Şimdi Ara

Batum tavsiye (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
109.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gidecek arkadaşlara ben de tavsiyelerde bulunayım. Sınırdan geç saatlerde geçmeniz sizin yararınıza olur. Geçtiğiniz zaman paranızın tamamını lariye çevirmeyin çünkü 100 tl 63 lari şuanda. Türk parası kabul eden yerler var mutlaka yanınızda Türk parası da olsun. Taksiye binerseniz sakın olaki size önerdiği club tarzı yerlere girmeyin. Kazıklanırsınız. Özellikle Türk birisi gelir de tanıdık otel var tanıdık club var derse kaçın ordan benden size söylemesi. 200 larilik hesabınız 4000 lari olması an meselesidir. Onlar mekanla yüzde 50-50 çalışırlar. Kıstırdığı adamı türlü yalanlarla kandırırlar mekana sokarlar, yanlarına güzel rus hatunları yollarlar, hatunlara sürekli meyve suyu gelir hızlı hızlı. Bittikçe yenisini koyar garsonlar. Siz istemeden şampanya gelir patlatılır. O şampanyaya 1500 lari yazıldığını gördü bu gözler. Garsonlar sürekli bahşiş isterler, kadınlar sizle iyi vakit geçirir geçirmesine ama gece sonunda mekanda size geçirir fark edemezsiniz. Kadınla beraber olmaya paranız bile kalmayabilir cebinizde. Mekandan çıkıp yürüye yürüye sınıra gitmeye çalışanlar tanıyorum. Demem o ki sakın kuytu köşe otellerin altındaki pavyon tarzı gece kulüplerine girmeyin. Hele bu kulüpleri Türkler işletiyorsa oradan koşarak uzaklaşın.



    Sahilde soho, sector 26 gibi mekanlar var. Girişe makul bi ücret ödersiniz, içerde ne içerseniz parasını peşin verirsiniz kabarık hesap derdiniz olmaz. Bu mekanların barlarında genelde müşteri bekleyen kadınlar vardır onlara yönelin derim.



    Benim gece hayatıyla işim olmaz ben gider turistik yerleri gezer gelirim diyenler için, Batum'a 1 gün ayırmanız yeter. Piazza Meydanı, Avrupa Meydanı, Teleferik, Alfabe Kulesi, Botanik Bahçe bir de uzun bir sahil bulvarı var gezmelik yer. Bir kaç tane de kilise var. Bunlardan en çok vakit ayıracağınız Botanik Bahçe olur çünkü baya bi büyük.



    Ulaşım konusunda, Trabzon havaalanından sınır en fazla 2 saat çeker. Doğu Anadolu tarafından gelecek olanlar, Kars, Ardahan, Şavşat, Artvin, Borçka, Hopa güzergahını kullanabilir. Dağlık ve engebelidir yol keyif verir. Erzurum'dan da Artvin'e yol var kullanabilirsiniz.



    İyi gezmeler dikkatli olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Al-Yeleli Arslan kullanıcısına yanıt
    güzel bilgiler. foursquare'de bu mekanları yazmışlar. efes disko diye bir yeri okudum. sadece içeri bakıp çıkmak isteyenlere bile hesap getiriyormuşlar. giriş ücreti diye 1000 lari yazıyormuşlar. bana da sarp sınırında bir laz dadandı. hemen yol verdim. kapıda olsun, batum'un içinde olsun türklere hiç bulaşmamak, bu tip izbe yerlere hiç girmemek lazım. asıl üzücü olan vatansever, milliyetçi, türk olduğunu söyleyen böyle aşağılık vatan haini insanların türk milletine düşman olması. batum'daki tüm çetecilik bu tiplerde. şehir söylemiyorum çünkü şimdi gelip bütün x halkı öyle değil diye saldırırlar. malum 2 şehrin insanı diyeyim, anlayan anlar.
  • Gitmeyi düşünenler kimliğini yeniletsin kapıda eski kimlik ile gidenler genel de gidemiyor , kaplama yaptırmayin ayrıca.



    Batuma 1 gün yetiyor genelde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Batum'u bütün olarak baz alırsak zaten tavsiyeler , yönergeler vs bütün bilgiler bu forumda mevcut ama güncel olarak 2018 'in ilk bilgilendirme makalesinde detaylı bilgiler vermeye çalışacağım

    Batum gece hayatını takip eden arkadaşlarım beni az çok tanır ya da denk gelmiştir yazılarıma , direkt birinci ağızdan ekstra bilgilere girecek olursak ; Batum planını netlestirmiş arkadaşlarım ulaşımiçin eğer kendi araçlarıyla gelmeyecekse . İstanbul - Batum yada İstanbul - Hopa olarak biletlere baksınlar . Batum'a olan uçuş rahatlık anlamında daha iyi direkt olduğu için fakat fiyat bağlamında bazen bayağı masraflı olabiliyor . Ama Hopa'ya alırsanız yaklaşık 3te 1i desek yeridir fiyat bağlamında . Aynı uçak fakat siz Batum'da indiğiniz zaman otobüsle Hopa'ya götürüyorlar bu da zaten yarım saat - 45 dakika zamanınızı alıyor mantıklı olabilir . Ama yine manevi olarak bir başka alternatifte Trabzon uçuşları , Hopa biletinin pahalı olduğu zamanlarda en mantıklı alternatiftir. Direkt Trabzon havaalanı çıkışında havaş otobüsleri vasıtasıyla yaklaşık 2 saat içinde sınır kapısında olabilirsiniz .

    Batum'a girişlerinizde ne olur nolmaz yanınızda ilaç vs varsa ceplerinize koyabilirsiniz . Çünkü bavulda vs olursa xray sıkıntısından dolayı göz altına alabilirler sizi . Bunun sebebi de yine bizim milletimizin ilaç diye uyuşturucu getirip , Batum'da bunun ticaretini yapması .

    Ohalden dolayı memur girişlerindeki sıkıntı şuanda yok . İstediğiniz gibi giriş yapabilirsiniz ama tavsiyem pasaport ya da yeni kimlik ile giriş yapın .Çünkü bazen gümrük polisleri keyfi olarak eski kimliği kabul etmeyebiliyor.

    Son olarak gece hayatına gelecek olursak ; adminimle yanılgılı olduğum tek nokta burası , çünkü anlattığı gece kluplerinden Diskorium şuanda patron değiştirdiğinden dolayı herkesi sömürmekte . Sector 'a gelirsek zaten yazın faaliyetle olan bir gece klubu ve de orantılı olarak müşterisi turistler ama tercih edilebilir. Bunun dışında diğer gece klupleri yada striptiz klup diye kakaladıkları ama 50m2 lik alanlardan tamamen uzak durun şuanda Metro Turizm'in yaptırdığı Garage Night Club en mantıklı seçenek diyebilirim hem turist hem de Batum'un odağı olan gece hayatı konusunda . Girişler ücretli ama şöyle bir tüyo verebilirim . Mert İnan'ın misafiriyiz dediğiniz takdirde kapılar sonuna dek açılır bunu da aklınızda bulundurabilirsiniz.

    Nerde kalırım ne yaparım vs konularda ise booking biçilmiş kaftan zaten ama birinci ağızdan tavsiye isterseniz . Bütçeniz yeterli değilse yani 5 yıldızlı otelleri tercih edemiyorsanız , normal otellerle hiç uğraşmayın hepsi yamyam . Ev ve rezidans seçenekleri şanda en mantıklısı .

    Güncel anlamda bu blogta yer almayan aklıma gelen bilgiler şuanda bunlar . Batum hakkında herhangi bilgilendirme yada vip tur ve organizasyonlarınız için mertinan23@gmail.com yada 05373961727 whatsapptan ulaşabilirsiniz.




  • Ruble geçiyor mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • batum tehlikeli, başka bir siteden alıntı

    Selamlar, Yukarıdaki bütün yorumları daha önce okumuş olsaydım belki bizim de başımıza böyle birşey gelmeyecekti. Bizde arkadaş gurubumuzla beraber gezmeye eğlenmeye Batum’a gittik. Gece geç saatlere doğru arkadaşlar bira 1 er bira içelim diye mekan aramaya başladık. Sonra Türkçesi olmayan bir Gürcü taksici bizi bir diskoya götürdü bi orayı beğenmedik sonra bizi başka bir diskoya götürdü Dünya disko diye bi yer. Neyse içeri girdik bizi karşılayan bi tane yavşak bize tanesi 5 lari den bira veririm diye bizi ikna etti. sadece biraları içip kalkmaktı niyetimiz. Herkes bundan sonrasını dikkatle dinlesin biz kalktık hesap ödemeye gittik başta 5 lari diye anlaştığımız 4 bira toplam da 60 lari hesap çıktı biz ilk önce şaşırdık sonra herşey planlı bizim buna itiraz edeceğimizi bildiklerinden başladılar artistlik yapmaya verdiğimiz 60 Lariyi kabul etmeyip herşey baştan hesaplanacak diye bizim masamıza oturmamızı istediler ayrıca mekan da boş o gece bizde de hata var bomboş bir mekana girmememiz gerekirdi siz siz olun boş gördüğünüz yerlere gitmeyin o gecenin bütün masrafını düşürdükleri kurbanlardan çıkartıyorlar. Neyse gel gelelim olayın devamına geldiler bağırmaya çağırmaya başladılar biz pek olay çıksın istemedik açıkcası yabancı bir memlekette başımızı belaya sokmak istemedik sonra şerefsizler bize bir hesap çıkarttılar 651 lari Türk parasıyla 1000 küsür TL kişi başı giriş ücreti 100 lariymiş biz girişin ücretsiz olduğunu biliyorduk ki buda bunların bi tuzağıydı neyse öğrenci olduğumuzu bizim bu kadar paramız olmadığını söyledik oranın patronu dedikleri şerefsiz bu paranın ödeneceğini ödemeden burdan çıkış olmadığını söyledi. Sonra şerefsiz bağırmaya bizi tehdit etmeye başladı bütün paralarımızı masanın üzerine koyduk. ATM kartı olan varmı diye sordu arkadaş bende var dedi onu atm den para çektirmeye gönderdi bizi de o gelene kadar mekanın içinde alıkoydu arkadaş lariyi çekti ve parayı ödedik çıktık. Polise gitsek rüşvet muhabbeti olduğunu öğrendik. Bizi oraya getiren taksici şerefsiz çıktığımızda da oradaydı o da bahşiş bekliyordu. Başımıza ilk defa böyle bir olay geldi ilk defa gittiğim Batum’a gittiğime bin pişman oldum resmen gasp edildik. Bütün herkesi uyarıyorum gitmeyin giderseniz de bilmediğiniz mekanlara girmeyin bu yaşananlar sizin de başınıza gelmesin.




  • Muco

    Arkadaşlar sakın ha internetten iletişime geçipte rehber ayağına kanmayın inanın bana hayatınızda unutamayacağınız bir kazık yersiniz tabi o kazığı ödeyebilirseniz ödeyemezsenizde mekandan nasıl çıkarsınız tahmin edemiyorum hani derler ya toprak toprağı gurbette öper diye aynen öyle türklerden uzak durun biz 3 arkadaş trabzondan gittik daha önce 6-7 defa gitmişliğim var malum bizim burdan 2 saatte sarpta oluyosun gitme sebeplerimin çoğunun içinde telefon vardı 6-7 kezde tlf aldık tabi o zaman lari 0.88 di şimdi 0.43 şimdi almanın hiç bir avantajı yok canımız sıkıldı batuma gidelim dedik gezer geliriz kesinlikle fuhuş kumar niyetiyle gitmedik bizdeki şans diğer arkadaş bu dolancılardan biriyle trabzonda hastanede tanışıyolar kaynaşıyolar ismi ömür zaten batum ömür dedinmi yananların şikayetine denk gelirsiniz bu dolandırıcı bizim arkadaşa abi batuma gelirsen kesinlikle beni ara diyo gidiyoruz bizim arkadaş arıyor bakmıyor tlf na bizim için zaten problem yok 1 gece kalıp gezecez düşünce o taki tlf çalıp ömür bizi arayana kadar nerdesiniz diyor söylüyoruz yerimizi vip araçla geliyo tabi bizim arkadaş saf iyi niyetli hani bizi misafir edecek yardımcı olacak kafasında bize kalacak yerimizin olup olmadığını sordu henüz bulmadığımızı söyledik oda benim otelim var oraya getireyim sizi dedi giderken araçtada 100 er tl verirsiniz dedi gittik otele türkiyede 50-60 tl ye kalacağınız bir yer siz tahmin edin neyse hepimize 1 er oda veriyolar eleman adama bunlar benim adamım bunlarla iyi ilginen ayağı yapıyor çıkıyoruz odaya üstümü değiştirirken pat adam dalıyo içeri bakıp çıkıyor iniyoruz aşağıya eleman kapıda gelin diyo çay ısmarlayayım işte film başlıyor otelin bitişiği giriyoruz içeri disko,içerde kadınlar oturuyoruz masaya buda bizle disko hesapta bununmuş elemanı çağırıyo masaya bak diyo bunlar benim misafirim bir dediklerini iki yapmayacan hakkında bana bir şikayet gelmeyecek kız garson geliyo kızım donat masayı diyor bizde diyoruz vay be ilgiye alakaya bak masaya 35 lik bir viski meyve tabağı çerez bizede meyve suyu geldi neyse muhabbet ediyoruz bu sırada bunun başka misafirleride var pardon kurbanları 6 kişi elazığdan gelmişler vay hallerine onlarda bizim arka masamızda oturuyolar bir onların yanına gidiyor bir bizim yanımıza geliyor bu sırada masa sürekli tazeleniyor garson ben istemeden yine meyve suyu getirdi yo dedim istemiyorum ömür denen kişide masada,şimdi getirme dedi bunları hesaba yazmayın dedi benim jeton hepten düştü masadan kalktı 5 dk sonra 3 kadın masaya geldi hayda gelmeleriyle beraber minik bardakta içecekler kadınlara geldi elma suyu kadınlar bir yudum alıyor peşten 3 bardak daha çağırdık garsonu dedik bunları biz çağırmadık bu içecekleri bize yazma bakarız dedi ömür piyasada yok bizde bekliyoruz gelsede konuşsak birde dansöz çıkmazmı dedim arkadaşlara sakın bakmayın masaya gelecek geldi hiçbirimiz bakmıyoruz diğer masaya geçti sonra garson geldi bizim arkadaşlardan birini kasaya çağırdılar aradan 2 dk geçti diğer arkadaşı çağırdılar peşindende benim yanıma gelip çeketimi giyip kasaya gitmemi söylediler bir giderimki hesap ne olsun 3850 lari yani 8500 tl masaya gelen dansöze 300 lari kadınların içtiklerine 1600 lari düşünebiliyomusunuz 4000 tl ye yakın para yazmışlar kadınların içtiklerine dedim biz dansöze bile bakmadık beni ilgilendirmez diyo hesap bu parayı verin bir baktım arkama 4-5 bodygard kapıyı kitlediler çıkma ihtimalin yok ömür nerde dedik ömür kimdir lan dedi sıradan garson parçası başladı yükselmeye,sesi yükseltmeye sesini çıkaramıyosun verin lan parayı diyor türk parası kabul etmiyor eft kabul etmiyor Allahtan arkadaşın hesabında o kadar vardı 3-4 defa çekim yaptı diğerini havale karttan tam 3850 lari 8500 tl para zar zor attık kendimizi dışarı birde bize demezmi sarpa kadar ücretsiz araç var yok dedik otele geçtik dedik burda daha durulmaz otelciye dedik parayı alabilirmiyiz yok 300 tl de gitti 4-5 saatlik batum bize 9 bin tl ye mal oldu bunları yazıyorum biz yandık siz yanmayın diye hala daha burda rehberlere güvenip gelmeyi düşünen varsa buyursun gelsin ha bu arada ön masadakilerden birinin hesabını bize gösterdiler 5800 lari çocuğu otutturmuşlar masaya başında 6-7 kişi çocuğun iki eli başında ağlayacak neredeyse bilmiyorum onlar nasıl çıktılar ordan sakın ha çok güvendiğiniz eşiniz dostunuz arkadaşınız orayı bilen yoksa yanaşmayın tekrar tekrar dşyorum türklerden kuytu yerdeki barlardan uzak durun donunuza kadar soyarlar kalın sağlıcakla




  • beyler sakın ama sakın adımınızı dahi atmayın. keşke size gürcülerin karaktersizliğinden yakınsaydım ama olay büyük ölçüde batumda ikamet eden, türk demeye dilimin varmayacağı ama malesef türk olan kansızların suçu. sarp sınır kapısından girdiğiniz andan itibaren her mekan için aynı işleyen bir senaryo var. biz gittik kişi başı 3000 tl hesap ödedik. ben insanlık namına sizi uyarıyorum. batum'da yaşayacağınız hiçbir şey hesaplarınıza uymayacak. lanet olsun böyle şehire, lanet olsun oradaki türklere.
  • Haziran sona kadar aileler , iş ve eğlenmek için Batuma gelen misafirler için ;
    - Denize 250m
    - Batum merkez
    - tek kişilik odalarımız 65 tl
    - çift kişilik odalarımız 75 tl
    - 1+1 rezidans 90 tl
    - 2+1 rezidans 120 tl
    - Kahvaltı dahil
    Ayrıca Sınır ve Havaalanı karşılama , Stadart Batum Gezisi , Botanik park , Toplu tur etkinlikleri , Turistik Gece hayatı animasyonları

    Eka whatsapp : +79067558637
  • Batum'a 2 defa gittim. Bir gezgin olarak Batum ve gezilecek yerleri yazmıştım. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. Gideceklere fikir verebilir.

    https://turluyorum.net/batum-gezi-notlari






  • Konuyu yenileyim Karadeniz turu yapacağım kendi aracımla 4 kişilik aileyiz. Batuma geçelim diyoruz bir - iki gün batumu gezmek için kalırız uygun fiyatlı güncel aileye uygun otel tavsiyesi var mı? Eğer havuzlu düzgün bir yer olursa biraz daha kalabilirim malum Türkiye de oteller bu sene ateş pahası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilinmiş sitelerden kendin araştır burdan kimseden yardım isteme sırtlanın biri hemen dadanır bizde mağdur edilenlerdeniz 2018 ekim ayında 9000 tl dolandırıldık aracınla gideceksen arac sahibini araç kısmından diğer yolcuları yolcu kısmından alıyolar tabi aracın sizin üstünüze olması gerekiyor içeri giriş yaptığında sakın duraklama gürcü polisi pusuya yatmış bekliyor biz bir su alalım dedik aracı durdurduk hemen 5 lari ceza kesti itiraz ettinmi aşırı tepki veriyolar tek gitmiş olsaydınız uyaracaktım kesinlikle sınırı geçtikten sonra el atan bayanları yardım amaçlı araca almayın hatta yanınıza bir türk gelipte beni şehir merkezine kadar bırakırmısınız ben size yolu tarif ederim dersede uzak durun bunlar sizi bir şekilde çay ısmarlamak bahanesiyle kuytu köşelerdeki barlara sokuyolar içeri adımını attınmı geçmiş olsun 8-9 binden hesap başlar türklerden rehber hizmeti adı altında size yaklaşanlardan uzak durun gidin bilinmiş oteller var kalın orda gezilecek yerleri belli zaten onları tekrar yazmıyorum binin teleferiğine dönün




  • muco6161 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam çok faydalı oldu. Araç ile girmekten vazgeçtik trafik de kötüymüş sigorta ücreti de varmış. Günü birlik girip çıkalım diyoruz.
    Sınırda araç bırakılacak güvenli parklar var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 5 Temmuz 2019; 17:13:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hemen sınır kapısının gerisinde cami var karşısında otapark var biz oraya bırakmıştık ücreti tam aklımda değil ama buralara kıyasla fazla almıştı
  • Doğal güzellik için batuma değil sohuma gidilmelidir(Abhazyanın başkenti)hemen yanında
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.