Şimdi Ara

Baskan'in basin toplantisindan ozet:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili kulüp binasında basın toplantısı düzenliyor.

     Baskan'in basin toplantisindan ozet:


    İŞTE ORMAN'IN AÇIKLAMALARI;

    "Bugünkü dava ile ilgili hem alınan kararı hem de gelinen süreci anlatacağım.

    Her sene UEFA fair play kuralları gereğince 31.03 tarihi itibariyle kulüpler UEFA’dan lisans alıyor. 2011-2012 senesinde Beşiktaş lisansını aldı. Ama bu lisans UEFA tarafından izlenmekte. UEFA Komitesi bir müfettişe bu lisansı inceleme görevi vermiş. Müfettiş bir rapor hazırlamıştır. Bu rapor sonucunda da Beşiktaş Kulübü’nün davası oluşmuştur.

    Ben ve yönetimim bunu çok önemsedik. Bize iletilen konularda arkadaşlarımız gerekli cevapları verdi. Beşiktaş 8-9 maddelik bir suçlama ile karşı karşıya kaldı ve gerçeğe aykırı olmaktan suçlandı.

    Biz Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu ve bizim zihniyetimizi anlattık. UEFA Disiplin Komitesi bizi dinledi, iyi niyetimizi anladı, 5 sene gözetim altında tutacaklarını söyledi. Müfettiş tahkime başvurdu, bugünkü dava da oydu. Onlara da durumları ve Beşiktaş’a ceza vermenin UEFA’ya bir şey kazandırmayacağını anlattık. Onlar da bize müsaade edin dediler ve “Evet, biz sizin iyi yolda gittiğinizi düşünüyoruz ancak geçmişi de yok sayamayız. O nedenle sizi Avrupa’dan men ediyoruz” dediler. Ben şahsım ve yönetimim adına üzüntülüyüm.

    Oldukça üzüntülüyüm. Şunu da söylemek istiyorum. Beşiktaş ilk defa Avrupa’ya gitmiyor. Şampiyon olan ezeli rakibimiz de Avrupa’ya katılamadı, öbür rakibimiz de katılamadı. Biz şikayet etme makamı değil çözüm bulma makamıyız. Radikal kararlar alacağız demiştik. Bu da bizi daha fazla şevklendirdi. Beşiktaş, kamuoyuna şirin gözükecek transferler yapmaktan çok kendi bütçesiyle hareket etmeye mecburdur.

    “AVUKATIMIZ EMİN BEYLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUM”

    Avukatımızla çalışmaktan çok memnunum. Bu kararlar ikili ilişkiler kararı değildir. Öyle olsa ilk mahkemede pozitif karar verilmişti. Yapılan bir hata varsa onlar savunma değil, o dönem yapılan icraatlarla ilgilidir. Ben Emin’le beraber çalışmaktan çok memnunum.

    Beşiktaş’ın itilaflı dosyalarının olduğunu biz bildirmişiz. Suçlamalar ise onların itilaflı olmadığını, Beşiktaş’ın ödemelerini yerine getirmediğini, sonucunda CAS’ı beklediğiyle alakalıydı. Bazı dosyalar vergi ile alakalıydı. Biz gerekli olan tüm cevapları verdik.

    Ben konumum itibariyle UEFA ile olan ilişkilere değinmek istemem. Ancak Beşiktaş’ın böyle davalar içinde olması bana ızdırap veriyor. Beşiktaş’ın şanlı tarihine yakışmayan bir durumdur. Benim olduğum dönemde olmayacak.

    “DEMİRÖREN’LE KONUŞACAK BİR ŞEY YOK”

    Beşiktaşlı iş adamları bizim camiamızın adamları. Onlar da bizim dostlarımız. Onları karalamak benim için en kolay şey olur. Onlar da günü gelirse kendi açılarından Beşiktaş’a faydalı olacaklardır. Benim de görevim Beşiktaş’ta olan herkesi savunmaktır.

    Beşiktaş Başkanı olarak, Beşiktaş’ı mahkeme salonunda savunmak beni üzer. Biz anlı şanlı tarihi olan bir takımız. Demirören’le konuşacak bir şeyim yok. Yönetim Kurulu toplantımızda fikir alışverişi yapacağız. Bizim asil görevimiz Beşiktaş’ın menfaatlerini korumaktır. Beşiktaş için ne yapmak gerekiyorsa yapacağız, hiçbir şeyden çekinmeyeceğiz. "







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.