Şimdi Ara

cpu 99 derece!! yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 3 gün önce temizlik amaçlı kasayı açtım. cpu fanını temizlemek için çıkardım. (pentium d 820 dual core) sonra geri taktım. bi sorun yok gibiydi. ama 2 - 3 saat sonra bilg kendiliğinden kapandı. tekrar açmak için düğmeye bastım. fanlar çalışmaya başladı ama monitor açılmadı, 20 sn sonra yine kapattı kendini. bende biraz bekledim. bi yarım saat sonra açınca çalıştı ama 3 - 4 saat sonra yine kendiliğinden kapandı. bu olay 3 gün tekrar etti. kasayı açıp ramleri , kabloları vs vs çıkarıp tekrar taktım. yine düzelmedi. sonra fanı çıkarıp takarken işlemci ile fan arasındaki macunun birazının aşındığı ve çıktığı aklıma geldi. everesti indirip cpu sıcaklığına baktım ve 90 nın üstünde olduğunu gördüm. (hayret 3 gündür nasıl yanmadı) 100 u göremedim bi türlü, en fazla 99
    şimdi ne yapayım. bu garanti kapsamındamı? değilse herhangi bi termal macun alıp sürsem olur mu? pentium - amd falan macun ayrımı varmı? bi de nereden bulabilirim ben macunu? yada ben uğraşmayım da bi yere mi götüreyim fanı?



  • Takıp sökmeyi becerebildiysen fanı da kendin sürebilirsin,o kısmı koymaz sana.Arctic Silver M5 öneririm , intel-amd farketmiyor
  • saol kamikazeden. peki garanti kapsamına girer mi?
    bide söylediğin macunu nereden bulabilirim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kışkırtır

    saol kamikazeden. peki garanti kapsamına girer mi?
    bide söylediğin macunu nereden bulabilirim?



    Sen işlemciyi takıp sökerken bacaklarını kırıp işlemciye fiziksel zarar vermedikten sonra garanti dışına çıkmaz.Farklı macun sürmek garantiyi etkilemez.

    Arctic silver 5 için TIKLA
  • tam anlayamadım, nedir garanti kapsamına girecek olan? hangi parça, ve neden girsin? bozulan bir parçan yok anladığım kadarıyla.... bunu alıp süreceksin (linke bak!)
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Z0091
  • Hocam etleri alıp geliyorum :)
    Şaka bi yana mevkini belirtmemişsin eğer istanbuldaysan işini görecek macunu kadıköyde bulabilirsin, fakat eski macun büyük olasılıkla tekrar montajdan sonra parçalı bir halde işlemcinin üzerinde kalmıştır buda işlemciyle soğutucu arasında hava boşluğu yaratıp ısınmaya sebeb olur, önce bunu isopropilalkol (ipa) gibi bir kimyasalla temizle ardında yeni macunu ince bir tabaka halinde sür, soğutucunun gerçekten sıkı bir şekilde oturduğuna emin olarak tak ve soğutucuya biraz sağ sol yaptır altı ezilsin hava boşlukları gitsin sonra güle güle kullan.
  • istanbuldayım. kadıköyden veya internetten alırım macunu da isopropilalkol da neyin nesi? nereden bulacam ki ben onu? eski macunu tornavidayla kazırım diye düşünmüştüm olmazmı? nazik bi şekilde sıyırırsam zarar görmez heralde diye düşünüorum, yoksa yanılıyormuyum?
  • Bu sorun termal macun sorununa pek benzemiyor zira termal macun bu kadar farkettirmez.Bu sorun büyük ihtimal fanın altındaki pasif soğutucuyu yanlış takmandan kaynaklanmıştır.Çünkü onun altındaki bakır temas yüzeyi yalnızca doğru takarsan işlemcinin üzerine tam oturup ısı iletimini sağlar yoksa 99 derece normaldir ve eğer ısı koruması olmasaydı şimdi işlemcin yanmıştı
  • atıyorsun abi 99 derecede zaten hiçbir cpu çalışmaz
  • arkadaşlar sorun çözüldü. hayalciruh dediğin gibi macundan değilmiş sorun, fan tam yerine oturmamış, söküp bi daha taktım. şu an 48 derece.
    yardımlarınız için teşekkürler..
  • Benim ilk cpu celeron 2.4 tü.Nasıl bir şey olduguna bakmak için söktüm.Geri takarken biraz zorlandı,ve iki bacak kırıldı.Garntiye gönderdim bakımı yapıldı yazmışlar ama ayaklar yine de kırıktı.Yani ayaklarını kırmak garanti dışı yapmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.