Şimdi Ara

w550i yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar,
    öncelikle yeni başlık açmakla umarım hata yapmamışımdır ama diğer w550i yazıları çok karışıktı:)
    telefonu alalı 3 gün oldu. forumda da tartışılan konular paralelinde yorumlarımı yazmak istedim:
    öncelikle bu telefonu almamdaki asıl amaç telefon kapalı iken bile mp3 dinleyebilmekti. uçuş modu denen şey yani. ilk önce ipod nano alacaktım. fakat w550'nin ses kalitesinin bir mp3 çalardan farklı olmadığını görünce bu telefonda karar kıldım. tabi nano kadar iyi olmasa da müzik kalitesi çok güzel. beni tatmin etti. dışarı verdiği ses ise inanılmaz. al piknikte, koy ortaya, dinle! sesi o kadar güçlü yani.
    fakat eski bir nokia kullanıcısı olarak se'a geçmem kolay olmadı. çünkü nokia, özellikle giriş ve orta sınıf telefonlarda yazılımı ile fark atıyordu. diğer telefonlarda, telefon kapalı iken alarmın çalmaması, aynı kişiden gelen üstüste gelen çağrıları aynı isim altında yazmayarak listeyi kullanışsız hala getirmesi gibi şeyler bunlar. basit gözüküyor ama kesinlikle can sıkıcı yazılım sorunları.
    birde öncesinde bir t100 maceram olmuştu. o telefon kadar kilitlenen bir telefon görmedim ben. sonra sattım zaten:)
    tüm bu olumsuz havadan sonra, internette demosunu inceledim tabi. fena gözükmüyordu ama yinede korka korka aldım w550i'yi. 3 gündür incelediğim kadarı ile yine ufak tefek yazılım sorunları olmakla beraber genel olarak gayet kullanışlı bir telefon. o sorunlara da değinecğim.
    kutudan çıkanları herkes biliyor sanırım. telefon+şarj aleti+kulaklık+usb kablo+yedek kapak+cd+dökümanlar ve ayrıca kampanyadan orjinal bluetooth kulaklık(hbh 600) aldım.
    kulaklık güzel ama üzerinde ses kontrolü yapılamaması ve telefona giriş yerinin kalın jaklı olması kötü. bluetooth kulaklık özellikle arabada çok işime yarayacak. aleti ilk tanıtırken biraz uğraştım. yanında kitapçık olmadığı için deneme yanılma modu ile + ve - tuşlarına uzun süreli basarak tanıtma moduna girdiğini keşfettim. bu modda ışığı kırmızı-yeşil olarak dönüşümlü yanıyor, sonra telefondan tanıtıyorsunuz. kulaklık ışığı kırmızı yanıyorsa şarjı bitmiş demektir. yanında gelen cihazla, yaklaşık 45 dak-1 saatte şarj oluyor.
    usb kablonun pakette çıkması güzel, bilgisayara sorunsuz tanıttım usb'den. kopyala-yapıştırla dosya taşımak sorunsuz gerçekleşti.
    beyaz kapağının rengini çok sevmedim, şimdiki rengide malum parlak turuncu, o da benim tarzım değil. kataloglarda bi lacivert görmüştüm ama o renk telefonda, kapağı da yoktu, sorduğum bikaç yerde.

    gelelim telefona. öncelikle made in china olması can sıkıcı ama telefonun dış malzemesi çok kaliteli gözüküyor. değiş-tokuş kapak olan yerler, kaliteli bir silikon. dokunulduğunda, kadife hissi uyandırıyor. diğer alaşımlarda kaliteli. kapağının dönmesini pek sevemedim, kayan kapak olsa daha iyi olurdu ama dönüşleri sorunsuz. sadece 180 derece olduğu için kapağı açarken iki yönden de açabilirken, kapatırken tek yönden kapatıyorsunuz. kapak açılırken çıkan ses çok tatlı.
    telefon çok kalın. biraz daha ince olsaydı daha hoş olurdu. ağırlığı bence makul, çünkü hafif telefonlar ergonomik olmuyor. ayrıca bu telefon yan çevrilince f. makinası olduğu için hafif olmaması makinanın titrememesi açısından avantaj.
    tuşlarının yerleşimi güzel. kilit açma tuşu hariç ergonomi sorunu olan tuş yok. kapak kapalı iken de bir tuş kombinasyonu ile kilit açma yapılsa daha iyi olurdu.
    yan çevrilince d.fotoğraf makinası gibi olması çok güzel, tuşlarda yerli yerinde. fotoğraf kalitesi 1.3 için tatminkar. günışığında gayet iyi aslında ama ışıksız ortamlarda, flashı olmasına rağmen vasat. video görüntüsü vasatın üstünde.
    menüleri kullanışlı ve kolay. yazılımı se epey geliştirmiş. mesela alarmda iken tuş kilidini açmadan alarma müdahele etmek, bir kişinin resmini rehbere yerleştirmek istendiğinde kamera seçeneğinin de gelmesi gibi güzel ince ayrıntılar var fakat hala yazılım sorunları var. mesela tuş kilidi süresi verememek, ajnda da hatırlatıcı sesler seçememek, telefon modundan, direkt uçuş moduna girememek, ok tuşları hariç diğer tuşlara kısayol atayamamak gibi. bunlarda düzeltilirse yazılım sorunsuz olacak.
    radyoda şarkı ismi ve radyo adının gözükmesi (rds) harika. radyosu güzel çekiyor.
    mp3lerde zaten sorun yok, mp3 kısayol tuşu, play tuşu ile son çalana geri dönme, rahatlıkla arka plana atma, durdurma gibi işlemler yapılıyor. mp3 yüklemekte çok kolay.
    256 mb dahili hafıza yaklaşık 100 mp3 alıyor. bana rahatlıkla yetiyor, çünkü hergün bilgisayar başındayım ve mp3 yüklemek basit benim için ama yetmeyenler için hafızanın artılamıyor olması sorun tabi.
    şu ana kadar ki uygulama ve yüklemelerinde bi sorunla karşılaşmadım. herhangi bir kilitlenme sorunu olmadı. şarjı için bişey söyleyemiyorum ama ilk izlenim ortalama kullanımda 3-4 gün gideceği.
    oyunlardan sadece worms'u oynadım, yatay oynamak ve sağdaki oyun tuşlarını güzel düşünülmüş, keyif veriyor.
    son söz: w550i, 400$dan fazlasını vermeden cep telefondan mp3 dinlemek isteyenler için, arada oyun oynayayım ve fotoğraf da çekeyim diyenler için oldukça güzel bir tercih.

    not: sorusu olan arkadaşlara klavyemin yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.







  • kardeş video tam ekran oluyormu birde ileri sarma varmı..
  • benim telefonu nişanlı mekkeye gönderdi, telefon şimdi hacı
    benim tek olayım içinden turuncu ve beyaz kapak çıkıyodu ben 2sini de sevmemiştim, lacivert aradım bi türlü bulamadım

    bide arkadaşlar müzik ve dış hoparlör ağırlıklı kullanıcaksanız bu modeli alın gerçekten çok şirin ve güzel i telefon ama video veya foto çekecekseniz bi daha düşünün, foto ve video kalitesi w800 ve k750 gibi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 20 Mart 2006; 14:33:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zek_i

    kardeş video tam ekran oluyormu birde ileri sarma varmı..


    tam ekrandan neyi kasdettiğini anlamadım ama max. video boyutu 176x144. fotoğraf boyuyu 1280x1024.
    cepten izlerken videoları ileri saramıyosun (ya da ben bulamadım:).
    DÜZELTME: videolarda ve mp3lerde ileri geri sarma var. sağ-sol yön tuşlarına basılı tutarak yapılıyor.
    ***
    quote:


    benim telefonu nişanlı mekkeye gönderdi, telefon şimdi hacı
    benim tek olayım içinden turuncu ve beyaz kapak çıkıyodu ben 2sini de sevmemiştim, lacivert aradım bi türlü bulamadım

    bide arkadaşlar müzik ve dış hoparlör ağırlıklı kullanıcaksanız bu modeli alın gerçekten çok şirin ve güzel i telefon ama video veya foto çekecekseniz bi daha düşünün, foto ve video kalitesi w800 ve k750 gibi değil


    kesinlikle bende lacivert kapak bulsam alcam.
    bende iyi bi canon var. o yüzden foto kalitesi tüm cep telefonlarının kötü benim için ama canon yanımda yoksa idarelik fotolar çeker. öte taraftan w800i'nin fotosunun daha iyi olduğu forumdaki karşılaştırmalardan belli zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 22 Mart 2006; 9:46:22 >




  • hocam tanıtım moduna nasıl girdiğininzi açıklayabilir misiniz ?
  • hocam tanıtım modu ne demek sen ilk önce onu bi açıklasana...
  • Bide ilk yorumları yazan arkadaş bikaç şeyi unutmuş sanırım ben de onları yazayım;
    1.'si tel. usb den şrj oluyor...
    2.'si kulaklığın tel.e giriş jackı büyük ve farklı ama kulaklık 2 parçadan oluşuyor diğer parçanın girişi standart kulaklık girişi bu yüzden istediğiniz her türlü kulaklığı kullanabilirsiniz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: A.E.M.

    hocam tanıtım modu ne demek sen ilk önce onu bi açıklasana...




    tanıtım modu, bluetooth kulaklığı ilk kez cebe tanıtacağınız zamanki mod. benim tanımım ama çokda uygunsuz bi tanım değil diye düşünüyorum.
    nasıl girdim bu moda:
    önce hbh600'ün + ve - butonlarına beraber yaklaşık 10 sn basılı tutunca ışığı kırmızı-yeşil dönüşümlü yanıyor. sonra telefondan bluetooth cihaz ekle dedim. tabi bluetooth ve handsfree açıktı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: A.E.M.

    Bide ilk yorumları yazan arkadaş bikaç şeyi unutmuş sanırım ben de onları yazayım;
    1.'si tel. usb den şrj oluyor...
    2.'si kulaklığın tel.e giriş jackı büyük ve farklı ama kulaklık 2 parçadan oluşuyor diğer parçanın girişi standart kulaklık girişi bu yüzden istediğiniz her türlü kulaklığı kullanabilirsiniz...


    doğru telefon usb'den şarj oluyor.
    ayrıca kulaklık iki parça. benim kulaklıkla olan şikayetim telefona takmak çok ergonomik olmuyor. standart kulaklık giriş gibi olsa daha hoş olurmuş.
    eklemeler için teşekkürler...
  • Bluetooth kulaklığı aldığınız yer mi hediye etti yoksa s.e bi kampanya mı başlatmış...Kampanya ise nerelerde var bu olay.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BusK

    Bluetooth kulaklığı aldığınız yer mi hediye etti yoksa s.e bi kampanya mı başlatmış...Kampanya ise nerelerde var bu olay.


    tüm carrefour'larda var. ben biraz şanslıydım, 30 ytl trink para, 40 ytl'de şans şifresinden çıktı.
    biraz daha zorlasam üste para alacaktım:)

    ayrıca telefon video klipleri ve mp3leri ileri geri sarıyormuş arkadaşlar. sağ-sol yön tuşlarına basılı tutmak gerekiyor.
    bi de telefon kapalı iken bile usb kablo ile dosya transferi mümkün, otomatik açılıyor ve usb bağlantısını windowstan kapatınca otomatik kapanıyor.
    mp3 transferleri için olan itunes (malum apple'ın programı) ve dosya transferi için kullanılan pcsuite'i sevemedim. kopyala-yapıştır gayet kullanışlı ama mutlaka önce windows'tan kapatıyorum usb bağlantısını. bu uyarıyı telefonda veriyo zaten.
    bi menüde bi değişiklik yaptığınızda kaydetmeden çıkmak isterseniz değişiklikleri kaydedeyim mi diye soruyor.
    tuşları rahat demiştim ama üstteki "-" seçim tuşları ile hemen altındaki tuşlara bazen yanlış basılıyor.
    kapağı açmak kayar kapak kadar kolay olmadığı için bazen kapağı açmadan (mesela rehberde isim aramak gibi) işlem yapim diyosun ve uğraştırıyor.




  • yorumlarınız için telekkürler arkadaşlar çok yardımcı oLdunuz.
  • bende aldım telefonu gerçekten çok süper bi telefon.özellikle ses özelliği çok güzel.çok eğlenceli bi cihaz,yalnız biraz kalın ama oda çok önemli değil aslında tabi kişiye göre değişir.ben 580 ytl'ye 12 taksitle aldım ve oldukça memnunum iyiki almışım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eIgHt

    bende aldım telefonu gerçekten çok süper bi telefon.özellikle ses özelliği çok güzel.çok eğlenceli bi cihaz,yalnız biraz kalın ama oda çok önemli değil aslında tabi kişiye göre değişir.ben 580 ytl'ye 12 taksitle aldım ve oldukça memnunum iyiki almışım.



    hayırlı olsun dostum güle güle kullan.
  • güzel bi tlfn...





    HAYIRLI OLSUN..!!!
  • Hocam incelemen çok güzeldi tebrik ediyorum..
    Ben şu an k750i kullanıyorum ama w550iyi çok beğeniyorum ve genelde kız arkadaşlarıma onu tavsiye ediyorum..
    Kız arkadaşlarıma diyorum çünkü bu telefonun bir kıza çok yakışacağını düşünüyorum. Çanta gibi duruyor. Tabi erkeklerde kullanabilir mesela ben şu an k750iyi satacak olsam hafıza kartı desteği olsa hemen bir w550i sahibi olurdum.. Zaten kızaklı kapak olsaydı direk alırdım hiç kaçırmadan bi tane...
    Edindiğim bilgilere göre piyasada en iyi müzik çalan telefon w550i...
    Tekrar hayırlı olsun..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkangsk

    Hocam incelemen çok güzeldi tebrik ediyorum..
    Ben şu an k750i kullanıyorum ama w550iyi çok beğeniyorum ve genelde kız arkadaşlarıma onu tavsiye ediyorum..
    Kız arkadaşlarıma diyorum çünkü bu telefonun bir kıza çok yakışacağını düşünüyorum. Çanta gibi duruyor. Tabi erkeklerde kullanabilir mesela ben şu an k750iyi satacak olsam hafıza kartı desteği olsa hemen bir w550i sahibi olurdum.. Zaten kızaklı kapak olsaydı direk alırdım hiç kaçırmadan bi tane...
    Edindiğim bilgilere göre piyasada en iyi müzik çalan telefon w550i...
    Tekrar hayırlı olsun..


    teşekkürler.
    lacivert kapak gelince ilk işim almak olacak, bu haliyle bencede kız telefonu:)
    ben d600, 6111'i felan dinlemiştim, telefonu almadan önce. bu telefonun yanına bile yaklaşamaz ses kaliteleri. w800i'nin kulaklıkla dinlediğimde bi fark göremedim (duyamadım:) ama dış hoporlör sesinde w550i
    bariz üstün. e çift hoparlör:)
    görmemişin w550i'si olmuş diyeceksiniz ama dün açtık arabada (harun kolçak'ın yeni albümünü indirmiştim), dinledik:)
    yalnız mp3lerde, mp3gain ile 89-92 db bişey ayarlamanızı tavsiye ederim.
    http://mp3gain.sourceforge.net
    yukarıdaki linkten programı indirebilirsiniz.
    streo genişleme her mp3'de aynı etkiyi yapmıyo, bazılarında sesi boğuyo, sanırım mp3'ün kalitesizliği ama ghost in the shell'in müziği vardır, bilenler bilir, onda harika oldu.
    megabass'ı da kafadan açtım zaten, eski bi walkman kullanıcısı olarak:)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.