Şimdi Ara

INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
21.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili arkadaşlar,

    uzun zamandan beri zihnimi kemiren inverter meselesine bir el atıp sizlerdende bilgi toplamak istedim.

    konu bay karışık görükebilir. mesela deniyor tam inverter klima nedir. kendimce tespitime göre bir klimanın tam inverter olabilmesi için en azından pam control denen modüle sahip olması gerekli. (daha sonra kesinleştirdim bu konuyu)

    nedir bu pam meselesi. yanısıra birde pwm vs sözler duyuyoruz. hatta şimdide hybrid inverter vb sözler duyuyoruz.

    PAM (Pulse Amplitute Modulation - Darbeli Genlik Modülasyonu) modülü klima çalışmaya başlayınca kompresörü maksimum güçte çalıştırır, ortamı kısa sürede istenilen sıcaklığa getirir.

    Sonra PWM (Pulse Width Modulation - Darbeli Genişlik Modülasyonu) modülü devreye girer ve kompresör kapasitesini gerekli yükü tam sağlayacak şekilde ayarlar, konfor sıcaklığını sürekli kılar.


    alıntıyı alarko sitesineden yaptım. zaten inverter in mucidi toshibadır.



    şuan dediğim gibi inverter klimalarda sıkça duyduğumuz pam kontrol vb kısaltılmış isimleri. incelema ihtiyacı duydum. yukarıdaki alıntımda açılımı mevcut.. baya bir zamandır bu konuyu açmak niyetindeydim. 1-2 ay evvel koçklima volkan arkadaşımıza bir klima danışırken. önemli bilgiler aldım ama birtürlü vaktim olmamıştı bu konuyu açmaya. ayrıca tam irdeleyememiştim. şuanda eksiklerim vardır mutlak. herkezin katılımını bekliyorum.

    arkadaşlar bilindiği üzere son 5-6 yıldır alım gücümüz millet olarak çok düştü özelliklede 2008den itibaren.. bunu siyaset saymayalım.


    inverter klima dendiğinde her klima tam invertermidir değilmidir. bunları öğrenmekta fayda var.

    zamanında bir nebze olsa birol ustaylada tartıştık bu konuları. başka bir forumda.

    şunu demek istiyorum tekrar. tam bir inverter klimada en azından pam kontrol ünitesi olması gerekir. bende kısmetime bir adet mitsubishi electric msz gc serisi klima var. ama şuan bu tür klimaları almak benim için imkansız.. oldukça pahalı çünkü. alım gücümüz çok düştü en ucuz me klimaya baksak sanırım şuan 3000 küsurdan aşağı değildir. artık rakamlara bile bakmaktan korkar oldum soran arkadaşlara karşı. diyorum sitelerine bakınız:))

    bu açıdan inverter klima alıyorum derken. ismi inverter olup aslında yarım inverter bir klimada almış olabiliriz. bu rakamlara çıkamayacaksak..

    mesela çok ilginçtir. firmalar birçok durumları açıklarken bu pam vb kontrol isimlerini broşürlerinde geçirirlerken. aslında o klimanın ancak üst modellerinde bu sistemler bulunur.

    buna en iyi örnek daikindir. söz gelimi mitsubishi electricte sadece chc serisi yarım inverterken daikinde ancak emura ve ururu sarara serileri tam inverterdir.

    bu cümlem için herkezden özür diliyorum klimacı ve bu işlerle ilgilenen mühendis arkadaşlarım benim kadar eğilmiş olsalardı konuya bu hatayı yapmazdım. bunu herzamanda söylerim hep söz açılır kurcalamak bana düşer.

    arkadaşlar pam kontrol ünitesi G serisi daikinded vardır V serisi daikindede vardır.


    şuan sadece V serisinin değerlerini işliyorum.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    buda direkt linkhttp://daikintech.co.uk/Data/Split-Sky-Air-Indoor/ATX/2011/ARX-JV1B/ARX-JV1B_SM.pdf

    orda ftxjv olarak görebilirsiniz.


    bir çok markada bu durum mevcut olabilir. bu açıdan verdiğimiz paraya dikkat edelim. mesela daikinin zamanında beğendiğim eski delux serilerinden bir örnek buldum.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    http://www.icglimited.co.uk/library/web/1.%20Daikin/2.%20Split%20&%20Commercial%20DX%20Manuals/4.%20Service/4MXS-E%20Super%20Multi%20SERVICE%20%28SiBE12-625%29.pdf

    şu linkten bakabiliriz. gerçi bunlar multi klimalar ama ben durumu iyi bildiğim için basıyorum. mesela delux ftxs c serisinde pam modülü kesinlikle yoktu. aynı iç üniteler burdaki kombinasyonlardada kullanılmış.

    daikin her nekadar kazık fiyatlı olsada kötü klima değildir ama kazığın dozunu aşırı kaçırdılar. geçen yıl 5 para etmez dediğimiz jv serisi 12 likler 2000 tl alınabilirken şuan 3000 küsur. bu açıdan dikkatli olmakta fayda var. hem bu parayı vericez hemde yarım inverter bir klima almış olucaz. öyle değilmiş pma varmış ama fiyat genede yüksek o enjoy denen inverter ise tam fiyasko. mesela toshiba skv serisindede pam kontrol meselesi olduğunu sanmıyorum. ama şuan fiyatlar daikine göre oldukça iyi.

    daikinin g serisini beğenirdim o daha tam inverter bir klima değilmiş hayret. sağ olsun koç arkadaş baya açıklamıştı bunları bana. baya bir zaman önce. son zamanlardada emre sağanak arkadaş bu durumları perçinledi. umarım yanlışlarım yoktur varsada ama kendileri ama diğer arkadaşlar düzeltsinler.

    buradan hareketle şunları bilelim mitsubishi electric chc serisi tam inverter değilken. mitsubishi heavy basit serilerinde tam inverter olması zor mesele. yani kimse demesinki chc serisi dandikmiş tam inverter değil vs elinde belge olan olan burda yayınlar basit seri mhi ile arasındaki farklar ortaya çıkar.

    artık düşünürsek her markanın inverter kliması var. ama ne kadar inverter. ve her markada kazık yiyormuyuz. düşünmek gerek.

    burada amacım hiç bir markayı kötülemek değil. sadece herkezi uyarmak. marka alıyorum derken sadece marka almayalım, kalite aldığımızı sanarak. ok büyük markaların teknolojileri çok gelişmiş. bunları inkar edemeyiz ama gende bir elemeden geçirelim.

    arkadaşlar birde özeliKle sık sık duyduğumuz. ALL DC sözleri var. bu durumda klimanın fanına kadar tam inverter olduğunu anlayabiliriz herhalde. bu all dc meselesini fujitsu sitesinde çok görmüşsünüzdür. fakat bu sözcükmü desem sloganmı açılımmı her neyse benim kafamı kurcalıyor.


    mesela çok tutulan fujitsu lcc serilerinde 24000btu haricinde dahi ALL DC yazmazdı. ama diğer plazma vs serilerinde bu yazı mevcuttu..

    şimdi kendi me inverter klimamdan örnek verisem.. ben zaman zaman fana baktığımda coşmuş şekilde görürüm fanı. zaman zamanda gayet yavaş çalışır. ama all dc yazısını hiç görmedim. bunuda volkan arkadaşa sormuştum oda tam inverter dir ozaman demişti. ama bence burda bir açıklama daha gerek. yazımda değinmeye çalışıcam.

    arkadaşlar birde inverter klimalarda son zamanda duymaya başladığım. belki sizlerinde sıkça duyduğunuz.elektronik expansion veya expantion valf gibi bir söz var şayet doğru yazdıysam.

    mesela volkan arkadaş demirdöküm konusunda yazmış.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61722205

    mideaya ürettirilen demir döküm klimaların yarım inverter olduğundan bahsetmiş. dış fanların tek devirli olduğundan ses yapabileceğini belirtmiş. bana önceden belirttiği gibi.

    ben durumu anlattığımda evet yarım inverter bir klima elektronik EXPANSION değil kılcal kullanılmış demişti. bu klimaların fanı tek devirli olduğu için kompresör kendini kıstığında fan hızlanamadığı için kompresörden ses geleceğini belirtmişti. ben ozaman direkt sormuştum içinde en basitinden pam kontrol olmayan klima diyebilirimiyiz dediğimde aynen demişlerdi.



    arkdaşlar bu elektronik ve kılcal konusu, birde yarım inverter bir klimam var. midea zibro. o açıdan zamanında konuşmuştuk volkan arkadaşla.

    şimdi arkadaşlar bu tür klimalar ille kötü diye birşey yok. rakama göre bence görevlerini yapıyorlar. gerçi bendeki klima demirdökümle kıyas götürmez daha iyi bunuda belirteyim. çünkü demirdöküm yazısısı üzerine tekrar aradım ben volkan arkadaşı. kesinlikle farklı en basitinden sistem aynı olsada kompresör noname değil dedi.


    zamanında yapmış olduğu ses konusunda burda birol usta ile konuşmuştuk.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54990386

    birol usta sanırım burda bir yanlış anlama sonucu büyük ihtimal yanlış bilgi verdi

    Midea lar ilk kalkışta elektronik Expansion gaz dengelene ne kadar böyle bir ses yapıyor.Neden diye sorma bilmiyorum dizany veya yapılışı böyle kullanılan Expansion model tip veya teknik özelliğinden olabilir.yapacak bir şey varmı eger böyleyse dersen yok kardeşim.Bu arada Expansion dediğimiz alet klasik klimalardaki Kılcal boru yerine kullanılan elektronic ayarlı kısıcılar.
    Şu an aklıma başka bir şey gelmiyor.


    çünkü kompresör ses yapıyor gaz sesi yok. şayet bilgim doğru diyorsa birol ozaman volkan ın açıklmasında bir yanlışlık var yukarda kafamın karıştığı mesele dediğim noktalardan birisi bu ama sadece bir nokta.

    çünkü birol usta bu klimalara elektronik expnation derken volkan usta kılcal kullanılmış diyor. ben daha evvelden başka ustalarada sormuştum demişlerdi bana ozaman klasik klimalarda ses yapması lazım. fakat volkan kardeşim klasik klimalarda kısma olmayacağı için bu ses olmaz demişti.

    artık ustalar buyursun bu konuda ekleme istedikleri varsa eklesinler. bu arada belirteyim. arkadaşlar birol usta gene alınabilir. bıktım bu gestapodanda herşey kendine mübah burda kesinlikle hiç bir markaya yönelik karalama yok elimdeki klimanın iç üniteside değme klimalardan sessizdir. Allah biliyor bak yemin ettim:)) zaten ben kimseyi karalamam neyse safiyane niyetimle onu söylerim. bazende bu yüzden moloz durumuna düşüyorum kendime

    şimdi gelirsek yarım inverter ve tam inverter klima farklarına. arkadaşlar tam inverter olan klimam haliyle daha tasarruflu ve dış ünitesi daha sessiz. mesela yarım inverter olan klimam 15-16m2 de kurulu ama ancak 400wattlara kadar düşebiliyorken. diğer klimam çok daha büyük alanda soğutmada 180 lere kadar düşüyor. burdan artık anlayalım. ama şunuda blirtelim her ne olursa olsun 400 watt deyip geçmeyin klasik klimaya göre çok çok karlı. ben bu durumların orta seviye inverterlerdede aşağı yukarı geçerli olduğna inanıyorum.



    bugünlük bu kadar eklemek isteyen yanlışım varsa düzeltmek isteyen arkadaşlar buyursun.


    sn ygt07 kardeşim. bu konularda oldukça ilerisin destek bekliyoruz.. zamanında arabaların klimalarına kadar girdiğini hatırlıyorum.

    edit: eski mesaj http://i.imgur.com/3bwKFI7.png uzun süre önce burada düzenlme yapacağımı yazmıştım klima tavsiyesi bölümünde ancak bugüne kısmet oldu:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 6 Nisan 2013; 23:01:51 >







  •  INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    elektronik expansion valf

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    buda galiba kılcal expansion. yanlışım varsa düzeltilsin lütfen.

    edit, düzelttim birol usta (ben bu valfleri birtür kombideki mekanik 3 yollu vana ile motorlu 3 yollu vanaya benzetiyorum kombiciler görürse sanırm az çok hak veirler bana)

    üstteki ilk mesajımdada. aynen düzeltmeler açık durumlar kesin vardır. çünkü çok yüzeysel gittim tam inverter demek illede bu valfler demek değil. daha ziyade inverter elektronik modüllere dayanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 14 Haziran 2012; 2:45:24 >




  • Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Köylü birinci resim dogru elektronik exp. da 2.cisi kılcak değil,o mekanik exp. ve genelde soğuk havada kullanılırır,hatta kuyruklu exp. dönüş gazının ısıına göre açar kısar.

    Bu arada tam inverter, yarım inverter değilde,Kılcallı inverter,elek. exp. inverter demek daha doğru. Elek exp. dah hassas çalışır ama daha maliyetlidir,yani cebe yansır.Para..para.. para. Bu iki model arasıda fiayt farkı nedir diye soran arkadaşlara çok basit bir cevap.

    aslında buradan sonrasında işler karışıyor.Hangisi herşeyi ile inv. ,hangisinin sadece komp. kontrolu inv.

    Örnek yeni seri 75xx serisi İÇfan,dış fan,Komp. hepsi inv.Yani 3 D.. ahdi bakalım.Baba markaların hangisi 3 D. Tabi fiyatıda farklı...




  • Alfahan Öncelikle geçmiş olsun. Klima size serinletmek için faydalı olur. Klima havayı dışarıdan alıp içerisinin havasını yenilemiyor. Yaşadığınız yerin havası nasıl. En önemli etken bu. Çünkü klimada olsa siz odayı sürekli havalandırmalısınız. Klima alacaksanızda kaliteli bir cihaz almaya bakın. Klimanın filtrelerini sürekli kısa aralıklarla temizlemelisiniz. Koah olduğu için klimayıda sürekli bakımlı tutmalısınız.
  • Bu söyledikleriniz ve bilginiz ışığında yukardaki msjıma da bir görüş bildiriz cevap yazarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu klima konusunda forumda anlayan arkadaşlar var ancak mbirol size daha iyi yardımcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli

    Arkadaşım markası ne olursa olsun hiç bir klima bunu yapamaz.Ancak kanallı bir klima sistemi ile bunlar gerçekleşebilir.Tabi uygulama maliyeti standat bir duvar tipi klimaya göre 2-3 katlar ve ayrıca sıklıkla filitre değişimide şart.

    Tüketim derseniz yeni nesil Zibro 75xx seriler EER 5,23 lerde 3D inverter ve uçuk fiyatlar değil....Filitre vs. onun katoloğunda da yazar ama ,bu hijenik klima demek değildir.

    Hijenik klima diyorsanız buraya bakın..

    http://www.klsklima.com.tr/Home/Urun/Hijyenik%20Klima%20Santral%C4%B1
    http://www.ulpatek.com.tr/yuksek-kapasiteli-filtre-(hh).html

    Kanallı uygulamasında bu tarz filitre sistemleri ile desteklenerek olur ancak bu iş.Yada klima yanına bir hava temizleme cihazı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 14 Haziran 2012; 1:50:01 >




  • Salonunuz 25 m demişsiniz. Kaçıncı kat yalıtım varmı salon nereye bakıyor camlar ne bunlar önemli. Sadece soğutma içinmi kullanacaksınız ısıtmadada kullanırmısınız. Yani bana göre klima hassas bir konu birde koah varsa işin içinde hepten hassaslaşıyor. Siz yazdıklarımı cevaplayın anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratoto


    Salonunuz 25 m demişsiniz. Kaçıncı kat yalıtım varmı salon nereye bakıyor camlar ne bunlar önemli. Sadece soğutma içinmi kullanacaksınız ısıtmadada kullanırmısınız. Yani bana göre klima hassas bir konu birde koah varsa işin içinde hepten hassaslaşıyor. Siz yazdıklarımı cevaplayın anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Ev 3. Kat arakat kuzeye bakıyor pimapenli yalıtım yok büyük ihtimal sadece soğutma. Bu oksijen olayı olsa iyi olurdu yazın camlar açık hava sıcak, kışın cam açsak oda soğuyor babam hemen hasta oluyor. Odada oksijen aleti var havadan sözüyor ve babama veriyor o yüzden oksijen ve nem önemli. Bu akşam sıbaktan fenalık geçırdi hala yanındayım gasteyle havluyla yelliyorum. Keşke bu çekik gözlüler bunuda halledebilseydi keşke saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratoto


    Salonunuz 25 m demişsiniz. Kaçıncı kat yalıtım varmı salon nereye bakıyor camlar ne bunlar önemli. Sadece soğutma içinmi kullanacaksınız ısıtmadada kullanırmısınız. Yani bana göre klima hassas bir konu birde koah varsa işin içinde hepten hassaslaşıyor. Siz yazdıklarımı cevaplayın anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Ev 3. Kat arakat kuzeye bakıyor pimapenli yalıtım yok büyük ihtimal sadece soğutma. Bu oksijen olayı olsa iyi olurdu yazın camlar açık hava sıcak, kışın cam açsak oda soğuyor babam hemen hasta oluyor. Odada oksijen aleti var havadan sözüyor ve babama veriyor o yüzden oksijen ve nem önemli. Bu akşam sıbaktan fenalık geçırdi hala yanındayım gasteyle havluyla yelliyorum. Keşke bu çekik gözlüler bunuda halledebilseydi keşke saygılarımla

    Çekik göz biraz çözüm üretmiş ama 7000 TL.Daikin Ururu Sarara....

    Ama bubile hijenik denemez.Nem kontrolu var sadece.HA BAŞKA KİMSEDE YOK ŞU AN...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.




  • mbirol 75.. serisi hangi model. Arkadaşın işini 6534 görmezmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Köylü birinci resim dogru elektronik exp. da 2.cisi kılcak değil,o mekanik exp. ve genelde soğuk havada kullanılırır,hatta kuyruklu exp. dönüş gazının ısıına göre açar kısar.

    Bu arada tam inverter, yarım inverter değilde,Kılcallı inverter,elek. exp. inverter demek daha doğru. Elek exp. dah hassas çalışır ama daha maliyetlidir,yani cebe yansır.Para..para.. para. Bu iki model arasıda fiayt farkı nedir diye soran arkadaşlara çok basit bir cevap.

    aslında buradan sonrasında işler karışıyor.Hangisi herşeyi ile inv. ,hangisinin sadece komp. kontrolu inv.

    Örnek yeni seri 75xx serisi İÇfan,dış fan,Komp. hepsi inv.Yani 3 D.. ahdi bakalım.Baba markaların hangisi 3 D. Tabi fiyatıda farklı...

    ok usta değiştircem home haberde senin yayınladığın bir görsel var unutmuşum onu alcam şimdi açıyorum diğer durumları sonra konuşuruz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratoto


    Salonunuz 25 m demişsiniz. Kaçıncı kat yalıtım varmı salon nereye bakıyor camlar ne bunlar önemli. Sadece soğutma içinmi kullanacaksınız ısıtmadada kullanırmısınız. Yani bana göre klima hassas bir konu birde koah varsa işin içinde hepten hassaslaşıyor. Siz yazdıklarımı cevaplayın anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Ev 3. Kat arakat kuzeye bakıyor pimapenli yalıtım yok büyük ihtimal sadece soğutma. Bu oksijen olayı olsa iyi olurdu yazın camlar açık hava sıcak, kışın cam açsak oda soğuyor babam hemen hasta oluyor. Odada oksijen aleti var havadan sözüyor ve babama veriyor o yüzden oksijen ve nem önemli. Bu akşam sıbaktan fenalık geçırdi hala yanındayım gasteyle havluyla yelliyorum. Keşke bu çekik gözlüler bunuda halledebilseydi keşke saygılarımla

    Çekik göz biraz çözüm üretmiş ama 7000 TL.Daikin Ururu Sarara....

    Ama bubile hijenik denemez.Nem kontrolu var sadece.HA BAŞKA KİMSEDE YOK ŞU AN...

    Tesekkürler galiba bol filtreli bir klima alıp bol bol cam açacağız:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://forum.donanimhaber.com/m_47123028/tm.htm konuya burdan bakabilirsiniz. ben konuyu daha sonra telefonla görüşmüştüm arkadaşımızla. şuan arasanız çok daha iyi incelemiş durumda olduğuna inanıyorum.

    ve ben hala içeriye temiz hava verdiğine inanmaktayım aksi durumda daikinin koca bir yalanı daha ortay çıkmış olur. çok iyi inceleyin derim.

    http://www.daikin.com/global_ac/products/residential/urusara_series/videos.html

    videoyu buradan izleyebilirsiniz.

    bol filterli klimalar işinizi görmez. o filtreler derttir hiç bir işede yaramazlar sizi üzmeyeyim ama. en iyi filtre hepa fitrelerdir klimada nekadar kullnabilirsinizki. ancak dışardan içeri aspire sistemleri kurarsanız hepa filtrelerle en güzel süzülmüş havayı alabilirsiniz. ayrıca iç ortamın havasını toplayan bir sistem yapmıştı cengiz arkadşımız. onuda bulunca size iletmeye çalışırım oldukça basit bir aspiratöre hepa fitre yerleştirmiş oda uçuşan toz ve akarları topladığını yazmıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.