Şimdi Ara

avea öğretmen tarifesinden ( kurumsal ) daha avantajlısı yoktur. Duyurulur (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
0
Favori
129.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toplu protesto fikrine ben de sıcak bakıyorum. çünkü avea firması kendisine gönül veren kullanıcılarını toptan protesto etti.

    Şimdi ben bu forumu açtığımda pek çok kişi özellikle türkcelli arkadaşilar jethoca çıkar onunda bir durumu diyorlardı.
    hatta avea yı da görürürz. biraz onunda kanı bitlensin nasıl tarifeler değişir diyorlardı.

    Bende şu anda elimde bulunan sözleşmeme bakarak o arkadaşlar hak vermiyor tarife şartlarının 10 yıl boyunca ( sanırım 2010 dan sonrasını bulacak tı) asla değişmeyeceğini söylüyordum.

    Şimdi bana jethoca nnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaabbeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrr[/size diyorlar ve gayet haklılar.

    onlar haklı şimdi. eskiden bende haklıydım. haklı olmayan sadece avea .
    çünkü yaptığı bu deeğişiklik kendi koyduğu sözleşme şartlarını çiğnemektir.
    Yani kanunsuz bir değişikliktir.

    bazı arkadaşlar avea ne yapsın suistima edenler var diyor

    sınırsız görüşmenin su istimali olur mu?

    herkese saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 12 Kasım 2006; 20:02:25 >




  • tafie değişti maalesef
  • iyi o zmn daha iyisi yoksa
  • MEB tarifesindeyim. Durumu öğrendim ve hızımı alamayarak üst üste 3 müşteri temsilcisiyle görüştüm. Yaptıklarının haksız bir uygulama olduğunu, zırt pırt melodi, ringa içerikli smsler atana kadar tarife değişikliği yapılmazdan önce (22 ekimden önce) bir sms ile 1000 dakika sınırlandırma getirileceğini haber vermeleri gerektiğini, değişikliğin yapıldığı gün de (23 ekim) şu andan itibaren 1000 dakika üstü grup içi görüşmeleriniz ücretlendirilecektir tarzı bir mesaj ile aboneyi bilgilendirmeleri gerektiğini, bunun keyiflerine kalan birşey olmadığını yasal bir zorunluluk olduğunu söyledim. Her bir operatör söylediklerimi kayıt ettiğini ve taleplerimi şu meşhur "ilgili birime" aktaracaklarını ifade ettiler. Ankara içinde yüzyüze görüşebileceğim genel müdürlük binası gibi bir yerin adresini öğrenmek istediğimde böyle bir bilgi veremeyeceklerini, dilek ve şikâyetlerimi internet ya da faks aracılığıyla iletmem gerektiğini söylediler. Hattımı 2 ay önce almıştım. Tamamen bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Üstelik, aboneye önceden bilgi vermeden tarife değişikliğine gitmelerinin yasal olarak mesnetsiz olduğunu bilsem de, bu tür anlaşmazlıklarda gecikme zammına binmeden borcu ödemenin bir zorunluluk olduğunun, ve mahkeme tarafından haklı bulunulsa bile tahsil edilen haksız paranın sonradan iade edilmesi yönünde bir uygulama yapıldığının farkındayım. (Bu arada bahsedilen 1000 dakikayı son fatura dönemi içinde en az bir misli aştığımı sanıyorum)

    Müşteri hizmetlerini (500 avea merkez) gerek telefon gerek faks, e-posta ya da web sitesindeki öneri formunu doldurmak yoluyla konunun oldu bittiye getirilemeyecek kadar büyük yankı uyandırabileceğini ve bedelinin büyük olacağını hatırlatacak bir dille uyarmak gerektiğini, NTVye sorun vb. iletişim kanalları yoluyla konunun medyaya taşınmasını, sendikalar bazında toplu şikâyet dilekçelerinin iletilmesini ve durumun MEB ve Emniyet teşkilatı yönetimlerince ele alınmasının sağlanmasını, internet üzerindeki şikayetvar.com benzeri sitelere şikâyet bombardımanı yapılmasını, aveamagdurlari.com benzeri bir sitenin kurulup portal benzeri bir uygulama içerisinde toplu hareket ve haberleşme olanağına kavuşmak için gerekli adımların ivedilikle atılmasını; bu çerçevede alan adı, web hosting sağlanması hususunda destek verebilecek ve joomla benzeri portalları customize bir şekilde kurmakta deneyimli arkadaşların benimle irtibata geçmelerini ya da en azından bu başlık altına birşeyler yazmalarını öneriyorum.


    Burası adam kandıranın bey olduğu bir muz cumhuriyeti değildir arkadaşlar. Bu kadar insanı ilgilendiren bir olayın oldu bittiye getirilmesine göz yummayalım. Hakkımızı arayalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 30 Mart 2008; 18:02:21 >




  • 16.6 saat size yeterli gelmiyosa kapattırın emin olun sizin kapattırmanız aveanın yararına olucaktır yapılan protokolde her zaman makul bi görüşme süresi vardı aynı parayı veren 2 aboneden biri konuşabiliyor diğeri telsiz gibi kullandığın için konuşamıyosa bunu sınırlandırmak en adil şeydir alt yapı arttırın diyen arkadaşlar dünyada hiç bi gsm şirketinin alt yapısı aylık 8bin dakikayı kaldırmaz dünya standartlarındada böle bir süre yok avea hatları insanların bebek telsizi yada görev telsizi yapması için sınırsız yapılmadı yakınlarınızla konuşun diye sınırsızdı halada dolu sınırsız tarife var onlar sınırsız bu 2 tarife sınırlıysa suçu biraz kendinizde arayın önceden haber verilmedi diyen arkadaşlar büyük ihtimalle 1000 dakia bu aydan sonra geçerli olucak
  • alphan, haksızsın diyemem ama öğretmen hattı veya benzerlerini kullanan birçok arkadaşın sevgilisi nişanlısı annesi babası vs. şehir dışında olabiliyor.. hatta eğer sevgilinizle benim gibi ayrı şehirlerdeyseniz, telefon görüşmelerinde sınırlama olması işe yaramıyor... tamam daha en başında böyle bir sınır konmuş olsaydı bir şey diyemezdik ve benim de böyle şeyler yazmaya hakkım yoktu, ama böyle pat diye tarife değişince insan çok üzülüyor...

    herkese sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap -- 27 Kasım 2006; 20:00:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpkan

    16.6 saat size yeterli gelmiyosa kapattırın emin olun sizin kapattırmanız aveanın yararına olucaktır yapılan protokolde her zaman makul bi görüşme süresi vardı aynı parayı veren 2 aboneden biri konuşabiliyor diğeri telsiz gibi kullandığın için konuşamıyosa bunu sınırlandırmak en adil şeydir alt yapı arttırın diyen arkadaşlar dünyada hiç bi gsm şirketinin alt yapısı aylık 8bin dakikayı kaldırmaz dünya standartlarındada böle bir süre yok avea hatları insanların bebek telsizi yada görev telsizi yapması için sınırsız yapılmadı yakınlarınızla konuşun diye sınırsızdı halada dolu sınırsız tarife var onlar sınırsız bu 2 tarife sınırlıysa suçu biraz kendinizde arayın önceden haber verilmedi diyen arkadaşlar büyük ihtimalle 1000 dakia bu aydan sonra geçerli olucak


    bu yazıları tesadüfen gördüm.
    bu tarife değişikliğinden şimdi haberim oldu. tüm yazıları henüz okuyamadım ama artık sınırsız görüşme yok anladığım kadariyle... ahbab 'ın dediklerine katılmakla beraber, şunları eklemek istiyorum;

    tüm faturalarımı incelerim ve faturamda dakikadaki görüşme ücreti bilgisi olmasına ragmen, böyle bir sınırlama getirildiği avea tarafınadan bana fatura sms email vs yollarla şahsııma iletilmedi.

    eğer böyle bir uygulama var ise öncelikle eshefle kınıyorum. geçmiş dönem faturalarında uzun süreler görüşmem oldu, yakınzamanda olmadı. lakin böylebir fazla tutar ödedi isem. tüketici mahkemeleri vasıtasıyla kuruşuna kadar tazmın yoluna gideceğimi buradan ilan ediyorum.

    alpkan arkadaşım ;
    ortada bir sözleşme var ve basbas bağırarak SINIRSIZ süre ile görüşme diyerek BİNLERCE müşteri toplayıp obonelerini arttırdılar-ki ilk avea kullanıcılarındanım. gebzede baz istasyonu yokkken . aldım onlarca arkadaşımı kendim abone yaptım.
    bizzat kendime ait değişik tarifelerde 4 adet hattım var.

    tutamayacagın sözün arkasında durma diye bir atasözü var bilmem bilirmisiniz... !!!!
    bu yatırım yapmamakdır. hazır aboneyi mevcut yapı içinde sirküle etmektir. efendim sizde uzatmayıverin "zaten bunun altyapısı böyle bir şeyi kaldırmazdı" demekle bu iş açıklanamaz. bunun açıklaması dolandırıcılıkdır. kurtarmacaksa neden yaptın? sebep belli önce abone yap. sonra kazıkla...

    karşılıklı bir sözleşme yap ,sonra tek başına değiştirerek karşı tarafa tebliğ etmeden uygulamaya geç. ohhhhh beee diye kampanyalar yap birde utanmadan ...

    yarın ilk işim öğretmen hatımın kapatılması için dilekçe vermek olacak.....






  • selamlar arkadaşlar.
    aveanın sitesinde meb yada sağ.bak. hatları hakkında bilgilendirici hiçbir ibare yok. bunu anlamıyorum.
    biz barkaç ay önce bi sms göndermek suretiyle personel plus abonesi olduk. personel plus olduk ama kaç paraya, kaç dakika, sabit ücret kaç para öğrenmek mümkün değil. (hattı haladan falan aldığımız için faturalar bize de gelmiyor)
    avea sitesinde bunları yayınlamazsa nerde yayınlayacak...

  • teşekkürler. işte bunu avea'nın sitesinde bulamadım.
    bufiyatlara kdv dahil , bahşiş hariç dimi? yani %25 ÖTV hariç...
  • 1000 dk nın dolup dolmadığını nasıl anlayabiliriz?
  • sn. semihus;
    sanırım siz 1000 dk olayını kabullenmişsiniz ve nasıl dolup-dolmadığını anlarız diyorsunuz.

    Arkadaşlar bu avea denen şirket ne bize msj gönderdi 1000dk. oldu diye, ne de bu sınırı tekrardan kaldırdık diye msj yolladı. MEB ve AVEA ortaklaşa hukuk dışı işler yapıyorlar.
    Faturaya yansıtmalarını bekliyorum, sendikam vasıtasıyla dava açacam. normalde 1000dk yı geçen biri değildim ama geçmeye çalışacam bu süreyi artık. Birçok hukuçu davayı kazanacağımızı söylüyor.
    Ama beni üzen avea nın tavrından ziyade, bize sahip çıkması gereken MEBin tavrıdır. Yani hooop kardeşim ne 1000dk sı biz eğitimcileri size yem etmeyiz biz sizle sınırsız diye anlaşmadık mı? Bu ne cüret sınırlı yapıyorsunuz.
    Lütfen duyarlı olalım.





  • Avea nın geri adım attığını, 1000 dk. sınırlandırmasını kaldırdığını duydum. ne kadar doğru acaba...
  • 13 Aralık tarihi itibarıyle müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sonucunda MEB tarifesi ile ilgili süre sınırlamasının kaldırıldığını teyit ettirdim. Yine de sorumluluk kendinizindir arayıp doğrulatmanızı (içinizin rahat olması açısından) öneririm. İleri tarihlerde böyle bir sınırlamanın tekrar olabileceğini ama şimdilik kaldırıldığını söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 30 Mart 2008; 18:02:53 >
  • yaw bu avea da sınırlama kalktı mı kalkmadı mı merak etmeye başladım(1000dakika).sebebi uzun süredir

    kullanmış olduğum telsim cep aile kampanyasının bu ayın sonunda bitmesi sms acısından cok süper bi

    tarife idi. tamamen sınırsız sms atma imkanı sunuyodu 1 dakikası da 18ykr gibi ucuz bi rakamdan

    konusuyoduk(faturalı hatlar için) şimdi kendime buna benzer bi tarife arıyorum, konusma acısından da avea bana hoş geldi... biraz daha bilgi alırsam büyük ihtimal bu tarifye gecicem

    off offf gidiyo güzelim tarifemm
  • yaw arkadaşlar bu faturalı avea hattını alınca ilk fatura tutarına eklenen özel iletişim vergisi miydi neydi tam bilmiyorum onun ücret kaç ytl (bir kereliğine ödenen ücret)
  • Öğretmen tarifesindeki son ücretleri yazabilir misiniz rica etsem:) Şimdiden teşekkürler:)
  • Çok teşekkür ederim, bir yerde personell plus tarifesini yazmıştınız, bu ücretlerin aynısıydı, bir hata oldu herhalde, orda sabit hat aramak daha pahalı, turkcell, telsim daha ucuz değil mi? Aslında hala pişmanın o tarifeye geçmediğime, şimdiden sonra bişey farketmez ama yine onu yazmanızı da rica edebilir miyim?
  • arkadaşlar adsl hattım bağlanalı 2 gün oldu.

    1.5 aydan beridir internetim bağlı değildi

    Gelelim konulara

    önce bilinen bir durumu netleştirelim

    ÖĞRETMEN TARİFESİNDEKİ SINIRLAMA KALKTI 1000 DK LIK BİR UYGULAMA YOK.
    AVEA GELEN TEPKİLERDEN ETKİLENDİ VE ŞİMDİLİK SINIRLAMADAN VAZ GEÇTİ.

    AZ ÖNCE FATURA ADRESİNİN DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN 4441500 ARADIĞIMDA KONUYU SORDUM

    TAM CEVAP ŞÖYLE
    ---SINIRLAMA UYGULAMASI ERTELENDİ
    ---PEKİ SONRA TEKRAR SINIRLAMA UYGULAMASI BAŞLAYACAK MI?
    ---ŞİMDİLİK BELLİ DEĞİL

    herkese saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 22 Aralık 2006; 0:25:11 >
  • Bu tarifede artıs mı oldu bana her ay 37 gelen (nerdeyse fiks her ay) fatura bu ay 74 gelmiş, daha fazla konusmadım, farklı hiç bişey yapmadım:(( Simdi faturamın ayrıntısını beklıyorum ama o gelene kadar, benle aynı durumu yasayan var mı??
  • 500 mesajlık paket almıstım ama hepsi ucretlendırılmıs, fatura farkı da bundan:((((((((((
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.