Şimdi Ara

Ulusal işletim sistemimiz 'PARDUS' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

    @mustafa_ogr


    Hocam zaten bilgisayar öğretmeni olduğunuz için bilmiyorsunuz...


    Benim tanıdığım bazı kimseler var bilgisayarda kendini çok üstlere taşımak için ege üniversitesi elektrik elktronik mühendisliğini bıraktı...

    ama gel gör şimdi neler yapıyor!!!(Ne yapıyor demeyin ben sadece o yaparken izliyorum hiç bişey anlamıyorum :)

    ama ne isterse program yazıyor ne isterse yapabiliyor uçmuş gitmiş artık..

    o yüzden utanmana gerek yok abi...artık biliyorsun

    Bilmemek ayıp değildir yeterki çaktırmayın


    Aslında program yapmak mesele değil de onlara vakit ayırmak mesele.

    Mesela üniversitedeyken karşılıklı bilgisayarlarda tüm kurallarına uygun satranç oyunu yapmıştım. Veya neredeyse profesyonel bir eğitim yazılımı vs.vs. Ama mezun olduktan sonra resmen çürümeye bırakıldık. Okulda öğrencilere Office programlarını öğretiyorum. İnsan kendisine vazife verilmedikçe kullanılıp kullanılmayacağı programlar yapmaya karşı tenbellik gösteriyor... ya da bende öyle oluyor...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Pardus bir ulusal işletim sistemi olamaz çünü sonuçta bir linux sürümü ve bilindiği gibi linux ulusal bir işletim sistemi değil. Bu bir zamanlar montajını yaptığımız F-16 ları "türk savaş uçağı" olarak lanse etmek gibi birşey. Ayrıca ben bir zamanlar linux ta kullandım ve windowsu en kral linuxa tercih ederim (bu da benim şahsi görüşüm)


    Linux ulusal bir sistem değil, doğru. Ama en azından windows gibi herhangi bir şirkete ait değil. Dolayısıyla masrafı olmayacak. Hem kodlarının açık olmasından dolayı eğer sevgili mühendislerimiz üzerine yoğunlaşırsa, esnek bir sistem olduğu için rahatlıkla kamu alanlarına uygun hale getirilebilir. Microsofta giden para mühendislerimize gitsin. Herhangi bir kâr getirmeyebilir ama giden zarardan kurtulmak da bir kâr olur.




  • Kar getirir bence.Paramızın dışarıya akmaması bile kardır.
  • Ya bizim medeni kanunumuz bile Türk yapımı değil..siz bilgisayar prgramından bahsediyorsunuz.


    Linux kimseye ait değildir...Alıyorlar kodları modifiye edip piyasaya sunuyorlar.

    Diyorum ya ben parudusu alırım pardus yazan heryere Bilal yazarım benim işletim sistemim olu :)


    Ulusal işletim sistemimiz falanda değil ayrıca ama türkler modifiye ettiği için programı türk uğraşı diye biliriz buna birileri başlamalıydı onlar başladı..

    teşekkürler o adamlara...
  • Özetle, önemli olan tasarruf etmek. Ulusaldı, değildi, boşverin bunları, ufak meseleler.
  • bill gates yazdığı programlarda bilerek belli açıklar bırakıyormuş böylece istediği zaman tüm dünyanın kontrolünü elegeçirecekmiş.

    ülkemizin geleceğini düşünüyorsak kamusal alanlarda kendi yazdığımız program ve işletim sistemlerini kullanmalıyız diye düşünüyorum.
  • xp nin dll uzantılı dosyaları zaten ona ait ve kimse açamaz çünkü yer yüzünde dll uzantılarını açabilecek insanlar çok sınırlı sayıda oda muhtemelen microsoftun en üst kademesindeki bazı insanlardır.O programı zaten elden kimseye vereceklerine inanmıyorum hatta dll uzantılarını açan bilgisayarların internete bağlı olduklarından bile şüpheliyim...gerçi kimse giremez ama windows 2000 in bazı kodlarını içerden bi adam vasıtası ile çalmışlardı
  • Daha evvel linux kullanmamış kıdemli bir windows kullanıcısı olarak yeni kurduğum ve kurar kurmaz daha kırk fırın ekmek yemesi gerektiğini düşünüyorum. Birkaç günlük tecrübe gösterdi ki kırk fırın olayı genel olarak tüm linux dağıtımları için geçerli sanırım..

    Her şeyden önce, en pratik, çabuk tarafından yapılması gereken işleri yapamayan bir işletim sistemi nasıl windows xp ile rekabet edebilir? Yazıcıdan çıktı almak için göbeğiniz çatlıyor, ben henüz alamadım o ayrı.. çokluortam programları acınacak halde, audio cd çaldırmaya çalışınca kaffeine isimli oynatıcı çöküyor. Program kurmak-kaldırmak işine de biz windows kullanıcıları fransız kalıyoruz. Bunların haricinde en iddialı olunan türkçeleştirme işinde de bir gariplik var. En olmadık yerlerde karşınıza ingilizce bırakılmış bölümler çıkıyor, örneğin menülerde bazı yazılımlar için medya oynatıcı, bazıları için media player yazıyor.

    Bu yazdıklarım atılan adımı küçümsediğim ya da yazılımı tümüyle beğenmediğim anlamına gelmesin, tam aksine destekliyoruz ki kurmuşuz.. örneğin kurulumda sorun çıkarmadı, internete çabucak bağlandım, bunlar güzel.. yalnız biz işlerimizi pratik olarak göremedikten sonra neye yarayacak? oturup tüm zamanımızı linux öğrenmeye ayıracak değiliz ya..

    Düzeltme: biraz haksızlık etmiş olabiliriz netekim. anamızın karnından windows kullanarak çıkmadık ya. eksikleri olduğu kesin, ama düzelecektir zamanla, biz de öğreniyoruz yavaş yavaş, işler yoluna giriyor..




  • Eğer çok yönlü bir kullanıcı iseniz, o zaman windows daha etkili olabilir.

    Fakat, bizim asıl söylemek istediğimiz, özellikle devlet dairelerinde linuxun tercih edilmesi.

    Memurun yaptığı rutin işler. Çıktı alır, kayıt girer, çıkar. Kurum içi ağ bağlantısına dahildir. Onun kullandığının çözünürlüğünün çok da yüksek olmasna gerek yok. Veya grafiklerinin etkileyici olmasına gerek yok.

    Bunun yanında linuxun windowstan üstün yönleri de olduğunu kabul etmek gerektir. Linuxun en uyduruk versiyonlarında bile kart tanıtımı gibi bişey çok nadir rastlanır. Kendisi bulur. Gel gör ki windowsta öyle değil. Her kartın xp, 98, nt driverini bulmanız gerekiyor....

    Hülasa, devlet daireleri için microsofta para vermenin hiç bir mantığı yok. Diye düşünüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.