına bağlamam diyor. çakmak üzerinden devam etmemi istiyor. arkaya çekilecek kablo için de en 300 tl tutacak bir işçilik olur dediler. tavsiyeleriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmuc -- 26 Ekim 2017; 19:49:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmuc

    araç içi kamera taktırmak istiyorum. arka kamerası da olan bir cihaz aldım. önden arkaya kablo çekilmesi gerekecek. ayrıca cihazın elektrik hattına bağlanacak. benim servis ben sorumluluğu almam diyerek elektrik hattına bağlamam diyor. çakmak üzerinden devam etmemi istiyor. arkaya çekilecek kablo için de en 300 tl tutacak bir işçilik olur dediler. tavsiyeleriniz var mı?

    merhaba,
    buradan bilinirse eski aracım reno scenic, yeni aracım citroen c4 picasso

    smarnoo s1 ön arka kapasitörlü kamera aldım, çakmaklıktan sıkıntı olmadan kabloya zarar vermeden geçiyor, diğer yerlerde aracın kapı üstü fitillerden parmakları kullanarak tüm hattı çekebiliyoruz.
    hiç para vermeyiniz, biraz yavaş ve dikkatli oldu mu işlem tamam.

    https://forum.donanimhaber.com/arac-ici-kamera-tavsiyesi-1-msj-hep-guncel-sjcam-m30-incelemesi-kamera-turkce--74988670#74988670

    yukarıda ki forumu biliyorsanız, burada olgu erhan bey bütün incelemeleri yapar ve montaj görüntüsü de paylaştığı vardır,
    inceleyebilirseniz yaparsınız.
    el becerisine gerek yok sadece sabırlı ve yavaş yavaş yarım saat bile sürmedi...
    kapıların üst fitilleri parmaklarınızla açıp kabloyu ilk takdığınız yerden aç-dürt-itekle-bırak fitil kapansın böyle böyle yavaş yavaş üst kapı güzergahından arkaya ortaya ulaşıp, orada bagaj açılma kapanma mesafesi için biraz fazla kablo bırakırsınız, ön içinde ön kapı menteşe tarafı fitillerinden aşağı oradan direksiyon altı kısımlarından çakmaklığa ulaşılır.

    not: pilli ürün aldı iseniz korumak için tak-sök yöntemini deneyiniz, güneş ve sıcak için fazla dayanıklı olmuyorlar, forumda da birçok anlatımlar mevcut




  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Ben işi yerinde çözebilmek için iki ayrı kamera aldım (a119). Bahsettiğiniz 300TL'ye yeni kamera alınıyor.

    Her ikisini de kendim taktım. Ön taraf için elektriği sigorta kutusundan bağladım. Arka tarafa çok nadir birşey bağladığım için onu çakmaktan uzattım.

    Sol ön direğin iç kaplamasını sökmek gerek sadece devamında dashboard'un kapı tarafındaki yan kapağını sökünce sigorta kutusuna arkadan ulaşabiliyorsunuz.
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    orjinal şekilde bağlanabilir belki
    bağlantıyı bir inceleyin
    https://car-solutions.com/en/findsolution/renault/scenic-#car-video-interface-adapters
  • konuştuğum 2 yetkili servis de kataloğumuzda olmayan işlemleri yapamayız dedi.iş başa düştü.

    Elimdeki kameranın arka cam için de parçası var. Arkadan öne kadar kablo çekmem gerekiyor. Bunu kendim yapabilir miyim bilmiyorum. konuştuğum ilk servis tavanın sökülmesi gerektiğini söyledi. elektrikçilerin kılavuz kablosu ile önden arkaya kadar ulaşıp kabloyu bu şekilde çekebilir miyim? bu kabloyu çekmek yerine 2. kamera alıp bagajdaki çakmağa bağlamayı bile düşünüyorum.

    bendeki kamera da super kapasitörlü.birkaç günde bir saati sıfırlanıyor. bu nedenle kontak öncesine bağlamak istiyorum. park halinde darbelerde de otomatik kayda giriyor. çakmak tarafına bağlamak istemiyorum. hem ortada kamera kablosu olsun istemiyorum hem de sürekli elektrik almayacak.

    sigorta kutusuna bağlamak kolay oldu mu?

    @Frontoza bu cihaz bizim sceniclerle uyumlu mu? bu cihazı takmak için sanırım tüm konsolu sökmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmuc -- 2 Kasım 2017; 11:20:36 >




  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Çift kameralı olupta arka kamerası başarılı olan uygun bir kamera göremedim. 2.000TL'den başlıyor yurtdışında bile. Önden arkaya kadar kablo çekmenin hiç bir mantığı yok. Üstelik her hangi bir arızada (sd kart, soket arızası vs) iki kamerayı birden devre dışı bırakmış olacaksınız.

    Kaza anında size neyin çarptığını bile zor göreceğiniz bir kamerayı arkaya takmayın derim. İlla ikinci kamerasını kullanmak istiyorsanız içeriyi görecek şekilde yerleştirebilirsiniz.

    Tarif ettiğim gibi sigorta bağlantısı çok kolay oldu. İhtiyacınız olan bir adet gözden çıkartılmış (kenarı yamulacak) plastik kredi kartı, üyelik kartı gibi bir şey. Şimdiye kadar çakmağı sigorta kutusunun içine koyarak çalıştırdım. Şimdi hardwire aldım; akü 11,4 volt'a düşünce akımı kesiyor ve akünün bitmesini engelliyor. Onu monte edeceğim müsait bir haftasonu.
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Sizin scenic hangisi bilmiyorum ama 2009-2011 modellere uyumlu olduğu yazıyor,sonradan da kasa değişmediği için altyapıda değişmedi bildiğim kadarı ile,o taktirde uyumlu olması gerekir.Tüm konsolun söküleceğini sanmıyorum,navigasyon ekranıda neticede ya tırnaklı ya vidalı oturuyordur,henüz grand scenic alamadığım için nasıl söküleceğini bilmiyorum,kısmet olurda alırsam onuda yazarım :)

    Detayları linkte mevcut kendinizde bir inceleyin https://car-solutions.com/nfs/product/865602/file/video-interface-renault-opel-tomtom-manual.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frontoza -- 2 Kasım 2017; 14:46:30 >




  • Frontoza F kullanıcısına yanıt
    2012'den itibaren altyapı değişmiş olabilir.

    Geri görüş kamerası ve tomtom live 2012'den sonra gelmeye başladı çünkü.

    ama değişimin olumlu yönde olması lazım. Belki fazladan soket vardır?
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    Navigasyon da o özellik kapalı,tomtom yazılımdan kapatıyor,yani 2009 ve 2012 de olan navigasyonlarda durum aynı,altyapı genelde değişmez kasa değişmedikçe
  • bu hafta içinde ön cama taş geldi ve 2cm lik bir çatlak oluştu. 2 gün böyle devam ederken bir gecede çatlak 30 cm'e çıktı. kasko yılda bir kez poliçe bozulmadan cam değişimi sağlıyor. ama bu değişim orjinal cam olamıyor. orjinal cam 2850 TL. bunun %75'ini karşılıyor. ya da poliçe bozularak orjinalin tamamını karşılayacak. orjinal cam almaya değer mi? doraglass gibi muadil cam da alınabilir mi? camın önceki sensörlere (yağmur,şerit) uygun olması gerekiyor mu?
  • Scenic 2'i de yan cam hırsızlık için kırılmıştı ve doraglass taktım. hiç birşey olmadı. Ancak ön cam işi biraz karışık. Bir arkadaşım Clio'sunun ön camını serviste orjinali ile değiştirmesine rağmen (işçilikten kaynaklandığını tahmin ettiğim) yağmur sensöründe düzgün çalışmama ve dikiz aynasının düşmesi sorunu yaşadı.

    Eğer sürekli gittiğiniz bir servis varsa servisle pazarlığa girebilirsiniz bu konuda. %75'i kaskodan alsınlar geri kalanı için bakım vs yaptırın balata değiştirin gibi kozlar kullanın.

    Benim EDC beyni değişecek bu hafta 4.000TL parça tutarı sadece. Henüz masaya oturup konuşamadık kaç lira olacak, Renault ne kadar destekleyecek vs. Bu aracı kullanmayı düşünen mutlaka elinin altına yetkili bir servis koysun yoksa çok pahalı.
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.