Şimdi Ara

Sony HDR-HC1E kullanan arkadaşlar!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HD gösterebilecek tv var. Bu kamerayı almadan önce kafamı kurcalayan 2 konuda yardım eder misiniz?

    1. High Definition kayıtları bilgisayarda düzenlemek için gerekli konfigürasyon nedir? (işlemci, ekran kartı ve program)
    2. Kaydedilen görüntüleri her DVD player ile tam kapasite izlemek mümkün mü? HD özellikleri olan bir player mı almam gerekecek? Yoksa çözünürlüğü düşürerek mi kayıt yapmak zorunda kalacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamsikuşu -- 20 Mart 2006; 0:18:35 >



  • 1. Nvidianın MPEG2-HD temporal-spatial adaptive interlacing yapan bir ekrankartı purevideo decoder ile gosterimde harikalar yakalıyor.
    Eğer Cineform Aspect HD codeği kullanılıyorsa neredeyse 2 ghz lik P4 bile yeterli olabiliyorken,
    Sadece Adobe Premierede 2 de bulunan Native mpeg edit için dual-core iyi olur diyebiliyorum, çunku 2.4lük athlon 64 u öldürüyor.

    Program olarak Aspect HD 4.0 ile Premiere Pro 2.0 ile Cineform HD codeği ile capture videoyu sonradan işlemekiçin en iyi cözüm. Ama vegasa,avide alışan arkadaslar premiere ile capture yaptıktan sonra alıştıkları program ile capture etmeyi tercih ediyorlar, alışkanlık meselesi yani.
    İşlemekle uğraşmayacağım zamansa direkt mpeg2-HD olarak yine Adobe Premiere Pro 2.0 dan capture ediyorum.

    2.Şu an için TR den satılan DVD playerler ile imkansız, ama yurtdışında JVC nin , KISS in ve daha bir cok markanın WMV-HD(VC1) codeği ile kodlanmış HD içerikli veriyi ve MPEG2-HD yi düz DVD üzerinden oynatma ozellikleri var.

    Ama bence en temiz cozum:

    ikinci miniATX kasanın içine sempron 64, 2400,2500+ ile asus K8N-VM gibi purevideoyu onboard destekleyen bir anakart ile cok guzel bir media pc kurulabilir, firewire portuda oldugu için kasetten direkt tv ye gosterimde yapılabilir.
  • bahsettigin kamera yeni cmos teknigiyle calisiyor, bir üst modeli sony HVR-A1E, ilk bakista ayni gövdeye sahip gibi gözüksede teknik donanimi canon xl2 leri aratmiyor, hatta hareket halinde bulunan cekimciler icin en güzel tercih senin elindeki kamera, cünkü bir paltonun cebine sigabilecek kadar ufak prof kamera, ses kalitesi mükemmel. buraya kadar hersey hosta hdr teknigi amatör kesimde calisanlar icin gereksiz bir lüks ve israf diyorum, niye dersen
    1. hdr keskin cözümlülürlügü ancak bir hdr tv de tadabilirsin, bildik lcd, tft ve tüplü tv lerde normal bir digital kamerayla ayni cözümlülürlük olacaktir, yani bir sahin marka otomobile ferrari motoru taksak genede en fazla 160 kmh yi gecemeyiz degilmi, iste buda öyle bir sey...
    2. elimizdeki amatör bilgisayarlarla ulasabilecegimiz en kalite format dvd dir. 4.7 GB yani 120 dakika dvd formati. haaa, avi formatinda yaparda dvd ye cekersen 20 dakikadan fazla sigmadigini ve bu dvd yide dvd playerle izleyemedigini fark edeceksin, illede cözümlülürlügün kalitesini göreyim dersen hdr tv ye özel (yesil cincli) kabloyla direk kamerayi player olarak baglarsan cektiklerini göreceksin. ben gördüm en ince detaylari gösteriyor... ve cogu alicilarinda hdr cekimi bir hdr tv de gördüklerine inanmiyorum cünkü magazalarda plasma tv de sergiliyorlardi, yazik...

    hdr tv aldin diyelim, zannetmeki digital tv yayinlarini daha net ve kaliteli izleyeceksin, cünkü reciverinde hdr teknigiyle donanmis olmali, oda yetmez tv kanallarida hdr teknigiyle yayin yapmali, türkiyede su an hdr formatiyla yayin yapan yok, avrupada bile birkac tanesi bu formatta yayin yapiyor.

    anliyacagin bu format henüz yayilma asamasinda, zaten bu yüzden cok pahali, ama ileride yani 3-5 sene sonra bunlar ucuzliyacaktir, nasilki analog digital muabbetine gecildi, simdide digital hdr sendromu baslar artik....

    sana tavsiyem hdv formatinda cek ve kasetlerini bilgisayara i-link araciligiyla aktardiktan sonra üzerine cekim yapma ve bir arsiv olustur. gerci memleketimizde hala cekimlerini vcd olarak arsivleyen büyük tv kanallari varken ne diyebilirimki daha, adamlar bir ay sonra yayinladiklari tekrari vcd olarak yayinliyor ne rezalet yaa.

    bizim mahalledeki fotografci benden kendisine bir tane canon xl2 ayarlamami istedi, parasi bol ya... ne yapacagini sordum, dediki dügünleri cekecem, iyi güzelde adamlara cekimin bitmis halini hangi formatta veriyorsun, dediki vcd... dedim gerek yok sen dügünleri nokia cep telefonuyla ceksende yeter, biraz alindi ama adama neyin ne oldugunu anlattim sonra.

    neyse, elindeki kamera cok güzel. sana tavsiyem yedek akü bulundurman, kamerayi fazla player olarak kullanma yazik edersin, hatta imkanin varsa uzun süreli sabit cekimlerde direk i-link üzerinden lap- top un bellegine kayit yap kaset kullanma...

    canon xl-h1 su an mini dv kameralarda en mükemmeli...
  • Ekran olarak çok dert etmeye gerek yok,

    17" lcd veya 19" crt ye sahip herhangi bir bilgisayar 1280*720 ye downsample etmek şartıyla cok guzel biçimde gosterim yapabiliyor.

    1920*1080i olarak goruntulemek içinse 23",24" S-PVA tabanlı LCD monitorler kusursuz sonuç veriyor, zaten dvinfo.net, sonyhdvinfo.com gibi siteleri inceleyecek olursak neredeyse her high defitinion kamera sahibinde bi dell 2405w bulunuyor.
    Ayrıca yine bilgisayara dvi to hdmi ile bağlanmış uygun fiyatlı 3lcd, DLP projeksiyonlarda güzel bir yontem high definition goruntuleme için.

    Dagıtım içince HD-DVD ve Blueray okuyucularında gelecekte tumunu cozeceği, WMV-HD içerikli dvd ler iyi bir geçici cozum olarak piyasada su an.

    Bilgisayar dışı araç kullanarak izleme sansımız ise tr içinde su an yok. Ama cokta sorun değil, dvd player niyetine tv nin altına atılacak 400 milyonluk bir mediapc, DVI to HDMI siyle purevideo deinterlaceriyle, fazlasıyla yeterli bir cozum olmakta.

    Biz dugun cekimlerinde dusuk bitrateli vcd ile yuksek bitrateli dvd yi(fark iyice ortaya cıksın değil mi) yanyana koyarak cok guzel anlattık, gorupte dvd almayan olmadı.
    Bakalım bu yazda wmv-HD ile aynı şeyi yapabilecekmiyiz...

    XL2 ile vcd cekecek arkadasa da buradan selam ederim, gercekten yazık yani almayı planladıgı alete. VCD kullanan yerel tv olayı ise hakikaten içler acısı bir durum, neyseki burada dvd denen şeye epey gecte olsa alıştılar. Ayrıca dugun ceken arkadaslarda bile vx2100,XL2 varken binlerce kişiye seslenen yerel tvlerin md9000 e takılıp kalmasınıda cozebilmiş değilim.

    İsmi gecen Canon XL-H1 ise gerçekten ucuk bir alet, ayrıntı gosterme yeteneği cok ama cok yuksek. 7000$ lik fiyatıyla da ulaşılmaz olarak karşımızda durmakta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.