Şimdi Ara

KALİTELİ PAHALI KLİMALAR-UCUZ KLİMALAR (MARKET VE YERLİ ÜRETİM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
7.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili arkadaşlar. bir çok arkadaş klima tavsiyesi için ayrı ayrı konu açıyor. bu eski konumuzu biraz toparlayıp revizyona sokalım. genel bir özet yapıp kaliteli pahalı klimaları ucuz klimaları az çok açıklamaya çalışayım elden geldiğince. tam toparlaymasakta genede toptan kaynak olur vakit buldukça çekiçler düzeltiriz..

    kaliteli pahalı seri klimalar.

    arkadaşlar günümüzde kalite klimaları almak bay zorlaştı doların euro nun aşır oynaması alım gücümüzü düşürdü. mbirol ustamız bile japon japaon derken çin çin demeye başladı japon seri zibroları satmakta zorlandığı için. zaten akp ci olduğu için oldukça dönektir çıkarı neredeyse hemen kıvırırda neyse şakayı geçip konuya gelirsek. bizde bu yüzden en uygun kalite klimaları tavsiye etmek durumunda kalıyoruz.

    kalite kavramı çok değişken oalrak adlandırlmaya başladı kalite sabitte olsa arkdaşlar.. model çok, sıralamasıda çok zor.

    kiminin btu değeri kiminden biraz fazla kiminin cop değeri fazla vs. birde yeni eurovent sezonsal verimlili durumları çıkardılar iyice çorbaya döndü birçok klimanın nominalleri değişti ufak kırpmalar var. bu değerleri tutturmak için. klimalar aynı sonuçta kesinlikle bir devrim yok.

    mesela şimdilerde birde gaz değişim olayları var r410 dan kurtulmak istiyor şirketler. daikin artık ururu sarara yı R32 gazı ile üretti 3A+ lı. vs bence en önemli değişken durum bu. mbirol usta çinlilerde aynı gazla üretim yapmaya başladılar diyor.


    gelirsek basit bir sıralamaya benim sıralamam bir miktar eurovente göre şu olur. (ama gene söyleyeyim euroventteki makinelerinde neye göre sıralandığı karışık kiminin kapasitesi 25lik gözüksede kiminden yüksek kimisi düşük.. düşük olan haliyle seer scop değerleri yüksek çıkıyor A+++ durmlarıyla)

    1-daikin ururu sarara madein japan

    2-mitsubishi electric krigamine

    3-panasonic CU-VE9NKE / CS-VE9NKE

    4-toshiba RAS-10G2AVP-E/RAS-10G2KVP-E (made in japan)

    5-lg prestige H09AK UL2 / H09AK NSM (güvenmiyorum zaten buraya gelmiyor euroventte olanlar)

    6- samsung AR09HSSDAWKN (yani samsung tada 3artı var onada güvenmiyorum. hemde hepsinden yüksek bir değer var. yukarıda bahsettim neye göre mesela durum şu, seer deki Annual electricity consumption for cooling qc değeri düşük 87 panasonicte 102 dakinde 92 mitsubishi electrict te 96

    bu konular anlayacağınız karışık.

    buradan hareket edersek üsttekiler oldukça extrem üst segment makineler.

    birde bunların bir altı olanlar var.

    onlarıda sıralayalım

    1-mitsubishi electric MSZ-EF25VE2B

    2-daikin FTXG35JW emura

    3-toshiba skvp diyelim eski dilde.

    4-mhi zjx diyelim

    5-fujitsu plasma serileri nocria vs model çok olduğu için belirtemiyorum (zaten bu liste ayrıntılı bir liste olma özelliğinde değildir)

    6-hitachi premium sx (made in japan) ama zor bulunur.

    7-midea premium serileri (not yurt dışındaki premiumlarla karşılaştırlmalı. içleri aynı değil lg gibi.)

    8-zibro 75 serisi

    9-lg prestij euroventte olmayan modeller.

    10-zibro 20 serisi made in japan


    arkadaşlar bu ürünler kasa olarak gösterişli ve aynı zamanda cop değerleri güzel.

    şimdide standart seri inverterlere gelelim.


    (yani alacağınız klimanın inverter diyebilmek için en az bu klimalardan almanız lazım. tam inverter olayı bu modellerle başlar.)

    standart seri inverter klimalar.

    1- daikin K serisi

    2- ME SFserisi 1 + eskik olsada ben daha çok tutuyorum

    3- daikin G serisi

    4- panasonic etheria serileri (birkaç çeşit var düz serpantin olaylarına dikkat edilmeli.)

    5- Haier

    6- zibro 17 serisi (made in japan)

    daha sıralanacak modeller vardır mutlak şuan yetsin bukadar bu sıralamada..

    alt seri inverterlere gelirsek.


    1- Mitsubishi SRK25ZJP-S -ZJ_S ve ZMPS (zjps artık yok zj-s tercih edilmeli fakat bu makinelrde fan probşemlerine sık rastlanıyor zmps ise çok daha problemli naylon bir iç ünite)

    2- Mitsubishi DXK09Z3-S zor bulunur artık

    3-Midea Premier Serisi

    4-Toshiba Suzumi

    5-CARRIER XPOWER GolD

    6-mitsubishi electric Hj serisi

    7-Midea Vertu

    8-Zibro S 65 Serisi yeni serisi 66 olmuş sezonsal verimlilik durumuna uyum sağlanmış airfellerle aynı üründür. farkı bakır boru ile monta yapılır.)

    9-airfel AS serisi (montajda alüminyum boru kullanır dikkat)

    10-York (bakır boru montaj)

    11-Viessmann (bakır boru montaj)

    12-Gree (nil klima, inverter modeller bu firmada var) ayrıca düz modeller koçtaşta vardır karıştırlmasın. koçtaştakiler alüminyum boru seti ile satılır.

    13- Alarko Flair (bakır boru kullanılarak montaj)

    arkadaşlar 12 numaradaki gree firması 8 numaradan itibaren başlayan 13 numar ile biten markaların üreticisidir.

    giriş seri inverter klimalar

    1-midea optimum

    2-zibro 30 serisi

    3-auer

    4-olefini

    5-hisense (bazı modelleri iyidir am henüz yaygınlaşmadı)

    6-uğur


    ben burada listeyi bitirip daha evvel başka bir yere yazdığım yazıyı aynen alıyorum. çünkü çok fazl değişen bir şey yok. ve ben çok yoruldum dah sonra düzenlem eyaparım konuda.

    en uygun inverter kaliteli klima mitsubishi electric ge serisi daikin g serisi olmak üzere sıralanırlar diye bilirim.

    marketlerde satılan klimalar.

    gree zass velena auer:

    çinli gree grup üretimi olup. şayet ek bir masraf yapılıp alüminyum olan boruları bakır ile montaj öncesinde değişirse çok memnun olan arkadaşlar var..
    yerli üretim arçeliklerdede bu alümünyum boru sorunu var dikkatli olalım. arçelikte vestelde yerine göre para açısından alınabilir haliyle. vestelin kullandığı boru bakırmıdır alüminyummu onu bilmiyorum. fakat bu markada kasa çatlama sorunu vardır dikkat. arçelik daha çok tercih sebebi olmalı.

    airfel:

    markası ile pazarlanan klimalarda gree üretimidir bu klimaları bayiden alırsanız bakırdır boru kullnılma olasılığı vardır..

    rubenis:

    buda merket ürünü bir klimadır koçtaşta satılır. bağlantı borularının özelliğini bilmiyorum. kullanıp memnun olan çok var. üeretim olarak mideadır.

    yerli üretim market malı klimalar.

    çeşitli markalar adı altında satılmaktadır pek marka bilmiyorum daha ziyade sabun köpüğü gibi ismen bir sezon 1 çıkıp kaybolabilmektedirlerler.

    general electric:

    bu klimada gree üretimi aslıyla alakası olmayan bir markadır. pahalı değilse alınabilir.. am yeni modelleri chigo üretimi olduğu söyleniyor.


    samsung:

    avrupada satılan samsunglarla pek alakası olmayan bizim gibi ülkelere özel üretim bir cihazdır. 2 kez soğutma sorunlu olduğunu büyük bir grup marketin farklı mağazalardaki klima temsilcileri üstüne basarak söylediler. takiben arkadaşlarda soğutmada sorun yaşadıklarını samsung sayfasında belirtmişler. servis konusunda son derece yetersiz. samsung merkezde, insanla dalga geçen cevaplar veriyor.


    demirdöküm


    aynen bu firmanında çok makbul ürünleri yok. ama mideaya ürettirdiği inverter seriler konusunda parasına göre fena olmadığı açıklaması koçklima arkadaşça mevcut.



    2. gree:))

    gree olarak orijinal marka ithalatı ile nil klima tarafından ithalatı yapılıyor. çok yaygın değil.



    midea:


    yanılmıyorsam modern klima tarafından getiriliyor. parasına göre ürün üretir aynı gree gibi.. oldukça kaliteli ürünlerinede denk gelebilirsiniz. ama kendi markası altında ama fason üretim yaptıkları markalar altında. bendede zibro adı altında bir ürünü bulunmakta. şuan için şeytan kulağına. servis zamanında gagasına etsede.


    bosch ve siemens:

    arkadaşlar bu klimalarda bildiğim kadarıyla midea üretmektedir. bosch ve siemensin şişirmeci anına dek gelmezse alınabilir diyorum. ama cihazları tanımıyorum.

    bu konuda şu mantık yürütülebilir. mesela koçklima arkadaşımız. demirdöküm için noname kompresör yazmıştı. arkadaşlar bilindiği üzere kelli felli markalar. (giyimden bahsedicem) malının değerini çöpe atar düşürmez derler ya. ama kimse ziyan edecek kadar salak olamaz. üstüne onlar tüm dünya halklarını salak yerine koyarlar. eskiden marka söküp satarlardı.

    şimdilerde ise outlet vs mağazalar moda oldu. hatta defolu ürün adı altında kendi mağazalarında dahi bulunabiliyor.

    klimalar dönersek. burda demek istediğim kısmet meselesi bazen bu klimalara belki kaliteli kompresör markasız olarak takılabilir. firma kaliteli fakat elinde kalan eski teknolojisini verebilir. yani tamamen kısmet.

    arkadaşlar risk almak istemiyoruz derseniz kalite markalar bellidir standart seriler rkam olarak pahalı gözüksede iyi klimalardır.

    mesela toshiba ve carrier oldukça uygun rakamlara giriş seviyesi inverterler sunmaktadırlar. 18lik serileri oldukça güzeldür bu klimaların.

    ama bunun yanında aynı seriye sahip mitsubishi elactric chc serisi ve mitsubishi heavy popüler serisi ile dxk serisi inverterler biraz daha pahalıdır. gc hc serisine kademeli inverter denmesini kimse takmasın bu kocaman bir yanlış anlamaydı belgeleri forumda mevcut. aynı segmentte olan cihazların hepsinden daha kalitelidir.

    daikin jv seriside bu klimalar dahildir. am aorjinal daikindir ama enjoy vs serilerden kesinlikle kaçmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 1 Mayıs 2014; 1:00:20 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    sevgili arkadaşlar. bir çok arkadaş klima tavsiyesi için ayrı ayrı konu açıyor. genel olarak ucuz ve pahalı klimaları az çok açıklamay çalışayım. toptan kaynak olsun.

    marketlerde satılan klimalar.

    gree zass velena auer:

    çinli gree grup üretimi olup. şayet ek bir masraf yapılıp alüminyum olan boruları bakır ile montaj öncesinde değişirse çok memnun olan arkadaşlar var..
    yerli üretim arçeliklerdede bu alümünyum boru sorunu var dikkatli olalım. arçelikte vestelde yerine göre para açısından alınabilir haliyle. vestelin kullandığı boru bakırmıdır alüminyummu onu bilmiyorum. fakat bu markada kasa çatlama sorunu vardır dikkat. arçelik daha çok tercih sebebi olmalı.

    airfel:

    markası ile pazarlanan klimalarda gree üretimidir borusu bakırdır korkulmadan rakam açısında alınabilir.

    rubenis:

    buda merket ürünü bir klimadır koçtaşta satılır. bağlantı borularının özelliğini bilmiyorum. kullanıp memnun olanlar var.

    yerli üretim market malı klimalar.

    çeşitli markalar adı altında satılmaktadır pek marka bilmiyorum daha ziyade sabun köpüğü gibi ismen bir sezon 1 çıkıp kaybolabilmektedirlerler.

    general electric:

    bu klimada gree üretimi aslıyla alakası olmayan bir markadır. pahalı değilse alınabilir..


    samsung:

    avrupada satılan samsunglarla pek alakası olmayan özel üretim bir cihazdır. 2 kez soğutma sorunlu olduğunu büyük bir grup marketin farklı mağazalardaki klima temsilcileri üstüne basarak söylediler. takiben arkadaşlarda soğutmada sorun yaşadıklarını samsung sayfasında belirtmişler. servsi konusunda son derece yetersiz. samsung merkezde insanla dalga geçen cevaplar veriyor.


    demirdöküm


    aynen bu firmanında çok makbul üreünleri yok. ama mideaya ürettirdiği inverter seriler konusunda parasına göre fena olmadığı açıklaması koçklima arkadaşça mevcut.



    2. gree:))

    gree olarak orijinal marka ithalatı ile nil klima tarafından ithalatı yapılıyor. çok yaygın değil.



    midea:


    yanılmıyorsam modern klima tarafından getiriliyor. parasına göre ürün üretir aynı gree gibi.. oldukça kaliteli ürünlerinede denk gelebilirsiniz. ama kendi markası altında ama fason üretim yaptıkları markalar altında. bendede zibro adı altında bir ürünü bulunmakta. şuan için şeytan kulağına. servis zamanında gagasına etsede.


    bosch ve siemens:

    arkadaşlar bu klimalarda bildiğim kadarıyla midea üretmektedir. bosch ve siemensin şişirmeci anına dek gelmezse alınabilir diyorum. ama cihazları tanımıyorum.

    bu konuda şu mantık yürütülebilir. mesela koçklima arkadaşımız. demirdöküm için noname kompresör yazmıştı. arkadaşlar bilindiği üzere kelli felli markalar. (giyimden bahsedicem) malının değerini çöpe atar düşürmez derler ya. ama kimse ziyan edecek kadar salak olamaz. üstüne onlar tüm dünya halklarını salak yerine koyarlar. eskiden marka söküp satarlardı.

    şimdilerde ise outlet vs mağazalar moda oldu. hatta defolu ürün adı altında kendi mağazalarında dahi bulunabiliyor.

    klimalar dönersek. burda demek istediğim kısmet meselesi bazen bu klimalara belki kaliteli kompresör markasız olarak takılabilir. firma kaliteli fakat elinde kalan eski teknolojisini verebilir. yani tamamen kısmet.

    arkadaşlar risk almak istemiyoruz derseniz belli başlı markalar bellidir.

    mesela toshiba ve carrier oldukça uygun rakamlara giriş seviyesi inverterler sunmaktadırlar.

    ama bunun yanında aynı seriye sahip mitsubishi elactric chc serisi ve mitsubishi heavy popüler serisi ile dxk serisi inverterler biraz daha pahalıdır. gchc serisine kademeli inverter denmesini kimse takmasın bu segmentte olan cihazların hepsinden daha kalitelidir. daikin jv seriside bu klimalar dahildir. daikin g seriside aslında bildiğim kadarıyla bu seriye aittir ve göz özelliğinden dolayı rakam çok fırlamıştır. zaten daikin rakamalrı genelde uçuktur. ama enjoy serisinden kesinlikle kaçmak gerekir.


    diğer pahalı seri klimalar gelirsek en uygun inverter kalteli klima mitsubishi electric ge serisi ve toshiba skvr serisi olmak üzere sıralanırlar diye bilirim.

    üst serilerde ise daikin ururu sarara tosh daiseikainin en az tüketen model ünvanı olan kliması sanırım pkvp
    sonra mitsubishi electric krigamine ve kardeşi mitsubishi heavy srk zjx serileri. değerleri düşük olsada aldırmayın srk 63 ve 71 ze s1 serileridir.










    Abi sen satış personeli olmuşsun birazda teknik bilgi kattımmı tamamdır. Yenibosna spotçular çarşısına bir satand kurarız sana :)




  • güzel çalışmaa ama bu üretım yerlerı cok karışlık saatanlar bıle bılmıyordurr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_saganak34

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    sevgili arkadaşlar. bir çok arkadaş klima tavsiyesi için ayrı ayrı konu açıyor. genel olarak ucuz ve pahalı klimaları az çok açıklamay çalışayım. toptan kaynak olsun.

    marketlerde satılan klimalar.

    gree zass velena auer:

    çinli gree grup üretimi olup. şayet ek bir masraf yapılıp alüminyum olan boruları bakır ile montaj öncesinde değişirse çok memnun olan arkadaşlar var..
    yerli üretim arçeliklerdede bu alümünyum boru sorunu var dikkatli olalım. arçelikte vestelde yerine göre para açısından alınabilir haliyle. vestelin kullandığı boru bakırmıdır alüminyummu onu bilmiyorum. fakat bu markada kasa çatlama sorunu vardır dikkat. arçelik daha çok tercih sebebi olmalı.

    airfel:

    markası ile pazarlanan klimalarda gree üretimidir borusu bakırdır korkulmadan rakam açısında alınabilir.

    rubenis:

    buda merket ürünü bir klimadır koçtaşta satılır. bağlantı borularının özelliğini bilmiyorum. kullanıp memnun olanlar var.

    yerli üretim market malı klimalar.

    çeşitli markalar adı altında satılmaktadır pek marka bilmiyorum daha ziyade sabun köpüğü gibi ismen bir sezon 1 çıkıp kaybolabilmektedirlerler.

    general electric:

    bu klimada gree üretimi aslıyla alakası olmayan bir markadır. pahalı değilse alınabilir..


    samsung:

    avrupada satılan samsunglarla pek alakası olmayan özel üretim bir cihazdır. 2 kez soğutma sorunlu olduğunu büyük bir grup marketin farklı mağazalardaki klima temsilcileri üstüne basarak söylediler. takiben arkadaşlarda soğutmada sorun yaşadıklarını samsung sayfasında belirtmişler. servsi konusunda son derece yetersiz. samsung merkezde insanla dalga geçen cevaplar veriyor.


    demirdöküm


    aynen bu firmanında çok makbul üreünleri yok. ama mideaya ürettirdiği inverter seriler konusunda parasına göre fena olmadığı açıklaması koçklima arkadaşça mevcut.



    2. gree:))

    gree olarak orijinal marka ithalatı ile nil klima tarafından ithalatı yapılıyor. çok yaygın değil.



    midea:


    yanılmıyorsam modern klima tarafından getiriliyor. parasına göre ürün üretir aynı gree gibi.. oldukça kaliteli ürünlerinede denk gelebilirsiniz. ama kendi markası altında ama fason üretim yaptıkları markalar altında. bendede zibro adı altında bir ürünü bulunmakta. şuan için şeytan kulağına. servis zamanında gagasına etsede.


    bosch ve siemens:

    arkadaşlar bu klimalarda bildiğim kadarıyla midea üretmektedir. bosch ve siemensin şişirmeci anına dek gelmezse alınabilir diyorum. ama cihazları tanımıyorum.

    bu konuda şu mantık yürütülebilir. mesela koçklima arkadaşımız. demirdöküm için noname kompresör yazmıştı. arkadaşlar bilindiği üzere kelli felli markalar. (giyimden bahsedicem) malının değerini çöpe atar düşürmez derler ya. ama kimse ziyan edecek kadar salak olamaz. üstüne onlar tüm dünya halklarını salak yerine koyarlar. eskiden marka söküp satarlardı.

    şimdilerde ise outlet vs mağazalar moda oldu. hatta defolu ürün adı altında kendi mağazalarında dahi bulunabiliyor.

    klimalar dönersek. burda demek istediğim kısmet meselesi bazen bu klimalara belki kaliteli kompresör markasız olarak takılabilir. firma kaliteli fakat elinde kalan eski teknolojisini verebilir. yani tamamen kısmet.

    arkadaşlar risk almak istemiyoruz derseniz belli başlı markalar bellidir.

    mesela toshiba ve carrier oldukça uygun rakamlara giriş seviyesi inverterler sunmaktadırlar.

    ama bunun yanında aynı seriye sahip mitsubishi elactric chc serisi ve mitsubishi heavy popüler serisi ile dxk serisi inverterler biraz daha pahalıdır. gchc serisine kademeli inverter denmesini kimse takmasın bu segmentte olan cihazların hepsinden daha kalitelidir. daikin jv seriside bu klimalar dahildir. daikin g seriside aslında bildiğim kadarıyla bu seriye aittir ve göz özelliğinden dolayı rakam çok fırlamıştır. zaten daikin rakamalrı genelde uçuktur. ama enjoy serisinden kesinlikle kaçmak gerekir.


    diğer pahalı seri klimalar gelirsek en uygun inverter kalteli klima mitsubishi electric ge serisi ve toshiba skvr serisi olmak üzere sıralanırlar diye bilirim.

    üst serilerde ise daikin ururu sarara tosh daiseikainin en az tüketen model ünvanı olan kliması sanırım pkvp
    sonra mitsubishi electric krigamine ve kardeşi mitsubishi heavy srk zjx serileri. değerleri düşük olsada aldırmayın srk 63 ve 71 ze s1 serileridir.










    Abi sen satış personeli olmuşsun birazda teknik bilgi kattımmı tamamdır. Yenibosna spotçular çarşısına bir satand kurarız sana :)

    aman ya satıcı matıcı deme emre kardeşim. millet esas sanır:))

    ben sadece bilgi amaçlı bir derleme yaptım..

    ama teklife gelirsek yook öyle yama ben spotla mpotla uğraşmam. sen gene teknik yönden desteklede. düzgün bir dükkan açarız artıkın




  • Seg klimayi bildigim kadariyla vestel uretiyor manisada dogrumudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaYa

    Seg klimayi bildigim kadariyla vestel uretiyor manisada dogrumudur?

    Evet.
  • Sanayi ve ticaret bakanlığının yeni bir uygulaması başlıyor.Bundan sonra klimaların kutularının üzerinde,üreten kim,marka sahibi kim,ithalatçısı kim tek tek yazacak.Yani kimin nereye mal yaptırdığı açıkça belirtilecek.İlginç olan bu uygulamayı şu anki sıcaklarda başlatıyorlar,gümrüklerede bekleyen mallarada aynı prosedür uygulanacak . Tabi gümrükteki konteyner içindeki binlerce cihazı çıkartıp kutularına tektek etiket yapıştırılacak.Buda bizim yerlicilerin oyunu.İthalat bir hafta takılsa adamlar meydanı boş bulup çakacaklar millete... Hadi bakalım hayırlısı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    sevgili arkadaşlar. bir çok arkadaş klima tavsiyesi için ayrı ayrı konu açıyor. genel olarak ucuz ve pahalı klimaları az çok açıklamay çalışayım. toptan kaynak olsun.


    toptan kaynağın kralı nasıl olur peki? Öneride bulunun... Başlığı da değiştirin. "2012 yaz kreasyonu klimalar diye" Mesela;
    0-1000 tl için 2 model
    1000-1500 tl için 2 model
    1500-2000 tl için 2 model
    2000-2500 tl için 2 model...

    o zaman tadından yenmez, kaynağın feriştahı, alası, kaymaklısı olur...

    ellerinize sağlık, yukarıdaki hali ile bile çok güzel çalışma olmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Sanayi ve ticaret bakanlığının yeni bir uygulaması başlıyor.Bundan sonra klimaların kutularının üzerinde,üreten kim,marka sahibi kim,ithalatçısı kim tek tek yazacak.Yani kimin nereye mal yaptırdığı açıkça belirtilecek.İlginç olan bu uygulamayı şu anki sıcaklarda başlatıyorlar,gümrüklerede bekleyen mallarada aynı prosedür uygulanacak . Tabi gümrükteki konteyner içindeki binlerce cihazı çıkartıp kutularına tektek etiket yapıştırılacak.Buda bizim yerlicilerin oyunu.İthalat bir hafta takılsa adamlar meydanı boş bulup çakacaklar millete... Hadi bakalım hayırlısı..

    adamlar işini biliyy ben bunu kaç yıl evvel daikin getirdiği yeri yazmıyordu ya.. mediamarkt genel olarak sözlerine uymadıkları için şikayet ederken sanayi bakanlığına ve reklam öz denetim kuruluna vb.

    daha sonra media markt hakkımı teslim etti. aradan baya zaman geçti sanayi ticaret bakanlığı yazmış fatura getirn vs. dedim onlara fatura durumunu felan kaç ay geçtik mediamarkt beni aradı durumu düzeltti siz geç kaldınız..

    ve alele usul dedimki daikin türkiyey getirdiği cihazlarda nerde üretiliyorsa orayı yazmıyor. daikin gibi dolu firma var bu durumlara el atın. tabi cevap yok..

    kaç yıl geçti aradan. akılları yeni gelmiş başına demiyorum iç üretici ve ithalatçılar istedikleri zaman at oyantabiliyorlar işte..

    sanki yalan yazılamazmı. etiket basılcak sadece. çinden geln bir ürün reexport yapılıyormuş ithalatçı firmada çalışan bir arkadaş anlatıyordu.. buraya gelen ürnleri tek tek açıp CE işareti yapıştıryorduk diyor. avrupa almadığı için. yani avrupa insanıda bizde hemen hemen aslında ne verilirse yer olduk sanırım:))) gerçi o CE işaretininde parayı ödemedikten sonra basamazlar. ama o ürün ne kadar CE standardında onuda düşünmek lazım. ya bir ceryan çarpsa kullananı. çinde zaten inasnınönemi yok ama avrupadada demek yok.. veya başka düşünceler olabilir. veya ürün gerçekten CE satndardındadır belki türkiyeye girişte vergi kaçırmak için vs etikeler sümen altından yapılacaktı. dolap çok demokrasilerde çare tükenmez.

    ama devlet birimlerimizde laf olsun diye kanun vs çıkartılıp uygulanmaması kontrol edilmemesi sadece ben yaptım oldudan ibaret. içi boş olmuş olmamış masal.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    sevgili arkadaşlar. bir çok arkadaş klima tavsiyesi için ayrı ayrı konu açıyor. genel olarak ucuz ve pahalı klimaları az çok açıklamay çalışayım. toptan kaynak olsun.


    toptan kaynağın kralı nasıl olur peki? Öneride bulunun... Başlığı da değiştirin. "2012 yaz kreasyonu klimalar diye" Mesela;
    0-1000 tl için 2 model
    1000-1500 tl için 2 model
    1500-2000 tl için 2 model
    2000-2500 tl için 2 model...

    o zaman tadından yenmez, kaynağın feriştahı, alası, kaymaklısı olur...

    ellerinize sağlık, yukarıdaki hali ile bile çok güzel çalışma olmuş...

    teşekkür ederim kardeş. ya inan kardeş çok zor yazıyorum. yazdığım yazılarda 2 saat harf vs düzeltmekten bıktım.. dediğinize katılıyorum. ama fiyat araştırması çok zor benim için. hatta bu konu dursun siz yeni bir konu açın veya bu konuya ekleyelim. bu konu yıllara dağılır sizin konuda 2012 ye hitap eder.

    yine bişeler yapmaya çalışırız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy



    midea:


    yanılmıyorsam modern klima tarafından getiriliyor. parasına göre ürün üretir aynı gree gibi.. oldukça kaliteli ürünlerinede denk gelebilirsiniz. ama kendi markası altında ama fason üretim yaptıkları markalar altında. bendede zibro adı altında bir ürünü bulunmakta. şuan için şeytan kulağına. servis zamanında gagasına etsede.



    Nasıl Yani anlamadım Zibro çakma midea'mı ya da burda denmek istenen ne. Off iyice kafam karışıyor
  • Evet arkadsim Zibro nun 11xx,12xx,18xx ve 30 xx serileri Midea uretimi firma bunu hic bir zaman zaten gizlemesi,Japonsa Japon,Cinli ise. Cinli acik aci yazar zaten. Su anki 65xx ler ise Gree.
    Isallah yeni uygulama ile kim ne nerede herkes. Bilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ule seytan diyor ser butun bayi alis sartlari buaraya,ak kara belli osun,ama ulen admlar bayi alisin altindsa bile satiyorlar be internet aleminde,ulen bu ithalatcilar varya hapsi yaramaz adam ha. Bir kaci haric. Hepsi arkamizdan is ceviriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komple bakır boru ile başlangıç ve bitiş kısımları bakır, ortası ise alüminyum olan borular arasında ne tip farklar var?
    yani sadece soğutma için kullanacak birisi için sizce ortası alüminyum olan borular nasıl sıkıntılar doğurabilir?
  • Sharp klimadan hiç bahsetmemişsiniz, biz salonumuzda Sharp AY-AP24GR ürününü kullanıyoruz , oldukça memnunuz.
  • Bir çok klima markası mevcut fakat satışı yapılan markaların satış sonrası hizmetleri de çok önemli,

    Airfel marka klimam var ve kesinlikle memnun değilim servisi yetersiz ve sorun saptayabilen karar verebilen bir satış sonrası hizmetleri yok. Satış yaptıktan sonra bölge müdürlükleri bile karar veremiyorlar. klimanın ucuz-pahalı veya yerli yada market satışı olabilir ama en önemlisi satış sonrası hizmetleri.
  • Arkadaslar bazilari bu isin ticaretini yapiyor ve yardim da ediyor, bazilarimiz ise benim gibi son kullanici olmasina ragmen bayabaya bilgi toplamis durumda.

    AMA hala forum olarak belli fyat marjlarinda SU KLIMA SU BTU ICIN TAMAMIR, ARDINA BAKMA diyemiyoruz, denmiyor.

    Kimse yogurdum eksi demez yada baskasinin malini ovmez ama unutlmasin bu forum tuketiciler icin tuketiciler tarafindan kurulmustur.

    Lutfen bolumde hukmu olan, sozu gecen ve iyiu niyetine guvenilen ister tuccar+servis isterse de bizim gibi son kullancilar, belli marjlar arasinda ne alinmalidir neden alinmalidir basitce aciklasin. Bolumde 2012 Temmuz agustos klima alim rehberi seklinde bir ust konuya ihtiyac var.

    Ben su an duz klimalarda gree uretimimi yoksa arcelik bekomu yoksa vestel mi almaliyim kaam tamamen karismis durumda. Klima konusunun acilen toparlanmasi gerekiyor eger bu forum tuketiciler icin fayda saglayacak ise. Tesekkurler
  • Bizim Yerli markalardan hangiler FASON üretim yaptırıyor acaba?
  • hangi klimalarda no-name kompresör var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Ule seytan diyor ser butun bayi alis sartlari buaraya,ak kara belli osun,ama ulen admlar bayi alisin altindsa bile satiyorlar be internet aleminde,ulen bu ithalatcilar varya hapsi yaramaz adam ha. Bir kaci haric. Hepsi arkamizdan is ceviriyor

    ulen kıl ne laf etmişsin karışmış kaynamış burda harbiden süper doğru. ama burda sport devreye giryor sanırım. kötü ama gerçek. adamın parası varsa sıkışan enaftan bile malı topluyor.. şimdi bunu adı serbest piyasamı oluyor. her insan ille menfaatine gider. düşünmezki esnafın hali nedir. Allah affetsin ama düzen böyle acımasız. insan vicdanına danışsada genede geçimine bakıyor. bunu sende bende yapıyoruz kimse ben dürüstüm diyemez hepimiz tüketiciyiz ama bu ne ticaret. herşeyde bu böyle maalesef sn başbakanımız diyor derenin intikamı acı olur. ama şimdide kanal istanbul meselesine gaz verildi. Valla bence denizin intikamı çok daha beter acı olur. nasıl dolgu olan gölcüğü deniz yuttuysa.

    üstelik paranın hiç dini imanı yok.. geçen yıl sözde dindar gözüken güzelde sakalı olan biri vardı. bana sataşmıştı birde utanmadan bayi değilim spotçuyum diyordu kafasını kuma gömen şark kurnazı .. canını okumuştum yok arkadaş ben bu piyasayı serbest piyasa olarak kabul etmiyorum. bence sıkı denetim olmalı bunun adı ille kominizm vs olmaz. işin biraz ahlakı olmalı. tamam bilmediğimiz birçok mesele var ama bazı durumlarda su götürmez.

    şuda etken bazı firmalarda aşırı şekilde ortamı değerlerndirmeye çalışırken. tüketicide diyor başlarım ulen vicdan a o bir bayan ismi milleet alırken milletin kerizi benmiyim.. neyse töveb ya daha fazla günaha girmiyim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.