Şimdi Ara

P4 1,6A o/c ile XP 1800 ü karşılaştırın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2,3 haftadır kararsızım p4 1.6a mı yoksa xp 1800 mü diye kararsızlığım şurda: 1.6 o/c yaptığımız zaman xp 1800 ile arasındaki farklar(hız gibi)nelerdir?birde anakart alacağım asus istiyorum ama model hangisi olmalı birde rd ram limi yoksa ddr ram limi almak gerekir ben bilgisayarı genelde oyun ve net için kullanıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.



  • bence DDR ramli olmalı
    AMD ve intel seçimine gelince bumu yapmak istemiyorum.nedeni ise bir başka tartışmaya yol açmak istemiyorum. 3 hafta kadar önce ateşli bir tartışmadan çıktık ve kimseye yarar sağlamadı.

    en iyisi işlemciyi kendi seç.
    kolay gelsin.
  • 2.1-2.2 GHz rahat o/c kapasitesi ile bence p4 1.6A.
    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • oyun için amd derim
  • Daha fazla paraya daha az performans istiyorsan tabiki P4 1.6A. XP 1800+.yı da o/c yapıp P4 2.2 GHZ performansında kullanabilirsin. Ne varki XP 1800+ o/c yapılmamış haliyle bile P4 2 GHZ.yi birçok testte geride bırakabiliyor hem de bunu 1/2 fiyatına yapıyor.

    Saygılarımla arz ederim...

    HÜRGENERAL
    www.bahcekapili.com
  • tecrübelerime göre amd 1800+'ların genelde çıkabildiği hız 144-145 MHz fsb'dir, itiraz edenler olacaktır ama benim gördüğüm budur. oc edilmiş 1800+ rahatça (rahat kavramı soğutma tecrübenize göre de tartışılır) 2000+ hızında çalışır, ötesi şansınızadır.

    p4 1.6a ise çoğu zaman voltaj iteklemesine gerek kalmadan 2 GHz hızları geçebilen enteresan bir işlemci. tüm 1.6a'ların 133 MHz'de sorunsuz çalışacağını kabul edersek, ki etmemiz gerekir, ben 2.2 GHz civarındaki, 140 MHz fsb ile çalışan bir p4 1.6'nın 1800+@2000+ den hızlı ve sorunsuz olacağına inanıyorum. bugün kendime makina toplayacak olsam xp1800+ alırım, ancak birini amd al diye yönlendirmek farklı bir olay.

    tüm bunların dışında amd veya intel sistemlere Türkiye'de bulup taktığınız pc2700'lerin oc işlemlerinde 166 MHz üzerine ne kadar çıkabilecekleri de ayrı bir tartışma konusu. örneğin kingston pc2700ümde elixir marka ramler vardı :) cas2'ler ise henüz gelmedi memlekete.

    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>




  • ben ikisinide test ettim...arkadaşın dediği gibi Axp 1800+ normal olarak max 2000+ oluyor...ama unlock edince(kiti yolladılar)
    Axp 2200+ kadar wuruyor...1.6a ise 2ghz yi rahat wuruyor ben onda ii fan ile coolermasterrın bir modelihttp://www.crazypc.com/cgi-miva/miva?Merchant2/merchant.mv+Screen=PROD&Store_Code=120199&Product_Code=50986 2.4 ghz fan ile çıktım su ile 3.ghz....tabii ramim Corair Xms3000(185mhz)
  • işlemcinin o/c kapasitesi neredeyse sabit gibi bir şeydir, çarpanı kırarak 2000+ olan bir amd'yi 2200+ yapamazsınız. çarpanı kırmanın mantalitesinde daha yüksek hızlara çıkabilmek değil, çarpanı düşürerek daha yüksek fsb ile çalışmadır. toplam işlemci saat hız limiti değişmez.
    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • kendi yazdığımı ben bile anlamadım.

    xp1800+ max 2000+ hızında çalışabiliyorsa yani gerçekten diğer parçalar değil, işlemci sınırına gelindiyse, çarpanı kırarak xp2200+ yapamazsınız demek istemiştim.
    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • Bence hiç düşünme bence hemen intel al ama diyosanki bizim evde soba veya kalarifer yok ozaman amd derim sana bayaa ısı sağlar başkada bişi yapmaz zaten ama sen yinede bir bak dostumm...:)))

    bikurti
  • müheheu. başlıyoruz gene. du ben de yaziyim bişiler. aynı tadı verir heralde.

    arkadaşım intelden şaşma bizim bir arkadaşta amd aldı çay demleniyor valla üstünde ok 3 tane fan var ama gene de soğumuyor nasıl soğusan zaten adı üstünde amd ahah ok arkadaşım bence sen gene de bir düşün iyi sonra gelip keşke intel alsaydım deme ok dostum gene bir arkadaş aldı duronu hemen yandı makina anakarta fosili çıktı ok sen gene de intel şaşma ok arkadaşım sen bilirsin.


    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • Daha ne istiyon. Ayrıca set üstü ocağa para vermiyecen. Kışın ısınma problemin olmayacak. Tüm bunları hesaba katarak AMD al. :-)

    HÜRGENERAL
    www.bahcekapili.com
  • arkadaşlar pentium cu değilim ama bu gevur 133mhzde kendi orj fan ile idare edebiliyo ki bunu voltaj arttırımı olmadan yapıyo! hatta ii bi fan ve biraz şansla 166mhz içten bile değil yanınada sis 645dx le pc2700 cas 2 bence bugünün en ii seçimi ve en performanslısı olur. ama amd nin gücü tartışılmaz. yinede kimse uğraşıp(uğraş dediğimde her frekans yada voltaj arttırımında sistem stabilite testi!) o/c yapmak istemiyo. halbuki çarpanı kırıp hem çarpan arttırımı hemde 133mhz yine 133mhzlik pc2100lerle pentiuma sağ dikiz aynadan bakabiliyo :). asıl konuya gelince o/c li p4>xp 1800 ama yinede amd>intel katılmayan?

    ³şeker
  • arkadaşlar
    the-sakal sanırım ne almak istediğine karar vermiştir. bu konuyu burada kapatalım mı?
    sonu kötü görünüyor. AMD-İNTEL kavgasının alevlenmesi kimsenin işine yaramaz. aksine birbirimizi kırarız.

    iyisimi bitirelim. olmaz mı?
    görüşürüz.
  • kimsenin kimseyi kırdığı falan yok. düzeyli, ne yazdığını bilen, bilgili insanların yazılarını savundukları düşüncelere bakmadan zevkle okuyoruz. bir donanım forumunda amd-intel işlemcileri tartışılmayacak da, başka ne tartışılacak?

    "soba mı bu" diyen adamı ben takmıyorum kim takarsa taksın..
    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • Allah'tan sadece AMD ve İntel var. düşünsenize 4-5 farklı marka işlemci olsaydı. <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
  • Duruma birde şu açıdan bakmalıyız. Eğer the-sakal arkadaşımız hiç bilgisayar bilmiyorsa bu yazdıklarımız tabiki onu hem korkutmuş hemde iyice aklını karıştırmış olabilir. Aksi taktirde AMD-INTEL tartışması bu forumun en zevkli tartışmalarından biri oluyor her seferinde. Bence bir işlemciyi alıp o/c yapıp sonucuna katlanacaksanız en avantajlı olanı seçin aksi taktirde o/c yapılmamış haldeki fiyat/performansa bakın derim. Sonuçta 1533 MHZ.de çalışan XP 1800+ 1600 MHZ.de çalışan P4 1.6A.dan daha hızlı hatta 2 GHZ.de çalışan P4 2 GHZ ile başa baş bir performans sergiliyor. Bir işlemci alırken birçok kriter göz önünde bulundurulur. Benim kriterlerime göre XP 1800+ çok ağır bastığı için onu tercih ettim.
    Ayrıca işin içinde bir de anakart var. Örneğin Raid destekli bir Intel platform anakartının fiyatının ne kadar yüksek olduğunu söylemeye gerek yoktur herhalde.

    SONUÇTA İŞLEMCİ SEÇMEK BİR FABRİKANIN KURULUŞ YERİNİ SEÇMESİNE BİTİRME TEZİM)VE HATTA EVLİLİKTE EŞ SEÇİMİNE BENZER YANİ HATA YAPMAYA PEK GELMEZ. BU SEÇİM İÇİN PEK ÇOK KRİTER BELİRLENİR. HERKES MAVİ GÖZLÜ SEVMEZ YADA HERKES SARIŞIN SEVMEZ. BİR HATA YAPTINMI AKILSIZ BAŞIN CEZASINI CEPLER ÇEKER.

    HÜRGENERAL
    www.bahcekapili.com

    Edited by - yavuzbah on 24 June 2002 21:18:52




  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote> xp1800+ max 2000+ hızında çalışabiliyorsa yani gerçekten diğer parçalar değil, işlemci sınırına gelindiyse, çarpanı kırarak xp2200+ yapamazsınız demek istemiştim.<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>
    Ben bu hıza ulaştım dediğin gibi çarpan küçülttüm zaten son fsb abandım CorsairXMS 3000 ile....
  • Arkadaşım bence o/c yapmak için işlemci seçme nede olsa o/c işlemcini çabuk yıpratır yada o/c yaparken sisteme zarar gelebilir.Bu yüzden performanslı bi işlemci al ve o/c yapmadan kullan derim.Bu noktada amd xp 1800+ performans olarak sana yeter zaten saygılar..

    Duron 1200,Msi K7T Turbo2,GeForce2mx
  • Kim ne DERSE desin...
    EN İYİ İŞLEMCİ CREXINSTEAD TIR..
    ::)))):):):):):)



    Edited by - IRFAN on 25 June 2002 08:27:26
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.