Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (131. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
136.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HRE ye ait toprak almak çok daha fazla tepki çekiyor direkt koalisyon kuruyorlar. Yenile yenile öğreniyor insan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Espa kullanıcısına yanıt
    İsyanları nasıl önlüyorsunuz peki?
    Autonomy artırdım. HRE oldum. Şimdi de imperial authority ihtiyacım var ve Polonya sıkıntı olmaya başladı. Birlik olup saldırmam lazım sıkıntı oldular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 23 Nisan 2019; 21:45:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski versiyonlarda olsa bişey olmazdıda yeni sürümlerde ottoyu doğudaki corelarından ettiler çok agresiflik çekiyor o yüzden eskisi gibi hızlı fetih yapamıyorsunuz sana tavsiyem memlük kısmı için boş yere alıp kendin corelama suriye kur besle annexle zaten o safhalarda diplomasi kasmana zorlucak bi venedik var onuda basıcağın galleyler ile silersin Akdenizden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyler bu DLC'ler neden bu kadar pahalı?
    oyun 15 lira dlc'ler 250 lira. Kesin şunları al dediğiniz belli başlı DLC'ler var mı?
    Bu DLC'leri malum ortamlardan çeksek sıkıntı olur mu?
    önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napoli1926

    beyler bu DLC'ler neden bu kadar pahalı?
    oyun 15 lira dlc'ler 250 lira. Kesin şunları al dediğiniz belli başlı DLC'ler var mı?
    Bu DLC'leri malum ortamlardan çeksek sıkıntı olur mu?
    önerilerinizi bekliyorum
    DLC'leri mutlaka indirim zamanında al. En azından indirimsiz fiyatına göre az da olsa makul bir fiyata gelecektir.

    Kesinlikle alman gereken DLC'leri ise şöyle sıraladım. : El Dorado
    Common Sense
    Rights of Man
    Art of War
  • Hocam hoi 4 neresi basit ikisinide oynadım :D eu4 sadece diplomasisi daha detaylı ama multide hiçbir işe yaramıyor , onun dışında aşırı aşırı zorluğı yok hoi 4 ü nası kavradıysanız bunuda kavrarsınız aksine hoi4 ün donanma mekaniği ve piyade template dizmesi çok çok daha karışık bencs

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ming açık ara oyunun en balon devletidir. Batıda başka devletlerle oynarken oyunun ortalarına kadar askeri güç anlamında hep birinci gelirlerdi. Bu gün Oirat Hanlığıyla başladım. Bunlar bana ikidir üçtür tributary attı kabul etmedim. Sonra savaş ilan etti bu salaklar. Ordumun başında direk kağan Esen Taici var. Herif çok sağlam mareşal. Tam bir başbuğ. Ordu mevcudu da 17 bin.
    Karşı taraf çekirge sürüsü tabi. Mingin geçtiği yerde nehirler kuruyor o derece. Ben önce çok içlere girmedim. Bunlar direk bana değil de vasalım Moğolların topraklarına girince ben de Kuzey Moğolistana yanaşıp ana Ming Ordusundan ayrılan kolları vurmaya niyetlendim. Farkında olmadan İmparatorun ordusuna Orhon mevkisinde vurunca event geldi İmparatoru ele geçirdik git başkent Pekine çök diye. Ama nasıl vuruyorum 10k, 20k vız geliyor. Gittim Pekini kuşattım. Pekin düşünce ikinci bir eventla bütün Kuzey Çin benim elime geçti. War Score bir anda yüzde 36 ya fırladı. Kuzeydeki bütün ordularını kesip şu güzide parça eşliğinde güneye sürdüm.



    O sıra İmparator benim elimdeyken öldü. Yerine akraba evliliği ürünü biri geçince Ming karıştı. Ben yüklü miktarda para ve Kuzey Çindeki bölgeleri ele geçirip barış imzaladım. Mingde hayvani isyanlar başladı. Koca devletin içinden 6-7 devlet bağımsızlık ilan edip çıktı. 5 yılda Ming pert





  • Tabi bu anlattığım olay Oiratlar için geçerli sanırım. Gerçek tarihi bir realite. Esen Taici gerçekte de Ming İmparatorunu esir alıp Moğolları birleştirmiştir. Başka devletle yapılıyor mu bilemeyeceğim.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Son güncellemeyle oirat oynaması çok zevkli. Adam akıllı baştan başlayıp wc yapmayı düşünüyorum. Oynayacaklara tavsiyem hiç çin imparatoru olmayın, unvanı kaldırdıktan sonra yuanı kurun, horde kalın.
    Para hep sıkıntı oluyor, onun için sürakli savaş, yağma yapmak zorundasın. Bir seferinde çini rusu tokatlayıp parasını almışım, truce var, vijayanagara rival attım, juanpurla dost oldum, onların üzerinden humiliate rival casus bellisiyle sırf para için savaş yaptım.
    İdeaları missionları çok iyi. Cavalry combat bonusu üzerine gidip %100 atlılardan oluşan ordumla herkesi ezip geçmek çok tatlı. Bu hissi bi ck2de türkleri oynarken almıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayser kullanıcısına yanıt
    Aynen. Oirat oynaması acayip zevkli.

    Ben tabi baştan başlayıp iron man oynayacağım bununla. Peki hocam Yuan'ı mı kurayım yoksa Moğol İmparatorluğunu tekrar mı dirilteyim hangisi daha iyi olur? Ben çünkü daha önce horde devletlerle pek uzun soluklu oynamadım. Yakın zamanda bir tek Donghai Hanlığıyla Mançu kurmuştum o kadar. Bu Horde mekaniği beni kanser etti. Arkadaş sürekli bir boy, kabile isyanı çıkıyor. Yalnız bir tüyo da ben vereyim. Özellikle iron man modda horde oynayanlar eğer bir savaşa girdiyseniz ve kaybediyorsanız, ülkenizin çoğu işgal altındaysa kabile isyanları çıkıyor. Ama öyle böyle değil. Binlerce kişilik göçebe orduları. Kesinlikle bu isyancılarla anlaşmayın ya da ordunuzla bastırmaya çalışmayın. Bırakın düşman ordusunu sizin için halletsinler

    Hiç unutmam Donghai seferimde Kore ve Liang bana savaş ilan etmişlerdi. Ülkenin içinden geçtiler tabi. Benim ordu falan komple yok oldu. Bunlar topraklarımı işgal ede ede war scoru yüzde 99'a kadar çıkardılar. O esnada Cürcen Boyları isyan etti. Teker teker Korenin işgal ettiği bölgeleri ele geçirmeye başlayınca War Score benim lehime düşmeye başladı. Savaş yorgunluğu da tavan yaptığı için zaman geçtikçe isyancı ordusunun sayısı da artmaya başladı. 50k falan oldular. Düşman ordularıyla isyancılar arasında artık kaçak güreş mümkün olmadığı için birbirlerine girdiler. Toplamda 40k lık düşman ordusu benim isyancılarım tarafından dümdüz edildi Liang geldi "abi ne olur beyaz barış ilan edelim" diye ağlamaya başladı. Ben de kabul ettim tabi. Kore kaldı şey gibi ortada Manpower'ı çöktü. Defalarca yenilgi aldıkları için moralleri çöktü. Benim ülke Suriyeden beterdi zaten. 1k adam basacağım toprağım bile yoktu elimde. Hani yz oynuyor ben izliyorum Ama nasıl gülüyorum monitörün karşısında. Bunca senedir oynarım şu oyunu böyle bir şey görmedim. Neyse baktım Kore iyice çökmeye başladı. Ben Cürcen boylarıyla anlaşmaya vardım, tabi prestij kaybı oluyor bir de kabilelere otonomi veriyorsun ama değdi bence. İpten aldılar beni. Savaş sırasında biriktirdiğim parayla 10k lık bir ordu basıp geri kalan Kore artıklarını temizlediğim gibi Kuzeyden de gelişmişliği yüksek bir kaç toprak alıp Koreyi postaladım. Adamlar yüzde 99 luk war score la kazanacakları savaşı rezil bir şekilde kaybettiler. İsyancılarım sağ olsun içeride çekişebiliriz ama dışarıya karşı birlik olalım, vatan içün, millet içün diyerekten bildiğin ülkeyi kurtardı adamlar. Korenin Afganistanı gibi oldum resmen. O tarihten sonra yüzü bir daha gülmedi. Aşigaka Şogunluğu güneyden dalıp Korenin yarısına çöktü.




  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Moğolu kurabilmek için önce yuanı kurman lazım, bunu çin imparatoru ünvanını alarak yaparsan horde yönetimi gidiyor. Yanlış hatırlamıyorsam tüm çini alınca hre'nin dismantle olması gibi bu da kalkıyordu. Bu şekilde hem horde kalıp hem yuanı kurabiliyorsun.
    İsyanlar için humanity alırsın, olmadı autonomy arttır, vergiden falan para gelmiyor zaten. Her savaştan sonra ilk parayı al sonra toprak al, aldığın her toprağı razele. Bu sayede teknolojide hiç geri kalmadım, çine girdikçe düşük development costlu topraklar bol, buraları geliştirip institution da yayarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam'de indirimde şu anda oyun. Oyun güzel de şu dlc karmaşası olmasa keşke. Bir sürü dlc var ve oyuna ciddi etkileri var bunların. Bu kadar ek paket için bir bundle olsa keşke. Empire bundle var bildiğim kadarıyla dediğime en yakın paket, onda da Golden Century ve dlc'lerin içerik paketleri yokmuş.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Oyunu oynamak istiyorsan bir yerden başlamak gerek. Koleksiyon misali parça parça alırsın sonradan dlcleri. Kimse zaten hepsine birden bastırıp parayı almıyor genel olarak. Mesela bende Amerika kıtasına yoğunlaşan dlcler yok. Oynamıyorum çünkü o tarafta. Oyunun vanilya kolonicilik sistemi tatmin ediyor beni. Yani ilgini çekmeyen bölgelerle ilgili olanları es geçebilirsin mesela. Golden Century bu oyunun en olumsuz yorumunu almış dlc dir bu arada Gerçekten bazıları sadece bir buton iki özellik ekliyor oyuna.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Aslında oyunu aldım ama iade ettim daha sonra, dlc yoktu çünkü. Empire Bundle en alınası paket gibi geldi benim açımdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun süredir Eu4 oynamaktayım. Her yeni DLC geldiğinde, bir önceki DLC mutlaka indirime giriyor (%90 giriyor denilebilir).

    Ben her çıkan DLC'yi almanızı tavsiye ederim, eğer gerçekten bu oyunu seviyorsanız. Benim son 4 yılda 1500 saate yakın oynama sürem var. Bazı DLC'ler ile az yenilik geliyor ama oyun tahmin ettiğinizden çok daha fazla detaylı bir oyun. Ufak bir değişiklik bütün oyun mekaniğine etki ediyor.

    DLC'leri alırken "Content Pack"'leri almayabilirsiniz. Sadece harita üzerinde ufak değişikler içeriyor. Oyuna bir etkisi yok ve genelde DLC'ler ile aynı ücretteler.

    İyi forumlar
  • jupitermerkez kullanıcısına yanıt
    Ben yine kişinin oynadığı devlete göre content packlerin de alınması taraftarıyım. Çünkü askeri birlik görünümleri cidden bir zaman sonra göze batıyor. Mesela Moğolların, Çinlilerin, Korelilerin birlikleri dlc siz tamamen aynı ve gerçek tarihle alakasız bir görünümde. Elinde mızrak belinde katana olan bir adam modeli. Ya da Osmanlı, Altın Orda vb.bütün müslüman devletlerin askerleri bildiğin Arap gibi modellenmiş. Dlclerle düzeliyor onlar. Bilemiyorum yanı ben takıyorum böyle ufak detaylara. Yani Timuru yönetiyorsam o haritada Türk zırhları ve silahları kuşanmış orduyu görecem sarıklı bir Arabı değil. Ya da İtalyan devletle oynuyorsam terekli miğfer görecem bazinet değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Ben yine kişinin oynadığı devlete göre content packlerin de alınması taraftarıyım. Çünkü askeri birlik görünümleri cidden bir zaman sonra göze batıyor. Mesela Moğolların, Çinlilerin, Korelilerin birlikleri dlc siz tamamen aynı ve gerçek tarihle alakasız bir görünümde. Elinde mızrak belinde katana olan bir adam modeli. Ya da Osmanlı, Altın Orda vb.bütün müslüman devletlerin askerleri bildiğin Arap gibi modellenmiş. Dlclerle düzeliyor onlar. Bilemiyorum yanı ben takıyorum böyle ufak detaylara. Yani Timuru yönetiyorsam o haritada Türk zırhları ve silahları kuşanmış orduyu görecem sarıklı bir Arabı değil. Ya da İtalyan devletle oynuyorsam terekli miğfer görecem bazinet değil.
    Haklısınız hocam Timur'un askerleri fil şeklinde gözüküyor mesela, çok güzeller, tek dikkatimi çeken onun askerleri oldu bu zamana kadar. Benim için aserlerin görünüşünün pek bir önemi yok. İndirime girdikçe ve param oldukça zaten ben de content packleri alıyorum :)




  • Hiç oynamadım. İndirime girmiş. Extreme Edition alıp DLCleri sonraya bırakıyorum. Gözüm korkuyor ama bir yerden başlamak lazım

    Edit: İlk oyunu Castile ile açtım. Portekizle bir olup Aragon ve Granada'yı yok etme planım vardı. Fransa'yı dost belledim. Fransa ve İngiltere savaşa girince Portekiz İngilizlerle dostmuş bunlarla düşman olduk. Tam o ara Aragon gel kardeş olalım kız alıp verelim dedi ben nereye bunlar oraya oh mis dedim baya akıyor oyun. Granada orada sahipsiz duruyor. Hazır savaş var şunlarada el atayım dedim islam ordusu toplanıp üstüme yığıldı Fas, Tunus. Savaş iki taraf içinde yıkıcı geçti Portekizden ufak bir toprak alıp barış yaptık. Fas ve Tunus uzun savaştan bunalıp gittiler. Aragon Granada'yı bana teslim edip barışı kabul etti. Ne güzel barış var manpower yerlerde sorun yok derken Aragon, Nepal biz bağımsızlık istiyoruz diye ayaklandılar. Fransa katılmayı reddetti nasıl vuruyorlar var ya üfff. 1K'lık ordularla fare kovalamaca oynuyorum kaybettiğim yerleri geri almak için. Sonra bir şekilde bunu da atlattım toprak kaybetmeden, pes ettiler.

    Dedim ki tamam herkesle dostane ilişkiler kurayım, Fransa'ya güvenilmez. Portekiz ve Tunus'a yamanayım güçlüler. Bu sefer İngiltere savaş ilan etti. Tunus yardıma koştu, Portekiz aman Tunus benim rakibim senle dost olamam dedi. Fransa'ya ağam gel kurtar dedim, ittifak teklifimi kabul etti, savaşa girmedi. Bir baktım Aragon İngilizlerin uşağı olmuş kankası Nepal ile üstüme geliyor. Savoy askerleri gemilerle çıkartma yapıyor. Şehirlerimde 20-30K'lık isyancılar peydahlanıyor ve benim hiç askerim yok. Borcu borçla kapatıyorum Topraklarıma claim atmayan, spy network geliştirmeyen yok. İlk oyun hüsranla sonuçlandı anlayacağınız. Baya kaptırmış sabah etmişim oynarken ama. En kısa zamanda tekrar deneyeceğim. Bu sefer daha dostane ilişkiler kuracağım. Savaşa hayır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mierzejewski -- 12 Aralık 2019; 18:52:55 >




  • Gelecek patch ve dlc hakkında bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mierzejewski

    Hiç oynamadım. İndirime girmiş. Extreme Edition alıp DLCleri sonraya bırakıyorum. Gözüm korkuyor ama bir yerden başlamak lazım

    Edit: İlk oyunu Castile ile açtım. Portekizle bir olup Aragon ve Granada'yı yok etme planım vardı. Fransa'yı dost belledim. Fransa ve İngiltere savaşa girince Portekiz İngilizlerle dostmuş bunlarla düşman olduk. Tam o ara Aragon gel kardeş olalım kız alıp verelim dedi ben nereye bunlar oraya oh mis dedim baya akıyor oyun. Granada orada sahipsiz duruyor. Hazır savaş var şunlarada el atayım dedim islam ordusu toplanıp üstüme yığıldı Fas, Tunus. Savaş iki taraf içinde yıkıcı geçti Portekizden ufak bir toprak alıp barış yaptık. Fas ve Tunus uzun savaştan bunalıp gittiler. Aragon Granada'yı bana teslim edip barışı kabul etti. Ne güzel barış var manpower yerlerde sorun yok derken Aragon, Nepal biz bağımsızlık istiyoruz diye ayaklandılar. Fransa katılmayı reddetti nasıl vuruyorlar var ya üfff. 1K'lık ordularla fare kovalamaca oynuyorum kaybettiğim yerleri geri almak için. Sonra bir şekilde bunu da atlattım toprak kaybetmeden, pes ettiler.

    Dedim ki tamam herkesle dostane ilişkiler kurayım, Fransa'ya güvenilmez. Portekiz ve Tunus'a yamanayım güçlüler. Bu sefer İngiltere savaş ilan etti. Tunus yardıma koştu, Portekiz aman Tunus benim rakibim senle dost olamam dedi. Fransa'ya ağam gel kurtar dedim, ittifak teklifimi kabul etti, savaşa girmedi. Bir baktım Aragon İngilizlerin uşağı olmuş kankası Nepal ile üstüme geliyor. Savoy askerleri gemilerle çıkartma yapıyor. Şehirlerimde 20-30K'lık isyancılar peydahlanıyor ve benim hiç askerim yok. Borcu borçla kapatıyorum Topraklarıma claim atmayan, spy network geliştirmeyen yok. İlk oyun hüsranla sonuçlandı anlayacağınız. Baya kaptırmış sabah etmişim oynarken ama. En kısa zamanda tekrar deneyeceğim. Bu sefer daha dostane ilişkiler kuracağım. Savaşa hayır
    Hocam Castile acarsan direk koloni kafasinda gideceksin, Fransa ile dost degil dusman olman senin yararinadir. Ingiltere ile ittifak kur. Boyle boyle memluke kadar italyaya kadar gidersin.

    Kolonileri meksikaya kur. oradan guzel para geliyor.

    Bence en rahati ingiltere ile oynamak. Navy i kaliteli tutup surekli kuzeye ve irlandaya abanirsin ardindan da gider tea party e kadar kuzey amerikayi somurursun.

    Oyunda tarihe bagli kalmak diye birsey var. /o modu kapatirsan bilgisayar ipnelik yapmaktan vazgeciyor. yoksa dunya tarihine yakin olsun diye tepene cullaniyor garip fantezilere girdin mi.




  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.