Şimdi Ara

YENİ ÇIKAN I-MATE JAMin Mİ DAHA İYİ YOKSA K-JAM Mİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar atomun neyi var anlamadim gittii

    bir radyo bu kadar önemlimi yahu
  • arkadaşlar O2 Atom unutun yabanci sitelerden forumları okudum bir sürü sorunu var bence uzak durun.
    Öte yandan hafta sonu i-mate jamin ile i-teq bond elime geçti ve ikisini karşılaştırdım.
    Bond'a çok daha fazla özellik var TV,Radyo,GPS,Stereo hoparlör, 2,1 mgp camera vs.
    ancak en kötü tarafı çok kalın olması (neredeyse 3cm) çok kaba durması ve yeni olmasına rağmen acılır kapanır kapak şimdiden çok yakında bozulacak gibi.
    Öte yandan Jamin çok şık tek beni düşündüren tarafı klavyesi olmaması ancak bence pek önemli değil.
    Sonuçta mutlaka Jamin özellikleri olan kalvyeli model çıkaçaktır ancak sonu yok herzaman yenisi çıkacaktır.
    Bence şu anda piyasada satılan en iyi pda i-mate jamin.
    Fiyatı 800$
  • selam arkadaşlar.. benim sizlere bir sorum olacaktı, aranızda bu cep bilgisayarlarından (favorim JAMin ) yurt dışından getirenler var.. sizlere sorum yurt dışından yanımızda kendi üzerimize faturalı kaç tane cep telefonu yada en önemlisi cep bilgisayarı getirebiliyoruz, bunun sınırı varmı, bazı forumlarda arkadaşlar bazı sitelerden bakanlıkların yaptığı açıklamaları koymuşlar ama ordada bir cihaz için yapılması gereken prosedür yazıyor tam açıklayıcı değil, ben mesela 3-4 tane getirmek istiyorum, ticari amaçlı satmak için değil, kendime, kardeşime, abime... ama işte tekrar o soru çıkıyor karşıma.. kaç tane yurt dışından getirmeme izin var, yada böyle bir sınırlama varmı?? ayrıca ülkeye girişten sonra cihazı kayıt ettirip kullanana kadar ne kadar masraf ödüyoruz (gümrük vergisi v.s. ...) ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...




  • k jam dediğiniz heralde qtek 9100 olsa gerek. ingiltereden aldım en üst seviyede bir makine mini bir lap top gibi içinde isteyebeileceğiniz her şey var. yurt dışından aldıktan sonra turkcell abone merkezlerine başvuru yapıyorsun (fatura ve pasaport istiyorlar fatura gümrükten onaylı olursa daha ii) onlarda belgelerini telekomünikasyon md lüğüne olluyolar. ancak burası devlet dairesi olunca kayıt için yaklaşık 1 ay beklemek zorunda kalıyorsun. orada onaylanırsa kayıt altına alınıyor. bunun bir masrafı yok ancak gümrükte fatura onayı yapınca aldığın cihazın faturası 300$ üzerinde ise masraf alıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goker02 -- 2 Mayıs 2006; 18:04:12 >
  • YA BİRAZ anlatsana nasıl güzelmi qtek 9100? yani k-jam. ufak bir lap-top olabilir ama o2 atom çok estetik. ya patlıycam hangisiii???
  • ben yurt dışından 1 ad getirttim. posta yolu ile. kargo posta gümrüğüne geliyor. oraya faturası üzerinden gümrük vergisi alıyorlar. bu değer. 50 ila 150 ytl arasında değişiyor. size gümrük makbuzlarını düzenliyorlar. bu evraklarla telekonünıkasyon kuruluna telefon ediyorsunuz onlar sizi yönlendiriyor. daha sonra hangi gsm oparetörünü kullanıyorsanız oraya kayıt ettiriyorsunuz. bu işlem sizin yaklaşık 1 saatınızı alıyor. kayıtta herhangi bir işlem ödenmiyor. kendi adınıza 1 ad.
  • bi arkadasim almisti kjam var
    bende de benq p50 var

    ilk gordugum kjam bayaa tombul gozukuyor ( yoruma bak)

    elinde biraz kaba duruyor diyebilirim yani. ama klavyesinin yandan acilmasi bayaa bi havali gosteriyor.
    p50 daha bi ele oturan telefon.

    (kullanim ve kalite konusunda yorum yapamiyorum cunki zaman olmadigi icin sadece elimizde soyle bi bakarak degerlendirebildik)
  • Pda alacaklara benden tavsiye jamin alın. Ben kjam aldım klavyeli olduğu için çok tombul görünüyor(pişmanım). Yazın elinizde taşımak zorunda kalırsınız.
  • arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım...

    bana bu hafta içinde xda neo gelecek...

    nerede okuduğumu hatılamıyorum ama çift sim kart alıyor diyordu...

    doğru mudur??

    şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: grenade

    arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım...

    bana bu hafta içinde xda neo gelecek...

    nerede okuduğumu hatılamıyorum ama çift sim kart alıyor diyordu...

    doğru mudur??

    şimdiden teşekkürler...


    eniştem daha yeni almanyadan aldı kullanıo burda, yok ööle çift sim kart falan...
  • k-jam yada qtek 9100 kullanan arkadasim bende de O2 xda mini s var ama wireles ve active sync ile int e baglanamiyorum varmi bunun bir ayari yardim edermisin

    k-jam daha iyi klavye çok buyuk bir artı bence
  • bu iki alettede yurtdisindan alinca dil problemi olucak onu nasil cozucez arkadarlar ??ikisi arasindaki tek fark 2mp kamera ve klavye ama msnde falan klavye acaip ise yara diye dusunuyorum kalinlik cokta onemli degil bencee
  • jamin super hic bosuna arastirmayin en iyisi su anda. 1 aydir kullaniyorum super.Bu hafta Dubaiye gidiyorum arkadasimda bir tane istedi bir tanede fazladan alicam isteyen olursa bana mail atsin. ugurze@mynet.com
  • I-MATE JAMin
    Yurt dışından posta ile alan arkadaşlar hangi siteden aldınız yada hangi siteden alınır sağlam biyer varmıdır bilenler msj atarsa sevinirim...
    eli kulağında jamin almak üzereyim Allahını seven yardımcı olsun
  • arkadaslar baska baslık altında bu yorumları yazmıstım copy-paste yapıyorum,
    lutfen aynı konuda defalarca baslık acıp gereksiz kalabalık yapmayalım:


    Ben bircok pda-telefon kullandım ve su an imate jamin kullanıyorum ve cok memnunum gercekten super bir telefon,
    wi-fi
    bluetooth
    2mp kamera
    windows mobile 2005
    Piyasadaki en kücük pda telefon.
    sd kart desteği

    Neden k-jam değil:
    yukarda klavye cok işlevli gibi yazmışşınız ama ,k-jamin gereksiz bir klavyesi var ve normal boyutlarda bir elim olmasına rağmen klavyesi kucuk geldi bence işlevsiz, ustelik telefonu düz kullanan bir kimse olduğum için yandan cıkan klavye hiç kullanılmıyor,

    Neden jasjar değil:
    Gercekten guzel bir cihaz, fakat cok ama cok buyuk, elinizde goren sizi teknoloji manyağı zanneder ve turkiyede 3G (goruntlu konusma imkanınız yok! üstüne turkiyeye gelse bile bir seneden önce uygun fiyata goruntulu konusturacaklarını sanmam)

    Neden ATOM değil:
    İmate jamin ile atom arasında iki fark var atomda 400mhz intel işlemci, jaminde 200mhz cift cekirdekli texas instruments işlemci var, ölçüldüğü zaman ikiside aynı hızı veriyor. Yani hız farkı yok,
    yukarda baska bir arkadasımızın belirttiği gibi yazılım problemi cıkartabiliyor.

    ikinci fark jaminde sd/mmc kart destegi var, o2 atom da ise mini sd/mini mmc desteği var. Cihazların buyukluğu aynı olduğundan jaminin sd/mmc desteği daha avantajlı, cunku mmc kartlar en y-ucuz ve en yaygın olan memory cardlardır. Oysa mini sd ve mini mmc kartlar, normal mmc kartlardan %20-%30 daha pahallı oluyor.

    Ayrıca jamin 'htc prophet' kasa kullanıyorki aynı urunu o2 xda neo, qtek s200, dopod 818 gibi isimlerdede satıyorlar bu sebepten cok daha yaygın, arıza durumunda atom elinde patlar ama jamini yurtdısına gonderdinmi illaki tamir ederler.


    Neden BenQ p50 değil.
    Ekranı cok kucuk, diğer pdalardan daha kucuk bu sebepten kullanımı zorlastırıyor, ayrıca yine pek işlevi olmayan bir klavye kısmı var. eger o klavyeyi kullanabilecek kadar kucuk parmaklarınız varsa guzel tabi..

    Neden imate jamin??
    İmate jamin bu işte usta olan HTC firmasının son üretimidir. Daha önce imate jam(o2 xda mini- mda compact-spv m500, qtek s100) ile pda-phone piysasında hatrı sayılır bir paya ulasa htc firması imate jamin bu üstün versiyonunda deneyimini cok iyi kullanmış. imate jamin(02 xda neo, qtek s200... htc prophet kasayı kullanan butun cihazlar) Bu kadar özelliği bir arada bulunduran en kucuk cihaz.

    Kamerası 2 megapixel, samsung d500 (1.3 mp)ve d-600(2mp) kullandım 2sindende daha net cekiyor.
    Tabi nokia telefonlar biraz daha iyi cekiyordur özellikle carl zeiss lensli olanları ama arada gercekten cok kucuk bir fark var ve kamera ozelliği bu kadar önemli ise 3 megapixellik 100-200ytllik bir fotograf makinası hepsinden üstün fotograf cektiğini unutmayın :)

    gittigidiyorda satısını bircok kullanıcı yapıyor, fiyatlar 1200-1300 arası (kayıtlı,sfır,kutulu olanlar). Jasjarlarda hemen hemen aynı fiyat, p50 800-900, diğerlerinin fiyatı cok değişiyor.

    Garanti konusunda. İnsan bu kadar para verince garantili olsun istiyor ama imate jaminin eski modeli imate jam i kvk nın 1.490 sattığını düsünürsek imate jamin 2 milyardan aşşağı satılmaz özellikle şu son kur artışından sonra.
    Garanti ile ilgili birsey eklemek istiyorum. Bir arkadaşım imate in ilk pda-phone unu kullanıyordu ekranı gunuste akmış, garantili olmasına rağmen kullanıcı hatası dediler. o sebepten garanti boyle urunlerde pek işe yaramıyor.
    bir problem cıkarsa imatein internet sitesine girersiniz, costumer servicele birkac mailleşmeden sonra onlar prbleminizi cozerler tahmin ediyorum. kvk surunduruyor!!!

    Telefonu silikon kılıfta veya normal kılıfında tasıdığınız sürece pek bir problem cıkmaz.

    tabi yazılım yuklerken aeti yakarsanız baska.





    fiyatlar hakkında:

    1)qtek 9100, imate k-jam, o2 xda mini s ve turevi cihazlar
    fiyatı sıfır 1000 1200 ytl arası giddigidiyorda, ikinci el 850-900 arası

    2)o2 xda neo, imate jamin ile aynı cihazdır diğer aletlerde yazdığım gibi yanlızca farklı etiket basıyorlar üzerine, üretici firma bir uzakdoğu firması olan 'HTC' ,cihazın gerecek adı ise 'prophet'tir. Gercek fiyatı 479 euro.
    Yani almanyada herhangi bir o2 satış noktasına gidersen sana söyleyecekleri fiyat budur. Bu cihaz yani o2 xda neo(imate jamin), o2 xda mini(imate jam) in bir üst modelidir fazladan wirelessi var 2 megapixel kamerası var ve windows mobile 5.0 var.
    Yukarıda belirttiğim gibi bu ara alınabilecek en guzel en işlevsel en karizmatik pda-phone.
    Fiyatı gittigidiyorda 1300 ytl civarı.



    Son olarak:
    unutmayınki aldığınız telefonu burada kayıt ettirmek için &10 vergi ödeyeceksin yaoksa 3-5 ay sonra kapatırlar o kadar para boşa gider. Mutlaka havaalanında veya karayolu ile geliyorsan sınırda, gümrük vergisini pasaportunla birlikte onaylat ve telekomda kayıdını yaptır.

    ---posta ile imate jamin almak isteyen arkadaşa bir tavsiye vereyim, posta ile getirtmeye kalkarsa astarı kumaşını gecer, telefon+shipping+vergi+sirek gondereceği için gumruk beyannamesi dolduracaklar.
    gittigidiyordan alması ile fark edeceği 50-100ytl bişey.




  • yukardaki mesajımda sirek yazmışım kusura bakmayın 'sirket' gonderdiği için gumruk beyannamesi dolduracak olacak. sirket gonderdiği zaman ithalatcı olmadığınıza dair gumruk musavirine gidip beyanname doldurmanız gerekmekte, onada ayrı para vereceksiniz.


    BU arada bir arkadas yazılımla ilgili problem yasayabileceğini soylemiş, bana telefon acarsa her marka model pdayı almancadan veya baska bir dilden İNGİLİZCEYE cevirmesine yardımcı olabilirim,

    kendinizde cevirebilirsiniz ama cok riskli bir iştir yanlış romu yanlış alete yuklerseniz aleti yakarsınız.

    telefon numaram:532-712-08-95
  • gittigidiyorda 1 aydır takip ediyorum satan birkaç kişi var kayıtlı falan diyorlar telekom kaydı için kişi başı 1 telefon getirebilirsin dediler (dış ticaret müsteşarlığından bizzat kendim görüştüm) bu adamlar bukadar cihazı nasıl getirip satıyo şüpheliyim doğrusu kendim getirirsem 50-100 fazlada versem hiç olmazsa işlemleri için gözüm arkada kalmaz diye düşünüyorum. yinede ; jamin alabileceğim int sitesi bilen varsa yazarsa sevinirim.
    saygılarımla..
  • bu aletlerden en küçük ve kibar olanı hangisi? i mate jam mi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: farukkarakaya

    ŞU AN PİYASADAKİ EN SÜPER CEP BİLGİSAYARI HANGİSİ???


    VE BEN I-MATE YE E-MAIL ATTIM JAMin in klavyeli versionu çıkacak mı? diye adam evet dedi ama daha yapım aşamasındaymış...........





    IMATE JAM-IN İLE O2 ATOMU YANYANA KOYSANIZ ....
    HİÇBİRİNİZ IMATE JAM IN İ ALMAZ...

    O2 ATOM DAHA İYİ ÖZELLİKLERE SAHİP VE BARİZ DAHA İNCE DAHA KISA...

    160 KANAL HAFIZALI RADYOSU OLMASI EN BÜYÜK AVANTAJI...
    HATTA VE HATTA BOMBAYI PATLATIYORUM.
    ARKADAŞIMDA O2 ATOM VAR VE İNANMAZSINIZ
    AUTO CAD ÇİZİM YAPIP, CAUNTER STRIKE OYNUYOR,
    OHA FALAN OLDUM... ÇÜŞ BİLE DEDİM YANİ...

    bu arada büyük harrf yazmmışım dalgınlıkla kusura bakmayın değiştiremicem busaatte




  • auto cadi de counterıda imate jamine yukleyebilirsin,

    jamin fiyat konusunda ön planda, 200-300ytl fark cıkar.

    ayrıca eski versiyonu imae jam e taklan herseyi bunada takbiliyorsun,

    ayrıca bircok firma aynı aleti sattığı icin (imate jamin,xda neo,dopod818,....vs) yurtdısında servis saglama imkanın kolaylasır, ama atom elinde kalır, illaki aldığın yere gondertmen gerekir.

    İmate jamin deki wireless modem, atomunkine gore daha gelişmiştir, daha zayıf sinyalleri bile alır, cok rahat wifi erişim sağlarsın.

    imate jamin sd kart ile calısır, sd kartlar sudan ucuz, xda atom sd mini kart ile calısır, sd mini kartlar normal sd kartlara gore daha pahallıdır, imate jamin buradada avantajlı.

    eger ikisini yanyana koyup goruntuye gore sececeksen imate jam in bir eski versiyonu olan imate jam black edition var. o ikisindende goruntu olarak daha guzel gozukuyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.