Şimdi Ara

BİOS SSD Yİ GÖRMÜYOR [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
63.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ssd takım işlemi dahil kurulumuyla birlikte servis yaptı, ancak bir sorun var bilgisayar ilk açılışta ssd yi görmüyor ve "Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key" hata veriyor ctrl+alt+del diyerek yeniden başlatıyorum sonra windows ekranı geliyor ve 9 sn bilgisayar açılıyor, sorduğumda ssd nin hızından kaynaklı olarak bios un hızlı tanımlama yapamadığından bahsettiler ama bana çok saçma geldi, ssd yi çıkarıp yeniden taktım acaba takarken mi bir sıkıntı oldu diye, ama yok hata devam ediyor, bilgisayar ctrl+alt+del yapmadan başlamıyor fakat başladıktan sonra yeniden başlat diyorum ve bu sefer de bu hatayı vermiyor, pc yi kapatıp açmayı deneyince aynı hatayı alıyorum, bir yardım edin ne olur


    LAPTOP MODELİ : SAMSUNG NP550P5C-S02



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motorx -- 28 Temmuz 2012; 13:14:18 >



  • arkadaşlar yok mu yardım edebilicek.
  • First Boot Sequence olarak SSD'nizi tanımlayınız, BIOS üzerinden.
  • zaten o durumda, cevabınız için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: motorx

    zaten o durumda, cevabınız için teşekkür ederim

    Ssd nizin markası ne bilmiyorum ama ssd de sorun yoksa sorun kurulumdan dolayıdır.Eğer kurulumu ssd ye sata olarak yapıp , sonradan ahci ye çevirdiyseniz sorun bundan kaynaklı olabilir.
    Biostan ahci modu seçip temiz bir formatla sorununuz hallolacaktır.Bir arkadaşımda daha böyle bir sorun vardı , ssd ye güzel bir format atıp ahci moduna alıp mümkünse düzgün bir windows 7 ile usb ile format atın.Böyle halletmiştik bu sorunu
    Bazen yeni anakartlarda hm76 gibi anakartlarda böyle sorunlar oluşabiliyormuş bir yerde okumuştum ama umarım sorununuz söylediğim şekilde hallolur.İyi günler dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan314 -- 28 Temmuz 2012; 5:53:26 >




  • metehan kardeşim açıklayıcı ve ayrıntılı bir çözüm önerisi sunduğun için teşekkür ederim, sorunu çözdüm, burdan sorunu görüpte "ilgilenen" tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

    SSD'im vertex4 256 gb,


    Sorunu firmware güncellemesiyle çözdüm, ocz'nin kendi forumundada benzer şikayetlere yetkililer firmware güncellemesi önermişler, onu yaptım ve çözüldü..
  • motorx M kullanıcısına yanıt
    kardeşim nasıl çözdün olayı benımde rv520 s03tr samsung ocz trıon 100 le bi türlü format atamadım görüyo görmüyor falan
  • Aynı sorun bende de var maalesef, ilk açılışta BIOS ekranı geliyor ve SSD görünmüyor, daha sonra bilgisayarı birkaç kez kapatıp yeniden açtığımda sorunsuz şekilde açılıyor. Bunun nedeni ne olabilir ve yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
  • Merhaba lenova yoga 500 laptopta uefi olarak kurulum yaptım b. Sayar kapatıp açtıktan sonra ssd yi tanımıyor ve boot manager ekranı geliyor ctrl alt delete yapınca bu kez ssd yi tanıyor ve normal olarak açılıyor bunun nedeni ne olabilir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu daha geçende eski bir laptopda yaşadım. Ctrl al del le başlıyor vs..
    Taktığım ssd toshiba tr200 ve sıfır aldım. Sonra sandisk ssdyle denedim sorunsuz çalışıyor şu an.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni aldığım 480GB SanDisk , bir türlü win7 li laptopa tanıtamadım.Farklı kablo ve bağlantı arabirimi deniyorum hala görmüyor ama testdisk programıyla dostan aratınca görünüyor.


    Şimdi hallettim:

    Bilgisayara sağ tıklayıp ve yöneti seçtim,gelen pencerede depolama bölümünün altında disk yönetimi var.Disk yönetimine sağ tıklayıp yeni birim oluştur dedim hallettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 22 Ocak 2021; 17:13:36 >
  • metehan314 kullanıcısına yanıt

    hortlartmış gibi oldum ama teşekkürler. sayenizde sorunumu çözdüm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.