Şimdi Ara

Doğu'da doğurma teşviki!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ruhat Mengi (27.11.2005) Gazeteden alıntıdır.


    Doğu'da doğurma teşviki!




    Türkiye, kaynaklarının yetişmediği açıkça bilinirken, yoksul ve işsiz sayısı hızla artarken ve AB'ye girişinin zorlaştırılma nedenlerinden biri 70 milyonluk nüfusu olurken nüfus plânlaması yapmıyor.

    Yapmadığı gibi siyasi nedenlerle nüfus artışı eğitimsiz kitlelere oy deposu gözüyle bakıldığı için partiler tarafından teşvik ediliyor. Bugüne kadar "Doğurun Allah ne verdiyse..." diyen parti liderlerini az görmedik.

    Nüfus plânlaması yapılsa bunun "her ailenin en az 8-10 çocuğa sahip olduğu Doğu illerimizden" başlaması gerekirdi. Oysa tam aksine, mevcut hükümetin Doğu'da, Güneydoğu'da doğurmayı teşvik anlamına gelecek çocuk yardımları yaptığını bildiren mektuplar geliyor.

    Kampanya

    Bunlardan birinde, Devlet Bakanı Beşir Atalay'a bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu'nun bazı Doğu illerinde çocuk başına para kampanyası başlattığı ve bunun üreme hızını daha da arttıracağı anlatılıyor.

    Yardım miktarları şöyle (ayda):

    İlköğretime devam eden erkek öğrencilere: 20 YTL.

    İlköğretime devam eden kız öğrencilere: 23 YTL.

    Ortaöğretime devam eden erkek öğrencilere: 28 YTL.

    Ortaöğretime devam eden kız öğrencilere: 39 YTL.

    Sağlık yardımı olarak her çocuğa: 15 YTL.

    Her anne adayı için gebeliğin ilk 7 ayında her ay: 18 YTL.

    Her anne adayı için doğumda: 50 YTL.

    Daha sonra ülke genelindeki kaçak elektrik oranlarının listesi verilmiş. Şanlıurfa'da yüzde 66.7'den Hakkari'de yüzde 48'e en yüksek oranlar Doğu ve Güneydoğu'da. Buna karşılık Giresun'da yüzde 3.5, Trabzon'da yüzde 5.4.

    Mantık var mı?

    Nüfusu 100 milyona doğru hızla ilerlemekte olan, bu nüfusun devlete, daha doğrusu (vergi ve zamlarla) geri kalan nüfusa bindirdiği yük de aynı oranda artan bir ülkede devletin "nüfus artışı en fazla olan bölgelere" doğurma teşviki yapmasının mantığı nedir?

    Çözüm bu mudur, yoksa akşama kadar kahvelerde oturup çay, kahve, sigara tüketerek 20-30 çocuk sahibi olanları önce doğurmama konusunda eğitip, tam aksi yönde projelerle bu artışı önleyip bir yandan da çalışmalarını sağlamak mıdır?

    Kuzey, Batı, Orta, Güney Anadolu illerinde, daha sorumlu davranarak sınırlı sayıda çocuk sahibi olan ve temel ihtiyaçlarının karşılığını, vergisini ödeyen vatandaşa "ödemeyenlerin" yükünü taşıtmak hangi "adil devlet" anlayışına sığar?

    Bu bilgileri gönderen okurumuz bir de haber iliştirmiş mektubuna; Van'da 68 yaşında bir Kürt vatandaşın 26 yaşındaki ikinci karısından 13 çocuk sahibi olduğunu... Aynı vatandaşın 100'e yakın da torunu varmış.

    "Bu kadar çocuğa bu fakirlikle nasıl bakıyorsunuz" sorusuna verdiği cevap işe şöyle:

    "Kaymakamlık her türlü yardımı yapıyor, hiçbir sorunumuz olmuyor."

    Soralım!

    Eh, hayat bu kadar kolay olunca amca da doğurtur tabii.

    Ama gelin görün ki o kaymakamlık paraları kaymakam beyin banka hesabından değil, bizim cebimizden çekiyor.

    Böyle devlete "Artık kendine gel, sorumluluğunu bil, işini doğru yap, bu ülke, bu gelecek hepimizin" demez misiniz?

    Her bölgede fakir fukara varken "keyfe göre yardım kararlarını ne hakla veriyor, Doğu'da nüfus teşviki yapıyorsunuz" demez misiniz?

    Demek için ne bekliyoruz?

    Bu üllkede sinsi bir oyun oynanıyor , bir etnik gurubun nüfusu bilinçli olarak arttırılmaya çalışılıyor uyan Türk yarın çok geç olacak







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.