Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 23" olan Dell'i 500TL'ye aldık. Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
  • Hocam yaklaştık askerliğin biteceği güne :) Kısa süre içerisinde sipariş vereceğim. Hala görüşünüz aynı mı diye sormak istedim.

    Benq xl2420z tavsiye etmiştiniz. Hala görüşünüz aynı mı?
  • myres kullanıcısına yanıt
    Eski mesajları hatırlamıyorum ama şu anda satılanlar içinde en iyisi o 24" oyun monitörü olarak. Bir de 850 civarına Asus VG248QE vardı Eksen'de. Fiyatı uygun olduğu için, bitmediyse onu da alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Yalnız o monitör benq kadar iyi değil demiştiniz. Hatta ikisi arasında bayağı bir konuşmuştuk. En son Benq'ya karar vermiştik.
  • myres kullanıcısına yanıt
    Ben Asus aldım yakın zamanda fikirlerimi yazayım yeri gelmişken :)

    Benq bazı yönlerden öne çıkıyor ancak ben Asus VG248qe aldım fiyat avantajı yakaladığım için.

    Benq'nun avantajı (Z ile biten modelleri konuşuyoruz tabi) lightboost benzeri anti-blur özelliğinin asus'a göre daha kişiselleştirilebilir olması ve anti blur özelliği açıkken renk kaybının daha az olması. Asus'da ise 3D ve g-sync yükseltim özellikleri var ve Asus un Türkiye garantisinin daha iyi ve bilindik olması gibi özellikleri öne çıkıyor.

    Asus'u ben lightboost açarak biraz da nvidia panelden brightness ve contrast ve gamma ile oynayarak ya da ICC profili ile iyileştiriyorum. Aynı sorun Benq da da olacak ona da renk ayarı illaki gerekiyor. Çünkü overdrive edilip 120-144hz lere çıkarılan TN panallerde renk soluklaşması oluyor bunu kompanse etmek için renk profili yüklemek ya da ayar yapmak gerekiyor.

    Daha yeni modellerde 8Bit TN panel (Asus 27inch RoG modelde mesela) var daha iyi renk sağlıyor Gsync var filan ama fiyatları uçukkk.

    Ben lightboost (anti-blur) özelliğini bir kez denedikten sonra kesinlikle 60Hz ya da IPS panellerle oyun oynayamayacağımı anladım. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Bir diğer nokta da bence lightboost ya da benzeri anti-blur özelliği olmayan (light strobe da deniyor) 120Hz - 144Hz oyuncu monitörü almak bile bence eksik bir oyun monitörü almak gibi geliyor.

    Daha önce bu konular konuşuldu mu bilemiyorum ama son zamanlarda çok ilgilendiğimden ve deneme fırsatı bulabildiğim için deneyimlerimi paylaşayım dedim.

    Ek bir bilgi:
    IPS 144Hz monitörler geliyor ancak lightboost özelliği koyamıyorlar çünkü hala TN panel kadar hızlı değiller. Bu da performanslarının 144hz olsa dahi TN panel kadar blur-free olmayacaklarını gösteriyor.
    http://www.blurbusters.com/breaking-news-ips-144hz-coming/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 5 Ocak 2015; 11:06:11 >




  • myres kullanıcısına yanıt
    Orası öyle zaten. Aradaki fiyat farkı fazla olduğu için, alternatif olarak yazdım onu tekrardan. O zaman 850'ye alma imkânı yoktu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki 350 liralık farka değmez diyorsanız alabilirim.

    Bu Fiyatlar GAMEX 2014'de kullanılan ürünler için geçerlidir.

    Birkaç kezde olsa kullanılmış ürün almak hoşuma gitmiyor. Yarına kararımı veririm artık yorumlarınıza göre.

    @bocekgrafik
    @aresmar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myres -- 5 Ocak 2015; 18:14:57 >
  • Evet. Arada fiyat farkı olmalı tabii ki ama 350 TL'lik fark yok.

    Fuarda sadece birkaç gün teşhir edilen monitörler. Sorunsuz olmasa, orda kullanılmazdı. Kutusu açılmamış alsan, hem sorunlu olma ihtimali var, hem de daha pahalı. Teşhir ürünü olması, 2 yönden avantaj yani aslında.

    Farz et ki kutusu, herhangi bir sorunu olup-olmadığı kontrol edilmek için açılmış monitörler.

    Supervisor_ da aldı aynısından ve memnun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Ocak 2015; 18:18:43 >
  • mürsel hocama katılıyorum aynı mönütörden ben aldım hatta almadan önce ardım ölü piksek testi yapıp yollarsanız süper olur dedim tabi efendim yaptırırız dediler ve ürün geldi sıfırdan farkı hiç yok bende daha iyi e azından test edilmiş ürün
  • Ben de aynı üründen aldım. Gittim, hiç itirazsız açtılar, monitörü bağlayıp ölü pixel testi yapıldı ve her türlü kaşesi imzası atılarak verildi. Garantisi 3 yıl geçerli.

    Tek kötü tarafı, üzerindeki jelatinleri sizin tarafınızdan açılmıyor olması :)

    Güzel bir nemli bezle silindikten sonra kimse sıfırından ayıramaz.
  • @bocekgrafik

    Merhaba,

    Bugün XL2411Z modelini gördüm, bu modelin, XL2420Z ile arasında 200 TL fark var. Teknik özellikleri aynı olan iki monitör, tek fark s-switch ile tasarım mı ?
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Ilk sayfadaki inceleme linklerinde detayları vardır. Mobil olduğum için bakamadım. Aklımda kalan fark, görüntüsünün daha soluk olduğu. Belki üzerindeki portlarda fark vardır bir de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ilk sayfada hep 23 ve üzeri monitör önerileri var forumu epey okudum yanlış anladıysam Samsung S22D390H çok tavsiye ediyorsunuz
    ama fiyat olarak 460 civarı 300 civarı iyi bir monitor tavsiye edermisiniz aradaki farka değermi Samsung S22D390H monitor . ilginize teşekkürler
  • SWORMAN S kullanıcısına yanıt
    22" tavsiyesi de yazılı orada. AOC i2269vw mesela. Bunun fiyatı daha uygun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Kısa bir süre içinde Amazondan ASUS PB287Q 4K Monitor almayı düşünüyorum da almadan size de sormak istedim. Sizce film izlemek ve kod yazma işlemlerinde kullanmak için bu monitörü tavsiye eder misiniz? Veya bu monitörü tavsiye etmezseniz 27" veya 28" boyutunda 4k monitor tavsiyeniz ne olurdu ?

    Not 1 : Ürün içinhttp://uk.hardware.info/ vb. sitelerden reviews lerine bakıp Dell P2815Q ve Samsung u28d590d monitörleri ile karşılaştırma yaptıktan sonra karar verdim.
    Not 2 : Asıl almak istediğim monitor Asus PB279Q veya Dell P2715q idi fakat ikisi de Amerika da stoklara girmediği için ASUS PB287Q almaya karar verdim.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan19076 -- 6 Ocak 2015; 20:24:02 >




  • Sayın @bocekgrafik hocam bir el atın forumda da konu açtım fakat ya monitörden anlayan arkadaş çıkmadı ya da pek dikkatleri çekmedi açmış olduğum konu.Hocam 27'' ekran alacağım fakat çok kararsızım.Çoğunlukla blu-ray film izlemek için düşünüyorum arada birde oyun oynarım.Dell,BenQ ve Samsung arasında kaldım yardımcı olur musunuz ? Modelleri ise şu şekilde (Dell S2740L, BenQ EW2740L, Samsung S27D390H) Eğer bunun harcinde önereceğiniz başka monitör olursa o da olur bütçe maksimum 950TL.
  • hocam AOC E2461FWH 23.6" 2ms monitörünü sınavlarımdan sonra hepsiburada dan almayı düşünüyorum.Şu monitörü alırsan daha iyi olur dediğin bi monitör var mı ? oc ile 75hz yapma olayı çok hoşuma gitti. oc yapmak monitöre zarar vermez haralde
  • gokhan19076 G kullanıcısına yanıt
    Evet, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    Film için kullanılacaksa, parlak ekranlı olması iyi olur. Dell S2740L yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OC yapılabilen tek monitör o değil. Ilk sayfada daha iyi seçenekler var. Zarar vermez belki ama, sonuçta zorlama olduğu için, ömrünü azalttığını düşünüyorum.

    Yüksek hz'li monitör istiyorsan, yaklaşık aynı bütçeye sıfır 60 hz yerine, ikinci el 120 hz de alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.